shipping-listan


Igår var vårt onsdags-tema OTP så varför inte fortsätta på temat även idag med denna lista som Lovisa och Karin gjorde igår.
 


1. Ditt första ship?
Seth & Summer i The OC.
2. Dina topp 3 ships genom tiderna? Men HJÄLP vad svårt men försöker - Eli/Clare i degrassi, Jess/Rory i Gilmore girls och Ian/Mickey i Shameless.
3. Vad är ditt OTP just nu? Isak & Even♥ i Skam.
4. Vad är ditt NOTP just nu? Just nu? hmm enda jag kommer på är Riley & Lucas i girl meets world, haha.
5. Hur känner du för kärlekstrianglar? Om de slutar som jag vill är dem väl okej.
6. Berätta om en favorittriangel från tv. Den enda jag gillat är Seth/summer/anna i OC. Anledningen varför är för att den aldrig blev speciellt utdragen.

 
 
7. Har du någonsin shippat dig själv med en karaktär? Nje, inte på allvar alla fall...
8. Har du många ships som aldrig blev tillsammans? Inte ett enda tror jag.

9. Shippar du några karaktärer som aldrig har träffats? alltså va? hur ska det fungera? Typ som i the lakehouse eller vadå? fattar inte faktiskt. Mitt svar är alltså nej.
10. Berätta om din favoritkyss från tv. får jag säga 3? bra. 1. 4x08 kyssen mellan Ian & Mickey i Shameless. 2. 3x05 i skam (Evak & säng-scenen obviously) 3. Jess & Rorys andra kyss i gilmore girls, 3x08.
11. Har du någonsin blivit besviken när ditt ship äntligen blev ihop? Kanske Gabi & Josh i young and hungry men mer för att de är så dåliga när de väl är i ett förhållande.

 
12. Har ett ship någonsin krossat ditt hjärta? Ja, många gånger.
13. Hur känner du för ”will they/won’t they?” Gillar det inte, förstår inte riktigt grejen. Ok, några avsnitt men finns ju massa som dragit ut på det i flera säsonger (hej, Ty & Amy i heartland) och då blir jag bara irriterad.
14. Har du någonsin ”shippat vid första ögonkastet”? det har hänt en gång i hela mitt liv, det hände i december. Serien var skam paret var Isak & Even. Det sjuka är att det har verkligen inte hänt förut, det brukar alla fall ta något avsnitt så jag var chockad när det hände.
15. Berätta om ett ship som du ogillade först. Jag har hjärnsläpp. Jo, kanske Leo & April i Chasing life men typ i ett avsnitt eller något sådant.
16. Berätta om ett par som du har slutat shippa romantiskt. Caleb & Hanna i pretty little liars. De har blivit så tråkiga så jag vet inte vad.

 
17. Prata om ett ögonblick som fick dig att ifrågasätta ett helt ship. Vissa gånger mellan Ian & Mickey för att deras relation ibland kan vara lite väl våldsamt. Jag har ifrågasatt det mest för att det ju aldrig skulle vara accepterat om exempelvis Ian var en tjej men nu är det plötligt det för att de är två killar?

18. Berätta om ett ship som du känner dig ensam i att shippa. Bay & Tank i Switched at birth.
19. Finns det ett ship som du bara inte fattar (även om du inte har något emot det)? Stiles & Lydia i teen wolf.
20. Vilket av dina ships förtjänar bättre manus? Jess & Rory
21. Shippar du mest par som är canon? Ja, i slutändan alla fall.

 
22. Har du någonsin shippat ett par INNAN du ens började titta på tv-serien, p.g.a. gifs och liknande? eh nej? okej att se massa gif's och bli sugen på en serie men att shippa ett par? låter mycket märkligt.

23. Har du märkt ett mönster i ditt shippande? Finns det en romantisk dynamik som du känner dig mer dragen till? Ja, väldigt ofta att någon i relationen lider av någon from av psykisk ohälsa, om inte alla fall att någon av dem har ett mörkt tankemönster. För det mesta är de också ganska arty och kreativtlagda.
24. Har du lätt för att shippa par? nej, folk shippar nog överlag fler par än vad jag gör. Mitt problem är snarare att jag shippar ihjäl när jag väl tycker om ett par.
25. Behöver du ett ship för att verkligen kunna njuta av en tv-serie? Ja, av anledning att jag är en person som föredrar karaktärsdrivna-serier och antagligen därför jag mest följer dramaserier. Det måste inte nödvändigtvis vara värsta kärlekshistorian (fast helst, ja) utan kan vara en stark syskonrelation, vänskap, osv.
26. Nämn en fandom som inte har några ships? jag tittar som sagt nästan enbart på karaktärsdrivna-serier så jag tror inte att jag har ett svar på det.

 
27. Finns det en trope (=typisk grej) du ofta fastnar för vid shipping? Det är nog ganska olika men opposite attract (inte till en överdriven nivå dock) fastnar jag ganska ofta för.

28. Gillar du och använder ship-namn? Ja , jag använder mig av det ganska mycket.
29. Finns det ett fiktivt förhållande som du skulle vilja ha själv? En ung Sandy Cohen (the oc) är väl kanske my dream to find. Annars är jag dödens kär i typ Eli (degrassi), Even (skam), Jess (gilmore girls) & Pacey (dawsons creek). Någon av dem får gärna göra a move on me, I wouldent mind eller så.
30. Om du fick ändra en sak på ditt OTP, vad skulle det vara? om det är om mitt nuvarande störta så oklart. Att de aldrig gör slut?Kommentarer
Postat av: Zyllah

Kärlek i serier och dessa shippar är det bästa som finns. Jag är dock ganska dålig på det... <3

2017-01-19 @ 15:41:43
URL: http://zyllah.com/
Postat av: sandra

så kul att läsa!

2017-01-19 @ 18:21:15
URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Postat av: Seriespaning

Roligt att läsa! håller med om Caleb och Hanna..tyvärr..och Ian/Mickey angående våld, det har verkligen varit rått ibland alltså..

2017-01-19 @ 19:46:55
URL: http://nouw.com/seriespaning
Postat av: Saras Serieblogg

Caleb & Hanna - WORD!!!! De hör inte ihop :O

Svar: Inte längre men jag tyckte de var fina tillsammans när de var tonåringar :) haha.
FrökenTV, bloggen om tv och film

2017-01-19 @ 21:55:43
URL: http://seriereflektioner.blogg.se/
Innan DU kommenterar...
- Läs inlägget innan du kommenterar
- Kommentarer som inte har med min blogg att göra raderas
- vid frågar om tv-serier eller film mejla frokentv@hotmail.com
- Vid intresse för samarbete kontakta frokentv@hotmail.com

Namn:

Mejl: (publiceras ej)

blogg/hemsida:


Kommentar:


Trackback