Pretty little liars: säsong 6


Idag kunde/kan vi se det sista avsnittet ur den sjätte säsongen av pretty little liars så här under är vad jag tyckte om säsongen och avslutet. Kommentera gärna vad ni tyckte om säsongen.
Betyg på imdb: 7,8/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
Aria, Hanna, Spencer, Mona och Emily är är kvar i A's dockhus och har ingen aning hur dem någonsin ska hitta en väg ut och fly därifrån. Samtidigt försöker Ezra, Caleb och Toby med allt för att försöka hitta tjejerna. Väl ute börjar kopplingen om A's riktiga identitet och att allting nog är mer kopplat till Alison än vad dem någonsin kunnat ana. Andra halvan av säsongen utspelar sig fem år senare.
 
Jag älskade första halvan av säsongen. Tempot kändes snabbare än tidigare och nivån på spänning var högre än vad jag någonsin sett i serien tidigare vilket kändes positivt, eftersom handlingen ibland har gått lite långsamt fram och frågor på frågor har dykt upp med ibland bra svar men ibland även lite halvdana sådana. Jag gillade att dem fortfarande var kvar i dockhuset när säsongen startade och att dem inte hade blivit räddade än för jag ville se hur det skulle gå till, jag ville vara med och det fick jag vara :). Jag blev inte jätte förvånad över avslöjandet på A, lite tråkigt helt ärligt. Tycker personligen avslöjandet på original A (alltså Mona) var mycket mer spännande och jag hade hellre sett det vara en karaktär som är mer omtyckt även fast det hade gjort ondare i hjärtat såklart men det hade varit betydligt mer spännande.
 
Andra halvan av säsongen utspelade sig fem år senare och mina förväntningar var skyhöga och levde inte riktigt upp till det. Absolut inte dåligt men det fanns några brister. Det positiva men att det gått fem år var dem kändes smartare (inte du Hanna men ni andra) och problem som skulle tagit tre säsonger i deras high school åren tog bara några avsnitt här, stort plus. Det negativa var att det inte alls kändes lika spännande, att Hanna betede sig omognare än någonsin och fem år äldre Ezra var inte att leka med, who are u and what have u done with Ezra? men ja, han hade sina orsaker till sitt beteende för mår man dåligt kanske det är så man agerar så jag hoppas på att han får lite mer glädje nästa säsongen men det tror jag.
slutet (innehåller spoilers): När tvilling teorin avslöjades så hade jag helt ärligt inga aningar om vem det skulle kunna vara. Jag kände mig ganska säker på att det inte var Alison men förutom det skulle det lika gärna kunna vara vem som helst. Kan säga att jag älskade avsnittet det var verkligen oväntat bra. Det ända avslutet som varit bättre någonsin är när man tror att Ezra är A i fjärde säsongen. Avslöjningen gick till bra och det kändes troligt att det var Jessicas tvilling speciellt när man fick veta varför. Omg-moment på att hon också suttit inne på Radley och att cece/charles alltså är född där. Adoptionen verkar ha varit väldigt hemlig men hur vet ingen om att Jessica hade en tvilling? alltså det är ju ändå Alison och Jasons moster. På tal om Ali - ok, att hon varit hemsk som tonåring men tala om att få mycket skit tillbaka. Hon förtjänar bättre än så, betydligt bättre och då är jag verkligen inget fan av Alison. Jag förväntade inte heller att Elliot skulle vara en förädare, blev lite ledsen helt ärligt för han verkade så snäll mot Ali men det var väl bara ett spel antar jag.
 
Äntligen återförenades Ezra och Aria - YEEY, låt det hålla i sig nu och att dem aldrig mer gör slut. Anledningen till varför dem gjorde slut innan var väl egentligen för att hon var ung och Ezra ville att hon skulle uppleva college livet på allvar och yada yada. Det kvarstår inte längre eftersom både är vuxna nu. En åldersskillnad på sex år är mycket om ena personen är 16 men inte när dem är över 20 båda två. Jag hade inget emot att Caleb och Spencer dejtade, det fanns något där så varför tveka? men det känns uppenbart att det inte kommer att hålla speciellt med tanke på scenen mellan Caleb och Hanna, när hon berättar om att hon egentligen åkte tillbaka till deras lägenhet flera år tidigare för att säga att han är viktigare än hennes jobb (ja, ungefär så) men att han redan hade åkt därifrån när hon kom tillbaka. Sedan så är det ju så att Spencer och Toby har väldigt stark kemi mellan sig men dem är ett par jag skulle kunna se som bara vänner. Det vore ändå kul om inte alla faktiskt blev tillsammans med samma personer som de var tillsammans med i high school men vem lurar jag? den ända som kanske har en chans att slippa är nog Emily.  Sååå vad tyckte ni om säsongen? kommentera!


Kommentarer
Postat av: lina

jag älskade den här säsongen

2016-03-17 @ 11:12:36
Postat av: lina

jag älskade den här säsongen

2016-03-17 @ 11:12:45
Postat av: Saras Serieblogg

Jag håller med dig om i princip allt! Jag blev jätteglad över Aria och Ezra för jag tyckte aldrig att de skulle göra slut. Jag tycker verkligen att Spencer och Caleb hade oväntat bra kemi! De är mycket gladare tillsammans också än vad Caleb och Hanna någonsin har varit. Allt är så bistert mellan dem, på något sätt. Förstod dock att det var klart att Hanna och Caleb skulle hitta tillbaka till varandra... Toby och Spencer lär väl också göra det, men jag tycker att de har en fin vänskap också så då behöver inte nödvändigtvis bli ett kärlekspar.

Vad gäller Elliot så har jag trott HELA tiden att han har varit inblandat i något fuffens. Allt har gått alldeles för smidigt mellan honom och Alison och vi har fått veta väldigt lite om honom. Däremot hoppades jag verkligen att hans kärlek skulle vara äkta men så visade det sig inte vara. Dessutom är han engelsman - betyder det att han är connectad till Wren på något sätt? Eller är det bara en slump?

Jag ser verkligen fram emot säsong 7 nu. Det var ovanligt att få så många WTF-moments och avslöjanden i ett avsnitt, som det var i säsongsavslutningen nu. Det har liksom inte byggts upp så länge, bara under en halv säsong.

2016-03-17 @ 23:15:12
URL: http://seriereflektioner.blogg.se/
Postat av: freja, trelleborgs största blogg

har faktiskt inte sett alla de senaste avsnitten men tycker det jag har sett än så länge har varit riktigt bra!

2016-03-18 @ 14:35:36
URL: http://frejalimelake.com
Innan DU kommenterar...
- Läs inlägget innan du kommenterar
- Kommentarer som inte har med min blogg att göra raderas
- vid frågar om tv-serier eller film mejla frokentv@hotmail.com
- Vid intresse för samarbete kontakta frokentv@hotmail.com

Namn:

Mejl: (publiceras ej)

blogg/hemsida:


Kommentar:


Trackback