inför halloween #4


Jag fick en förfrågan om jag kunde göra ett av mina "inför halloween"-inlägg  med filmer & serier som inte är läskiga men ändå har halloween tema och självklart kan jag göra det. Halloween ska ju vara till för alla - för de som gillar skräck och de som faktiskt inte gör det. Här kommer några tips eftersom det är HALLOWEEN IDAG!
 
Serier
The good place 2016 (ny serie, 8 avsnitt)
shadowhunters 2016 (2 säsonger)
twisted 2013-2014 (1 säsong)
witches of east end 2013 - 2014 (2 säsonger)
Pushing Daisies 2007 - 2009 (2 säsonger)
Dead like me 2003 - 2004 (2 säsonger + en film)
charmed 1998 - 2006 (8 säsonger)
buffy the vampire slayer 1997 - 2003 (7 säsonger, finns även en film dock med andra skådespelare)
Sabrina tonårshäxan 1996 - 2003 (7 säsonger, finns även en film som inte har koppling till serien)

 
Filmer
Vampire Academy (2014) komedi, fantasy
Hotell Transylvanien (212, 2015), Animerad, fantasy
this is the end (2013)
Komedi
Warm bodies (2013) Komedi, romantik
zombieland (2009) Komedi
Jennifers body (2009) Komedi
Fun size (2012) Komedi
Just Like Heaven (2005) Komedi, romantik, fantasy
Harry potter (8 filmer, första 2001, sista 2011) Fantasy, äventyr
Magiska systrar (1998) Drama, Fantasy
ghost (1990), Drama, romantik, Fantasy
Edward Scissorhands (1990) Drama, Romantik
Can't Buy Me Love (1987) Romantik, drama, komedi
 
 
 
*adlinksGilmore girs: a year in the life (first look-video)


Som jag nämde tidigare i veckan  så var Amy Sherman-Palladino och Dan palladino på Entertainment Weekly’s PopFest igår. Det hade ryktats om att något nytt Gilmore girls relaterat skulle visas upp på deras skärmar där och det var en "first look"-video med fyra olika klipp, troligtvis ett från varje avsnitt.Stickade/virkade karaktärer


- inlägget är ett samarbete -
Nu kommer jag komma med ett litet ovanligt tips men som ändå är värt att ta upp. För ett tag sedan så såg jag en video där en person stickade och virkade filmkaraktärer och efter det har jag letat upp bilder för att se fler fantastiska värk. Jag tycker att det är så coolt, här ovan ser ni några exempel ↑. Tänk att faktiskt kunna sticka och virka såhär, jag önskar verkligen att jag hade lite mer tålamod än vad jag har för då skulle det bli en och annan figur i min samling.
 
För er som har lite mer tålamod än mig så tycker jag att ni borde checka in hobbii.se - perfekt om ni gillar att sticka och virka. Dessutom är det perfekt att börja nu när kylan börjar närma sig. Varför inte sätta igång att sticka ett par sockor, en mössa eller en halsduk. Det är väl alltid lite roligare att ha gjort det själv? om ni inte vill sticka en ny mössa så finns ju såklart dessa filmfigurer som tips, jag menar hur coola är dem inte. På Hobbii finns alla fall allt du behöver - garn i massa olika färger, mönster (då kan du som exempel göra din egen tröja), nålar, knappar och massa annat. In på deras hemsida nu med de samma. Don't wait.Klä dig som...


För ett tag sedan fick jag frågan om jag kunde göra ett klä dig som-inlägg med Mickey Dobbs från serien Love och självklart kan jag göra det. Har ni önskemål på att jag ska göra dessa inlägg med någon speciell karaktär så är det bara att kommentera :)

Bomberjacka HÄRLinne HÄRSkjorta HÄRSneakers HÄRStövlar HÄRKjol HÄRKlänning HÄRBlus(prickig) HÄR
 
*adlinksThat's So Raven får en spin-off


När jag gick i mellanstadiet och högstadiet och varken wizard of waverly place eller Hannah Montana hade haft premiär så fanns That's So Raven (2003 - 2007). Dinsey channels då populäraste program som inte var tecknat. Serien handlar om en tonåring som kan se in i framtiden (I mean sort of, hon ser en glimt mer) och måste ibland göra allt i sin makt för att ändra en situation. Nu är det bekräftat att serien kommer att få en spin-off i girl meets world style. Raven Symoné kommer att spela en frånskild mamma i spin-offen med två tween's, en tjej och en kille och en av dem har hennes förmåga att kunna se en glimt av framtiden. Jag tror att det kommer att vara killen som har förmågan. Kommer ni att följa Raven och hennes barn i spin-offen? Det är spin-off/reboot-period i serievärlden just nu så den här nyheten förvånar mig inte speciellt mycket och jag tror dessutom att det kan bli en bra serie. Jag följde aldrig That's So Raven (även fast jag sett flera avsnitt på tv) så jag är inte sådär superinsatt och tror inte att jag kommer att följa serien om jag inte hör att det verkligen är en riktigt bra serie från antal personer.
 Emelies favorit serie


Om Emelie och hennes blogg: Främst hittar man antagligen mig framför en datorskärm och kollar ikapp avsnitt av de alldeles för många serierna jag följer. Annars sitter jag med huvudet begravt i en bra, engelsk bok. Går tredje året på gymnasiet och skriver just nu ett gymnasiearbete om utopi och rasism. Annars älskar jag att designa bloggar och även att blogga - på gothamalley.blogg.se. Där skriver jag varje dag om serier, filmer och böcker. Har även en instagram till den här bloggen som ni hittar på @gothamalleybloggse!

 
Vad är det bästa med hart of dixie? Det bästa med Hart of Dixie är nog ganska självklart värmen som utstrålas, men även för att Hart of Dixie främst inte centreras kring romantiken. I slutändan handlar det ändå om vänskap - om familj. Alla i Bluebell är en stor familj, och i en familj finns det drama vilket även självklart syns under seriens gång. Dock, självklart, finns det en stor romantisk prägel i serien som vi alla uppskattar. Lite romantik accepteras alltid! Men som sagt, jag tycker att det bästa med Hart of Dixie är värmen som utstrålas från gemenskapen i den lilla staden.

Vem är din favorit karaktär? Alla är fantastiska på sina egna sätt, men Zoe är ändå i en klass för sig själv. Det kan självklart bero på den fantastiska skådespelerskan Rachel Bilson - men Zoe Hart är verkligen seriens stjärna. Hon känns lite som en vuxnare version av Aria i Pretty Little Liars ibland - liten, men så så stark och fantastisk. Zoe förändrade Bluebell till det bättre.

Wade eller George? Wade!! Wade gör Zoe lyckligare än någon annan skulle kunna göra henne - och jag uppskattar honom så mycket för det. George hade självklart sina perioder, och jag älskade honom tillsammans med Annabeth. Men precis som Zoe spelar Wade i en annan liga. Han är seriens perfekta kille.

 
Finns det något med serien du inte tycker om? Jag har flera favoritserier. Till exempel Reign och The Night Shift infinner sig även i den kategorin, men där kan man hitta problem. För mig är det omöjligt att göra detta i Hart of Dixie. För mig är det bara kärlek. Ren kärlek.

Om du fick chansen att besöka Bluebell med alla dess invånare, vad skulle vara det första du gjorde när du kom dit? Jag skulle vara med på ett frukostmöte med gänget i Lavon's hus. Jag skulle vara med i en av deras parader. Jag skulle prova alla Zoe's kläder. Jag skulle bli kompis med Lemon och Annabeth. Det finns så mycket valmöjligheter - jag vill göra allt.

Vad tyckte du om slutet? Värdigt och fint. Det är inte många serier som har värdiga avslut, men Hart of Dixie hittas där. Man fick svar på allt man behövde svar på, man fick vara med om allt man ville vara med om. Inget kändes ofärdigt eller utelämnat. Jag kunde lämna Bluebell utan ett hål i mitt hjärta.

 
Om serien hade fått en femte säsong, vad tror du att säsongen hade handlat om? Den femte säsongen hade antagligen varit ganska tråkig om den skulle kommit - eftersom alla var lyckliga! Om en femte säsong skulle existera skulle vi nog få se mycket av Zoe och Wade's föräldraskap däribland. Men, som sagt. Det hade inte fungerat.

Just nu pågår det en stor spin-off och reboot period, skulle du vilja att det hände med Hart of dixie i framtiden? Nej, jag vill inte att någon ska röra Hart of Dixie. Någonsin. Eftersom serien fick ett värdigt avslut finns det ingen mening i att skapa något av dessa. Men det finns ändå två aspekter som jag skulle kunna acceptera. Att 1. det skapades en liten reunion serie som med Gilmore Girls, eller 2. att det skapades en spin-off på grannstad. Men jag vill verkligen, verkligen inte ha en reboot.Heartland: säsong 5


  Betyg på imdb: 8,3/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
Vi får fortsätta följa Amy, Ty, Lou, Caleb och de andra på hästfarmen i Alberta, Canada. Lou & Peter börjar anpassa sig till att vara föräldrar medan Ty är tvungen att gå igenom en tuff period med sin familj.
 
Huja, jag försökte först ta mig igenom Nashville men insåg att det inte fungerade. Många av er har tipsat om den och på papper är det en serie som jag borde gilla men fastnade verkligen inte och jag försökte i flera avsnitt.  Efter mitt försök kände jag ändå att jag ville se något som var lugnt och rogivande så jag återgick till Heartland och även fast det var ett tag sedan som jag såg den fjärde säsongen så gick det enkelt att komma in i handlingen. Jag älskar alla dessa mysserier och den här är verkligen maxat mysig.
 
Säsongen fem var bra och även fast jag saknade att ha Ashely där så klarade jag mig utan henne bättre än jag trodde att jag skulle göra. Dock vet jag ju att hon kommer vara gästis i två avsnitt i säsong 7 så det ser jag framemot. Jag gillade Caleb väldigt mycket den här säsongen vilket jag nog gjort tidigare också men jag tror han höjdes ett snäpp här. Jag tyckte också att Jack var otroligt underhållande och det minns jag inte att han varit tidigare. Han kunde komma med väldigt snabba och smarta kommentarer och sådana karaktärer gillar jag nästan alltid, gärna att de är lite bittra men snälla också och det är han. Jag fick ont av storylinen mellan Ty och hans styvpappa (och sen det med hans pappa<3), tycker så synd om Ty även fast han är en typisk "bad who become supergood in 4sek" så har han gått från ett tufft liv och kämpat sig upp för att han fått den chansen. Det jag gillar med Ty är också att han känns mer realistisk än mot motsvarigheter till honom i andra tv-serier - exempel Ryan i OC som egentligen bara ska spela en missförstod tonåring som råkade vara på fel plats vid fel tillfälle och egentligen inte gjort ett brott. Det Ty gjort känns väldigt trovärdigt med tanke på hans bakgrund även fast jag tycker att det var en form av självförsvar (han slog ner sin styvpappa) sen har han gjort ett inbrott också som han inte blev tagen för men hans vän som däremot blev tagen blev straffad. Jag förstår han i hans val att göra allt detta, på grund hur hans situation såg ut då men det har ändå varit hans val och inte bara "att han var där vid fel tillfälle" som andra serier ofta kör med och jag gillar det. Sedan kan det ju diskuteras hur trovärdigt det är att få upp livet sådär snabbt men det är något annat och inget jag kommer att diskutera idag.
 
 
Slutet gjorde mig lite gråtfärdig och jag tror tyvärr att både Amy och Ty kommer hålla tyst om det i alla fall några avsnitt vilket är synd. Jag tycker att det lite är Amys ansvar att säga att hon såg ringen. Inte så konstigt om han tvekar när hon kastar ur sig de där, inte för att hon ville göra slut eller så men att säga så som hon gjorde. Ja, jag vet inte. Den här serien har en tendens att dra ut på sådana saker (exempel: när de nekade sina känslor i typ 2 säsonger även fast det var helt uppenbart) men jag hoppas att det löser sig redan nästa avsnitt men tvivlar.Tema: halloween (25 filmer som är riktigt läskiga)


Veckans tema är halloween vilket jag de senaste veckorna skrivit endel om men jag tänkte maxa det totalt i det här inlägget och faktiskt fokusera på de filmer som verkligen har den där riktiga halloween-känslan över sig. Filmer som faktiskt är riktigt läskiga och lite obehagliga att se då många är ute efter att fånga den effekten ibland och vad passar bättre än att se något riktigt skärmande än just under halloween?
 
1. Halloween (1978, 1981,1982, 1988, 1989,1995, 1998 & 2002. 2007 & 2009)  - Det här måste vara den perfekta filmen när den till och med heter halloween? pretty much. Det är en film-serie på åtta filmer plus två filmer som är remaker på de gamla och följer då alltså samma karaktär men från början så totalt finns det 10 filmer. Filmserien följer karaktären Michael Myers som endast 6-år gammal hugger ihjäl sin syster och hamnar sedan på psykvård som han 15 år senare rymmer ifrån. Filmerna följer sedan hur han först stalkar och sedan dödar unga tjejer som sitter barnvakt på halloween.
2. Dracula (1992) - Baserad på Bram Stoker's klassiska bok om Dracula. En riktigt klassiker alla borde se någon gång i livet.
3. Wolf creek (2005) - Baserat på en sann historia om tre ungdomar som reser i Australien och får problem med bilen mitt i ingenstans. En förbipasserande ser dem och lovar att han ska hjälpa dem men han gör något helt annat. Den här filmen är hemsk men väldigt bra.
4. the exorcism (1973) - så det har ju kommit några filmer efter denna men filmen från 73 är originalet. Filmen är vagt baserat på en sann historia och följer en tonåring som blivit besatt och hennes mamma tar därför hjälp av två präster för att få henne normal igen.
5. Clown (2015) - En pappa klär ut sig som clown på sin sons födelsedagsfest och dagen efter när han försöker få av sminket och kläderna så är det omöjligt. Han börjar sedan sakta med säkert förvandlas till en ondskefull varelse. Den här filmen är såååå obehaglig. En av de bästa mördar-clowner som visat sitt face på en skräm.
6. the shining - En författare och hans familj tar hand om ett hotell som är stängt över vintern och bad things happen. Det här är en av de bästa skräckfilmerna som någonsin gjorts där den inte bara är läskig utan manuset också är briljant.
7. conjuring (2013) - det här är en relativt ny film där även en tvåa hade premiär i år. I första filmen får vi följa en familj som nyligen flyttat in till ett nytt hus där underliga saker börjar hända och mamman i familjen bestämmer sig för att kontakta två paranormala utredare för att titta närmare på huset. I tvåan får vi följa utredarna lite närmare.
8. American psycho (2000) - det här är inte en skräckfilm men den platsar ändå här för den är väldigt obehaglig. Några fler icke skräck-filmer kommer att dyka upp längre ner på listan det de har gemensamt är att filmerna handlar om en psykopat och är mycket obehagliga. American psycho följer karaktären Patrick bateman en välutbildad och intelligent 27-åring som arbetar på Wall Street. På ytan lever han ett drömliv men när det börjar närma sig natt är han en helt annan person - en seriemördare.
9. The Taking of Deborah Logan (2014) - ett filmteam har fått i uppdrag att filma en kvinna som nyligen blivit diagnostiserad med alzheimers men upptäcker något värre än hennes sjukdom. Riktigt obehaglig och konstig film.
10. IT - Clow, do I need to say somthing more? nah. Filmen utspelar sig först på 60-talet och sedan 27 år senare när karaktärerna är vuxna.
11. The Descent (2005) - eller instängd på svenska. Filmen handlar om några tjejkompisar som ska göra en grottklättring men något går fruktansvärt fel. Det här är en bra och välgjort film som jag tycker känns ganska trovärdig och de filmerna är väl det läskigaste som finns, eller?
12. Shutter (2008) - första halvan av filmen är verkligen inte läskig man tror att det det ska vara en ganska lam skräckfilm som många lågbudget skräckisar är men när det vänder blir den riktigt obehaglig. Filmen följer ett nygiftpar (spelade av Joshua Jackson & Rachael Taylor) som flyttar till Tokyo efter att mannen fått ett kontrakt som fotograf där. På vägen dit är de med om en liten bilolycka och efter de upptäcker de kontiga skepnader på flera av deras fotografier.
13. butterfly effect (2004) - Jag vet att jag sa filmer som är läskiga på riktigt och att vissa kanske inte tycker att den här hör hemma riktigt här men jo. Det här är alltså en thriller med lite sci-fi inslag och en av mina absoluta favorit filmer. Den är riktigt bra men har några moment som skrämmer upp mig regällt varje gång jag ser den. Det finns fyra olika slut på filmen och vilket du ser gör filmen väldigt annorlunda. Spoiler: när Evan och Lenny bränner böckerna tycker jag personligen är det bästa. Den när han raderar sin förödelse är den värsta, hate it.
14. the children (2008) - det var nog mer än fem år sedan jag såg den här men minns att den var riktigt obehaglig. Handlar om två barn som helt plötsligt blir galna och försöker mörda sina föräldrar.
15. The Babadook (2013) - Jag var på väg att stänga av den här filmen för ungen är helt hemsk men förutom det så är storyn väldigt bra och läskig. Handlar om en ensamstående mamma som förlorat sin man i en olycka och måste ta hand om hennes asjobbiga son. På kvällarna läser hon en bok för honom som heter The Babadook och nu måste hon inte bara ta sig igenom sin jobbiga son, sorgen efter sin man utan även att bokkaraktären kommit till liv och lever rövare i hennes hem.
17. 1408 (2007) - En författare som skriver böcker om hemsökta hotell, kyrkogårdar, hus och andra platser där det sägs att det spökar besöker ett hotell i New york för att se om det verkligen stämmer att det spökar i ett visst rum, 1408. Spoiler: det gör det.
18. Fear (1996) - Chocken när jag insåg att Mark Wahlberg spelar psykopaten här, aldrig tänkt på tidigare. Filmen handlar om Nicole som tror att hon ska ha träffat hennes livskärlek - han är snäll, charmig och snygg men med tiden kommer det fram att han också har en mörk sida och deras kärlekshistoria blir mer en mardröm.
19. Orphan (2009) - den här är riktigt obehaglig film om ett par som förlorar deras barn och istället adopterat en 9-årig flicka som på utsidan verkar snäll och oskyldig men icke...
20. The one I love - det sägs att det här inte är en skräckfilm men vet inte om jag ska lita på det för den är så obehaglig. Både jag och personen jag såg den med hade svårt att somna efteråt. Filmen handlar om ett par som går i parterapi får tipset att åka på semester till ett hus där det sägs att par ska ha återförenats. Tänker inte gå in mer på detalj för det är en twist.
21. psycho (1960) - den äldsta filmen på listan men också en av de bästa - se den. Filmen handlar om en kvinna som snott pengar från en kund och checkar in på ett motell men det skulle hon inte ha gjort.
22. Children of the corn (1984) - ett ungt par fastnar i en stad där invånarna i staden (alla barn) anser att alla över 18 är värda att dö.
23. The hills have eyes (2006) - filmen följer en familj som blir stalkad av en grupp psykopater som bor i öknen
24. dolly dearest (1991) - En Amerikansk familj flyttar till Mexiko när pappan fått jobb på ett företag som tillverkar dockor. Well, ni förstår kanske vad som händer. Om ni letar efter en dockfilm så är den här ett bra alternativ.
25. The others (2001) - Filmen följer en mamma som bor med sina två barn på en herrgård. Barnen har en sjukdom som gör att de inte tål solljus och måste följa väldigt stikta regler. De här är en av de skräckfilmer som också är väldigt bra.


Inlägget är ett samarbete mellan mig, Sara, Elsa, Emelie, Karin & LovisaGilmore girls: nya promobilder


Igår släpptes inte bara trailern till nya säsongen av Gilmore girls utan även några nya promobilder som ser ut såhär...Återigen kär i Jess & Rory, bli endgame, plz.

Trailern till Gilmore girls: A year in the life är här!!!


Jag har märkt att varje dag som jag tänker att nä jag ska nog bara tidsinställa några inlägg idag och sen ska jag göra något annat än att blogga så dyker det upp något maxat som jag måste skriva om. Senast var det att promobilderna för Gilmore girls släpptes och idag när jag tänkte likadant så släpps deras trailern. Jag slipper alltså inte undan hur jag än gör. Idag är det förresten 25 oktober och bara en månad kvar till nya säsongen av Gilmore girls finns ute. Jag har firat det genom att baka bröd och köpt nutella en helt vanlig tisdag sådär bara ;) Här är alla fall trailern ↓

vad tyckte ni om trailern? det här är ju min absoluta favorit serie så mina förväntningar var höga men kan säga att de ändå överträffade, alltså åååh. Den här serien betyder så mycket för mig och det är så mycket mer än bara en serie, det är lite av en livsstil på något sätt. I något skede började jag gråta, kan ha varit när man såg begravningsplatsen inte bara på grund av det utan för allt annat också. Jag blev jätteglad att Jess var den enda av Rorys ex som fick en replik (de andra syns lite hastigt bara).

På lördag är det någon slags tv/film-festival i Los Angeles som Amy och Dan kommer att vara på plats på och det har sagts att det kommer släppas något mer då. Jag chansar på en sneak peek eftersom trailern släpptes idag.Fuller house: sneak peek bilder inför säsong 2

Klä dig som...


Rory Gilmore. Kollaget är inspirerat av Rorys klädstil i Gilmore girls.
1. Jeans HÄR/  2. skinnjacka HÄR/  3. Klänning HÄR/  4. Rosa tröja HÄR/  5. Lila tröja, HÄR/  6. Röd tröja med tryck HÄR
7. Converse HÄR/  8. Klassiska pumps HÄR
 
*adlinksTv-karaktärer med synfel


De flesta här vet nog inte att jag har synfel som visserligen många idag har även när det kommer till film och tv-karaktärer så är det många som antingen bär glasögonen eller som använder linser. Här under är några favoriter som har synfel ur några tv-serier jag gillar...
Alex Russo (wizard of waverly place), Clare Edwards (Degrassi), , Leonard Hofstadter (the big bang therory), Alex (Orange is the new black), Mindy Lahiri (the mindy project), Stephanie tanner (full house/fuller house) & Lorelai Gilmore (Gilmore girls).
 
Hos Gertz Optik i Uppsala kan du göra syntest för att försäkra dig om du faktiskt har bra syn eller om du vet om ditt synfel sedan innan, om synen försämrats och du behöver starkare linser eller glasögon. I Samarbete med Gertz Optik vill jag tipsa er om deras färgade kontaktlinser som är perfekt nu under halloween. Jag vill tipsa lite extra om AIR OPTIX COLORS, som ni hittar HÄR. Det finns nio olika färger och går även att ta utan styrka. Ska ni klä ut er till en karaktär under halloween som egentligen har en annan ögonfärg än eran egen så tycker jag verkligen att ni ska klicka hem dem. Om ni bor nära Uppsala tycker jag dessutom att ni ska boka en tid för dina ögon är värda att må bra.Beauty of the Week: Aya CashAktuell i
: Tredje säsongen av You're the worste där hon spelar en av huvudrollerna. Hon är även med i Netflix nya serie Easy.
Kommande projekt: bla. filmen brand new old love som har premiär sommaren 2017.
Tre saker ni kanske inte visste om Aya...
- Dotter till författaren/poeten Kim Addonizio.
- Hon har skådespelat sedan hon var 24 men fick inte sin genombrottsroll fören åtta år senare.
- 2011 var hon en av huvudrollerna i serien traffic lights. Tyvärr blev serien nerlagd efter 13 avsnitt.
 Tv-serieträning


För två veckor sedan skrev jag ett inlägg om hur du kan träna tillsammans med Netflix och din favorit serie då det var ett inslag i en tidning som jag hade läst, läs inlägget HÄR! I morse hade även Nyhetsmorgon på TV4 ett inslag om detta i sitt program ↓ kul att det uppmärksammas tycker jag.you're the worst: säsong 2


 Betyg på imdb: 8,2/10 ι Mitt betyg: 7/10

Efter händelse i slutet av första säsongen så är Gretchen nu tvungen att flytta in hos Jimmy. De måste anpassa livet som sambos och lära känna varandra på djupet både på gott och ont.

Andra säsongen var bra men inte riktigt lika magisk som den första var. Säsongen var också betydligt mörkare än innan vilket jag inte brukar ha något emot men här kändes det så mäktigt. Att den var mörkare kanske i vanliga fall skulle få mig att känna att serien är ännu mer realistisk  (vilket jag föredrar) men jag vet inte. Det var mer bara jobbigt att se hur dåligt Gretchen mådde och att se Jimmy gå mellan en usel pojkvän till världens bästa när det verkligen gäller. Någon annan som sett den här serien som också sett girls? är det bara jag eller påminner inte Edgar och Ray väldigt mycket om varandra?

Det som var bra med säsongen var att alla verkligen hade sina egna personutvecklingar och jag fick bättre grepp om karaktärerna. Jag älskar att serien är väldigt ärlig och kan verkligen visa upp karaktärernas brister vilket gör hela serien så trovärdig och äkta. Jag tror jag aldrig sett en så trovärdig depression på skärmen förut så tummen upp på den (give Aya Cash an emmy). Serier och film kan fånga mer utåt-agerande diagnoser bättre än att må så dåligt så man inte vill resa sig ur säsongen, så trotts att det var jobbigt att se så var det väldigt väl agerat och också välskrivet av manusförfattaren. Jag hoppas på att säsong tre är en lite gladare säsong för jag behöver mer den känslan, som jag fick av första säsongen.
fira halloween fullt ut


I samarbete med Lekgiganten Scandinavia AB så vill jag tipsa er om partyhallen.se. Som jag nämnt tidigare så älskar jag halloween och just den här veckan är det extra speciellt att älska halloween för nu kan man faktiskt säga att det nästan är halloween. Halloween är på måndag (31/10) men då dem flesta väljer att fira helgen är nog nu den kommande helgen som är dagarna före. Själva halloween-helgen kommer jag att fira hos min syster som fyller år och helgen efter kommer jag fira halloween i efterskott tillsammans med en vän som jag firat med i några år nu. För att få till den där perfekta halloween-stämningen så ska jag och Partyhallen hjälpa dig en bit på traven och tipsa om några produkter som är bra att ha nu när det nalkas halloween. Just nu kan ni även använda rabattkoden: PH10. Och få 10% fram till halloween, så vad väntar ni på? de har billigare produkter än många av deras konkurrenter och dessutom snabb leverans, try it.

Tips nummer 1 - dekoration
 
 
Tips nummer 2 - halloween kostymer
 
Kom ihåg att det är okej att klä ut sig till vad som helst bara det inte är en clown. Ha en underbar halloween-vecka!Klä dig som...


Blair waldorf. Kollaget är inspirerat från hennes High school-stil, alltså hennes stil under de två första säsongerna.

1. Jacka från Armani Jeans HÄR / 2. Ring från Edblad HÄR / 3. Väska från Reiss HÄR / 4. Blus från Navy London HÄR / 5. Byxor från Vero Moda HÄR / 6. Armband från Lily & Rose HÄR / 7. Pumps från Zign HÄR
 
/adlinks6 frågor om tv-serier


Lånade den här listan från Emelie, en av mina onsdags-samarbets-partners och tänkte att det kunde vara kul att svara på frågorna själv sooo here we go ↓

 
1. Nämn en tv-serie som bäst skulle beskriva ditt egna liv.
En blandning mellan Parenthood och Gilmore girls skulle jag säga. Egentligen kanske Parenthood vinner det racet ganska överlägset men det finns ändå många faktorer i Gilmore girls som jag känner igen mig i vilket ingen annan serie riktigt lyckas med på samma sätt så en blandning mellan båda är mitt slutgiltiga svar.
 
2. Finns det några karaktärer som du älskar på tv men tror att du absolut skulle hata i verkliga livet?
Det finns nog ganska många och även karaktärer som har en tvärtom effekt. En solklar kandidat är Paris i Gilmore girls och en annan kandidat är Blair waldorf från Gossip girl.
 
3. Vad är din rekordtid för att ha tittat igenom en hel säsong av en tv-serie?
Förmodligen någon serie jag började följa som tonåring så kanske The OC eller one tree hill, minns inte exakt hur lång tid detta tagit dock men två dagar/säsong, kanske.

 
4. Om du bara fick välja en enda tv-serie att rekommendera till alla som frågade om tips, vilken och varför?
Samma serie som jag alltid tipsar om - Degrassi. Inte Degrass:next class som finns på netflix utan serien från 2001 som är helt fantastisk, tar upp de viktigaste ämnena som påverkar tonåringar i deras uppväxt och även endel problem gällande vuxna, eftersom föräldrarna då var karaktärer och inte bara föräldrar. Ni kan se alla säsonger HÄR, jag vet att de är många men det är värt er tid. Vi får följa en grupp karaktärer från att de är 13 till att de är 20.
 
5. Tv-serie som får dig att gråta/må dåligt mest.
Parenthood grät jag åt minst en gång i varje avsnitt. Jag tänkte verkligen "jag ska hålla mig de här avsnittet" men gick det? NEJ! One tree hill har också endel gråtvänliga avsnitt. En händelse i senaste säsongen av orange is the new black grät jag så att jag mådde dåligt, det var svårt att fortsätta titta och sen en händelse i sjätte säsongen av degrassi gjorde också riktigt ont att titta på, nog aldrig gråtit så mycket till en tv-serie som då.
 
6. Tv-serie som får dig att skratta mest.
Gilmore Girls (säsong 3 och fram) prickar min humor väldigt bra, Bojack horseman också. Modern family om vi pratar komedi. Överlag så gillar jag serier med lite mörkare humor mer än typsiska komediserier.
 The vampire diares: 8x1 - hello brother


Igår kunde vi se första avsnittet ut the vampire diaries sista säsong så vad passar bättre än en liten sammanfattning?
 
Sammanfattning och mina tankar om avsnittet: The vampire diaries är en serie som jag har lite blandade känslor kring. När de två första säsongerna sändes var det en av mina absoluta favorit serier och jag hade svårt att tro att serien någonsin skulle kunna bli sämre efter det. Efter det har kvalitet varit ojämn och då menar jag inte att allt föll efter det utan jag menar verkligen att den varit ojämn, alltså att vissa säsonger varit jättebra medans andra varit lite halvdana. Jag älskar fortfarande karaktärerna men vissa handlingar känns lite uttjatade och det är också jätteroligt när de faktiskt lyckas att ta upp en storyline som känns originell. Som ett exempel så älskade jag 1994-handlingen i säsong 6 för den var oväntad och väldigt bra gjort, jag har nog aldrig skrikit mer åt en cliffhanger än vad säsong fem gav oss (precis innan 94-storylinen). Det kommer därför att vara tråkigt att säga hejdå samtidigt som jag tycker att det är dags - åtta säsonger är mycket, det har gått riktigt bra för en serie när den kommer upp i det antalet.
 
INNEHÅLLER SPOILER...
Vad tyckte jag om själva avsnittet då? det var bra men hur mycket har de inte kört med att antingen Stefan eller Damon stänger av helt för att gå full-vampirie-and-dont-feel-anyting-anymore. Vid det här laget så vet vi att de kommer att komma tillbaka och känna sig lite mänskliga igen snart. Jag älskade att de hade satt in en Delena scen även fast det var en gammal scen (fast Damons repliker var väl nyinspelade, eller?) så fick jag ändå så otroligt mycket feeling av att se den. Jag hoppas att Elena kommer tillbaka innan sista avsnittet mest för att jag verkligen vill ha henne där i några fler avsnitt och för att jag ändå alltid gillat henne mer än Bonnie och inte skulle bry mig så mycket om Bonnie dog. Förresten är det ju inte så mycket "om Bonnie dör" eftersom hon och Elena är kopplade till varandra - Bonnie kommer att dö och Elena kommer att vakna, frågan är mer när. Jag gillar att Damon och Enzo teamar igen men skulle hellre se det för en god gärning än vad detta nu är. Såå what else? älskade slutet och tror att det kan bli en riktigt bra säsong, ett bra avslut.stödj frälsningsarmen


Under många omständigheter är det bra att det finns film och tv-serier. Ibland för nöje men ibland också får att faktiskt lära sig något. I samarbete med Frälsningsarmén så vill jag tipsa om några filmer som tar upp hemlöshet så att vi ska kunna förstå mer för när vi förstår så vill vi oftast hjälpa till. Hemlöshet finns i en större grupp än vad många nog tror eftersom det finns olika typer av just hemlöshet.
 
Akut hemlöshet - Cirka 4 500 personer drabbade, de flesta är män. Missbruk är vanligt och även att många av dem inte är födda i Sverige.
boende på institutioner och i kategoriboenden - Cirka 5 600 personer drabbade. Den här gruppen är bla. personer som sitter inne på anstalt, behandlingshem eller har stödboende från bla. socialen. De flesta män, många med missbruksproblem
långsiktiga boendelösningarna - Cirka 13 900 personer drabbade. Det här är relativt vanligt. Det handlar om ett hyresavtal men att du går under vissa regler för att hyra lägenheten. Det är vanligt att familjer bor tillsammans och missbruk är inte lika vanligt här.
eget ordnat kortsiktigt boende - cirka 6 800 personer drabbade. Många av personerna är yngre, jag tror det handlar mycket om andrahandskontrakt och de vet väl de flesta (alla fall i Sthlm) hur de fungerar.
Siffrorna är från en mättning gjort 2011.
 
Så vad kan vi göra för att hjälpa till? Det finns olika sätt vi kan hjälpa till på. Ett stort tips som också är väldigt nödvändigt är förstås att skänka in en slant, på så sätt kan de få bla. kläder som är hela och rena. Du kan också välja att bli månadsgivare och då kan du välja om du vill stödja här i Sverige eller att stödja utsatta barn i hela världen eller andra människor som har det svårt pga fattigdom.
 
Som jag nämnde tidigare i inlägget så kommer jag här att bjuda på några filmtips med filmer som är bra men också otroligt lärorika.
 
Gatukatten bob - Den här filmen har inte haft premiär än men har det i senare under hösten (januari i Sverige) men filmen är baserad på en bok jag läst som är en sann berättelse. Vi får följa karaktären James som levt ett tufft liv med drogberoende och hemlöshet men försöker nu ta tag i livet genom att bli av med sitt beroende då han precis fått chansen att bo i en egen stödlägenhet. Hans totala räddning blir när han stöter ihop med en katt.
Homeless to Harvard: The Liz Murray Story - En stark och sann historia om karaktären Liz som måste ta hand om sina missbrukande föräldrar men när en olycka inträffar när hon endast är 15-år gammal blir hon hemlös och måste kämpa hårt för att klara av livet
Tjuvheder - En svensk film som fokuserar på hemlöshet och missbruk. Stark film som alla borde se!

Har ni sett några bra filmer som tar upp detta viktiga ämne? ge mig tips och klicka in på fralsningsarmen.se och ge en gåva. Våra gåvor gör skillnad.Gilmore girls: nya bilder


Bara lite mer än en månad kvar nu ♥ woho
 
 
Nykomlingen Amybeth har fått rollen som Anne


Nykomlingen Amybeth McNulty har fått rollen som Anne i Netflix/CBC-canadas nyproduktion av Anne på Grönkulla. Jag tycker att hon utseendemässigt passar för rollen men då hon är ny och bara varit med i några få produktioner tidigare vet jag inget om hur hon agerar så kan inte säga något om det direkt men det blir säkert bra.
Det ultimata höstinlägget


Hösten är här och det är lite mer än en vecka kvar av Oktober vilket innebär att vi verkligen befinner oss mitt inne i hösten och allt vad det innebär. På äldre dagar har jag börjat uppskatta hösten mer och börjar inse det mysiga med årstiden. Därför tänkte jag nu göra det ultimata höstinlägget för när skulle det passa bättre att skriva det än idag? never ever.
 
tio filmtips
1. when Harry met Sally - världens finaste kärlekshistoria om Sally och Harry som första gången träffas och inte alls gillar varandra alls men under en tioårs-tid går från bekanta till bästa vänner.
2. The perks of being a wallflower - finns både som bok och film och följer karaktären Charlie som blir vän med två sistaårs-elever under sitt första high school år och får lära känna den riktiga världen.
3. Love actually - klassiker och en av de finaste filmerna finns. Filmen följer åtta olika par som alla har koppling till varandra veckan innan jul.
4. about a boy - en underbar komedi om en ansvarslös man i 35-års åldern som möter den 12-åriga Marcus vilket kommer att förändra hans liv för alltid. Ett tips är även att se tv-serien med samma namn som hade premiär 2014 och har två säsonger.
5. Forrest Gump - jag hoppas att alla redan har sett denna, en av mina absoluta favorit filmer med Tom Hanks i huvudrollen. Om ni inte gjort det så måste ni göra det nu!!!
6. 10 orsaker att hata dig - mysig ungdomskomedi som är Shakespeare-inspirerad. Handlar om två systrar där lillasystern vill börja detja en kille med hennes pappa har en regel att hennes storasyster måste träffa någon först.
7. White Bird In A Blizzard - Det här är en indiefilm som jag tror att många har missat trotts att den är bra. Året är 1988 och en 17-årig tjej som snart ska vidare till College är med om att hennes mamma en dag försvinner spårlöst. Med tiden så går hon vidare med sitt liv men varför hennes mamma försvann kommer att jaga hennes tankar
8. Laggies - Efter att hennes pojkvän friat får hon panik och rymmer iväg från verkligheten i en vecka och blir vän med en 16-årig tjej
9. Alla Harry Potter-filmer - sedan jag köpte boxen med alla filmer så har jag tipsat er om att också köpa den några gånger, passa på medans priset fortfarande är lågt.
10. Stolthet & fördom - även fast jag rekommenderar serien från 1996 så är filmen också bra och passar perfekt nu under hösten.

Vill du se en serie istället? En serie med höstkänsla. Okej, här är några tipsGilmore girls, Sabrina: tonårshäxan, One tree hill, Friends, how I met your mother, Dawsons creek, Parenthood & Hart of Dixie
 
 
och varför inte några tips på vad du kan mysa med tillsammans med filmen. Exempelvis några sköna kuddar, tofflor, en ny pyamas, lite godis, osv ↓
 


1. Påslakanset från Odd Molly  2. Body Lotion från Yves Rocher  3. Handkräm från Yves Rocher  4. Pyjamas från Lauren Ralph Lauren  5. Morgonrock från Womens Secret   6. Godis   7. Pläd från Design House Stockholm  8. Bok av Michaela Forni "Jag är inte perfekt, tyvärr"   9. Bok av Therese Lindgren "Ibland mår jag inte så bra"   10. Doftljus från Twist&Tango  11. Tekopp från Wedgwood  12. Tofflor från UGG

/inlägget innehåller adlinksjag älskar dig - en skilsmässokomedi (2016)


 Betyg på imdb: 4,3/10 ι Mitt betyg: 6/10

Marianne och Gustaf har varit gifta i en evighet och har två tonårsbarn. Gnistorina har försvunnit för längesen och Marianne är redo att gå vidare och börja leva sitt liv men hur börjar man leva livet fullt ut efter 45?

Jag älskar dig - en skilsmässokomedi är en svensk film med bla. Björn kjellman, Christine Meltzer, Rodolfo Corsato, Sven-Bertil Taube, Anita Wall och Thomas Hanzon i rollerna. Vad jag förstått så har den fått lite blandad kritik och jag tror inte det riktigt har med filmen i sig att göra utan mer att personen bakom filmen har producerat andra filmer som kanske anses som bättre.  Johan Brisinger ligger bakom bla. Underbara älskade (2006) med Michael Nyqvist och Anastasios Soulis i huvudrollerna. Underbara älskade är dock en dramafilm och detta en komedi så jag tycker inte att man ska dra så pass snabba slutsatser. Jag gillade filmen, det är en bra kärlekskomedi trotts att den fokuserar på en skilsmässa så är den supermysig.

Jag tycker också alltid att det är kul med filmer där jag känner igen området de filmar i och det gjorde jag här. Det är en av fördelarna att faktiskt vara uppväxt i Stockholm även om vår näst största stad också producerat mycket film så tror jag att huvudstaden nog ligger ett steg före, alla fall gällande filmer som jag har sett. Det var även en twist ganska nära slutet av filmen som jag inte förväntade mig men som jag tyckte passade in väldigt bra för att hela filmen skulle kännas fulländad och det är alltid positivt. Är ni ute efter en mysig och lättsam film så tycker jag absolut att ni borde se denna supersöta skilsmässokomedi.Nashville: firtst look promo för säsong 5

Scream: halloween specialen (innehåller spoilers)


Sammanfattning och mina tankar om screams halloween-avsnitt: Jag tycker att det börjar bli lite tröttsamt att mördaren alltid ska vara så ute efter Emma. Det är inte trovärdigt att hon ska vara sådär utsatt. Jag menar först är hennes halvsyster galen, sen är hennes pojkvän psykopat och sen den första hon träffar efter allt detta som hon alltså får intresse för är galen. Vad är oddsen? inte stora. Jag tyckte det var uppenbart vem som var mördaren men jag antar att det inte ska vara lika klurigt eftersom allt skulle lösa sig på 1,20tim. Jag blev något förvånad över att Kieran dog, jag trodde inte att det skulle hända någonsin och verkligen inte redan i det här avsnittet.
 
Avsnittet i sig var helt okej, övriga avsnitt i andra säsongen har dock varit betydligt bättre men det var kul att bara få träffa karaktärerna igen. Slutet gjorde det ännu mer tydligt att säsong tre kommer att fokusera på Brandon James vilket jag anade redan under säsong två. Frågan är väl mer om det verkligen är Brandon James eller bara någon som utser sig att vara honom så att säga men det kommer att bli intressant i vilket fall som helst.Tema: året jag föddes


5 tv-serier som var populära året jag föddes...
twin peaks, Beverly hills 90210, full house, seinfeld & Saved by the bell
 
 
5 tv-serier som hade premiär året jag föddes...
Rugrats, Sunes jul,  dinosaurs, Doug & super mario world
 
 
5 karaktärer som är födda året jag föddes...
Holly J. Sinclair (degrassi), serena van der woodsen (gossip girl), Justin Russo (wizards of waverly place), Rutie Camden (7th haven) & kaitlin cooper (The OC)
 
4 filmer som hade premiär året jag föddes...
the addams family, terminator 2, sleeping with the enemy & The Silence of the Lambs
 
4 filmer jag älskar som hade premiär året jag föddes...
skönheten och odjuret,  fried green tomatoes, min tjej & father of the bride
 
5 skådespelare som är födda året jag föddes...
Emma Roberts, Dylan O'Brien, Shailene Woodley, Austin butler & Malese Jow
 
Inlägger är ett samarbete mellan mig, Sara, Elsa, Emelie, Karin & LovisaGilmore girls: nya bilder


Jag kom precis hem från en film jag såg på bio nu under kvällen som jag kommer att berätta om lite senare. Min plan nu för sen-kvällen var att inte röra internet, tänkte läsa lite böcker och umgås med katten. Det gick inte så bra för råkade se att några nya Gilmore girls bilder har släppts, som att jag skulle kunna hålla mig till imorgon? ehh nej.
 
Fyra promobilder ↓
 
 

För mig är det här den mest efterlängtade bilden, mitt favoritship♥En fråga till er alla!


Är det någon av er som känner till någon som gör illustrerade/tecknade headers? Eller är du själv helt grym på att teckna? Snälla kommentera här eller kontakta mig - frokentv@hotmail.com, I need you!
 
bildlänkScream: halloween special


Imorgon kan vi screams halloween-special som kommer att vara den avslutande delen på seriens andra säsong. Det bekräftades även nyligen att halloween-specialen inte är slutet för serien utan vi kan se framemot en tredje säsong, sommaren 2017.
 
Eftersom jag ändå skriver ett inlägg nu så vill jag passa på att tipsa om att man from idag kan beställa biljetter inför Stockholms filmfestival som äger rum i November, hoppas vi ses där.Just på hos cdon: flera Tv-seriekampanjer


 
1. Astrid Lindgren - Kappsäck - innehåller 23 filmer som alla fall skulle ta mig på en riktigt nostalgitripp
2. sjätte säsongen av pretty little liars - näst sista säsongen av ungdoms thrillern som vi aldrig kommer glömma
3. True detective säsong 1 + 2 -  Letar ni efter kriminalserie som känns helt unik? då är det denna som gäller
4. Andra säsongen av fargo - det här är en kriminalserie som jag faktiskt inte hunnit se än men som jag hört mycket gott om
5. Apornas planet -  alla åtta filmerna. Jag har själv bara sett de två senaste så det vore intressant att ha sett någon av de äldre också.
 
Just nu pågår det en stor tv-serie kampanj inne hos CDON.com så in och fynda bland serierna.
 
/Inlägget innehåller adlinksBröllop


- inlägget är ett samarbete -
Tv-serier bjuder på ganska mycket fester av olika slag, i synnerhet om serien håller på under flera säsonger. Har ni någon favorit? själv brukar jag gilla bröllop även fast vanliga fester kan vara roliga och mysiga att titta på så är det något extra när det kommer till bröllop så här är min top 5 lista på bröllop jag älskar från tv-serier ↓.
 
1. Liz & TJ, Gilmore girls - det här ett bröllop där det fina inte är paret som gifter sig i sig utan mer detaljerna som händer runt om kring.
2. Brooke & Julian, One tree hill - Efter många säsongers total olycka för Brooke så finns det få karaktärer som verkligen var värld att hitta kärleken såhär mycket.
3. April & Leo, Chasing life - När något är så fint att det blir svårt att beskriva det med ord då har det varit ett fint bröllop och dessutom en fantastisk kärlekshistoria.
4. Robin & Barneys, How I met your mother - sista säsongen som fokuserade på deras bröllop hade sina brister men hela vägen från frieriet och till deras bröllop var en så fin kärlekshistoria.
5. Crosby and Jasmine, Parenthood - Sarah och Hank, who? Crosby and Jasmine's bröllop var mycket finare ♥
 
Vilket är ert favorit bröllop från en tv-serie? Och har ni någon favorit fest från en tv-serie som är en annan slags fest alltså inte just ett bröllop, tell me. Och även varför är det er favorit?
 
Om ni själva håller på att planera inför ett bröllop eller bara en vanlig fest så måste ni besöka fällbara's hemsida, perfekt om ni ska ha fest eller varför inte en middag. De har bord och stolar som är helt perfekta till stora sällskap men också om man bara är några stycken. Deras utbud är brett så det finns definitivt något för alla stilar och smaker. Det finns en fysisk butik i Vallentuna så om ni bor här i länet och bilar runt så tycker jag verkligen att ni borde ha vägarna förbi. Har ni några frågor så är det bara att antingen ringa eller mejla, mer info finns inne på deras hemsida. Det går naturligtvis också bra att beställa allt genom deras hemsida Här under är några favoriter ↓
 
 En perfekt hemmakväll


 - inlägget är ett samarbete -
Att få till den perfekta hemmakvällen är något som nog både du och jag stävar efter i mellan åt. Efter en hård dag i skolan eller på jobbet så behöver man verkligen koppla av och varför inte göra det riktigt vardagslyxigt med en god middag, gott sällskap och en bra serie. På Rabble hittar du alltid rabattkoder och erbjudanden för C More och därför tänkte jag i det här inlägget tipsa om några serier, som jag själv gillar eller som jag vill titta in som faktiskt finns på C More. Jag själv kommer att satsa på en riktigt god middag med gott sällskap, mysigaste myskläderna, några bitar choklad och en bra serie. Här näst vill jag checka in the young pope där Jude Law spelar huvudrollen. Serien har premiär 26 oktober så skriv in det i era kalendrar för det kommer antagligen att bli riktigt grymt.
 
När det kommer till att välja serie så är det inte alltid det enklaste, det är verkligen inte det. Det krävs ibland att man lägger ner lite av sin energi för djupdykning om man verkligen vill hitta en serie som passar perfekt. Är man dessutom fler som ska se serien så är det ju ytterligare lite ansträngning, det ska passa alla i gruppen. Jag finns såklart här som ett stöd och ska ge några tips och någon av dessa kommer nog att passa er ↓ ↓ ↓
 
Vad är ni ute efter? Vad brukar ni gilla?
Komedi (om ni vill ha kul, se något som är bra men ändå enkelt): The office (UK), Veep, Solsidan eller Seinfeld.
Drama (om ni vill se något riktigt välskrivet och bra): The Girlfriend Experience, flesh and bone, friday night lights eller the kenneys.
Action/äventyr (om ni vill se något fartfullt och spännande): Game of thornes, ash vs evil dead, eller Black sails.
Thriller (om ni vill se något spännande som också har en bra story): jordskott, Power eller banshee
 
Hur ser den perfekta hemmakvällen ut för er? let me know och kom med era tips.
 
Om ni är intresserade att handla lite billigare överlag så rekommenderar jag verkligen att ni ska checka in Rabble.se. De samarbetar med över 600 olika butiker så något för alla smaker finns det helt klart.The Walking Dead: serien får en åttonde säsong


Nästa vecka har seriens sjunde säsong premiär men redan nu bekräftas det alltså att vi inte kommer att behöva säga hejdå efter det då serien är förnyad för en åttonde säsong. Den åttonde säsongen kommer innehålla 16 avsnitt vilket kommer innehålla bl.a. det 100e avsnittet.Trailern för Big Little Lies är här!!!

100 code: säsong 1


Betyg på imdb: 7,4/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
100 code är en svensk/amerikansk kriminalserie som utspelar sig i Stockholm. Under de senaste 12 månaderna har flera liknade mord uppstått - offren är alltid blonda, blåögda unga tjejer och Stockholms polisen måste ta in New york dektetiven Tommy för att verkligen gå till botten med vem som ligger bakom morden.
 
Den här serien är fantastisk. Jag har aldrig älskat mixen mellan svenska och amerikanska mer och alla skådesplera gör såna bra jobb med sina karaktärer. Michael Nyqvist lär vara Sveriges bästa skådespelare, det har jag tyckt tidigare men här bevisar han det verkligen igen - han är helt fantastisk! Dominic Monaghan gör också ett riktigt bra jobb med att få liv i sin karaktär. Resterande skådespelare gör också riktigt bra jobb med sina karaktärer som bla. Felice Jankell, Danilo Bejarano, Peter Eggers och Martin Wallström. 

Manuset kändes otroligt välskrivet och jag gillade varenda avsnitt. Det var aldrig uppenbart vem som var mördaren, det skulle kunna vara vem som helst och den känslan har jag väldigt sällan när det kommer till kriminal-serier eller filmer. Så den biten lyckades de med riktigt bra. Allt i handlingen hängde ihop vilket jag uppskattade, det var aldrig någon onödig sidostory utan det knöts alltid samman med huvudhandlingen så det kändes väldigt tydligt att manuset var bearbetat, inget som var ihopslängt för att de ville tjäna pengar utan det kändes verkligen som att manusförfattaren ville berätta just den här historian. Handlingen mellan Hanna och Göran var riktigt obehaglig men samtidigt intressant att följa och själva huvudhandlingen var riktigt spännande. Jag gillade slutet även fast det gjorde att jag ville ha säsong två nu. Det bekräftades för ett tag sedan att det ska komma en andra säsong vilket är rimligt med tanke på slutet men jag har en stark känsla att vi nog kommer att få vänta ett tag - jag skulle gissa på nästa höst eller så men vi får se.
 Inredning i tv-serier


- Inlägget är ett samarbete -
När jag gör om i min egen lägenhet så kommer tankarna ibland på hur inredningen ser ut i tv-serier. Vissa karaktärer har det stilrent och snyggt medans andra inte har speciellt fina hem. Har ni något favorit hem? (eller varför inte något hem ni inte tycker om alls) eller kanske bara någon detalj ni tycker sticker ut som exempelvis en snygg lampa eller kanske en tapet. Tell me!
 
Några favoriter...
- Dans lägenhet i Gossip girl
- Teds lägenhet i How I met your mother
- polhuset i The OC
- Baze lägenhet i life unexpected
- Ambers lägenhet i Parenthood
Oh, ser ett tema här. Gillar inte de lyxigaste lägenheterna utan föredrar de lite enklare/normala ;)
 
 
För att faktiskt inreda riktigt snyggt så är lampor ett bra tips och lampor finns det gott om på Ljustema.se. De har riktigt snygga lampor och i synnerhet deras taklampor som är helt fantastiska, de vill jag verkligen inreda med. Min favorit är nog denna ↓ riktigt snygg samtidigt som den också är enkel. Ni hittade den HÄR!
De finns massa olika märken och modeller för att det ska passar alla smaker så in på ljutema för inspiration. Deras lampor är snygga och till bra priser. Dessutom är det snabb leverans så du behöver inte vänta länge på att få hem lampan i dina drömmar. Ljustema är en av Sveriges störta hemsidor när det kommer till ljusdesign och kan då också leverera på en hög nivå. De jobbar mycket med LED-belysning och har ett stort utbud med olika lampor så att det ska passa oss alla. Just nu pågår det dessutom en rea så varför inte passa på när de dessutom kan spara en slant? hur smart som helst ju. Vilken av deras lampor är din favorit?Scream får en tredje säsong


Igår bekräftades det att Scream får en tredje säsong. Säsongen kommer innehålla 6 avsnitt vilket gör mig lite orolig att det kommer att bli deras sista men det är inget jag kommer lägga ner så mycket tankar på för jag är glad att det blir en fortsättning överhuvudtaget. Tredje säsongen har premiär sommaren 2017 men innan dess kan vi se framemot ett dubbelavsnitt nu i oktober som kommer avsluta säsong två.You're The Worst: säsong 1


Betyg på imdb: 8,2/10 ι Mitt betyg: 9/10
 
Två personer som inte tror på kärlek träffas på ett bröllop och går hem tillsammans för ett one-night stand men när deras vägar korsar igen tar det inte lång tid innan de börjar falla för varandra.
 
Den här serien är helt fantastisk!!! Jag tror jag kan sträcka mig så långt att till och med säga att de är en av de bästa serierna jag någonsin sett, jag älskar sådant här. Hela upplägget känns så äkta och likaså karaktärerna så det kommer att bli en fröjd att kunna lägga till serien på mitt veckoschema i framtiden även fast det känns lite ångest-artat att bara få se ett avsnitt i veckan men vad gör man inte, haha. Jag sträckkollar väldigt sällan serier, jag brukar vanligtvis kanske se 2 - 3 avsnitt om dagen men det är verkligen något speciellt med den här serien så jag kunde inte låta bli att faktiskt kolla lite snabbare än vanligt och det ångrar jag inte.
 
Jag gillade alla karaktärer men det är såklart enklast att fastna för huvudrollerna i serier överlag. Jimmy och  Gretchen är två otroligt realistiska karaktärer och jag älskar när serier faktiskt bjuder på det, karaktärer som är på riktigt. Eftersom jag följer mycket dramaserier kanske det känns som att det ska ske oftare men det är faktiskt väldigt få tv-serier som fångar den här känslan. Jag vet inte, den kanske är svårt att hitta eller så tycker inte de som jobbar med serier att det känns lika viktigt MEN det är viktigt alla fall för mig. Kul med lite omväxling att serien utspelar sig i Los Angeles istället för New york.
 
You're The Worst är enligt mig nästintill perfekt och verkligen en serie som fler borde titta in. Den är äkta med karaktärer som är lätt att tycka om. Jag längtar redan som ett barn på julafton efter att få se nästa avsnitt.Älskade halloween


- inlägget är ett samarbete med funidelia -
Som ni bör veta vid det här laget så älskar jag halloween! Jag är inte speciellt mycket för högtider och förutom julen så firar jag ingenting förutom just halloween. Firar ni halloween och hur kommer ni att fira den i år? själv så har jag firat halloween tillsammans med en nära vän till mig i flera år och kommer att göra det även i år dock så kommer det inte ske under själva halloween-helgen i år för då ska jag fira min syster som fyller jämt.  Jag ser det ända som att fira just halloween även fast vi kommer att göra det lite innan just i år. Vill ni ha tips för den perfekta halloween-filmen? well, följ min blogg nu och fram till halloween (fast gärna längre än så) då jag kommer tipsa om er massa film och tv-serier. Vi kommer alla fall att fira med en superläskig film med halloween-godis och lite sådant. Sedan någon form av sminkning brukar det bli också, jag menar det är ju bara halloween en gång om året såklart man måste piffa till det lite ;).

Har ni barn så måste ni checka in funidelia.se, perfekta halloween-kostymer. Såklart finns det även kostymer till oss vuxna, perfekt med andra ord. Här under är några personliga favoriter ↓
En bra sak just funidelia är också att deras dräkter är något billigare än vad jag är van vid. Jag brukar tycka att allt är så dyrt men här är det rimliga priser helt klart :). Ett litet tips är att inte klä ut er till en clown i år och jag hoppas att ni vet varför men annars googla helt enkelt. Gör det inte ens på skämt, det är bara inte kul och dessutom finns det så mycket andra masker, dräkter, smink, osv. som du kan jobba med. Låt det här året bli clownfritt!!! Ha en bra helg så länge och varför inte fira in halloween redan nu? Hur? ja, men med en film eller serie såklart.Träna med netflix


Plötsligt så känner man sig ju lite bra trotts allt när ett träna med netflix-repotage finns med i tidningen.Scott Patterson: om Gilmore girls på 16'års-dagenTema: bok vs film


I am back! Så vad händer? ehh ja... Jag kommer att göra om här inne snart. Jag har en tendens att inte vilja blogga fullt ut om jag vantrivs hur det ser ut bloggmässigt och jag avskyr att skriva lite halvdana inlägg.
 
Veckans tema tillsammans med mig, elsa, sara, Lovisa, Emelie & Karin är Bok VS film och jag är ju en bokmänniska fullt ut. Innan tv-serier kom in i mitt liv så läste jag mig genom livet skulle man kunna säga och jag älskar fortfarande att läsa, jag älskar bra böcker och jag älskar den litterära världen. Under mina 24-år på jorden så har jag läst mycket och jag har tittat mycket på film/tv-serier. Jag tänker fokusera det här inlägget på böcker som jag vill att ska produceras till en tv-serie eller film.

 
someday someday maybe av Lauren Graham
Boken handlar om... en new york bo i hennes sena 20's som försöker slå igenom som skådespelare på 90-talet.
Varför borde boken bli film/serie? det pratades ett tag om att CW skulle ta upp en pilot av den här serien men sedan måste de ha tackat nej eller något för det blev aldrig av vilket jag tyckte var synd. Boken borde bli filmatiserats för att den är fantastisk och för att det är en berättelse som borde berättas med karaktärer som borde visas upp. Jag tror personligen att den skulle passa bättre som tv-serie än som film och hoppas därför att det fortfarande finns en chans att det ska hända.
 
 
the princess diaries av Meg Cabot
Böckerna handlar om... Mia, en ganska vanlig high-school elev i New york får reda på att hon är prinsessa över ett litet land i Europa efter att hennes pappa fått testikelcancer och inte längre kan få barn.
Varför borde böckerna bli film/serie? jag är fullt medveten om att de finns två filmer (och pratas om en tredje) men gör om gör rätt helt enkelt. Det är inte mycket i filmerna som faktiskt stämmer överens med böckerna och det har alltid gjort mig irriterad, böckerna är fantastiska men filmerna är dåliga, punkt. Bokserien innehåller 11 böcker (den 11e kom ut förra sommaren och utspelar sig några år senare) och TPD var min absoluta favorit bokserie i högstadiet och gymnasiet, kände igen mig så mycket i Mia (bok-mia) och var kär i Michael Moscovitz. Det ända filmen faktiskt lyckades bra med var Lilys karaktär
 
 
Vilken bok som helst av Katarina von Bredow
Böckerna handlar om... kärlek som på ett eller annat sätt är komplicerad
Varför borde böckerna bli film/serie? min fråga är snarare varför finns det inte redan en film? det skulle bli världens bästa svenska ungdomsfilm!  Min topp 5 på filmer jag önskar att ska bli film av hennes böcker
1. syskonkärlek
2. hur kär får man bli
3. Som jag vill vara
4. Expert på att rodna
5. bara inte du

 
Delirium av Lauren Oliver
Böckerna handlar om... I en alternativ framtid där kärlek är en sjukdom får vi följa karaktären Lena. Vi får följa med på resan när hon gör det förbjudna och vad som händer sen.
Varför böckerna borde bli film/serie? som många av er nog vet så gjordes det en pilot av den här serien eftersom serien skulle sändas på fox men de tackade nej i sista sekund ungefär. Piloten gick att se via hulu under en begränsad tid, jag såg den - gillade den och ville ha mer. Jag älskar själva konceptet, det är en väldigt intressant story som jag tror även skulle passa bra i filmformat. Jag hoppas att det görs filmer av delirium i framtiden.När guld blir pengar


- Inlägget är ett samarbete -
Har du smycken hemma som du inte använder? är det dessutom guldsmycken? då har jag ett tips till dig. In på guldpengar.se och beställ hem ett guldpacket. Det är gratis att beställa hem ditt packet där du sedan kan plocka ner dina smycken → skicka tillbaka ditt packet (fraktfritt) och få pengar för dina smycket och ditt jobb. Låter det för bra för att vara sant? kanske, men så är det helt enkelt med guldpengar - när guld blir till pengar.
 
Varför ska dina smycken ligga och skräpa i dina lådor när du faktisk kan sälja dem, köpa något nytt smycke som du gillar mer eller kanske köpa något helt annat. Sparar du till något? awsome, då kan detta vara ytterligare en bit på vägen till din fantastiska dröm. Kanske vill du resa, köpa en ny tv? (eller varför inte en tv-serie box med din favorit serie, alla säsonger) ja men leta fram dina smycken då, vad tvekar du över? det är enkelt att förstå sig på deras hemsida för direkt när du klickar dig in så står det hur du ska göra och dessutom kan du läsa mer, så mycket mer inne på deras hemsida - klicka dig runt helt enkelt och du kommer att få svar på alla dina frågor. Så vad tvekar du på? in på guldpengar.se nu på direkten!inför halloween #2


Sugen på att se en serie under halloween? här under är tio tips som oftast brukar gå hem.
 
Stranger things (2016, en säsong) - 80-tal, skräck och mystik. Finns det något bättre? svar nej.

Scream (2015, 2 säsonger) - De flesta har säkert sett någon av filmerna men förra året kom det också en serie som är - skulle säga inspirerad av filmserien istället för baserad då storyn ju skiljer sig ganska mycket. Karaktärerna i den här serien är ♥ ♥ ♥ EVERYTHING, så bra. De har bl.a. en karaktär som skulle behövas på heltid i pretty little liars då han tänker ett steg före hela tiden vilket tonårs-skräck/thrillers inte är bortskämda med.
 
 
iZomie (2015, 2 säsonger) - Läkaren Olivias liv förändras toltalt när hon blir zombie. Zombie möter komedi som möter mordfall som också möter drama.. Ehh, ja.. Se efter själva helt enkelt.

Bates motel (2014, 4 säsonger) - Har ni sett Psycho (1960) så känner ni kanske igen motel namnet. Serien följer Norman Bates som tonåring innan han blir galen så att säga.

Hemlock grove
(2013, 3 säsonger) - Den bortglömda Vampyr/varulvs-serien med bl.a. Bill skarsgård i huvudrollen. Gillar du bromance så är det här en perfekt serie, synnerhet första säsongen men de två resterande säsongerna har sina moments också.

 
Hannibal (2013, 3 säsonger) - Serien utspelar sig innan när lammen tystnar och de resterande Hannibal Lecter-filmerna. Vi får följa en FBI-agent som jobbar tillsammans med Lectar (till yrke psykiatriker), helt ovetade om hans sanna jag.

American horror story (2011, 6 säsonger) - en anthologi-serie där skräcken spelar huvudrollen.

The walking dead (2010, 7 säsonger) - En polis som är med om en olycka, måste ligga i koma och när han vaknar upp är världen som borta. En zombieepidemi har brutit ut och få människor är fortfarande vid liv.
 
 
Supernatural (2005, 12 säsonger) - deras uppväxt kresade kring mörka krafter men det var då, eller? Livet för Sam vänds totalt när hans bror kommer och besöker honom på College och berättar att deras pappa är försvunnen. Serien tar upp alla handlingar i skräckfilmer du sett plus ännu lite till.

Dead like me
(2003, 2 säsonger + en film) - den här serien är genialisk och passar bra om du inte är ute efter att se något läskigt. Serien följer en 18-årig tjej som precis hoppat av sitt första år på College. Hon är allmänt negativ till livet och är ständigt i konflikt med sin mamma. En dag när hon har rast på sitt tillfälliga jobb så bli hon träffad av en toalettsits och dör men livet tar inte slut riktig där trotts allt.

'
 
 / inlägget innehåller adlinksLinas favorit serie


Kort om Lina och hennes blogg: Jag heter Lina och driver den sponsrade filmbloggen www.TheMovieFreak.se som blev nominerad till årets filmblogg 2015. I bloggen hittar du i förstahand filmrecensioner men även några enstaka serierecensioner, och du kan även följa mitt filmsamlande. 
 
 
Varför är det Farscape som är din favorit serie? 
Jag har alltid varit svag för rymdserier och just Farscape fångar min uppmärksamhet tack vare att den är unik och skiljer sig från så många andra sci-fi serier (hur uppges i fråga 3). Dessutom kryllar det av spänning, drama, action, äventyret och kärlek. Farscape är liksom en mix av allt men med en annorlunda ton. 
 
Hur kom det sig att du började följa serien? 
Jag ramlade över serieboxen av en tillfällighet i en affär och såg att det var en rymdserie. Så jag köpte den i blindo vilket visade sig vara ett av de bästa köpen jag någonsin har gjort. 
 
Vad är det som är unikt med serien i jämförelse med andra sci-fi serier? 
Istället för att enbart använda CGI-effekter så har man valt att behålla de gamla metoderna och skapat utomjordingarna med hjälp av smink, masker och/eller dockor. Dessutom är rymdskeppet som besättningen lever på levande. 
 
 
Vem är din favorit karaktär? (& varför) 
Här måste jag nämna två istället för en, nämligen det härliga paret John Crichton (Ben Browder) och Aeryn Sun (Claudia Black). Tillsammans skapar de en dynamisk scennärvaro som gör serien till vad den är, nämligen underbar och rolig... på ett annorlunda vis. 
 
Finns det något som du inte gillar med serien? 
Tyvärr så retar en av karaktärerna gallfeber på mig, nämligen Pa'u Zotoh Zhaan (Virginia Hey), eller den blå haggan som jag personligen har valt att kalla henne. Och precis som alla andra serier så har även Farscape en del sämre avsnitt, men överlag så är den perfekt. 
 
Om serien hade fått en femte säsong, vad tror du att säsongen hade handlat om? 
Eftersom Farscape blev nedlagd hastigt och lustigt och utan förvarning så avslutades seriens fjärde säsong i en cliffhanger, så hade en femte säsong kommit så hade den antagligen byggt vidare på den ofullständiga storyn. Men nu är det tack o lov så att jag slipper fantisera. 2 år efter nedläggningen kom nämligen Farscape: The Peacekeeper Wars som är en avslutande miniserie på två avsnitt, så innehållet i den femte säsongen hade antagligen varit ungefär detsamma, bara längre och mer ingående. 
 
 
Serievärlden är just nu inne i en stor spin-off och reboot period, skulle du vilja att det hände med Farscape? 
Det talades faktiskt om en möjlig spin-off i TV-filmformat, men vad som hände med den vet jag inte och ärligt talat så bryr jag mig inte heller. Men spin-off:en skulle, enligt uppgifter om den blev av, ha riktat in sig på ett barn till några av de kända karaktärerna och den skulle ha utspela sig 19 år efter serien. Men detta är inte alls något som lockar mig och därför säger jag "nej tack" till en spin-off eller en reboot. Man kan nämligen inte göra om ett mästerverk. 
 
Varför borde alla se Farscape?
Dels för att serien är så pass okänd som den är och den behöver få ett erkännande.  Få vet ens om att den existerar och jag tror nog att det finns många möjliga fans där ute som ännu inte har upptäckt Farscape. Serien må vara nedlagd sedan flera år tillbaka men den går fortfarande att se och älska. De som inte öppnar ögonen för det okända vet inte vad de går miste om...
 
 The ranch: säsong 1 (del 2/2)


Betyg på imdb: 7,5/10 ι Mitt betyg: 6/10
 
Efter att ha misslyckas med sin fotbollskarriär återvänder Colt hem för att börja jobba på sin familjs gård tillsammans med sin bror och pappa. I del två får vi fortsätta följa Colt och Rooster efter att deras mamma stuckit och Abby har äntligen tagit ett beslut om hon vill dela sitt liv med Kenny eller Colt.
 
I fredags släpptes andra delen av the ranch (tio avsnitt) så jag började kolla lite på den. Det är en perfekt serie att småkolla lite på under kvällen. Ingen serie att ha som stor-projekt (så bra är den inte) men ändå otroligt mysig. Det bästa med serien är att det är en riktig that '70 show reunion och ännu lite mer i del 2 då Wilmer Valderrama är med i fyra avsnitt och lär ha en återkommande roll även i säsong två. Andra delen levererat på samma nivå som tidigare, jag gillar de flesta av karaktärerna och de är dem som gör serien. Det här är dock en komedi, alltså verkligen en komedi - vilket kan bli lite oseriöst emellanåt och jag har lite svårt för komedier så jag gillar verkligen de få scenerna där de bryter det och tar med en seriös scen.  Jag hoppas även att det blir ännu mer så i framtiden vilket det brukar bli med komedi-serier när de har hållit på några säsonger. Karaktärerna gör serien och det är därför jag fortfarande tittar och främst kemin mellan Colt och Rooster (brotherhood, verkligen).

Jag ser framemot en andra säsong som jag antar inte har premiär fören i vår. Slutet var lite panikigt även fast jag tror att det kommer att gå bra tillslut men lite problem i säsong två kommer det allt skapa, kommer helt klart att bli spännande.1123!!@gah


Det här med min domän gör mig helt galen. Har väntat en vecka men ingenting händer... Alltså hur kan det ens ta så lång tid att flytta den!? det är orimligt. Jag kan möjligtvis vänta en vecka till men tar det längre tid än så köper jag en .nu eller .com domän istället (vilken låter bäst?). Sen ska jag aldrig röra ett finger mer gällande domäner, förutom att betala årsfakturan förstås.Viaplay satsar på sin egen julkalender i år


Viaplay kommer att satsa på en helt egen julkalender i vinter. Benjamin "Beppe" Singer som är känd från hjärnkontoret ligger bakom kalendern som kommer att innehålla 24 avsnitt. Julkalenderns namn kommer att vara Det stora experimentet och kommer att fokusera på vetenskap för barn. Benjamin Siger kommer att spela en av huvudrollerna tillsammans med bla. Maria Langhammer och Nina Hjelmkvist.
 
Vi kommer att få följa några barn som precis vunnit en uppfinnar-tävling och kidnappas då av en galen uppfinnare vid namn Primus. För att hinna hem till julafton måste de lösa några experiment. Serien/kalendern kommer att spelas in på Tekniska Museet i Stockholm och produceras av Nexiko. Jag har lite svårt för Filip och Fredrik som ligger bakom det produktionsbolaget, vill inte riktigt stödja några som pratar öppet om att de knarkar på tv men kan man se bort de så blir det kanske bra. Nexiko som produktionsbolag har gjort både bra och dåliga program så det kan bli både en hit och en miss om man säger så.Klä dig som...


- inlägget innehåller adlinks -
 
Serena van der Woodsen från Gossip girl. Jag brukar vanligtvis välja produkter i blandade prisklasser när jag gör dessa inlägg men jag tänkte i det här inlägget köra en budget variant - alltså max 500kr/produkt. Vad är snyggast av dessa tre alternativ?Spider-man kommer tillbaka


En helt ny tecknad variation av spider-man kommer snart till Disney XD. Nästa år kan vi förvänta oss att serien kommer att ha premiär med helt nya avsnitt. Vad ni kanske inte vet är att samma kanal redan har en tecknad spider-man serie på sin kanal nämligen - Marvel’s Ultimate Spider-Man där bla. Drake Bell, Ogie Banks & Logan Miller lånat ut sina röster. Ultimate Spider-Man kommer att läggas ner i Januari och därefter kan vi alltså förvänta oss en helt ny spider-man. Jag har inte sett någon av de nyare variationerna men jag älskade spider-man som gick på Cartoonnetwork (eller om det var foxkids) för antal år sedan.Ny serie: Divorce


 
På måndag kan vi alla se Sarah Jessica Parkers nya serie Divorce men innan dess kan ni såklart läsa det här inlägget som består av mina tankar kring första avsnittet. Nyheten om att SJP skulle komma tillbaka för en HBO-komedi började för flera år sedan, jag är inget stort fan av Sex and the city så detta var inget som jag började djupdyka i. Helt ärligt så hade jag nästan glömt bort det helt fören några månader bak i tiden då HBO själva började marknadsföra serien då det skulle vara en av deras nya höstserier.

Serien kommer att följa ett par som varit gifta i många år, det framkommer inte hur länge men de har två tonårsbarn så troligtvis 15+ år. I första avsnittet får vi följa med paret på en fest där en olycka inträffar och kvinnan i förhållandet (spelad av SJP) börjar fundera på hur lyckat hennes äktenskap egentligen är. Detta kommer leda till att de snart ligger i skilsmässa. Jag tyckte att avsnittet började ganska segt, jag ville först inte titta klart men jag bet ihop (avsnitten är 30 min långa) och när avsnittet var över så kände jag ändå att det hade varit en helt okej pilot. HBO's "komedier"  är väldigt mörka och inte alls roliga. De är väldigt dramiga och är i min värld enbart drama, bara att avsnitten är lite kortare än vanligt. Jag har inte sett alla komedier producerade av kanalen så om någon av serierna faktiskt ÄR rolig så får ni  gärna kommentera det. Jag föredrar dock dramaserier så det är inget koncept jag tycker illa om men det är ändå värt att nämna i sammanhanget. Jag tyckte som sagt att piloten var helt okej även fast början var lite seg. Konceptet är bra - det känns unikt även fast själva ämnet de diskuterar är så vanligt (ännu vanligare i Sverige än USA skulle jag tro). Skådespelarna presterade bra och storyn känns trovärdig. Jag är nyfiken på hur själva utvecklingen av serien ska bli och om det finns en chans att serien går i flera år eller om serien passar bättre som en mini-serie, återstår att se helt enkelt. Jag är nyfiken så jag kommer att titta vidare.
 Black Sails: säsong 4 trailer

klä dig som: skospecial


- inlägget innehåller adlinks -
 

Jag har ju gjort mina klä dig som-inlägg ett tag nu så varför inte köra en special. Denna special kommer att handla om skor. Om tre karaktärers skor och vart vi här i Sverige kan köpa dem.
 
 
Carrie Bradshaw från sex and the city (+ Carrie diaries): 1 ι 2 ι 3
 
 
Lydia Martin från teen wolf: 1, 2 ι 3 ι 4, 5


Alex Russu från wizard of waverly place: Uggs: 1, 2 ι låga converse: 1, 2. Stövlar: 1, 2Fira helgen med HBO


Har du ett HBO-nordic konto så vill jag tipsa om att du redan idag kan se serien Divorce med Sarah Jessica Parker i huvudrollen. Serien har egentligen premiär på måndag men du kan förhandstitta på första avsnittet nu direkt. Har ni inte sett westworld än (läs vad jag tyckte om första avsnittet HÄR) så kan ni även kolla in den serier när ni ändå är inloggade och även då få chansen att titta på andra avsnittet direkt efteråt. HBO gör detta som en slags marknadsföring och vi kommer alltså inte kunna förhandstitta resterande avsnitt utan de får vi vänta på som vanligt.Teen wolf: ny trailer för säsong 6


- Min domän verkar inte vilja koppla men det ska tydligen ta lite längre tid när man flyttar den än om man bara skaffar en helt ny domän så får väl ta den tid det tar antar jag -
 
Anyway, här är den nya trailer till sista säsongen av teen wolf som släpptes för några timmar sedan. Hur tror ni sista säsongen kommer att bli, vad är era förväntningar? jag har höga förhoppningar men teen wolf är en serie som jag tycker har haft ganska ojämn kvalité genom åren så vi får se helt enkelt.inför halloween #1


- Inlägget innehåller adlinks -

Jag kommer att göra ganska många "inför halloween"-inlägg nu i Oktober. Förutom julen är halloween det ända jag firar (om inte min födelsedag räknas) så därför är det något jag älskar att skriva om. Inläggen kommer att vara blandade med produktips, filmtips, osv. men allt har halloween tema såklart!
 
1. svart klänning med hög nacke - Jag funderar på att köpa den här själv då den både är helt galet snygg och dessutom billig. Dessutom passar den perfekt både som en snygg klänning och även om du har som mål att vara en karaktär under halloween.
 
2. Bomber jacka - jag har aldrig fastnat lika mycket för en bomber jacka som denna, så snygg. Den finns i tre olika färger och känns perfekt som en halloween jacka som du säkerligen vill bo i även när det inte är halloween
 
3. Mysdress - JAG SKULLE BO I BYXORNA, VILL HA! Är din plan att ha en mysig halloween i soffan med en halloween-film som jag kommer tipsa om längre fram? Well, then this is it.
 
 
Men vad säger ni ska jag tipsa om tre halloween filmer redan nu eller? yas, vi kör!
 
The nightmare before chrismas - ska man vara petig så är det här en julfilm MEN filmen utspelar sig också i en halloween-stad så den passar bra att ta upp även runt halloween. De flesta har nog sett denna någon gång och om inte så måste ni verkligen göra det - en klassiker! I filmen får vi följa Jack Skellington som är trött på att varje år se frameot halloween, trött på rutinerna och vill att något nytt ska hända tills han upptäcker att det finns mer än så nämligen julen.
 

Halloween
- Några mer passande filmer finns väl knappt? film-serien innehåller åtta filmer samt en remake filmserie (på tre filmer). Jamie Lee Curtis spelar en av huvudrollerna. Filmerna följer Michael Myers, en person som redan som barn dödade sin syster och blir då inlagd på mentalsjukhus men 15-år senare så rymmer han och börjar stalka en tjej i hans hemstad. De här filmerna är riktigt läskiga.
 
 
Harry Potter-filmerna - Harry Potter är ju alltid bra men runt halloween och jul blir filmerna av någon okänd anledning faktiskt snäppet bättre vilket är fantastiskt. Jag behöver väl inte skriva vad filmerna handlar om? ni vet väl? Om inte - bara se dem ändå.Gilmore girls i 60sek (del 2/2)


OCH ÄNNU MER I NOVEMBER!!!Gilmore girls: "We're Back" Featurette


Åh, Netflix släppte precis den här video, ååh!Ny serie: westworld


Jag tänkte se westworld redan i söndags då jag hade blivit inbjuden på förhandsvisning av HBO men så blev det inte, tyvärr. Serien är alla fall baserad på filmen med samma namn från '73. Jag har inte sett filmen så jag vet inte riktigt vad som skiljer dem mellan eller om de är lika över huvudlaget. Westworld är en sci-fi serie med westerninslag som handlar om en temapark där AI's bor och som människor får besöka. Det var en otroligt bra pilot, jag som vanligtvis hatar piloter måste slagit i huvudet eller något för jag har älskat alla nya piloter den här hösten. De lyckades verkligen lyfta fram vad det var för serie, vad vi kan förvänta oss samtidigt som de är otroligt duktiga skådespelare med som bla Evan Rachel Wood (favorit), Anthony Hopkins och James Marsden. Jag tror att det här kan bli HBO's nästa hit och det är troligtvis ett smart drag att komma med något såhär storslaget när Game of thrones snart ska läggas ner (2018 är kanske inte snart men...).

Problemet när de jobbat länge på ett projekt, som de gjort med Westword är att det kan bli en true detective-effekt över det hela. Ni vet när första säsongen är så sjukt bra och sedan måste de komma på en ide snabbare inför säsong två och det blir inte riktigt lika bra trotts allt. Jag hoppas att manusförfattarna har endel på lager och att det inte blir något problem alls. Well, vi får se. Jag hade höga förväntningar inför avsnittet men de överträffade mig ändå vilket kändes otroligt positivt. Jag kommer givetvis fortsätta att se serien och hoppas på att resterande avsnitt är lika bra.tema: legal/advokat


Eftersom jag har bloggstul just nu tänkte jag inte göra något superlång inlägg. Veckans tema (tillsammans med Elsa, Sara, Emelie, Lovisa & Karin) är Legal/advokat och vad är bättre än att ta upp min favorit pappa. Han är inte med i en advokatserie men till yrke så är det vad han håller på med. Sandy Cohen i The OC ↓...


det här var katastoff. Totalt. Alltså ahhhg! Såå ledsen och irriterad. Jag lär nog stanna här trotts allt. Min irritation på blogg.se är för liten i jämförelse. Kommer ändra desginen ganska mycket framöver så någon förändring blir det ju trotts allt. Ska bara ändra tillbaka min domän osv. lär väl ta en vecka det med, med min tur.!!!


La ut den här bilden på instagram igår och alltså hur snygg?! Galet ju. Hur är han 39?!
JA, DET ÄR HÖST!!!


- inlägget innehåller adlinks -
 Möttes av den här bilden när jag google in på en hemsida och ja!!! Nu har hösten börjat för det är oktober. Höstdeppet bort och höstmyset in. Inne hos Bluebox finns det ultimata myset för oss alla. Det finns bla. Mikrovågstofflor som skriker höst, jag vill ha dem nu!!! Alltså in och kolla vad dem har NU - perfekt till höstmyset framför en ny serie (tips: this is us) eller en gamal mysfavorit!
 Ericas favorit serie


Ericas blogg → Pixlie
 
Varför är det Bones som är din favorit serie? Oj, där fick jag tänka till lite. Har aldrig riktigt funderat på varför det är min favorit. Men jag tror det är för att det är en lysande blandning mellan drama, spänning, crime och komedi. Som tittare känner man verkligen hur välskriven den är och att de verkligen ägnat tid till research. Jag älskar dialogen och framför allt kemin mellan skådespelarna/karaktärerna. Naturligtvis vet jag ju inte hur de egentligen är i verkligheten, eftersom jag inte känner dem; men jag kan inte låta bli... Jag älskar verkligen kemin mellan David och Emily (som spelar Booth och Brennan)! Dessutom älskar jag att de verkligen "håller ihop" efterlängtade par (alltså karaktärer man verkligen vill se tillsammans), och inte "skriver isär" dem efter typ en halv säsong. Så jag kan nog säga att det är lite olika pusselbitar som tillsammans gör Bones till min favoritserie.

Hur kom det sig att du började följa serien ? Det var av en ren slump, faktiskt. Tyvärr kommer jag inte ihåg exakt när det var (år och datum), men jag minns att jag hade tråkigt och därför satt och zappade genom TV-kanalerna. Och jag ser aldrig på TV i vanliga fall. I alla fall så stannade jag på en kanal där programmet verkade i alla fall lite mer intressant än på alla de andra kanalerna. Jag förstod att det var någon typ av crimeserie, men jag hade aldrig hört om Bones tidigare. Och jag brukar i vanliga fall inte fastna för den genren, utan blir uttråkad ganska snabbt. Men den gången tog det bara ett par minuter innan jag var helt inne i avsnittet. När det var slut kollade jag upp vilken säsong det var, och det visade sig vara ett avsnitt från säsong 8. Och jag kan säga som så... Det tog inte länge innan jag typ maratontittat mig igenom alla säsonger som kommit ut. Jag har aldrig varit med om någon serie tidigare där jag fattat tycke för karaktärerna så fort som med Bones.
 
Om du fick skriva manus till ett avsnitt, vad skulle då avsnittet handla om? Åh, hjälp! Det var svårt! Helt ärligt så tycker jag manusförfattarna till Bones gör ett sådant lysande jobb att det knappt är någonting alls jag saknar i den serien. Dock kanske jag skulle skriva... jag vet inte... ett avsnitt med anknytning till Sverige ;-) Kanske att det på något sätt dyker upp något här där Team Jeffersonian behövs för att lösa det. De har ju haft anknytningar till andra länder i Europa tidigare, så det skulle vara kul att se mitt eget land vara med ;-P
 
Favorit ship i serien? Det här var också riktigt svårt, och anledningen till det är att jag verkligen gillar alla par som finns i Bones. Jag brukar försöka komma på t.ex. vem som egentligen är mitt favoritpar, men det slutar alltid med att jag inser att jag älskar ALLA par där och att jag inte kan välja ;-) Men det finns dock ett par som alltid spontant dyker upp först i huvudet, och det är: Angela Montenegro & Jack Hodgins - Jag älskar dessa två karaktärer som par! Älskar visserligen Brennan/Booth också (de är ju verkligen paret med stort P) men på något sätt tycker jag det är något särskilt med Angela/Hodgins. De är så pass olika, men jag tycker de passar så otroligt bra ihop. Och så är de alltid så gulliga mot varandra (och andra). Det är ett par jag hejat på hela tiden, till och med innan Brennan/Booth. Jag gillar verkligen tanken på att de två karaktärerna med seriens bästa personligheter skulle bli tillsammans :-)
 
 
Finns det något med Bones som du inte tycker om? Det  är inte mycket med Bones jag inte gillar. När jag fastnar för en serie, då är jag verkligen FAST! Och Bones har så gott som allt jag vill ha i en serie. Jag vet egentligen inte hur pass mycket spoilers jag får skriva i dessa svar... men en sak jag inte gillar är hur de avslutade Sweets medverkan i serien. Men å andra sidan; ingen gillar väl när ens favoritkaraktär dör ;-P Sedan kan jag väl ibland tycka det tog lite väl lång tid innan Booth och Brennan blev tillsammans. De var ju så gott som ett par redan i säsong 4, och dessutom med all den kemi de hade i princip från start, men det tog till slutet av säsong 6 innan de verkligen blev tillsammans. Alltså sex år fick tittarna vänta på det efterlängtade. Det är dock inget överväldigande störningsmoment, eftersom jag samtidigt tycker om att det tog tid eftersom det betyder att deras relation hann växa sig så stark. Det var ändå ganska lätt att acceptera den tid det tog.
 
Vad är dina förväntningar inför sista säsongen? Oh! De är sannerligen höga! Kanske för höga... Men med tanke på säsongsavslutningen av säsong 11 väntar jag mig en nästan explosiv finalsäsong! Säsong 11-avslutningscliffhangern är den bästa och värsta jag varit med om! Och att jag måste vänta tills nästa år innan jag får se hur det går är nästan plågsamt. Jag vet att det låter fånigt, men det avsnittet fick mig nästan att hyperventilera av spänning. Speciellt när det närmade sig slutet och man började förstå vissa saker. Och jag menar det som en stor komplimang till manusförfattarna och alla som medverkat till att skapa avsnittet. Jag har alltid hoppats att de vid något tillfälle skulle ta tillbaka Zack (Dr. Zack Addy), men sättet de gjorde det på är verkligen ljusår från hur jag föreställde mig den historien! Dessutom kan jag inte låta bli att hoppas lite grann att de tar tillbaka någon mer karaktär från tidigare, även om det bara skulle bli ett tillfälligt inhopp. Någon som inte varit med sedan början av serien. Kanske Dr. Goodman (deras chef innan Cam började)... eller varför inte Russ (Brennans bror)...
 
 
Hur tror du att serien kommer att sluta? Hur det än verkar just nu, så tror jag faktiskt serien kommer att sluta på ett bra sätt. När jag har sett intervjuer och videos där även manusförfattarna varit med så säger de alltid att de vill ge tittarna ett tillfredsställande serieslut, och att det var därför det blev en 12:e säsong -för att verkligen knyta ihop alla lösa trådar. Nu vet jag ju inte vad "tillfredställande slut" betyder i filmvärlden ;-) men jag har en bra känsla. Dessutom, enligt min åsikt, så har det lite genomsyrat Bones... att saker och ting löser sig på det sättet jag helst vill. Vägen dit kanske inte riktigt blir som jag önskar, men historierna har oftast slutat på ett bra sätt ändå. Hur slutet kommer se ut har jag dock svårt att se framför mig. Med tanke på tidigare erfarenheter av serien kan de göra nästan vilken vändning som helst. Jag tror att de kommer hålla oss på sträckbänken ända till slutet. På ett sätt känns det som om Brennan och Booth kanske slutgiltigt slutar på sina jobb för att leva sina liv med mindre farligt. Men å andra sidan är det ju redan gjort, och jag har svårt att se att de skulle skriva om samma sak två gånger. Jag funderar även på om Angela och Hodgins äntligen kommer göra slag i saken och flytta till Paris. De har pratat/planerat det så pass många gånger tidigare att det inte skulle förvåna mig om de till slut gör slag i saken. Speciellt som det verkar som om Hodgins är på väg att kunna gå igen. Som sagt; jag har en bra känsla angående serieslutet. Manusförfattarna har ju så gott som lovat ett tillfredställande slut, och hela Bones-teamet verkar verkligen värdesätta sin publik. Jag har svårt att se dem göra oss besvikna.
 
Just nu pågår det mycket spin-offs och reboots i serievärlden. Skulle du vilja att det hände med Bones i framtiden? Min första spontana reaktion på denna fråga blev ett bestämt NEJ! Men sedan började jag vackla lite grann och fundera... Kanske, OM exakt samma personer gör den serien. Men efter ytterligare lite funderingar måste jag nog gå tillbaka till mitt första svar; Nej, jag vill inte se någon spin-off eller liknande av Bones. Min erfarenhet är att sådana serier aldrig kommer upp i originalets kvalitet (i alla fall i mitt tycke). Jag tycker oftast att det är något som går förlorat när man försöker "rida på" framgångarna av en succéserie genom att göra t.ex. en spin-off. Så hur bra jag än tycker Bones är och hur mycket jag än kommer sakna serien när den slutar, så vill jag INTE se någon spin-off eller reboot av den! Jag sätter hellre de redan existerande säsongerna på repeat istället.FLYTTAR!


Woop! Efter att varit galen på blogg.se i snart två år så har jag bestämt mig för att flytta.. Återkommer med detaljer senare. Följ mig på instagram så länge @frokentv om ni inte kommer in här sök efji.blogg.se sedan hittar ni mig såklart på frokentv igen men lite fix först.. see ya later!Haters back off: sneak peek


Colleen Mae Evans är en youtuber och i Haters back off kommer vi få följa en av hennes karaktärer, Miranda. Jag har hört talas om Miranda Sings men aldrig sett någon video och av sneak peeken så tror jag att hon kan vara rolig i mindre dos som i video's på YT men i ett eget tv-program? nja. Jag tror inte att jag kommer att kolla men you never know until u do.Ny serie: pitch


Min plan var att inte se någon mer ny serie förutom någon enstaka från kabelkanalerna, detta är inte en kabelkanal-serie. För något år sedan såg jag nästan alla nya piloter vare sig själva handlingen verkade intressera mig eller inte men jag förstår ju nu att det är ett lite överdrivet mål, det är inte speciellt hållbart. Jag valde att se Pitch efter att ha sett att den fått många fina ord till sig men jag var verkligen inte säker bara för det. Nej, jag gick in med låga förväntningar men insåg snabbt att det kanske var bra för när jag gör det blir jag oftast sådär glatt överraskad och samma sak hände med Pitch.
 
Serien följer Ginny som är den första kvinnan som kommer börja tävla i Major Leagues. Jag var först jätteförvånad och trodde på riktigt att det handlade om hon var det första kvinnan som tävlade i baseball, det är 2016 hur kan det inte finnas något tjejlag? men det stämmde såklart inte riktigt utan Major Leagues är den högsta nivån du kan komma till som spelare. Jag tyckte avsnittet var bra, ingen solklar favorit men ändå tillräckligt bra för att få stanna på veckoschemat. Jag har gillat huvudrollen Kylie Bunbury (twisted) sedan innan, och hon är dessutom så sinnessjuk snygg. Mark-Paul Gosselaar (saved by the bell) spelar en karaktär som jag antar nästan ska räknas som huvudroll, jag kände inte igen honom alls då han skaffat något enormt skägg men jag vänjer mig nog. Sammanfattningsvis så var avsnittet bra och har några riktigt duktiga skådespelare. Jag ser framemot utvecklingen av serien och tror att säsongen i helhet kommer att bli riktigt bra. Jag är inte direkt frälst efter ett avsnitt men det blir jag sällan men jag tror att chansen finns att jag kommer att bli det redan i höst.Gör det själv med - skapa mer


- inlägget är ett samarbete -


Det är som sagt Oktober - höst höst höst och snart kommer det vara dags att mysa till det ordentlingt i något riktigt varmt och skönt framför en mysig tv-serie (tips: min kategorin "ny serie"). Innan dess har du en liten stund på dig att göra något helt galet kreativt - virka eller sticka världens mysigaste sockor att ha på dig. Din resa börjar hos skapa mer. Du kan köpa bla. garn och virknålar HÄR eller om du hellre vill sticka så går det också bra. Är det inte alltid lite roligare att göra det helt själv? ja men sätt fart innan vindarna blåser till fullständigt, innan snön börjar falla och innan det blir helt galet kallt utomhus. Här under är bla ett par virkade tofflor som du kan få till helt själv, hemsidan erbjuder dig att köpa hem ett (eller varför inte två) mönster så då kan få några som ser nästan likadana ut. Inte mycket att tveka på va? För du vill väl vara varm nu i höst och att inte tala om vintern? men precis :) skapa mer redan idag, gör din beställning helt enkelt för att få till det bästa och varmaste höst samt vinter myset.
 OKTOBER


Testrundan aka September är över. Nu är det höst på riktigt, woho!twin pekas: EN TEASER ÄR HÄR!!!

Archer läggs ner efter säsong 10


- Jag kan inte kommentera bloggar av okänt anledning. Har även prövat att kommentera min egen men inget kommer fram. Något fel på blogg.se? hmmm -
 
Alla som är fan till serien Archer får börja förbereda sig på att serien inte kommer att bli nya simpsons. Serieskaparen gick nyligen ut med att vi måste säga hejdå efter seriens tionde säsong. Archer sände i somras klart sin sjunde säsong så det är såklart inget att stressa över fören sisådär 2019 men ändå.