Alexis Bledel hos Jimmy Fallon

Tema: klasssamhälle


Veckans tema är klassamhälle (kolla även in Elsa, Lovisa, Karin, Emelie & Saras inlägg) så vilka serier lyfter fram de olika samhällsklasserna egentligen?


Arbetarklass - en typ av underklass där du arbetar inom ett yrke där du inte behöver utbildning eller alt. kort utbildning - ofta ganska lågavlönade jobb. I serier (eller ja, på riktigt också) handlar det även ofta om bla. en ensamstående förälder eller 20-something-människorVarför inte ta upp Shamless när kan kan liksom? ;) Nej men det är alla fall den serien jag följer som tar upp just arbetarklassen bäst - presenteras på ett trovärdigt och realistiskt sätt. En annan serie är HBO's komedi Girls och CBS 2 Broke Girls. Även young & hungry på freeform.  Gilmore girls försöker presentera detta 50/50 men misslyckas i mitt tycke, de är ju uppenbarligen medelklass hur mycket de ens försöker påstå något annat och Emily och Richard är överklass - därför jag skrev 50/50.

Medelklass
- en vanlig samhällsklass där du har det bra eller alla fall relativt bra ställt. De flesta har några års utbildning och seriemässigt är pengar inte ett stort fokus av handlingen. Några tydliga exempel här är bla. Parenthood, the fosters, the middle, modern family, how I meet your mother, friends, osv.

Överklass
- Okej, kategorin som utan tvekan är enklast - serier som handlar om "rich People Problems" och sådant där som jag aldrig kommer att kunna relatera till även fast jag skulle bli rik. Några exempel - Gossip girl, Dirty Sexy Money, sex and the city & Beverly hills / 90210.
 
Klassresenärer - Jag följer några serier som har stort fokus på just detta. Befinner man sig i denna grupp så har man alltså gått ifrån arbetarklass eller alt. medelklass men jobbat sig upp till en högre samhällsklass än tidigare. Ett ganska tydligt exempel här är The OC. Dels pga av seriens huvudhandling och huvudpersonen som kommer från ett sämre område i California och får sedan bo i ett rikt område - får det då bättre ställt osv. MEN jag grundar det även på några andra karaktärer bla. Julie och Sandy som inte heller är födda rika utan har fått gå en annan väg för att komma dit.Sammanfattningar v.48 1/2


 
Shameless 7x09 "Ouroboros"
Med två minuter kvar och jag fortfarande tänkte men vart är Mickey då? och polisen kom å ba "does Ian gallagher lives here?" JAG DOOOOG! och sen att de nämnde att han hade besökt Mickey flera gånger i fängelset, WHUUUT? blev väldigt glad att de nämnde de dock. Jag fruktade lite att Mick faktiskt hade rymt från fängelset för om han blir tagen så kommer det bara göra hans situation värre. Alltså okej att det här är en serie där jag verkligen längtar efter nya avsnitt men näääästa avsnitt I need you soooo bad! Monica är tillbaka och lär nog hålla sig säsongen ut och det lär sluta med att hon dör skulle jag tro. Tyckte det var kul när Liam inte fattade vem Monica var, är det troligt? så liten var han väl inte när hon var hemma sist, eller kanske. och att Svetlana inte vet om att de har en mamma? ehhh what? hon bodde tillsammans med Ian & Mickey i säsong fem, Monica borde ha nämnts någon gång under alla dessa månader med tanke på att hon också har Ians sjukdom men okej? Töntigt av Fiona att hoppa på den  där tjejen för att hon gav dålig kritik, det borde man kunna ta om man ska driva ett företag.
 
Eyewitness 1x07 "they lied"
Gillade Lucas i det här avsnittet - trodde aldrig att det skulle hända. Han kändes inte lika nervvraks nervös varje gång han öppnande munnen längre, så det var skönt. Sedan att Lucas & Philip var så jäkla söta gjorde att jag gillade avsnittet lite mer än vanligt, alltså åååh. Bara dags att visa det öppet nu också så är jag nöjd. Bryr mig helt ärligt inte speciellt mycket om själva fallet, lite för att det känns så himla uppenbart men det lär säkert vara någon twist på det hela mot slutet annars vore det lite konstigt.
 
This is us 1x09  "the trip"
Den här avsnittet var väldigt bra. Älskade scenerna mellan Randall och Jack, det var en bra mix av båda världar även fast Randall upplevde detta för att hade råkat ta drogerna men ändå. Älskar the 3's syskonrelation så det var skönt att avsnittet verkligen fokuserade på alla tre i samma storyline och inte i skilda för en gång skull. Om Kate också bestämmer sig för att faktiskt bo i New york så lär det bli mycket sådana scener framöver så jag hoppas på det, hon har trotts allt inte speciellt mycket som binder henne till LA längre. Jag har så svårt för Rebecca, det känns som ett för stort svek för att bara kunna se förbi det och jag tror att Randall kanske kan acceptera det men det lär nog skava en del tills dagen hon dör.
 
Scream queens 2x07 - "the hand"
Det här avsnittet var nog de bästa på hela säsongen hittills men jag känner ändå fortfarande att jag verkligen inte har intresse för storyn längre. Andra säsongen är verkligen under all kritik vilket är tråkigt då jag verkligen tyckte om första säsongen, den kändes också lite allvarligare och allmänt bättre. Riverdale: första trailern är här


Jag skulle personlig kalla detta en teaser-trailer men well, bättre än inget. Serien har premiär i januari och är baserad på serie-tidningen Archie (Acke på  svenska) jag har en väldigt stor relation till dessa karaktärer och har längtat sedan det bara var ett rykte att det skulle bli en serie av Archie så jag är pepp!shameless: sneak peek 7x09


Min reaktion var typ ehhhh, ska Mickey kidnappa Ian nu? väldigt konstigt men love is love I guess.
 har du någon favoritbil?


- inlägget är ett samarbete -
 
Vilket film och/eller serie-relaterad bil skulle ni vilja åka runt i för en dag? Några av mina favoriter är - lorelais bil i Gilmore girls, Deans bil i supernatural, Ryans bil i The OC & peytons bil i one tree hill. Pratar vi film så skulle jag säga bla. Batmobile, sebastians bil i Cruel Intentions & GhostBusters bilen. Visst vore det lite av en dröm att alla fall prövsitta någon av dessa? det tycker alla fall jag :D

 
Jag vill samtidigt tipsa er om lackbolaget som finns i Östersund. De utför lackering av bilar och inredning för en snygg finish som ser riktigt lyxig ut. Bor ni i närheten av Östersund så borde ni verkligen besöka dem tillsammans med eran bil eller om ni behöver lackera något annat än bilen så går det förstås också bra. Företagen har funnits sedan 1987 (då under ett annat namn) så de kan verkligen sin grej. Företaget har fem duktiga anställda som alla bär på en bred kompetens. Dessutom arbetat de enbart med miljöanpassade produkter, så bra ju!sista dagen med rea!


Idag är det cyber måndag vilket kommer att avsluta black friday och alla reor som har varit under helgen. Det är alltså lägligt att passa på att köpa något idag om ni vill handla till ett lite billigare pris - kanske en julklapp? :D Några av dessa tröjor kanske ↓
1.superman hoodie,  2.bazinga tshirt 3. batman tshirt 4. batman comicbook cover tshirt, 5. jokern tshirt,  6. TVD tshirt  7. -A (pll) linne
8. catwoman tshirt 9. star wars tshirt
 
 
*adlinksEfter så många år - fortfarande mitt största familjeship ever!


 
 "It's a big place, lots of buildings. People go there to learn"

Mickey Milkovich!!!


Dagen jag längtat efter i så många veckor är häär! Mickey kommer tillbaka till Shameless. Hoppas på en bra (gärna lycklig) storyline för Ian och Mickey och många bra scener. Det är ju inte bekräftat hur många avsnitt han ska medverka i men jag är nästan säker på att det åtminstone är 9, 10 & 11. Jag hoppas innerligt att det även är 12, det skulle göra att jag känner mig lite lugnare... Eftersom dagen är här vad passar bättre än att göra värsta ultimata Mickey inlägget? så jag gört.
 
 
 
Några favorit scener...
♥ ♥ ♥
 
 
Och dessa två är värda att checka också...Black friday forsätter: här är mina bästa tips!


1. 9 säsonger av The big bang therory, 2. Astrid Lingren samlingsbox (23 filmer),  3. Jurassic park collection, 4. How I met your mother - alla säsonger, 5. 6 säsonger av Pretty little liars, 6. sju säsonger av the vampire diaries, 7. sunes jul, 8. frozen julkalender.
 
* adlinksGilmore girls: A year in the life (mer fördjupande på slutet)


 
Okej jag ska kanske skriva något litet efter att verkligen ha smällt allt. Well, det kanske jag inte riktigt har men mer än när jag skrev min recension om säsongen. Jag har gått från att tyckt att slutet var okej till att jag blivit irriterad. Avsnitten var bra och jag är glad att få ha sett nya avsnitt och jag hoppas på en fortsättningen helt klart. Jag förstår varför det slutade som det gjorde, varför Amy hade det som planerat slut för att det skulle vara ett jäkla circel of life-slut men det gör mig samtidigt irriterad att man har gått och väntat på det?! Jag blev helt ärligt inte jätteförvånad över vad Rory berättade (Prego, prego, prego) utan mer hur det händer. Hela storyn byggs upp på en affär, alltså really?! Ursäkta men hur kan ni gilla Logan?!!! Hur? Det är inte kärlek, det är inte menar att bli något när relationen ser ut på det sättet. Jag fattar circel of life och att Logan är nya Chris och att Jess verkligen är nya Luke (detta har visats även tidigare men är ännu tydligare efter sista avsnittet och jag tror också det är vad Amy ville visa upp) MEN DET VAR EN AFFÄR, HAN VAR OTROGEN, NI HATAR DEAN MEN INTE HONOM!? JAG FATTAR INTE.
 
 
Lorelias slut var däremot väldigt bra och lyckat. Jag hade personligen gärna sett själva bröllopet mellan henne och Luke (och Jess som bestman, hallå?!)  men det var ändå ett väldigt lyckat slut om man säger så. Emily's slut tyckte jag var bra också, kändes väldigt värdigt för hela hennes karaktär.
 Gilmore girls: A year in the life


- Inlägget innehåller spoilers så läs enbart om ni sett alla fyra avsnitt -
Betyg på imdb: 9/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
Nästan exakt nio år och åtta månader efter att Gilmore girls sände sitt sista avsnitt av sin sjunde säsong så är vi tillbaka i Stars hallow. Tack vare Netflix, författarna till serien Amy Sherman-Palladino & Dan Palladino och såklart seriens många skådespelare. Gilmore girls: a year int the life fostätter att följa Lorelai & Rorys relation som mor och dotter i vår favorit småstad. I säsongens fyra avsnitt får vi följa dem under ett år, året är 2016.
 
Inledningen av serien var fantastisk, så bra. Jag grät efter cirka 20 sekunder och fick en så maxad julkänsla. Bättre start skulle dem inte kunnat få till - helt fantastiskt! Alla hade verkligen hittat tillbaka till sina karaktärer som att tiden nästan hade stått still. Jag gillade att så många karaktärer var tillbaka, även många som bara haft små roller fick komma tillbaka för en liten stund vilket var helt fantastiskt. Jag var glad över Jasons lilla scen, jag vet att många inte gillar honom men jag gillade alltid hans karaktär och tyckte att det var en nödvändig storyline när han och Lorelai var tillsammans i säsong fyra. Jag menar man visste att de inte skulle hålla men själva grejen att de var från samma bakgrund, var båda väldigt trotsiga mot sina föräldrar och de hade kemi, stil has. Skulle gärna se de som vänner framöver, det finns något där även om de inte är ultimata som kärlekspar, den platsen finns det någon annan som fyller redan. Deans lilla scen var också fin, bra avslut för hela hans karaktär :). Sedan såklart alla townies som jag inte direkt längtat efter men som jag ändå älskar att se så fort de kommer in på skärm. Jag älskade också att Michel ÄNTLIGEN fick gå ut som homosexuell - efter alla år där man trott men inte vetat och sedan att Tyler troligtvis också är det men inte vågat gå ut med det än.

Det jag nog längtat efter mest förutom alla scener mellan Lorelai & Rory var att se scener mellan Jess och Luke och några stycken fick jag ju, tack och lov för det! Jag älskar deras relation (har alltid gjort) och det är så kul att se dem tillsammans nu även när Jess är äldre - deras relation är något starkare och de är sååå lika personlighetsmässigt. Speciellt en scen i sista avsnittet när Jess går fram till fönstret (när han tittar in och ser Rory) - sååå Luke i säsong 1, helt galet.

 
Allt var så välspelat, hela storyn så fint uppbyggd. Emily och Lorelai's scener var lika fantastiska som de alltid varit. Manuset fångade verkligen upp Richard så väl även fast han inte var där så var han ändå så närvarande. Jag gillade Logan mer än vad jag någonsin gjort förr vilket kändes lite konstigt men det kändes samtidigt skönt. Dock hatar jag verkligen en detalj med Logan - en gång otrogen, alltid otrogen har aldrig stämt in så bra på en människa som honom, I mean come on, rellay!? säg vad man vill om Jess som tonåring men som vuxen alltså ♥♥♥, fina människa.  Angående de fyra sista orden som Amy sagt varit planerade i femton år - well, jag tyckte inte att det var speciellt chockerande alls faktiskt men det gjorde också att jag verkligen ville ha en fortsättning. de sista orden var "mom i am pregnant". Detta förtydligar verkligen att Logan är Rorys Chris (och har nog alltid varit). Jag kan inte riktigt se att de slutar upp som par. Jag tror absolut att de känner mycket kärlek till varandra men det gjorde Lorelai och Chris också för en så otroligt lång tid men det var alltid något som gjorde att de inte riktigt matchade med varandra, jag hoppas de är samma sak här. Det förtydligar även att Jess är Rorys Luke - personen som alltid finns där men inte riktigt får den uppskattningen han förtjänar förens antagligen år senare. Slutet var öppet för en forsättning vilket jag hört att det skulle vara redan innan avsnitten hade haft premiär så jag hoppas på en fortsättning och konceptet med fyra avsnitt funkade väldigt bra.
 Woo, It's Gilmore day!


Happy Gilmore day! Jag befinner mig för tillfället i publiken på idol och firar min födelsedag i efterskott med Emma. Inatt ska vi dessutom sova på hotell, wiio ♥.  Lär se "spring (ep2)" av GG när vi kommer hem till la hotell igen. Jag såg första avsnittet i morse så lär se de två sista imorgon. Vore ju kul om man kunde hålla sig men ni vet väl hur jag är - min favorit serie kommer med nya avsnitt, såklart jag ser dem direkt I mean why not.varför jag är team Jess


IDAG är det premiär för den nya säsongen av Gilmore girls så det här inlägget kommer lägligare än någonsin förr. Jag tänkte skriva ett inlägg om varför jag är team Jess & varför jag inte skulle kunna tillhöra något av de andra teamen. Det är väl det störta argumentet bland Gilmore girl fans skulle jag tro, annars är det någorlunda lugn stämning mellan oss tycker jag ändå. Gilmore girls är en relativt realistisk serie och när man stör sig på någon karaktär så handlar det egentligen mest om ett personlighetsdrag eftersom du inte gillar alla människor i verkliga livet heller. Det här är inte en serie där någon karaktär är rent av ond utan det handlar mer om personlighet, deras bra vs dåliga egenskaper helt enkelt.
 
 
Jess är den enda av Rorys pojkvänner som har en egen storyline, han är sin egen karaktär och är inte enbart där som ett kärleksintresse till Rory. Förutom hans storyline tillsammans med Rory så har han en bred storyline tillsammans med en annan viktig karaktär i serien nämligen Luke som är hans morbror. Jag föredrar att känna mina karaktärer  och det är delvis därför jag verkligen gillar honom. Om man gör en jämförelse med exempelvis Dean som vi egentligen bara får lära känna lite ytligt för han är ENBART ett kärleksintresse. Vi får en lite tydligare bild av Logan (än av Dean) då vi vet vem hans familj är och vilka han umgås med men hans story börjar med Rory och slutar där i stort sätt. Jess skulle kunna vara en karaktär i Gilmore girls utan Rory då han har andra karaktärer att förlita sig på men de har inte de andra två.
 
Jess gör utan tvekan den största karaktärsutvecklingen av Rorys pojkvänner. Han presenteras som en lite arg och vilsen stjäl - jag gillar ju sådant men förstår om alla kanske inte tyckte att han gjorde det bästa första intrycket. Han mognar mycket genom åren och när vi träffar honom sista gången så har han kommit långt. Hans utveckling är realistisk, vad han jobbar med är väldigt verklighetstroget för vem han är men det visar ändå att han verkligen har växt upp, mognat och blivit en bättre person.
 
De matchar varandra bra intressemässigt. Det här är viktigt samtidigt som man inte behöver vara identisk på det området (bra med egna intressen i förhållanden) men det är en stor grund på att ett förhållande ska vara hållbart. Att åtminstone ha något intresse som verkligen matchar - de har böcker och egentligen även nästan all popkultur, de förstår exempelvis varandras referenser. Dean gjorde ett rätt påtvingar försökt med detta, det var dock inte hållbart och med tiden försökte han inte lika mycket. Logan matchade något bättre än Dean, han var någorlunda smart och förstod referenser men de krockar istället på andra intresse områden så jag vet inte vad som är bäst.

 
Jess familj tycker om Rory. Med tanke på vad det är för serie jag disskuterar så är det här väldigt viktigt. Logans familj gillade aldrig Rory och jag har svårt att tro att de någonsin ska ta in henne som en familjemedlem på samma sätt som Luke alltid gjort och som Jess mamma troligtvis också skulle göra. Deans familjs relation till Rory (pre-säsong 5) ser nog ut som den oftast gör - hanterbar, lugnt, stabilt men de var kanske inte bästa vänner direkt (de måste man inte vara). Det må kanske också vara viktigt vem Lorelai gillar då hon är en viktig person för Rory - Dean kanske vinner det loppet som tonåring men Jess och Lorelai är väldigt lika som personer och jag tror verkligen att de skulle kunna gilla varandra när Jess nu är vuxen.
 
De har kemi - ett viktigt faktum och därför alla fall jag shippar par i serier överlag. Kemi kan se lite olika ut och befinna sig i olika nivåer när det kommer till tv-par (och riktiga par också I guess) men Jess & Rory matchade alltid bra här. Även när de inte var tillsammans så syntes det tydligt att kemin alltid fanns där. Jag tyckte personligen att Rory och Dean alltid hade dålig kemi, han har till och med bättre kemi med Lorelai än med Rory vilket är lite skumt, eller? Rory och Logans kemi var okej men låg ändå inte riktigt på samma nivå.
 
Look at him - I mean come on, någon katergori får man väl gå och vara lite ytlig på? Jess såg utan tvekan bäst ut av alla Rorys pojkväner även om utsende inte är allt så är det väl kul att vara tillsammans med någon som också är ögongodis delux. Okej, så utseendemässigt så hade Rory ganska bra smak överlag. Dean såg kanske inte mycket ut för världen då men jag antar att hon såg potential för Jared Padalecki 2016 = så galet snygg! Logan har inte riktigt mitt typ av utseende men jag förstår absolut varför andra tycker att han ser bra ut.

 
Jag ser positiva egenskaper i alla hennes pojkvänner men jag ser fler i Jess än i de andra och jag ser också mer negativt i de andra än vad jag ser i Jess - det är därför han är min favorit helt enkelt. Positivt med Logan är att han är är charmig, det går inte att förneka för det är han verkligen och det är något han kan komma långt med. Positivt med Dean är att han är en trygghetszon, mer än Jess och Logan någonsin var men sedan har han en negativ sida som är väldigt ocharmig (så galet svartsjuk) och det gör lite att jag inte bryr mig om honom.
 
 
Vem är din favorit av hennes pojkvänner och varför? kommentera gärnagör det du älskar tillsammans med hjälp av Ukko


- inlägger är ett samarbete -
 
Har du en affärside och vill starta ditt eget företag men inte riktigt vågat ta steget då kan jag istället tipsa er om UKKO.se - hos ukko blir det mesta plötsligt enkelt, det blir enkelt att driva företag och dessutom superlätt att fakturera. Ukko är alltså en faktureringtjänst som du kan använda även fast du inte har ett eget företag. Blir du mejlad för ett bloggjobb som exempel så behöver du inte ha företag hos skatteverket utan du kan då fakturera hos ukko, allt blir därför mycket enklare och dessutom så sköter de allt pappersarbete. Gör det du älskar utan krångel helt enkelt - svårare än så ska det inte behöva vara. Läs bla. denna artikel om du skulle vara osäker, mycket bra!Sammanfattningar v.47


 
Shameless 7x08 "You Sold Me the Laundromat, Remember?"
Jag har inte längtat efter nya avsnitt av en serie så här mycket på flera år. Det är liksom lite plågsamt samtidigt som det är en helt underbar känsla. Well, det här avsnittet var bra. Jag var nästan helt säker på att Lip inte skulle få komma tillbaka till College så det förvånade mig inte alls faktiskt. Jag har sett att många jämfört Lip med en ung Frank och jag har aldrig riktigt kunnat se det men i det här avsnittet så visade dem ju verkligen upp det så tydligt. Jag tycker verkligen om Lip och tror att han har ett större hjärta än sin pappa men han ligger ju verkligen i förnekelse för sina problem och om han inte gör något åt dem så tror jag att alkoholen verkligen kommer få honom att bli nya Frank. Dog typ när hela "tvättstugan" föll ihop, det var väldigt kul samtidigt som jag tyckte så synd om Fiona, Så hennes reaktion med att börja skratta som sedan föll ut i gråt kändes väldigt äkta. Jag älskade Kevin i det här avsnittet och hoppas att han ställer ett ultimatum väldigt snart. Det sjuka vore ju om V verkligen skulle välja Lana istället för honom men i det här skedet så vore det inte helt omöjligt, tyvärr. Jag har inte gillat Debbie den här säsongen men alltså fick ont i hjärtat i slutet av avsnittet (och grät lite), stackars människa & lär ju inte bli bättre när not-my-favorite-person kommer dyka upp i nästa avsnitt.
 
Eyewitness 1x06 "The Yellow Couch"
Jag vet inte om det bara är karaktären i sig eller om skådisen som spelar Lucas inte skådespelat innan men jag gillar honom inte, han känns så jäkla osäker i allt han säger. Jag gillar däremot Philip väldigt mycket. När Philips fostermamma ba "jag måste gå" efter att Philip kommer hem full, WTF!? ta ditt ansvar istället för att alltid tänka på jobbet varje sekund. Jag gillar fosterpappan otroligt mycket, han växer för varje avsnitt helt klart medan fostermamman sjunker så brutalt i mina ögon. Det var skönt att Lucas erkände i slutet men det var det ända bra han gjorde i hela avsnittet så I stil dont like u.
 
The affair 3x02 "302"
Det här avsnittet var betydligt bättre och kändes mer som den the affair som jag lärt känna och älskat under tidigare säsonger. Noah blir bara värre och värre, inte ens kul att titta på. Whitneys pojkvän, alltså sååå obehaglig och hur gammal är han?! Sådant gör mig alltid lite obekväm. Jag gillade verkligen Alisons del, allt var intressant att se. Gillade Oskar, aldrig hänt förut och tyckte det var gulligt av Cole att ta med barnet till Alison även fast det lär bli katastrof då han förmodligen gjort det bakom ryggen på sin fru och jag antar att han kommer att göra det igen.
 
this is us 1x08 "Pilgrim Rick"
Bra avsnitt, mysigt och fint. Jag gillar lite att Kevin har så dålig relation till Miguel, är jag hemsk? nje. Det var dock gulligt att han gav honom en chans i slutet. Jag börjar gilla "nu-tids-handlingen" mycket mer än flashback-scenerna och jag hoppas dem bara fokuserar på de om serien förnyas till en andra säsong (vilket den lär göra). Alltså Randall :(<3! och ut med Toby, yay! Gillade verkligen honom i början men tycker han är så hemsk nu och när Kate ba "jag vill inte att du träffar min familj" och hans gensvar var att typ fnissa, JAG HADE BLIVIT SÅÅÅÅ SUR så ut med honom.
 
Rectify 4x05 "Pineapples in Paris"
Helt okej avsnitt men något händelselöst. Jag tyckte först att Daniel kanske hade överreagerat lite men sedan förstod jag varför. Det har säkert näms förut att han blivit illa behandlat sexuellt i fängelset (jag antar av en vakt om man tänker på vilken typ av cell han satt i) men det måste ha varit ganska länge sedan isf för jag kom verkligen inte ihåg det. Teddy var min favorit i avsnittet och jag tycker att han hållt sig på en bra nivå hela den här säsongen. Tidigare har jag alltid gillat Amatha men tycker hennes storyline är väldigt svag den här säsongen vilket är synd då hennes karaktär är intressant när hon väl får chansen att visa det. Varför bryr sig Tawney om att Foulkes är döende? jag fattar verkligen inte, han är hemsk och det vet hon om. Kul att Janet och Ted är hos Daniel i Nashville nu förresten och jag antar att nästa avsnitt kommer att utspela sig där så det ska bli intressant.
 
Scream queens 2x06 "Blood Drive"
hum... den här serien intresserar mig verkligen inte alls längre vilket är tråkigt. Oklart varför jag fortfarande tittar, osv. Det förvånade mig inte speciellt mycket att Cass var the green one med tanke på det vi fick reda på förra avsnittet men såklart skulle det komma fram att han inte hade gjort allt själv, ofc?! suck.you're the worst: säsong 3


Betyg på imdb: 8,2/10 ι Mitt betyg: 6/10

Gretchen och Jimmy börjar anpassa livet efter Gretchen's depression.
 
Ibland undrar jag varför jag följer serien - karaktärerna är verkligen helt horrible - de är verkligen THE WORST! Konceptet var kul första säsongen men nu börjar det gå lite överstyr kan jag tycka. Gretchen & Jimmy är verkligen hemska människor och Lindsay, alltså psykopat!!! Jag har inte gillat Paul innan men börjar verkligen se hans potential nu för han förtjänar bättre än att vara i en smörja med de där människorna.

Förutom att karaktärerna verkligen är the worst så var säsongen helt okeeej. Avsnitt fem var riiiktigt bra och välgjort - de fokuserade på Edgard PTSD. Han är till skillnad från de andra karaktärerna en karaktär som jag verkligen känner för och tycker om. Han är verkligen inte perfekt, han har brister men försöker verkligen och är dessutom väldigt snäll. Jimmy förtjänar verkligen inte ha ha en så bra vän, för han behandlar inte honom speciellt bra tillbaka men jag hoppas att han med tiden kan börja bete sig bättre för det vore på tiden. Jag hade läst att folk klagade väldigt mycket på avsnitt 9 som fokuserade på Paul och Vernon men jag tyckte att det var ett ganska bra avsnitt, skönt med lite omväxling från dessa hemska människor ibland. I jämförelse så är Paul och Vernon ganska normala, gillade verkligen att få en fördjupning på Vernon, han har aldrig varit en favorit men han växte verkligen i det avsnittet. Måste tillägga att jag verkligen gillar Dorothy (Edgars flickvän) och hoppas verkligen att hon är med i nästa säsong också. Slutet var först gulligt till att det blev så märkligt, hur hade Jimmy tänkt lösa det!? jag är oftast på Jimmys sida när det gäller argument, osv. mellan honom och Gretchen men där så fattade jag inte vad han höll på med. Jag förstår delvis hur han tänker men prata om det istället i såfall för att rymma ifrån problemet varje gång. Det ska bli spännande att se upplösningen alla fall, då det är en serie som verkligen fokuserar på deras relation som par så tror jag inte direkt att det är över men det han gjorde var mer än ett litet misstag och lär ta en stund att förlåta. I nästa säsong lär han få bete sig som en pris om han vill förtjäna tilliten tillbaka. Jimmy är kanske the worst på många sätt men om han har visat att han verkligen bryr sig om någon så är det henne och jag tror att han kan visa det igen bara han verkligen kämpar för det.
 Girls: trailern för sjätte & sista säsongenSäsongen har premiär i februari. Vad tror ni om sista säsongen? jag har faktiskt inte sett senaste säsongen än och är osäker på om jag ska då jag verkligen hatar karaktärerna, de är så hemska så det är jobbigt att titta på. Jag älskade de två första säsongerna dock men såg dem innan jag blev såhär serie kräsen så ;). Anyway någon som fortfarande tittar? Vad är era tankar inför slutet?Gilmore girls: sneak peek


Först ut sneak peek från en scen i serien - ser lovande ut

Det här är inte en sneak peek på serien i sig men en A year in the life reklam by netflix för att promota serien.
 

och lite nya korta intervjuer
Wooo, väldigt nyfiken på Aprils storyline efter denna video, kan bli riktigt spännande.
 
Hahha, alltså David Sutcliffe
 
 
 
 
aww.
 veckans beauty: Alexis bledel


 
Aktuell i: En ny säsong av Gilmore Girls som har premiär på Netflix nu på fredag.
Kommande projekt: hennes senaste film Emily & Tim (som hade premiär i somras) bör släppas på dvd inom kort.
Tre saker ni kanske inte visste om Alexis...
- hennes första språk är spanska och hon lärde sig inte engelska fören hon började skolan
- Innan hon började skådespela var hon modell i några år
- hennes föräldrar satte henne i en teatergrupp som barn för att öva bort hennes blyghet.
 tema: karaktärsutveckling


Veckans tema är karaktärsutveckling så här är fem karaktärer jag älskar som gjort enorma karaktärsutvecklingar med sina karaktärer. Inlägget är som vanligt ett samarbete mellan mig, Emelie, Sara, Lovisa, Elsa & Karin
 
Brooke i One tree hill
"How many moments in life could you look back to and think 'that's when it all changed' "

Varför Brooke? Hon gör en enorm karaktärsutveckling genom serien. Hon går i stort sätt från en bitchig high school-student med lite för mycket attityd till världens finaste människa. Som vuxen är hon den som ställer upp för alla, tar andra före henne själv i så många lägen och är under ytan en så troligt känslosam person.  Vi får både gråta och skratta med henne - se hennes otroliga olycka tills hon en dag faktiskt finner ett läge i livet där hon får vara glad.
 
 
Mickey i Shameless
"Alright shithead, this is like the two hundredth time I'm calling and you not picking up! I'm starting to get fucking homicidal. Call me the fuck back, Ian! I'm worried about you. I love you"
 
Varför Mickey? Det jag älskar med Mickey är att han egentligen inte ändras speciellt mycket som person utan mer bara att vi får gå lite djupare in på vem han är under hans hårda skal och får då får se en person med väldigt mycket känslor. Han presenteras ju lite som en kriminell skit i första säsongen men visar sig vara den som nog faktiskt har det största hjärtat i hela serien. Jag tycker personligen att hans karaktärsutveckling är den bästa storylinen i hela serien och då är detta en av mina favorit serier någonsin så det borde säga endel.
 
Dan i One tree hill
"Every good story needs a villain, Lucas. Sorry, but I'm yours"
 
Varför Dan? jag är svag för karaktärer som är mästare på citat, säger dem bästa replikerna - this is the freaking one. Har ni sett serien så vet ni nog att Dan är en karaktär som är ganska hatad både av folk i serien men också av många tittare då han gjort endel misstag. Jag gillade inte honom alls i början av serien men han växer väldigt mycket som karaktär och själ verkligen varenda scen han är med i.

Paris i Gilmore girls
"Was the last time you had an interesting thought, when you considered flinging yourself off a building?"
 
Varför Paris? här har vi en annan person som egentligen inte ändras så mycket som person utan mer att vi får gå lite mer in på djupet på henne. Paris är verkligen en karaktär som växer för mig för nästan varje avsnitt som går och som jag inte alls gillade i början.
 
 
Carl i shameless
"A shrink at school says I'm one of God's mistakes"

Varför Carl? Karaktären som går från 0 till 100, vilken enorm utveckling han gör för varje säsong. De första två säsongerna kunde jag inte bry mig mindre om hans karaktär, han låg nästan på Liams nivå för mig men sedan hände något. I säsong 6 har han några av de starkaste scenerna i hela serien samtidigt som han utan tvekan är den roligaste i familjen. Ännu ett bevis på att den yngsta är den roligaste? ;)

 
Några karaktärer som nästan kom med på listan... Jess Mariano i gilmore girls, Fiona i Shameless,  Summer i The OC,  Blair i Gossip girl, Eli i Degrassi, Doggett i Orange is the new black, Caleb i heartland, Paige i Degrassi, Adam i girls, Edgar i you're the worst, Teddy i Rectify, Bellic i prison break, Emily i Gilmore girls, Spencer i Pretty little liars, Poussey i orange is the new black & Brook i Orange is the new black.Danmark, Köpenhamn


- inlägget är ett samarbete -
Köpenhamn är en så fin stad så därför tänkte jag tipsa om några serier som utspelar sig just där och som jag själv har velat kolla in ett tag.
 
Rita (2012 - 2015) - serien följer Rita en rebellisk lärare som antagligen skulle behöva en egen lärare när det kommer till henne privatliv. Serien har hyllats många gånger genom åren och fått mycket höga betyg. Har fått hyllingar från bla. Elle UK och serien är dansk och utspelar sig också i Köpenhamn.
 
The killing (2007 - 2012) Den amerikanska serien som Joel Kinnaman är med i? nja, det är ju faktiskt en remake av den danska serien. Serien följer polisen Sarah som i varje säsong tar sig ann ett nytt fall, varje avsnitt utspelar sig under en dag. Serien har en väldigt mörk ton och utspelar sig i Köpenhamn.
 
Bron (2011 - pågående) Svensk/dansk serie som delvis utspelar sig i Köpenhamn och följer en svensk & en dansk polis när ett mord begått på bron mellan sverige & Danmark. Jag har sett första säsongen, den är väldigt bra.
 
 
Danmark är ju vårt grannland så att göra ett filmiskt besök och besöka inspelningsplatser vore väldigt coolt faktiskt. Det är också något jag älskar med att bo i Stockholm att man kan känna igen så många filmiska platser. Samtidigt som man gör en filmisk resa på Köpenhamns gator så måste man ju bo bra på sin semester och det kan HOTELSECIALS.se hjälpa oss med. Deras hemsida hjälper dig med att hitta bra och prisvärda hotell så att du kan få den bästa vistelsen. En resa är inte bara nöje utan ska också kännas bra på massa andra plan som exempelvis bekvämlighet, det ska kännas bra - du ska ha kul på dagen & kvällen men sova skönt på natten. På morgonen ska du få äta den godaste frukosten ever och sedan ut på äventyr igen. Så planerar du en vistelse till Köpenhamn så är hotelspecials vägen du bör gå helt enkelt.shamelsss: sneak peek 7x09OM EN VECKA ÄR MICKEY TILLBAKA!!! Jag har en känsla att han nämns tidigare i avsnittet men inte syns fören typ slutscenen (& sen har en större storyline avsnitten efter). Tyvärr är även Monica tillbaka, ugh. Förutom Sammi så är nog Monica den enda karaktären jag verkligen inte tycker om i Shameless.
 
 
brak it up already. Jag har nämnt att jag hatar den här storylinen redan va? I really really really do och är glad att Kevin börjar komma tillbaka till verkligheten igen.Kokbok för oss som älskar Gilmore girls


Jag har fått några kommentarer som undrat vart man kan köpa eat like a gilmore - kokboken för oss som älskar Gilmore girls och ni kan göra det bla HÄR & HÄR (adlinks). Jag själv deltog i en kampanj för att boken skulle göras av huvudlaget så fick den något i förväg men nu kan alla beställa den hur enkelt som helst.Hildas favorit serie


Om Hilda: Jag har precis börjat 1an på gymnasiet på natur science och jag älskar att läsa, se på tv serier och att spela softboll och innebandy. Mina favoritserier är Gilmore Girls, Bones och Outlander. 
Instagram → @imwatchingthese och @booksssloverrr

 
Varför är det Gilmore girls som är din favorit serie? För jag tycker att den är så mysig och får mig alltid att må bra! Jag älskar alla karaktärer och hela storyn!

Vem är din favorit karaktär? Jag har inte någon stor favorit eftersom jag gillar många av karaktärerna lika mycket. De jag gillar mest är Lorelai, Richard, Emily och Sookie. Jag vet inte varför jag gillar de så mycket.

Vilken stars hollow tradition är din absoluta favorit? Oh gud vilken svår fråga! Jag gillar alla lika mycket men om jag måste säga något så är det väl Town meetings (inte för att det kanske var en sådan tradition du menade;)
 
 
Om du fick chansen att besöka stars hallow med alla dess invånare. Vad skulle vara det första du gjorde när du kom dit? Det första jag skulle göra är nog att gå och äta på Luke's och sedan gå till Dragonfly.

Finns det något med serien som du inte gillar? Ja det finns det men just nu kommer jag inte ihåg något!😂 Kommer mest bara på det när jag väl ser det.

Den stora frågan- är du team Dean, team Jess eller team Logan? Jag skulle nog säga att jag inte är någon av dem med om jag måste välja skulle jag nog välja team Jess.
 
 
Hur är din relation till din mamma? Jag har en bra relation med min mamma, jag skulle säga att min relation med min mamma är lite som Lorelai & Rorys men med lite inslag av de andra mammorna i serien också. Jag är mer av den typiska "daddy's girl".

Vad är din relation till seriens sjunde säsong? Jag tycker att den sjunde säsongen är bra. Första gången jag såg den älskade jag att Lorelai och Chris äntligen blev tillsammans men nu när jag ser det så blir jag bara sur för jag gillar Lorelai och Luke. (Skrev för någon dag sedan en uppsats på skolan där man skulle jämföra en relation från tv eller något annat liknande och då valde jag Luke och Lorelais) Jag tycker att Lorelai och Chris borde ha varit tillsammans i de tidigare säsongerna och sedan Lorelai och Luke. 

Vad ser du mest framemot i revivalen som har premiär i November? Jag ser mest fram emot att se alla skådespelare tillsammans igen och att se alla de fantastiska karaktärerna och alla fantastiska "townies"!! Mest av allt skulle jag vilja se Lorelai lycklig!😊❤
 me before you (2016)


 Betyg på imdb: 7,5/10 ι Mitt betyg: 7/10

Efter att sett me before you har jag kommit fram till...
* Emilia Clarke ser så himla annorlunda ut mot hennes roll i GoT, alltså verkligen helt annorlunda.
* Hur snygg var inte Sam Claflin här? aldrig ens reflekterat över hur han ser ut innan.
* Matthew Lewis har blivit så sjukt smal de senaste åren, alltså what!?
* Det här en film där boken faktiskt är väldigt lik filmen och ungefär lika bra.
* Även om filmen är bra, osv. så kan folk sluta kalla det en kärlekshistoria, för det är inte vad det är.

En ung kvinna i en småstad blir av med sitt jobb och måste skaffa ett nytt fort för att hennes familj ska kunna överleva. Hon tar jobbet som skötare för en man som varit med om en motorcykelolycka.

Jag gillade den som sagt, den liknade boken väldigt mycket och de hade verkligen fått med de viktigaste detaljerna. Jag brukar ganska ofta störa mig på detaljer när jag läst boken ifråga men här var jag faktiskt nöjd. Det kan ha underlättat att jag inte direkt blev frälst av boken, tyckte den var okej men förstod inte mig på den där hysterin som skedde innan filmen hade haft premiär. Om man gillar filmer/serier som drar upp mycket kultur-referenser så lär man gilla den aspekten från filmen för det är en heldel titlar som refereras i huvudrollernas samtal. Jag fattade inte riktigt varför Will tyckte att det var så konstigt att Lou aldrig hade sett en "textad"-film. Jag har helt ärligt inte sett speciellt många filmer som inte är på svenska eller engelska och det har fungerat utmärkt, but thats me. Alla gjorde dessutom bra ifrån sig skådespelarmässigt, väl godkänt.

Min mamma spoilade slutet innan jag hade läst boken (vem gör så!???) så jag visste hur allt skulle sluta. Kanske därför jag aldrig såg det som en kärlekshistoria utan hade mer fokus på vad storyn var för det är inte en kärleksfilm, det är liksom inte vad den handlar om. Ja, något byggs upp men varar det i två sekunder så är det bara en fling. And thats why I dont like titanic that much - ska vara så ska det vara en kärlekshistoria som byggs upp och utvecklas, then I will ship you men annars orkar jag inte, helt ärligt. Sooooorry. Sammanfattningsvis så var filmen fin och lättsam - jag rekommenderar den verkligen.
 skapamer inför julen


- inlägget är ett samarbete -
 
Nu är det enbart lite mer än en månad kvar till jul och dags att börja pynta och pyssla. Hos Skapamer.se kan vi hitta massa tips plus att de just nu har en stor rea för många av sina produkter. Så varför inte fixa lite mysbelysning och dessutom göra en egen julkalender? eller ha en pysselhörna. Bästa julstämningen ju - lyssna också på lite julmusik, njut av julmusten och DIY ända fram till jul. Handlar du för minst 299:- så är det dessutom fraktfritt, bra va?! Om exakt en vecka är det dessutom första advent och då är det väl egentligen som lägligast att börja fira in julen.
 
Snart blir det även lite julstämning på tv-skärmen. Något speciellt ni ser framemot? jag ser väl mest framemot "winter" av Gilmore girls som släpps redan nu på fredag. Det är den serien som känns mest JUL för mig då dem i sina tidigare avsnitt verkligen prickat in alla årstider sååå bra. Den känslan har jag inte riktigt för någon annan serie även fast det såklart finns andra som lyckas skapa bra julavsnitt bla...
- How I met your mother 2x11 - How Lily stole christmas
- Saved by the bell 3x24-25 - home for christmas (2 delar)
- The OC 1x13 - The Best Chrismukkah Ever (samt deras andra julavsnitt, sååå bra)
- The vampire diares 7x09 - cold as ice
- Switched at birth 3x22 - Yuletide Fortune Tellers
 
osv. om ni följer någon sitcom-serie så är det nästan säkert att de har alla fall ett par julavsnitt då det är vanligt bland sådana serier. Så vad säger ni lets DIY fram till jul tillsammans med skapamer.se och se ett eller två avsnitt av en tv-serie som har fokus på julen.Sammanfattningar v.46 3/3


 
the big bang theory 10x09 "The Geology Elevation"
Det här var ett bra avsnitt, jag älskade verkligen slutet och tyckte att det var en perfekt slutkläm.Tycker Penny levrat bra den här säsongen, har gillar henne i nästan varje avsnitt. Tyckte Sheldon var så jäkla töntig vilket jag väl borde ha vant mig vid det här laget eftersom han är horrible i nästa varje avsnitt men ja. Slutet var därför bra för där visade han att att han har moments där han kan vara helt okej och jag uppskattar den sidan av honom men jag tycker inte att det är gulligt (vilket många andra tittare verkar tycka) utan för mig är det bara normalt beteende, så som man bör bete sig hela tiden, så som alla andra nästan alltid beter sig.
 
The Vampire diareis 8x05 "Coming Home Was a Mistake"
Det här avsnittet var katastrof - det gick ju dåligt för alla. Jag är lite trött på Damons storyline att han ska vara ond i ungefär varannan säsong. Efter åtta säsonger så har vi fattat och dessutom är det ungefär likadant med Stefan - antingen så snäll så snäll eller så får han för sig att han ska dricka blod och vara så hemsk så hemsk. Det bästa med avsnittet var Bonnie och Enzo, så söööta. Jag trodde inte att Tyler var helt död men det är trotts allt sista säsongen så i stort sätt vem som helst kan nog dö nu. Ska Jeremy vara frånvarande hela den här säsongen förresten? mitt stora problem måste nog vara att mina favoritkaraktärer alltid är de karaktärer som ligger snäppet under huvudrollerna typ någons lillebror, pojkvän, osv. Det är mycket större chans att de försvinner då men jag fasntar ändå alltid i det träsket.
 
Girl meets world 3x17 "girl meets Hollyworld"
Jag saknar de där riktiga bra avsnitten av girl meets world. Jag har inte sett skymten av dem på riktigt länge nu, tyvärr. Det här avsnittet var okej - rätt gulligt men inte mycket mer än så. Avsnittet fokuserade mycket på Katy och hon har aldrig varit en favorit för min del så kände mig inte speciellt engagerad i handlingen om jag ska vara helt ärlig.
 
/ Nästa vecka har ganska många serier upppehåll så jag kommer bara att göra ETT sammanfattnings-inlägg som troligtvis kommer upp på torsdagen. Sedan har Gilmore girls premiär på fredagen som jag kommer att skriva om i helgen, dock inte så mycket GG-update under fredagen i sig då jag har lite andra planer då men inom kort alla fall ;).shameless: säsong 6


 Betyg på imdb: 8,7/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
Efter händelsen i förra säsongen sitter Mickey inne i fängelse samtidigt som Carl blir släppt ifrån ungdoms fängelset och kommer ut som en ny människa (på gott och ont). Debbie måste ta ett val som kan göra att hennes liv förändras regällt och Ian hittar sitt kall i livet, jobbmässigt.
 
Arughgjri!!! Alltså i början av den här säsongen - JAG GICK UNDER!!! Det var plågsamt att titta på första avsnittet pga av en scen som verkligen sårade mig. Jag trodde verkligen att jag skulle tycka att säsongen var ganska tråkig efter just detta men det rullade ändå på i en shameless anda. Inte lika bra som säsong fyra och fem men ändå bra och med bra storylines. Carl var ju helt oslagbar den här säsongen (alltså bla. DENNA scen, skådisen är bara sjutton men kan agera sådär bra, helt sjukt), vilket enormt stor karaktärsutveckling han gör för varje säsong som går. En ny karaktär vid namn Caleb presenterades den här säsongen och var väl enbart delaktig i Ians storyline egentligen - jag tål inte människan, vilken total idiot. När han sa till Ian att ingen behövde veta om hans psykiska ohälsa (angående jobb, utbildning) fick jag nästan nervsammanbrott. Han sa det som att det vore en jäkla influensa typ. Vad tusen trodde han? att det inte skulle gå att kolla upp bakgrunds info? urk, och de hade väldigt dålig kemi också, vilket väl iof var bra = det lär inte hålla.

Förutom detta så var säsongen bra. Jag älskade när Ian sa till Mandy att han fortfarande saknande Mickey och jag hoppas att han fortsätter sakna honom ett tag till. I mean we all know he will be back. Jag gillade verkligen Fiona den här säsongen, trotts att hon gör endel misstag så att säga så är hon en bra person och förtjänar verkligen så mycket bättre än vad slutet av säsongen gav henne. Jag har verkligen så blandade känslor för Lip, ibland tycker jag att han är seriens bästa karaktär men ibland kan han vara en sån total idiot. Den här säsongen visades mycket av hans sämre sida men hans storyline med alkoholen tyckte jag var väldigt nödvändig i förhållande att han faktiskt är Franks son. Jag hoppas att nästa säsong är en lite lyckligare säsong för hans del, han förtjänar att hitta någon slags frid. Jag gillar förresten att Lip fått en pappa figur, hoppas han är med i nästa säsong också.
 Några nya GG-intervjuer med EW


vet inte om det är önsketänkande men jag tycker de pratar om det på ett väldigt "team Jess-igt" sätt. Har tidigare alltid trott att Rory ska sluta upp med Logan men hmm, I dont know.
 
Alltså awwww. Jag är så team Milo&Jared!!!! "I love you" ♥
 The Conjuring 2 (2016)


Betyg på imdb: 7,5/10 ι Mitt betyg: 7/10
 
Jag älskade Conjuring (2013) men var ändå inte helt säker på vad jag skulle tycka om film nummer två då jag inte tyckte om mitten filmen Annabelle (2014). conjuring 2 är som första filmen baserat på en sann historia där vi får följa de paranormala utredarna Lorraine och Ed Warren. Denna gång reser dem till London efter att få höra talas om att en 11-årig flicka är besatt av en demon. Filmen utspelar sig på 70-talet och det lyckas filmen verkligen visa upp på ett bra och trovärdigt sätt. Vad jag hört om filmen innan så hade jag fått för mig att storyn skulle fokusera mer på Lorraine och Ed, alltså inte att det var ett fall som de skulle ta sig ann utan att det var något som skulle hända deras egna familj men så var inte riktigt fallet trotts allt.
 
Jag gillade alla fall upplägget, storyn var bra och skådespelar-insattserna nästintill felfria. För att vara en uppföljare lyckades dem riktigt bra att få liv i storyn som jag tyckte var lika läskig som den första. Handlingen var något bättre i första filmen men egentligen ingen enorm skillnad, båda är bra filmer och helt klart värda att titta in om ni gillar skräck :).
 OTP! OTP! OTP!


Jag råkade snubbla över den här fanvideon igår. Jag brukar väldigt sällan gilla fanvideo's men alltså denna. Jag orkar inte ens, den är helt fantastisk - sååå mycket feels! Ja, nu börjar alla fall jag räkna ner dagarna till Mickeys återkomst - 10 freaking days, YAY!
 En vecka kvar...


Med bara en vecka kvar till nya säsongen av Gilmore girls så var det väldigt lägligt att jag fick ett mejl ifrån stylight i morse där de frågade om jag kunde dela en illustration som de gjort för att fira att det bara är en vecka kvar och visst kan jag göra det.Klä dig som...


Kollaget är inspirerat av Kelsey Peters klädstil i tv-serien Younger.
 skor ι kjol ι  lila blus ι vit/svart blus ι stickad tröja (vit) ι skjorta ι kavaj ι stickad tröja(rosa)
 
*adlinksSammanfattningar v.46 2/3


 
This is us 1x07 "The best washing machine in the whole world"
Jag har alltid gillat Toby innan men vad höll han på med det här avsnittet? sååå svinigt. Jag hade en känsla sedan innan att Jack inte hade dött när barnen fortfarande var små och det var skönt att få det bekräftat. Det här var kanske inte världens mest händelserika avsnitt men var ändå kul att se Randall och Kevins relation utvecklas.
 
Scream queens 2x05 "Chanel pour homme-icide"
Oj, vad den här säsongen har gjort mig besviken. Inte alls samma känsla som jag hade när jag tittade på första säsongen vilket känns supertråkigt. Jag tyckte dialekt-grejen var löjlig - den sjukdomen existerar btw, inte riktigt i den graden but stil. Slutet var intressant för nu vet vi alla fall att Cassidy har koppling till allt och alltså är barnet men det var i stort sätt det enda jag hade intresse för i hela avsnittet.
 
Rectify 4x04 "go ask Roger"
Det här är en bra säsong, bra final på hela historian och det här var ett bra avsnitt. Janet har verkligen visat sin roll som beskyddande mamma den här säsongen och jag tycker att det är fint - samtidigt som hon verkligen försöker ha förståelse för alla parter så är det ju Daniel som är henne son och det betyder nog lite mer trotts allt. Jag gillar att säsongen utspelar sig både på hemmaplan och där Daniel bor, de kunde lika gärna gjord en vänding och bara fokusera på Daniel de sista avsnitten men det hade känts fel, eftersom vi ändå har några frågor kvar att få svar på.

Younger 3x08 "whats up, dock?"
Jag är visserligen team Charles, det känns lite mer hållbart i det långa loppet men Josh har verkligen börjat bevisa hur bra pojkvän han är på senaste tiden. Det vore därför så tråkigt att se honom bli sårad men det är ju där det kommer att sluta. Avsnittet var bra men younger's avsnitt är verkligen superkorta så svårt att kommentera speciellt mycket.Beauty of the Week: Jeremy allen whiteAktuell i
: sjunde säsongen av Shameless där han spelar en av huvudrollerna.
Kommande projekt: Filmen Viena and the fantomes tillsammans med bla. Evan Rachel Wood & Dakota Fanning nästa år.
Tre saker ni kanske inte visste om Jeremy...
- Han dejtade sin shameless motspelare Emma Greenwall (som spelar Mandy) i fyra år.
- Innan han började skådespela dansade han i flera år.
- Han är född samma år som mig och faktiskt exakt samma dag och år som min bästavän.
 Dagen efter denna


Förra veckan träffade jag Lindax2, födelsedags fikade, agerade klätterställning och besökte biorio. Vi såg den franska filmen dagen efter denna och fattade inte vad den handlade om, på riktigt vad handlar den om? Ingen fattade, ska man ens fatta? det var jäkligt oklart alla fall. Den är för svårt recenserad så jag tänker enbart göra en liten sammanfattning...

Isabelle Huppert spelar huvudrollen Nathalie som sedan 25 år tillbaka är gift med samma man och de har två vuxna barn tillsammans. Filmen kretsar kring henne i perioden då hennes man lämnar henne samtidigt som hennes mamma är döende. På flykt flyr hon till en av sina före detta elever. Det sägs väl inte direkt men det är ganska uppenbart att hon gillar hennes fd elev som mer än bara en vän. Filmen är ganska mörk och det händer inte sådär jätte mycket så jag njöt mer av mitt fina sällskap än av filmen i sig. Vi skrattade åt att filmen hade så många tidshopp och väldigt plötsliga tidshopp. Om ni bor i närheten av Stockholm så kan jag verkligen rekommendera biorio det är en väldigt annorlunda biograf där man även kan fika innan filmen. Längst upp finns det några soffor och sedan är själva salen som en vanlig biograf. Att rekommendera om ni har barn också då dem bjuder på mamma-bio flera gånger i veckan under dagtid.RIVERDALE HAR ETT DATUM!


Alltså äntligen! CW gick för bara några timmar sedan ut med när deras serier har premiär i vinter/vår och med på listan fanns Riverdale som vi kan se 27 Januari (dagen innan om du befinner dig i usa). the 100's fjärde säsong kan börjas se 2 Februari, Reigns fjärde kan börjas se 11 februari, The Originals fjärde 18 Mars och izombies tredje säsong har premiär 18 april.Gilmore girls: Nya "cast"-bilder ifrån EW


 
 
 
 
 
 
Alltså omgffff! Förlåt men såååå snygg♥
 
 
 

shameless: sneak peek 7x08


Min blogg börjar kännas jäkligt shameless tom känner jag så här kommer en sneak peek på nästa veckans avsnitt. Alltid älskat deras relation, sedan avsnitt ett så det här klippet var fint, mer sådant.förverkliga din dröm


Jag har förut skrivit om några drömresmål som är relaterade till mitt intresse för tv-serier & film men jag tänkte i det här inlägget gå lite djupare in på ämnet samtidigt som jag kommer att komma med några tips om hur du kan ta dig tillväga för att verkligen ta steget att förverkliga din drömresa.
 
 
Först vill jag tipsa om consector.se otroligt bra arikel om att nå sina mål och hur du kan spara på bästa sätt. För ja, det är ju det du måste göra för att förverkliga den där resan trotts allt. Läs artikeln, den är riktigt smart och bra. Har du läst klart? awsome, då kan du forsätta med mitt inlägg igen ;).
 
(Några av min drömresmål (såklart relaterat till min blogg och tv/film-intresse)
1. Warner Bros. Studio i California - kanske min högsta dröm ever!!! Mer info om bla. Studio tour's hittar ni HÄR! Många av mina favoriter i serieväg är ju filmade här och säkert även era, bla. Gilmore girls, Pretty little liars, Hart of dixie, Supernatural, The OC, osv.
2. Washington Depot, Connecticut - småstaden som Stars hallow är baserad på. Är man ett stort Gilmore girls fan så känns detta ställe som ett måste att ha besökt någon gång i livet.
3. New york - staden i allmänt, platser som nämts från film & tv. Staden man känner till så väl även om man aldrig satt sin fot där.
4. Wilmington, north carolina - där bla. One tree hill och Dawsons creek är inspelat. Mer än så behövs väl inte sägas? :)
5. Newport beach - do I really need to say why? I think not.

 
6. Chicago - efter att ha sett shamless så vill jag verkligen besöka denna stad någon gång.
7. Toronto, Canada - jag visste väl egentligen inte mycket om Canada innan jag började följa degrassi men efter det så fick jag en sådan enorm kärlek till Canada och Toronto, jag vill verkligen besöka den staden.
8. Alberta, Canada - har man någon gång sett serien heartland så förstår ni nog vad jag menart. Jag vill bo där i resten av mitt liv. Om ni inte sett serien googla: Alberta. Ni kommer garanterat att förstå, den naturen!!!
9. Warner Bros. Studio Tour London - Biljetter finns HÄR! Mest i Harry Potter-syfte för jag älskar HP♥
10. Nashville - Kanske inte min högsta prioritet eller så men det vore fantastiskt att ha besökt Nashville. Dels för att jag älskar country men också för staden i allmänt.
 
Vart är ert drömresmål? Har ni någon dröm som är film eller tv-relaterad!? tell me!tema: hämnd


Så vad vet jag om hämnd. Vad vet mina dramaserier om hämnd? I mean maybe they do. Här är några bra Hämnd scener ifrån serier jag följer. Kolla även in Elsa, Emelie, Karin, Lovisa & Saras inlägg om samma tema.

The moment när Mickey & Debbie är världens bästa team i Shameless. Har de en enda scen tillsammans fören säsong 5? think not.
 

Dans storyline i sista säsongen av one tree hill, när han dödar Crazy Carrie i säsong 6 och andra mindre storylines som innebär att han måste rädda Nathan.
 

and this horrible thing that did destroyed Hemlock grove ...  Roman du förtjänade dock detta.
 photo Peter-kills-Roman_zpsmthqywyi.gifBalder


- inlägget är ett samarbete -
Har ni hört talas om Balder? om inte så måste jag verkligen tipsa er om att checka in på deras hemsida. Balder äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Är till för dig som vill bo eller har en affärsidé. Deras hemsida har enkla funktioner så det går snabbt att söka sin fram på deras hemsida. Så den stora frågan just nu är egentligen bara vad du är ute efter - någonstans att bo eller en grund för ditt nya företag? du väljer! (eller varför inte både och)

Här är bla. en sneak peek på en superfin kontorslokal som finns i närheten av där jag bor. Personligen när jag är inne på deras hemsida så tittar jag mest efter kontorslokaler och det finns många pärlor där ute, helt klart. Är ni mest ute efter lokaler eller att hyra en bostad?
 Lägg till era låtar!


I september skapade jag denna spellista på spotify där du och jag fick lägga till låtar som var typiska tv-serier låtar, låtar som vi älskar men först hörde i en tv-serie, osv. Det är dags för en uppdatering. Lägg till låtar och följ playlisten HÄR!
MOVIETAG!


Jag gör en MOVIETAG på 28 frågor, vem är med mig? det är 28 frågor.

Om ni vill svara på fågorna i egen video eller blogginlägg så finns dem i videos beskrivning. Kom även ihåg att följa min kanal HÄR!Förnyade serier


Westworld får en andra säsong
Divorce får en andra säsong
Insecure får en andra säsong
One Mississippi får en andra säsongSammanfattningar v.46 1/3


 
Shameless 7x07 "You'll Never Ever Get a Chicken in Your Whole Entire Life"
Jag önskar verkligen att Ian och Trevor enbart kan ha en vänskaplig relation i framtiden, saknar Mickey för mycket för att ens tycka att deras relation ska vara gullig. Det är helt okej om Ian liksom vill utforska vem han är och testar runt för att hitta sig själv men jag stör mig lite på att han inte bara kan ha en normal relation till någon - alla han träffar ska bli något jäkla kärleksintresse. Jag gillade Frank de här avsnittet, älskar de gånger han känns lite mer mänsklig och kul att Liam börjar få lite mer av en karaktär, han har ju knappt ens pratat innan. Måste också kommentera om att jag verkligen gillar Neil, tror han kan vara bra för Debbie. Jag blev jätteirriterad på Fiona i slutet, WTF?! det bevisade dock åter igen att Lip nog är den som mognat mest trotts allt.

Eyewitness 1x05 "The lilies"
Lucas är en sådan idiot. Han gör vissa gulliga gester men sedan gör han alltid något douchingt för att han är en sådan mes. Jag fattar inte ens varför han är så rädd för att komma ut - hans pappa verkar verkligen inte så hemsk som han går runt och säger att han är. Antingen så får Lucas skärpa till sig eller så är Philip värd något bättre helt enkelt.
 
The affair 3x03 "303"
Det kändes nästan som att jag hade missat en säsong i början av avsnittet men det förklarades efter ett tag att det hade skett ett tidshopp, lika bra kanske då det inte hade varit en jättekul storyline med Noah i fängelset. Tonen kändes väldigt annorlunda mot tidigare och jag är inte riktigt säker på om det är bra eller dåligt så det återstår att se helt enkelt. Avsnittet i sig var sådär, ganska händelselöst men jag tror att det kanske är smart att börja så.Beauty and the Beast: trailer nr 2 är här

Karaktärer som påminner om varandra


När ni tittar på serier tänker ni någon gång på att vissa karaktärer är så sjukt lika? alltså karaktärer från två olika serier som har otroligt lika personlighetsdrag - well at least I do så därför tänkte jag göra ett inlägg om det. Kommentera gärna om det är några andra karaktärer som ni tycker påminner om varandra. Jag har några fler karaktärer i huvudet så det kommer antagligen fler inlägg men först ut är dessa sex karaktärer.

Brandon Foster från the fosters & Lip Gallagher från Shameless
Det här är i stort sätt samma karaktär. De har en väldigt lik storyline och är lika personlighetsmässigt. De misstag de gör påminner om varandras. Båda är barnet i familjen som anses som mest begåvade - Brandon musikaliskt och Lip mer för att han har bra betyg. Det som skiljer dem i mellan beror enbart på deras bakgrund. Jag gillar personligen Lip mer, mycket för att han är lite mörkare och mognare i sin personlighet än vad Brandon är men det beror som sagt mycket på att deras uppväxt sett så olika ut. Lip har fått ta mycket mer ansvar medans Brandon är barnsligare, just för att han kunnat få vara det då han haft en mer stabil uppväxt.
 
Nathan Scott från one tree hill & Miles Hollingsworth från Degrassi (samt degrassi: next class)
De är så lika så att jag tror att Miles karaktär faktiskt är inspirerad av Nathan - de pratar till och med likadant. Skulle man sätta in de i samma situation skulle de agera likadant, båda hatar sin pappa (som båda någon gång under serien jobbar med politik). De tillhör båda en av de rikaste familjerna i staden där de bor och har allmänt en väldigt lik personlighet. Den egentligen ända skillnaden mellan dem är att Miles är storebror och har två syskon och är en ganska typisk storebror när han behövs och sedan att Miles är bi så deras kärleksrelation skilljer sig en aning från varandra.

Ricky Underwood i the secret life OTAT & Jess Mariano i Gilmore girls
Secret life är en serie som egentligen är rätt dålig men serien har en karaktär som verkligen sticker ut och gör att serien kan vara helt okej emellanåt - Ricky. Jag brukar kalla honom för mini-Jess för deras karaktärer påminner så mycket om varandra.se the affair redan idag!


Följer ni serien the affair och har ett HBOnordic-konto? då kommer en positiv nyhet till er alla. Premiäravsnittet som egentligen går att se om en vecka finns tillgängligt redan idag. Jag har längtat länge efter att se upplösningen från förra säsongen som slutade i en cliffhanger samtidigt som vi nästan fick alla svar i förra säsongen. Om vi ska lita på trailern så ser det ut som att säsongen kommer gå i en ganska annorlunda riktning och jag tror att det kan vara dags kanske.
 shameless: säsong 5


 Betyg på imdb: 8,7/10 ι Mitt betyg: 9/10
 
Tre månader efter Ians maniska beteende följt av depression verkar allt vara i sin ordning igen men det han egentligen gör är att leva i förnekelse tills verkligheten kommer ikapp honom. Samtidigt börjar Fiona dejta en musiker, Lip prövar på att leva i en värld mixad med hans uppväxt och en lite lyxigare livsstil och Carl hamnar regällt i trubbel.

OH vilken säsong. Den här säsongen gjorde en total vändning för mig och jag överväger efter detta att faktiskt ändra mig angående vilken som är min favorit serie för alltså wow, vad jag älskar shameless. Jag tyckte de första säsongerna var jättebra och sådär men förra säsongen och den här har fått mig så känslomässig på alla möjliga sätt. Jag tyckte att de var bra att de faktiskt gjorde en stark, trovärdig och otroligt välgjord storyline med Ian och hans sjukdom. Som jag nämnde i min förra recension så vet jag att bipolaritet är en ganska vanlig diagnos att ha med i serier men jag tycker dem inte görs så bra men detta var helt makalöst. Jag fick några nervsammanbrott på Ian, jag är ju närstående (som jag nämnt förut) till en med samma sjukdom även om själva symtomen såklart ser olika ut för alla men jag kunde ändå förstå endel och se att storylinen verkligen hade gjorts bra, den kändes verkligen så otroligt äkta.

Nackdelen med säsongen var Sammi - fytusan vilken idiot!!! Frank var helt okej den här säsongen, han kan ju inte dricka lika mycket längre pga transplantationen (även fast han inte sköter det, han dricker ju fortfarande men det känns ändå som han ibland kan lugna sig lite) så jag tycker att han har några bra moments, helt klart. Eftersom Ian var ganska trasig av sig den här säsongen så fick jag förlita mig lite på Lip vilket gick bra, har alltid gillat honom. Carl var också genialisk den här säsongen och är verkligen den karaktären som lyser upp stämningen lite, alla andra är så känslomässiga hela tiden men han är väldigt rolig. Stjärnan den här säsongen (och antagligen även förra) var dock Mickey.. Alltså Mickey, Mickey Mickey. Det är lite roligt att jämföra säsong 1/säsong 2 Mickey men vad han har utvecklas till och vad han & Ian har blivit. Jag har aldrig någonsin shippat ett par mer än vad jag shippar dem, de är helt perfekta, ingen annan är ens mätbar. Well, nästa säsong är Mick med i ett avsnitt, kommer jag att dö? antagligen. Har jag förstått rätt så kommer han att vara med i fyra avsnitt i säsong sju (det är inte bekräftat men han var på inspelningspalts under den avsnittsperioden så jag hoppas att det stämmer) och sedan är det helt okej om showtime förnyar serien med några fler säsonger och att Mickey helst är med i varje avsnitt så att han och Ian kan leva lycka livet ut, punkt.
 
Slutet (spoilers)... Alltså scenerna mellan Debbie och Mickey ♥ ♥ ♥. Bra team där, jag kan inte komma på att de haft en enda scen tillsammans förut så det var fantastiskt att se. Jag hatade att Monica helt plötsligt skulle ha någon jäkla relation med Ian, låt han vara bara. Och när hon skulle ha något tal om att han måste vara med personer som kunde se honom för den han var typ. Som att hon skulle vara rätt person att avgöra det, ehh nej. Hans syskon och Mickey är ju de som verkligen bryr sig i både bra och dåliga tider men ok Monica. Att Debbie var gravid var väldigt oväntat och jag hoppas hon gör abort - jag menar hon är ju bara 15. Slutet krossade mitt hjärta (även fast jag inte tror att det är helt och hållet över) och varför i hela fridens namn får Mickey fängelse för det där? om han inte skulle gjort något så skulle han ju själv dö och då är det väl ändå självförsvar?  ugh, skönt att slippa den där jäkla psykopat Sammi i fortsättningen alla fall.12 frågor om Shameless


yay! Jag ligger i takt med Shameless så tänkte svara på 12 frågor om serien eftersom det är min nya storfavorit! Topp 3 någonsin, osv. SE DEN!! Mina recensioner för säsong 5 och 6 kommer inom kort. Resterande säsonger kan ni läsa om HÄR!
 
1. Vad är det bästa med Shameless? Att serien känns realistisk och verklighetstrogen. Att huvudhandlingen kretsar kring en egentligen ganska vanlig arbetarklass-familj.

2. Har jag sett den brittiska Variationen som serien är baserad på och isf tankar om den? Nej, och jag kan göra en lång lista om varför jag aldrig heller kommer att se den brittiska serien. En stor anledning är att den brittiska serien är en komedi och detta är en dramaserie. Sedan har den brittiska serien en grundgrej över deras storyline som jag inte gillar i tv-serier överlag och som den amerikanska serien inte alls kör med förutom just i början.
 
3. Favorit karaktär? Det kan variera lite från säsong till säsong men Ian och Lip är de två som varit mina favoriter sedan starten och jag har lite svårt att släppa taget då. Dock har Mickey, Carl och Fiona nog gjort större karaktärsutvecklingar än Lip & Ian så svårt att ge ett svar här faktiskt.
 
4. Favorit par? My OTP, the OTP - Ian & Mickey såklart eller ja, Gallavich ♥
 
 
5. Favorit vänskapspar? hum, I guess Mandy och Ian.
 
6. Bästa familjerelation? Lip och Ians relation är min favorit men jag älskar även Lips och Fionas relation som fördjupar sig väldigt mycket genom seriens gång.

7. Vilken är den bästa säsongen? fjärde säsongen är min absoluta favorit.
 
8. och vem är den roligaste karaktären? Carl är utan tvekan den roligaste karaktären. Han bryter inte riktigt ut från sitt skal fören säsong 3 enligt mig men efter det är han verkligen den karaktären som lyfter upp stämningen så otroligt mycket med sin närvaro och sina repliker.
 
 
9. Favorit Gallagher? var inte mitt svar på nummer tre givet? ;) nä okej men troligtvis Lip eller Ian.

10. Gallagher som jag inte gillar alls? Den enda jag skulle säga att jag inte gillar alls är Sammi men jag tror inte att hon gills. Annars har jag väldigt svårt för Monica som karaktär, hon gills väl?

11. Seriens bästa storyline? Storylinen mellan Ian och Mickey är utan tvekan den jag har fastnat för mest.

12. Vad ser jag framemot i säsong 7? Mickeys återkomst. Att Mickey och Ian återförenas, helst gifter sig och lever lyckliga för evigt. Skulle också vara skönt om Fiona fick det lite stabilare i sitt liv.
 Ny vampyr-serie på G hos Fox


Om ni som mig trodde att Vampyr-eran var över nu när The vampire diaries är inne på sin sista säsong så hade ni fel. Jag trodde inte att det skulle komma något nytt på väldigt länge men nu har Fox valt att ta in en helt ny tv-serie som har fokuset på Vampyrer. Serien kommer att vara baserad på bok serien The Passag. Serien kommer att utspela sig i en alternativ framtid där virussmittade vampyrer och mänskliga kloner kämpar för att kunna leva kvar på jorden.this video though!

Klä dig som...


Kollaget är insperat av Pennys klädstil i The big bang theory
blommig blus HÄRskjorta HÄRrandig tröja HÄRJenas HÄRKlänning HÄRSkor HÄR
 
*adlinksGilmore girls: ny intervju


Själva intervjun börjar ca 50sek in i videondags att göra om badrummet?


- inlägget är ett samarbete -
 
Ni måste verkligen gå in och checka på kakelgallerian.se, de har jätte fina kakel som är snyggt att använda om man ska göra om sitt badrum. De har dock inte bara kakel utan ni kan också beställa bla. badrumsmöbler som är supersnygga verkligen så TIPSTIPSTIPS :). Dessutom så har dem inte bara en affär online utan även en fysisk som ligger i Kungens Kurva här i Stockholm. Så har ni vägarna förbi så tycker jag absolut att ni ska gå besöka deras butik för att se deras utbud. Bor ni inte i närheten så borde ni däremot kolla in deras hemsida. Har ni några frågor så kan ni mejla dem HÄR! Vill ni ha världens finaste badrum så är det kakelgallerian som ni ska vända er till, helt klart :).Ny serie: eyewitness


Jag har läst lite om den här serien i Shameless kommentarsfält på tvshowtime. Varför folk har tagit upp den i jämförelse är inte för att serierna är lika utan för att båda serierna fokuserar mycket på ett par som råkar vara två killar. Så efter att ha kärat ner mig totalt Gallavich de senaste veckorna så ville jag pröva den nya serien eyewitness (fyra avsnitt finns ute) vilket är en remake på en dansk mini-serie med samma namn. Serien handlar om två tonårskillar som blir ögonvittne till ett mord. Jag gillade första avsnittet mycket och det var dessutom väldigt snabbtittat vilket brukar vara ett tecken på att det är en keeper. Min favorit i avsnittet var utan tvekan Philip men jag tror även att jag kommer gilla hans fosterföräldrar när de fördjupas lite mer. Lucas är en typisk karaktär som jag antagligen kommer att älska med tiden men som först ska framställas lite som en skit. Jag tyckte skådespelet kanske var lite halvdant men nog inget jag kommer att tänka på när serien väl kommer igång - dels för att de att komma mer in i sina karaktärer och dels för att det endast är något jag brukar tänka på i början av en serie.

Jag kommer att titta vidare och tror att säsongen kan bli intressant även fast jag är mer intresserad av själva karaktärsutvecklingen av karaktärerna än om mordet men av första avsnittet så verkade som att de fokuserade mer på det så jag är nöjd, då jag föredrar drama :).Rory is back


Alexis Bledel kommer att pryda den tyska Glamour tidningen i December. En sneak peek på det  här under ↓. Vilket kanske är extra lägligt idag eftersom både Alexis och Lauren Graham befinner sig i Berlin just nu. Det kommer även att innehålla ett reportage med henne där hon berättar hur det känns att vara tillbaka som Rory och vad som är skillnaden från original-serien och nu.

 
Såhär svarade hon när de frågade vilket team hon tillhörde: “I’ve always said that I don’t want to choose. I just can’t choose one. But I can reassure the fans: the question will be answered once and for all in the new episodes.” Tyvärr så tror jag att det lutar åt Logan som kärleksintresse, Jess som en nära vän och inte så mycket alls för Dean.
 shameless: säsong 4


 Betyg på imdb: 8,7/10 ι Mitt betyg: 9,5/10
(jag ger aldrig halvpoäng vanligtvis men comon)
 
Den fjärde säsongen är den känslosammaste säsongen hittills. Lip börjar på College samtidigt som Ian är spårlöst borta. Frank får känna på livet som allvarligt sjuk och Fiona gör ett misstag som kommer att förändra hennes liv totalt.
 
Jag älskade den här säsongen, den bästa hittills. vad jag förstått så har vissa haft lite problem med första halvan för att det gått så dåligt för alla men jag tyckte att det var en nödvändig storyline - den var väldigt stark. Jag har aldrig gråtit till Shameless fören den här säsongen just för att storylinen var så pass stark. Fiona fick mig känslomässig flera gånger och Lip var verkligen stjärnan den här säsongen, vilket underbar karaktär han är. Mitt enda problem var egentligen att Ian var spårlöst borta första halvan av säsongen men upplösningen när han och Mickey återförenades var så fin. Mickeys karaktärsutveckling den här säsongen förresten, wow. Jag har alltid gillat honom för jag har ändå försökt se förbi den där badas-ytan han kör med och de gångerna han väl är seriös så visar han verkligen att han är en bra person. En annan karaktär som växt i mina ögon är Carl, han har i stort sätt gått från 0 till 100 på rekordtid. I de två första säsongerna är han mest bara där utan någon egentligen storyline så det har varit intressant att få lära känna honom - jag gillar honom väldigt mycket och han är en otroligt rolig karaktär. Jag tyckte att det var jobbigt att se Frank döende även fast han bara har sig själv att skylla, hans åkomma är ju vanlig hos alkoholister när de i stort sätt dödar levern genom att dricka så mycket.
 
Ännu fler gästisar var med den här säsongen förresten. Den största lär väl vara Mike som spelas av Jake McDorman (greek, limitless), jag gillade hans karaktär riktigt mycket och sedan även Emily Bergl (Gilmore girls, Desperate Housewives) henne gillade jag inte lika mycket men hon kändes absolut nödvändig till handlingen.
 
 
Slutet på säsongen dock - jag grät som en liten bäbis, alltså gaaaah Ian. Jag har en närstående till mig med samma sjukdom så jag vet att det är tufft, osv. men alla runt om kring blir ju så påverkade av det också. Bipolaritet är en relativt vanlig handling i dramaserier men jag tycker oftast att den visas upp ganska dåligt men jag tror verkligen att shameless kan visa upp den så som den verkligen kan se ut. Jag tror att nästa säsong kommer att vara tuff att titta på men antagligen också stark. Jag har en aning ångest över att de är Mickeys sista säsong som huvudroll, sen är han bara gästis igen (de var han de två första säsongerna också) men får väl njuta så länge det varar antar jag. Själva slutscenen med Frank och Carl var mäktig, gillade den och den avslutade säsongen perfekt.Beauty of the Week: Emmy RossumAktuell i
: sjunde säsongen av Shameless där hon spelar en av huvudrollerna.
Kommande projekt: filmen a futile & stupid gesture som har premiär nästa år. Finns även en chans för en åttonde säsong av shameless som jag skulle tro blir den sista (but we never know).
Tre saker ni kanske inte visste om Emmy...
- Hon sjunger även och släppte hennes senaste album 2013
- Hennes föräldrar skilde sig när hon fortfarande låg i magen och hon har ingen relation till sin pappa.
- Hon är en youth Aids-ambassadör och blev det 2006 efter att ha arbetat med skådisen Josh Lucas som var ambassadör sedan innan.
tema: regissörer


Veckans tema är regissörer och därför tänkte jag lyfta fram några avsnitt från tv-serier där några skådespelare fått regissera sitt eget avsnitt. Sara, Emelie, Elsa, Karin & Lovisa skriver också om regissörer idag så kolla in deras inlägg också.

Shameless
7x4, regisserat av Emmy Rossum som spelar karaktären Fiona i serien.
Jag har inte sett det här avsnittet än men det ska sannerligen bli intressant att se. Hon är en väldigt duktig skådespelare och jag tror hon nog kan få till ett bra avsnitt också även fast hon inte ligger bakom manuset. På tal om Shameless så har även William H. Macy (som spelar Frank) regisserat ett avsnitt i serien, nämligen 5x7 (tell me you f**king need me) det är ett förövrigt ett helt otroligt avsnitt, avsnittet innan är nog seriens starkaste avsnitt (syftar mest på Ians storyline) men 5x7 fortsätter lite i samma spår. Jag hoppas att 7x4 också är ett bra avsnitt men det tror jag.
 
One tree hill, Paul Johansson (spelar karaktären Dan) har regisserat 14 avsnitt. Första avsnittet var i säsong två och sista i säsong 9. Eftersom det är flera avsnitt så tänker jag inte gå speciellt djupgående men ni borde förstå att han kan sin grej då det gäller mer än bara ett avsnitt. Chad Michel Murray regisserade ett avsnitt i sjätte säsongen, ni vet det där svartvita. CMM gjorde ett bra jobb med det avsnittet, avsnittet i sig är helt okej men det är ett utfyllnings-avsnitt så ingen favorit direkt. Sophia Bush har regisserat tre avsnitt där bla. seriens nästsista avsnitt. James Lafferty har regisserat fyra avsnitt och Bethany Joy Lenz har regisserat tre.
 
Degrassi. Stefan Borgren (spelar Mr Simpson) har regisserat 43 avsnitt av degrassi samt åtta avsnitt av degrassi: next class. Att regissera är alltså nu mera ett jobb skulle man kunna säga.
 
Pretty little liars. Troian Bellisario (spelar spencer) kommer att regissera 7x15. Avsnittet sänds 2017, jag skulle gissa i maj. Det är möjligt att någon av de andra skådespelarna har regisserat tidigare men isf har jag förträngt det, sorry.
 
Såklart finns det många andra också, i andra tv-serier men här är ett litet smakprov alla fall ;).Netflix har äntligen tackat ja till en skandinavisk tv-serie


Efter att Netflix från och med i år inte bara gjort sina original serier på Engelska så har alla fall jag undrat om de någonsin kommer att göra en svensk produktion tillsammans med Netflix och nu är det bekräftat att det kommer att ske. Serien kommer att heta The Rain och vi kommer att få följa några skandinaviska människor 10 år efter att ett virus brutit ut och dödat en väldigt stor del av befolkningen. Serien kommer att produceras av produktionsbolaget Miso Film som ligger bakom bla. modus. Serien kommer att ha premiär på Netflix 2018. Jag är inget fan av den här typen av serier men svensk produktion vs netflix gör lite att jag nästan måste se den bara för det. Det har tidigare också pratats om att bla. Felix Herngren ligger på ett manus för en kommande netflixserie och jag hade helt ärligt hellre sett en nyhet om det men men.these pictures though...


Bilderna är från de sista dagarna av sjunde säsongens inspelning av shameless.

MICKEEEY!♥

AHHHH... My ship is back  (please!)
The big bang theory får kanske en spin-off


Det har pratat ett tag om att säsong 10 kan vara den sista för The big bang theory även fast det inte är officiellt än. Dock verkar inte CBS vilja släppa serien helt och hållet då dem nu börjat diskutera en spin-off som kommer att fokusera på Sheldons barndom. Allt är i ett väldigt tidigt stadie och det är i stort sätt den enda infon som finns än så länge. Kommer ni att se spin-offen om den blir av? Shledon är verkligen karaktären jag gillar minst i TBBT, otroligt störande person så jag skulle inte ens ge serien en chans.
 Hade OTP ens någon mening innan Shameless?

Lovesick: trailer för säsong 2

"it works fine for me"


Efter någon säsong sämre för Lips del så är han tillbaka, älskade karaktär!Klä dig som


Eftersom Shameless är en ny storfavorit hos mig så tänkte jag idag göra ett klä dig som-inlägg inspierat av Fionas klädstil från serien.
Jeans HÄR Jacka HÄR/   stickad tröja HÄRHoddie HÄRConverse HÄRklänning HÄR
 
*adlinksTeam Gallavich forever.


Det är officiellt. Jag har aldrig shippat ett par såhär mycket. Men Jess & Rory då? nope, inte ens i närheten av detta underverk. Blir de inte endgame så går jag antagligen under. Tips: se shameless NU!Homeland: teaser trailer inför säsong 6

shameless: säsong 3


Betyg på imdb: 8,7/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
Efter att Frank varit borta från familjen i över 100 dagar så kommer han tillbaka och familjen måste börja anpassa sig på nytt samtidigt som Fiona måste börja acceptera vem Jimmy verkligen är.
 
wop, här gick det undan men jag kan tyvärr inte hålla mig. Först kan vi prata om Mickey & Ian? jag dööör & förväntar mig många Gallavich scener i nästa säsong. Och kan vi prata om Mickeys och Mindys pappa? vidrig person. Den här säsongen var väldigt bra och jag kände en känsla jag inte kännt sedan jag började följa Parenthood vilket var flera år sedan och det är en känsla jag har för kanske en handfull med serier men jag verkligen älskar shameless. Serien har en så unikt ton och känns väldigt äkta - de här är en av de bästa serierna jag någonsin har sett och jag hoppas innerligt att kvalitén håller i sig. Karaktärerna fortsätter växa även om Ian är min favorit att följa och Lip är på en nära andraplats så börjar jag verkligen uppskatta alla i familjen. Carl växte väldigt mycket för mig den här säsongen, han är nog den karaktären som faktiskt är roligast, Finona stiger lite för varje avsnitt som går och Deb växte också mycket i sin karaktär den här säsongen. Jag tyckte att det var skönt att både deras mamma och Karen var ute ur bilden tills Karan plötsligt visas på skärmen. Jag var chockad över Karens öde - jag blev väldigt förvånad att serieskaparna valde att ta den vägen med henne men samtidigt kanske det någonstans var bra.

Jag tyckte synd om Jimmy/steve mot slutet av säsongen och jag önskar att han hade berättat lite mer, inte döljt så många detaljer. Jag förstår såklart delvis varför men det skadade honom och Fiona mer än nödvändigt för jag tror att hon skulle förstå om han hade berättat. Frank sjönk en aning i mina ögon den här säsongen och det tråkiga är att han ibland verkligen kan vara en helt okej person - när han inte dricker är han ganska snäll och en helt okej förälder MEN han bryter mönster så snabbt, vilket är tråkigt. När han sa att Carl hade cancer för att få pengar var nästan droppen, alltså vaaad gör han och varför.eat like a gilmore


Idag kom den äntligen!♥ Jag har väntat sen April.no-hate, just love


Det är 4 November idag vilket innebär att det är no-hate dagen. Så här kommer lite kärlek från mig till er i tv-serie form.shameless: säsong 2


Betyg på imdb: 8,7/10 ι Mitt betyg: 7/10

Vi får fortsätta följa familjen Gallagher, nu i ett liv där Frank inte är lika närvarande längre men det går väl bra ändå, eller?
 
Jag tyckte att säsong två var något sämre än den första men jag ser ändå bara ljust på framtiden och tror att resterande säsonger kommer att vara bra. Säsong två var också bra men jag fastnande inte riktigt för någon av karaktärernas storylines som jag gjorde med Ians första säsongen vilket kändes lite tråkigt. Serien har dock väldigt starka karaktärer så det har ändå varit kul att följa. Jag fick lite mer grepp om Fiona den här säsongen vilket kändes skönt även fast jag inte tror att hon någonsin kommer att bli en favoritkaraktär men nu börjar jag alla fall gilla henne lite mer. Deb och Carl tror jag att jag kommer gilla mer när de blivit lite äldre, de känns fortfarande något för unga för att kunna ha en intressant storyline men jag tror absolut att det kommer senare.
 
Den här säsongen var förresten Amy Smart med i några avsnitt av serien vilket jag tyckte var kul då hon ändå är en ganska stor skådespelare. Med tanke på hennes avslut så tror jag inte att hon kommer dyka upp i fler avsnitt, tyvärr. Jag tycker Frank har varit helt okej den här säsongen, han har verkligen moments där han är ganska normal och en helt okej förälder även fast mönstret bryts ganska snabbt så finns det ändå någonting där. Jag blev så frustrerad över deras mamma när hon blev manisk och tog alla pengar, jag hoppas att hon inte är med så mycket i serien senare, så onödigt med mer drama än nödvändigt. Självmordsförsöket var hemskt att se, det såg dessutom så läskigt äkta ut så där lyckades dem verkligen. Jag tyckte så synd om Lip efter att han insåg att han inte var pappan till barnet, vilket svin Karen är alltså så hoppas hon är borta förgått nu.serietag


Igår gjorde jag den här videon där jag svarar på tio frågor om tv-serier, svara ni också! :). Kom gärna med förslag om vad jag kan prata om i en video så att jag kommer igång med min kanal - helst serie/film-relaterat.Tema: jag avskyr


veckans tema är "jag avskyr" (tillsammans med Elsa, Sara, Emelie, Lovisa & Karin) så jag tänkte göra 10 punkter om saker jag avskyr i tv-serier. Vad avskyr ni i tv-serier? Kanske när serien är utdragen, när din favorit karaktär dör, osv. Kommentera gärna :D.
 
1. När en serie som varit bra blir dålig. Ibland handlar det om att en säsong är lite sämre, det är okej men ibland händer det att det inte handlar om en säsong utan att serien blir sämre med tiden. Serien känns utdragen och serieskaparna har slut på ideer.
2. När ett serieavslut är dåligt. Speciellt om serien varit bra förövrigt, de kan förstöra serien lite, tyvärr.
3. När ett par som verkligen är meant to be inte slutar upp med varandra. Degrassi är jätte bra på det här och det är i stortsätt det enda jag inte gillar med serien. Jag var jätteorolig att de skulle göra slut på Eli och Clare i säsongen innan New class eftersom det var deras sista men de klarade sig ju helt okej alla fall.
4. När karaktärer jag gillar dör. Åter igen hur orkar ni se Game of thonres? jag bryter ihop när nån dör i mina dramaserier där karaktärerna inte dör lika ofta.
5. När en karaktär som är otroligt störande blir en stor karaktär. Detta är ofta karaktärer som inte är med i serien från start eller bara har en väldigt liten roll då som utvecklas till en större karaktär med tiden.
6. långa intron i tv-serier. Det finns undantag men oftast vill jag dö någon minut för dem är så pinsamt dåliga.
7. När det är en karaktär som jag tidigare gillat förändras och blir helt fruktansvärd. Liksom varför vill ni förstöra en karaktär?
8. När karaktärer försvinner ur serien utan någon vettig förklaring. Liksom why.
9. När några karaktärer måste reda ut något men väntar flera avsnitt på att göra det. Det här är antagligen det värsta jag vet och det känns som det förekommer i varje serie.
10. När jag läst boken och serien eller filmen är helt annorlunda - HATE IT, finns det något värre?Om Mindy var en vit man


I somras skrev jag ett inlägg om att Mindy Kaling hade en ide på ett avsnitt till the mindy project där handlingen skulle vara att vi fick följa Mindy i ett avsnitt som en vit man. Nu har iden gått igenom och avsnittet kommer att heta "If I Was Born a White Man". Ryan Hansen, som de flesta nog känner igen från Veronica Mars har fått rollen Mindy-the-white-man i ett avsnitt som kommer att ingå i den femte säsongen. Hansens karaktär kommer att heta Michael Lancaster och ha Mindys personlighet men alltså vara en vit man.shameless: säsong 1


Betyg på imdb: 8,7/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
En alkoholiserad pappa bor i Chicago tillsammans med sina 6 barn och försöker leva livet så gott de går.
 
Shameless är en serien jag har hört mycket gott om i flera år och som jag antagligen även borde ha börjat följt redan då. Det kryllar inte direkt med dramaserier som känns äkta i serievärlden just nu vilket är vad jag egentligen föredrar att titta på så jag bestämde mig tillslut för att titta in serien och det ångrar jag inte. Alla karaktärer var intressanta att följa men jag gillade Lip och Ian ganska överlägset mer än de andra. Jag hoppas att deras karaktärer håller sig genom hela serien men det tror jag, jag brukar väldigt sällan ändra mig kring favoriter men däremot så finns det alltid en chans att jag börjar gilla karaktärer som jag kanske inte har gillar så mycket i början. Jag hade lite svårt att få greppet om Fiona, tyckte hon verkade ganska sträng i hela sin personlighet  (kanske med all rätt men alla fall) men tror att chansen finns att jag gillar henne mer med tiden.
 
Det tog mig några avsnitt innan jag riktigt fastnade, i början tyckte jag att säsongen var lite halvseg men när den väl komigång så kom den verkligen igång. Jag älskar den realistiska tonen serien har och potentialen till att bli en av mina absoluta favorit serier finns absolut där. Karaktärerna känns väldigt äkta och de karaktärerna jag inte känner igen mig själv i kan jag istället känna igen drag från personer jag känner, vilket jag tycker är kul. Varför Parenthood är en av mina favoritserier är dels för att dialogen mellan karaktärerna känns så äkta och jag känner likant med shameless, skillnaden är bara att de har ett lite grovare språk när de pratar här än vad kanske Parenthood någonsin har haft men det känns också väldigt trovärdigt. Jag älskade Ians storyline med Mickey, vad jag har förstått så kommer de ha en stor storyline tillsammans i säsong 3, 4 och 5 - det ser jag framemot.
Fuller house: Trailern för säsong 2Jag har inte sett första säsongen än då jag tyckte att säsong åtta av full house var så tråkig men det här ser lovande ut så får nog göra ett försök väldigt snart! :)Cruel Intentions lever inte vidare


NBC har nu bestämt sig för att inte gå vidare med Cruel Intentions spin-offen som skulle följa Anette och Sebastians son som tonåring. Sarah Michelle Gellar skulle återvända till rollen som Kathryn Merteuil. Piloten har fått många fina ord från NBC men de har valt att inte gå vidare men den för att de inte kunde få in den i deras schema bland de andra nya serierna - eller ja, det är vad dem säger alla fall.  Det finns fortfarande en liten chans till att serien kan dyka upp på våra skärmar om någon annan kanal vill köpa upp serien då NBC inte äger den utan serien tillhör Sony Pictures TV.