Tema: föräldrar


Veckans tema är föräldrar (tillsammans med Sara, Elsa, Lovisa, Karin & Emelie) och jag har skrivit många inlägg om föräldrar som jag tycker om i serievärlden så istället för det tänkte jag lyfta upp (ner?) några föräldrar som är riktigt dåliga på sina jobb som just föräldrar.
 
Albert Manning i Degrassi - Craig's pappa vinner pris för värsta föräldern i tv-världen. Han tillförde dock en stark storyline, en av degrassis bästa någonsin där fokuset var på barnmisshandel och framfördes riktigt realistiskt. Craig var överlag en riktigt skadad stjäl genom serien och just detta är nog grundanledningen till varför. Jag har verkligen hatkärlek till hans karaktär (Craig, inte Albert) men skådespelarmässigt är det verkligen han som levererar bäst av alla i hela serien - någonsin.

Frank & Monica Gallagher Shameless - Inte mycket gott att säga om dessa två. Två föräldrar som i stort sett struntar i sina barn och låter dem uppfostra sig själva även fast de är BARN. Anledningen varför jag kan se att Frank är en något bättre förälder än Monica är för att han ändå är något mer närvarande och har några få moments där han ändå gör okej val för sina barn, oftast för att gynna sig själv också men har ändå barnet i tanke. Det är få gånger han gör detta men det händer. Monica gör aldrig detta och är också mer frånvarande som förälder.

Al & Peggy Bundy i Married with children - Jag har inte ens följt den här serien (den är så dålig) men den har gått ganska aktivt på tv genom åren så ganska mycket avsnitt har snappats upp trotts allt. Ett stort tema verkar vara hur urusla Al & Peggy är som föräldrar, I mean... Ja, vad ska man ens säga?
 
Lois and peter Griffin i Family guy - har de gjort något snällt för sina barn en enda gång?
 
Julie Cooper i The OC - här har vi en karaktär som jag ändå tycker om riktigt mycket, inte i början men hon växer med serien och blir en bättre människa. Som förälder är hon dock ganska urusel, alltid.
 
John Winchester i Supernatural - det här med frånvarande föräldrar som sagt...
 
Terry Milkovich i Shameless - man förlåter ju alla snedsteg som Mickey någonsin gjort efter att ha lärt känna detta monster och Frank känns plötsligt som en OK pappa.
 
Mitchum Huntzberger i Gilmore girls - ugggh! Jag tål inte denna person, så hemsk. Jag tvivlar dock inte på att han nog egentligen gör vissa detaljer för att han älskar sin son men det blir så pressat och deras relation blir bara smärtsam och falsk.
 
George Juergens i The secret life of the American teenager (& alla andras pappor i den här serien) - det värsta var väl att George inte fattade hur totalt urusel han var. Ett annat exempel i serien är Rickys pappa som både är knarkare och hade våldtagit honom flertal gånger som barn - ett jäkla under att han ändå växte upp och blev en ganska bra person (med tanke på att hans mamma inte direkt var världens bästa heller).
 
Liz Danes i Gilmore girls - en mamma som nödvändigtvis inte är en dålig person men hon var inte en bra förälder whatsoever. Jag hoppas innerligt att hon var en bättre mamma till sin dotter som hon fick senare i serien för hon gjorde inte ett bra jobb med Jess även fast deras relation blir något bättre när han är vuxen.


Kommentarer
Postat av: Pauline Hurtig

haha så kul inlägg! och lite hemskt haha

2017-01-11 @ 15:26:15
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Postat av: Therese

Kul inlägg :)

2017-01-11 @ 16:25:07
URL: http://theresequeen.com
Postat av: Emma Grann Fotografi

Kul inlägg ju :)

2017-01-11 @ 16:28:17
URL: http://emmagrannfotografi.se/
Postat av: Erika

Kul att läsa om :)

2017-01-11 @ 17:02:43
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: cassandra gigel

håller med om julie! haha..

2017-01-11 @ 17:21:30
URL: http://cassandras.se/
Postat av: M I L I N A . S E

Rolig idé på inlägg!

2017-01-11 @ 17:43:14
URL: http://milina.se
Postat av: Emma

jax mamma i sons of anarchy är helt gräslig, det lilla jag sett!

Svar: Jag har förstått att hon är hemsk men har själv sett så lite av den serien så kan inte direkt kommentera så mycket om henne :)
FrökenTV, bloggen om tv och film

2017-01-11 @ 18:42:19
Postat av: Elsa

Håller med om de jag sett. Familjen Gallaghers föräldrar i Shameless är ju verkligen bedrövliga, usch. Håller även med om Julie Cooper - gillar hennes karaktär (främst i sista säsongen), men när man ser gamla avsnitt från ex. säsong 1 så påminns man om hur dålig mamma hon faktiskt var.

2017-01-11 @ 20:19:28
URL: http://www.gillafilm.se
Postat av: N

Kul inlägg!

2017-01-11 @ 20:34:39
URL: http://nathalienyren.se/
Postat av: Lorissa Lovebomb

Älskar karaktären Julie Cooper, men inte i egenskap av mor, nej ;)

2017-01-11 @ 20:42:00
URL: http://lorissalovebomb.com/
Postat av: Boel

Kul att läsa :D

2017-01-11 @ 22:12:17
URL: http://musicwithboel.blogg.se
Postat av: Amanda CL

intressant idé :) kul att läsa också!

2017-01-11 @ 22:24:02
URL: http://amandacarlberg.se/
Postat av: Tilda Barkselius

Håller helt med dig i flera fall, har tyvärr inte sett ett par av de serierna du nämner. Himla kul idé till ett inlägg :)

2017-01-11 @ 23:04:57
URL: http://nouw.com/tildabarkselius
Postat av: Alice Lindström

Roligt tema :)

2017-01-12 @ 13:48:04
URL: http://alicelindstrom.se/
Innan DU kommenterar...
- Läs inlägget innan du kommenterar
- Kommentarer som inte har med min blogg att göra raderas
- vid frågar om tv-serier eller film mejla frokentv@hotmail.com
- Vid intresse för samarbete kontakta frokentv@hotmail.com

Namn:

Mejl: (publiceras ej)

blogg/hemsida:


Kommentar:


Trackback