Degrassi: next class (säsong 3)


Betyg på imdb: 7,2/10 ι Mitt betyg: 8/10

Den här säsongen var bra och hade en lite mörkare ton än vad next class har haft tidigare. Jag som känner degrassi bra efter att även ha sett alla säsonger av TNG tidigare vet att serien har fångat upp ganska sorgliga storylines tidigare bla. Clares cancer, Cams självmord, osv. och det är de berättelserna som serien är bäst på helt enkelt så jag föredrar den tonen även fast det är lite mer smärtsamt att titta på. I tredje säsongen får vi fortsätta följa några karaktärer i ett high school i Toronto, Canada - denna gång tre månader efter en stor bussolycka där flera blivit skadade. Såklart skulle Tristan vara den det hade gått värst för efter olyckan men jag tror verkligen att det var en viktig storyline att ta upp, att det hade gått så pass illa för någon och inte bara lite skråmor på armen. Han började med att ligga månader i koma och när han vaknar måste han lära sig att gå och prata igen - detta existerar och kändes därför också så viktigt. Jag mådde så dåligt för Miles i början, tyckte så synd om honom som var tvungen att se Tristan sådär men tyckte också att det var fint att han var där - varje dag i månader när det inte ens var någon förändring på tillståndet så var han ändå där. De är ju fortfarande så unga och kommer dessutom från ett förhållande som ganska nyligen blivit stabilt och även om jag inte tycker om det Miles tillslut gjorde med Lola så kan jag ändå förstå honom, han trodde nog helt ärlig att chansen att Tris skulle vakna upp igen var liten och behövde någon slags tröst. Jag tycker ända att det verkar som att det finns mycket hopp för dem inför nästa säsong men please, kan de för en gång skull få en stabil och relativt lycklig handling då? Jag undrar om koman kommer att göra att Tristan är tvungen att gå om sista året (rätt många karaktärer tidigare har ju gått om sista året så tror chansen finns).
 
 
Hunter den här säsongen ♥ ♥ ♥. Jag trodde aldrig jag skulle gilla honom med tanke på att han varit lite halvt galen innan men han vände mig totalt den här säsongen - lite darkminded men också ganska rolig, jag tror han kommer utvecklas ännu mer som karaktär för varje säsong så det ser jag framemot. Älskar hela Hollingsworth's syskonrelation, kanske i synerhet Hunter & Frankie men Miles är liksom Miles och är en bra storebror. Jag gillar att så många gamla degrassi-karaktärer har dykt upp på senaste tiden, förra säsongen var det ju en hög med karaktärer som var tillbaka (& peter i en lite större roll) och i den här säsongen Katie - som är Mayas storasyster. På tal om syskon borde inte Owen tittat förbi när Tristan legat halvdöd?? Och borde inte Mr Simpsons son börja high school snart? Shay kan förresten vara den jobbigaste karaktären som nååågonsin varit med i Degrassi. Allt är hela tiden så pinsamt, hela hennes storyline handlar om att saker är så pinsamma, LIKSOM GET REAL, existerar såhär jobbiga människor? varför är Frankie och Lola vän med henne? jag skulle stå ut kanske två sekunder.
 
Det var jobbigt att se Maya i sådan smärta den här säsongen. Jag har helt förträngt att hon varit deprimerad innan men gissar på att det ägde rum efter att Cam dött, så länge sedan. Nästa säsong är troligtvis sista för endel karaktärer, alltid lite jobbigt att ta farväl när de varit där så pass länge men med tanke på att det har gått att titta på serien utan Clare, Ali,  Drew, Eli, osv. som ändå var där 100 år så borde nästan det mesta gå ann. Jag kommer ha svårast att släppa Miles men ser att det finns en chans att han kanske blir gästis (som Eli var i hans två sista säsonger) då hans syskon fortfarande går på Degrassi ett år till efter honom. Förövrigt så lite karaktärer att följa om serien får en säsong 5 och 6 - Hunter, Frankie, Lola, Yael, Baaz, Vijay & Shay är väl de ända som är juniors nu och alltså sista års elever nästa år. Alla fall säsong 4 I need u :)Kommentarer
Postat av: moa

så bra serie

2017-01-08 @ 18:37:54
Innan DU kommenterar...
- Läs inlägget innan du kommenterar
- Kommentarer som inte har med min blogg att göra raderas
- vid frågar om tv-serier eller film mejla frokentv@hotmail.com
- Vid intresse för samarbete kontakta frokentv@hotmail.com

Namn:

Mejl: (publiceras ej)

blogg/hemsida:


Kommentar:


Trackback