Gilmore girls: A year in the life


- Inlägget innehåller spoilers så läs enbart om ni sett alla fyra avsnitt -
Betyg på imdb: 9/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
Nästan exakt nio år och åtta månader efter att Gilmore girls sände sitt sista avsnitt av sin sjunde säsong så är vi tillbaka i Stars hallow. Tack vare Netflix, författarna till serien Amy Sherman-Palladino & Dan Palladino och såklart seriens många skådespelare. Gilmore girls: a year int the life fostätter att följa Lorelai & Rorys relation som mor och dotter i vår favorit småstad. I säsongens fyra avsnitt får vi följa dem under ett år, året är 2016.
 
Inledningen av serien var fantastisk, så bra. Jag grät efter cirka 20 sekunder och fick en så maxad julkänsla. Bättre start skulle dem inte kunnat få till - helt fantastiskt! Alla hade verkligen hittat tillbaka till sina karaktärer som att tiden nästan hade stått still. Jag gillade att så många karaktärer var tillbaka, även många som bara haft små roller fick komma tillbaka för en liten stund vilket var helt fantastiskt. Jag var glad över Jasons lilla scen, jag vet att många inte gillar honom men jag gillade alltid hans karaktär och tyckte att det var en nödvändig storyline när han och Lorelai var tillsammans i säsong fyra. Jag menar man visste att de inte skulle hålla men själva grejen att de var från samma bakgrund, var båda väldigt trotsiga mot sina föräldrar och de hade kemi, stil has. Skulle gärna se de som vänner framöver, det finns något där även om de inte är ultimata som kärlekspar, den platsen finns det någon annan som fyller redan. Deans lilla scen var också fin, bra avslut för hela hans karaktär :). Sedan såklart alla townies som jag inte direkt längtat efter men som jag ändå älskar att se så fort de kommer in på skärm. Jag älskade också att Michel ÄNTLIGEN fick gå ut som homosexuell - efter alla år där man trott men inte vetat och sedan att Tyler troligtvis också är det men inte vågat gå ut med det än.

Det jag nog längtat efter mest förutom alla scener mellan Lorelai & Rory var att se scener mellan Jess och Luke och några stycken fick jag ju, tack och lov för det! Jag älskar deras relation (har alltid gjort) och det är så kul att se dem tillsammans nu även när Jess är äldre - deras relation är något starkare och de är sååå lika personlighetsmässigt. Speciellt en scen i sista avsnittet när Jess går fram till fönstret (när han tittar in och ser Rory) - sååå Luke i säsong 1, helt galet.

 
Allt var så välspelat, hela storyn så fint uppbyggd. Emily och Lorelai's scener var lika fantastiska som de alltid varit. Manuset fångade verkligen upp Richard så väl även fast han inte var där så var han ändå så närvarande. Jag gillade Logan mer än vad jag någonsin gjort förr vilket kändes lite konstigt men det kändes samtidigt skönt. Dock hatar jag verkligen en detalj med Logan - en gång otrogen, alltid otrogen har aldrig stämt in så bra på en människa som honom, I mean come on, rellay!? säg vad man vill om Jess som tonåring men som vuxen alltså ♥♥♥, fina människa.  Angående de fyra sista orden som Amy sagt varit planerade i femton år - well, jag tyckte inte att det var speciellt chockerande alls faktiskt men det gjorde också att jag verkligen ville ha en fortsättning. de sista orden var "mom i am pregnant". Detta förtydligar verkligen att Logan är Rorys Chris (och har nog alltid varit). Jag kan inte riktigt se att de slutar upp som par. Jag tror absolut att de känner mycket kärlek till varandra men det gjorde Lorelai och Chris också för en så otroligt lång tid men det var alltid något som gjorde att de inte riktigt matchade med varandra, jag hoppas de är samma sak här. Det förtydligar även att Jess är Rorys Luke - personen som alltid finns där men inte riktigt får den uppskattningen han förtjänar förens antagligen år senare. Slutet var öppet för en forsättning vilket jag hört att det skulle vara redan innan avsnitten hade haft premiär så jag hoppas på en fortsättning och konceptet med fyra avsnitt funkade väldigt bra.
 


Kommentarer
Postat av: Caroline

Jag kan delvis hålla med om att Logan är som Chris men inte full ut. Efter de här avsnitten känner jag ännu mer att Rory & Logan är meant to be ❤😂

Svar: haha, jag känner ännu mindre att de skulle vara det - dem hade en affär under hela säsongen, hur är det menat to be?
FrökenTV, bloggen om tv och film

2016-11-26 @ 21:51:28
URL: http://nouw.com/nottheonly
Postat av: Sara Ekman

Inte sett den serien, får göra det :)

2016-11-27 @ 02:50:42
URL: http://aamaziing.se/
Postat av: amanda

älskar gilmore girls! :D

2016-11-27 @ 14:48:16
Innan DU kommenterar...
- Läs inlägget innan du kommenterar
- Kommentarer som inte har med min blogg att göra raderas
- vid frågar om tv-serier eller film mejla frokentv@hotmail.com
- Vid intresse för samarbete kontakta frokentv@hotmail.com

Namn:

Mejl: (publiceras ej)

blogg/hemsida:


Kommentar:


Trackback