Therese's favorit serie


Therese driver bloggen lilbabustyle   där hon hon skriver om livet med kronisk smärta. Vardagen, tankar och känslor, i med- och motgångar. Även också mycket åsikter, foton, musik och tips. Med sin blogg vill hon få andra att försöka förstå eller lära sig hur det är att leva med en osynlig sjukdom som inte syns, hur det är att leva med kronisk smärta. Lära sig att inte döma andra så fort. Alla har vi en historia.
 
 
Varför är det house som är din favorit serie? house är min favoritserie för att jag kan känna mig själv i den serien. Dr. House och jag har en hel del gemensamt och den har en bakomliggande story som många helt missar eftersom det är nya fall hela tiden. Serien och jag har en connection, eller vad man ska säga.

Hur kom det sig att du började följa serien? Det började med att mamma följde serien på tv och jag då och då kollade med henne. Men det tog mig ett bra tag innan jag fastnade för serien. Den var svår att hänga med i och jag var inte alls intresserad av sjukhusserier. Men karaktärerna gjorde så att jag fastnade helt enkelt.

Hur skiljer sig house från andra sjukhus serier enligt dig? Ska jag vara ärlig så har jag inte sett så många andra sjukhusserier. Bara Grey's anatomy, vilket är - enligt mig - en av de sämsta serierna någonsin. House har en historia. Mystiska fall. Gregory House i sig är väldigt intressant och Hugh Laurie spelar rollen riktigt bra! Jag tror inte serien hade varit lika bra om man inte hade fått följa House's privatliv.
 
Har du någon karaktär du tycker om extra mycket i serien? Jag har tre stycken. På första plats hamnar självklart Gregory House. Det är ingen serie utan honom. Han är själva serien. Han är sig själv, mystisk, envis, gör det han tycker är rätt och bryter lagarna om det behövs. Han är driven. Han räddar liv. Han älskar pussel och tar gärna fall som är riktigt svåra att lösa. Min andra favorit är Thirteen (kommer inte in förrän senare i serien) för hon är riktigt grym skådespelare och det är något speciellt med henne. Min tredje favorit är Wilson, som är House's bästa vän. De har en speciell relation tillsammans som ingen annan riktigt förstår. Jag skulle inte klaga på att ha han som vän.

Just nu pågår det mycket spin-offs och reboots i serievärlden, skulle du vilja se detta hända med house? Jaaa! Jag skulle gärna vilja ha det med House! Jag blev enormt ledsen och det kändes som att mitt liv tog slut när House slutade, när jag insåg att inga fler avsnitt skulle komma. Men måste ändå säga att serien fick ett värdigt slut. Ett oväntat slut. Jag är imponerad över hur de lyckades med slutet. Så skulle serien fortsätta så skulle det förstöra det fina. Men jag vill gärna ha fler avsnitt, absolut. Kanske en miniserie med vad som hände efter? Hur alla gick vidare med sina liv?
 
 
Finns det något du inte gillar med serien? Det finns personer i House som jag verkligen avskyr, haha. Sen finns det avsnitt som är bland det sämsta som finns. Men i helhet finns det ingenting jag skulle vilja ändra på. Hade du frågat mig för några år sen så hade jag sagt "när de bytte ut originalteamet" men såhär i efterhand så gillade jag nog det andra teamet bättre. Men finns det något jag bör nämna så tycker jag att de kunde ha skippat början på säsong 8. Det kunde haft en bättre start. Jag vill inte skriva ut vad som händer ifall någon här följer serien, haha.  

Har du något par du shippar lite extra? Vänskap så är det helt klart Hilson (House och Wilson), de har ett band som är starkare än något annat. En relation som är konstigare än någonting annat, haha. I kärlek så måste det nog vara Huddy (House och Cuddy). De har en jobbig, konstig men fin relation. Jag kan relatera till den en aning.

Om Du fick skriva manus till ett avsnitt av house, vad skulle det då handla om? Det avsnittet skulle nog handla om flashbacks till House barndom. Man får inte veta så mycket varför han är som han är, förutom att han lider av kronisk smärta i benet. Jag skulle vilja veta lite mer om honom. Så ett fall som kanske får honom att minnas sin barndom och som man får se flashbacks.

Har du fått något lärdom av serien? Ja, jag har lärt mig riktigt mycket genom serien. Jag känner igen mig mycket i serien så den har hjälpt mig i svåra tider. Förutom det har jag lärt mig hur olika operationer och prover tas, olika symtom på sjukdomar, vad olika sjukdomar heter och lite annat. Ett tag tänkte jag faktiskt bli läkare. Jag ville bli som House. Sen kom jag på mig själv med att han inte finns på riktigt. Vilket är synd, för jag önskar att han kunde ta sig an mitt fall...

Är du nöjd över hur serien slutade? Jag är supernöjd med slutet på serien. De lyckades riktigt bra! Jag var så rädd för slutet, för att det skulle sluta konstigt (som det ofta gör) eller att serien i sig inte fick ett värdigt avslut. Men de gjorde ett superbra jobb med avslutet!


Kommentarer
Postat av: Emelie Karlsson

Åååh älskar House!

2017-01-24 @ 16:38:46
URL: http://fictionalem.blogg.se/
Innan DU kommenterar...
- Läs inlägget innan du kommenterar
- Kommentarer som inte har med min blogg att göra raderas
- vid frågar om tv-serier eller film mejla frokentv@hotmail.com
- Vid intresse för samarbete kontakta frokentv@hotmail.com

Namn:

Mejl: (publiceras ej)

blogg/hemsida:


Kommentar:


Trackback