snyggast på Oscars


Alicia Vikander, Brie Larson, & Cate Blanchett.
 
 Margot Robbie, Saoirse Ronan & Mindy Kalingmina tippningar


De kategorierna som är tomma har jag inte sett.

Dessa är de jag tror vinner. Hoppas dock på room i bästa film men tror att chansen är liten. 
 Ikväll är det oscarsgalan


Ikväll och inatt äger Oscarsgalan rum och vi kan se hela galan på Aftonblandet tv, tyck HÄR för att komma till programmet. Så här ser kvällens schema ut....
 
21 - 01:00 Snack inför galan och filmsnack med gäster
01 - 02.30 Röda mattan
02.30 - 6.00 OSCARSGALAN♥
 
Värd för galan kommer Chris Rock att vara. Karin Magnusson och Amie Bramme Sey kommer att hålla i försnacket här i Sverige och även mellansnacket när det är reklam i usa.
 
Om ni vill tippa vinnare under kvällen tipsar jag att ni har DENNA som mall, går även att skriva ut om ni har skrivare :).
 
Hoppas ni alla får en fin kväll...
Har ni någon ni hoppas vinner?  Jag hoppas på Brie Larson (room) för bästa kvinnliga huvudroll men annars så känner jag väl inte att någon är sådär jätte självklar i mina ögon. Sedan är det alltid kul om lite svenskt vinner världen över såklart. I år är hundraåringen nominerad i smink och Alicia Viklander till bästa biroll.Tourn


Jag vill bara tipsa er hemsidan tourn som gör det lite roligare för oss bloggare. Självklart är det viktigaste att du brinner för det du bloggar om men vem har någonsin tackat nej till en liten bonus. Det hela går ut på att du knyter ett samarbete med olika företag och länkar dem sedan i ditt inlägg. Du kan välja vilka du vill samarbeta med och sedan tackar dem ja till din förfrågan om dem tycker att din blogg passar. Eftersom du själv kan välja vilket företag så kan det många gånger bli så att det är ett företag som du skulle ha skrivit om i ett helt vanligt inlägg ändå. Då skriver du bara ditt vanliga inlägg och får en bonus (alltså betalt) av företaget som tack.

Jag tycker helt ärligt att det är en super bra hemsida, stort tips.Spotlight (2015)


Betyg på imdb: 8,2/10 ι mitt betyg: 7/10
 
En sann historia om hur en tidning i Boston avslöjar skandalen med övergrepp inom katolska kyrkan.
Filmen utspelar sig  mellan 2001 - 2002. Bland annat under 9/11 dådet som ägde rum och man fick se hur stor nyheten blev under en ganska lång tidsperiod, förståeligt förstås men detta gjorde även att många andra nyheter fick sitta i ett hört ett tag och inte klassas som lika viktiga även fast dem egentligen var det. Jag är ofta väldigt intresserad av filmer och även dokumentärer som tar upphändelser inom religion även fast jag själv inte är troende, den här filmen tar inte upp något inom själva tron utan vad som händer efteråt bakom stängda dörrar vilket jag tror är mer passande till själva storyn. Jag föredrog att man inte direkt fick se några antastnings-scener utan mer bara få höra folk prata om det och vad dem varit med om.
 
Skådespelarna presenterar sina roller väldigt bra och alla stora roller i filmen spelas av mycket bra skådespelare som tidigare har besvisat att dem är otroligt begåvade och för en film om ett så hemskt ämne som detta så behövs det. Jag kan erkänna att jag hade skyhöga förväntningar innan jag såg filmen men den var bra. Jag tror att det kommer att stå mellan spotlight och the revenant på Oscars helt klart.Daredevil: trailer för säsong 2 #2

de senaste serienyheterna


 
Serier som får en till säsong
- Vinyl får en andra säsong
- Superstore får en andra säsong
- American top model återupplivas då VH1 valt att plocka upp serien. Dock kommer Tyra inte vara programledare längre.
- Baskets får en andra säsong
 
Senaste nytt
- Vanessa Hudgens (spring breakers), Danny Pudi (Community) och Alan Tudyk (Firefly)  har fått roller i den kommande DC-comic serien Powerless.
- Niecy Nash (scream queens) har fått en av huvudrollerna i FOX kommande komedi The Enforcers
- Jackson douglas som spelade karaktären Jackson i gilmore girls återvänder till serien.
- Mark Feuerstein (Royal Pains) har fått en roll i femte säsongen av prision break. Hans karaktär kommer att vara kopplad till Sara
- K.J. Apa (Shortland Street) har fått huvudrollen som Archie i CW's kommande serie Riverdale
- Michael Raymond-James kommer tillbaka till once upon a time
- Demi Moore har fått en roll i den kommande serien 10 days in the Valley
- Cruel Intentions har hittat sebastinas son. Taylor John Smith (american crime) har fått rollen.
- På tal om Cruel Intentions så har Sarah Michelle Geller nu tackat ja till sin roll i serien, yay.
 
 och några filmnyheter
- Colt Prattes har fått rollen som Johnny i dirty dancing remaken..
- Blade runner 2 beräknar att ha premiär januari 2018
- Disney är igång för en ny Mary poppins film och vill se Emily Blunt i huvudrollen. Hon har inte tackat ja till rollen än så det återstår att se om det blir hon när alla papper är klara.Brooklyn (2015)


 Betyg på imdb: 7,6/10 ι mitt betyg: 6/10
 
Eilis (Saoirse Ronin) är en ung Irländsk kvinna som med hjälp av hennes storasyster fått både jobb och boende på andra sidan atlanten, i närmare bestämt Brooklyn. Hon har till sin början en otrolig hemlängtan tills hon träffar Tony (Emory Cohen) då hon äntligen får känna sig som hemma igen ända tills dagen då något hemskt inträffar hennes familj i Irland.
Varje år efter att jag sett Oscars bidragen blir jag alltid lite förundrad varför en av filmerna finns på listan (förra året var det american sniper). Det är nödvändigtvis inte filmen jag gillar minst men det är alltid filmen som inte direkt sticker ut ur mängden och som berättar en historia som vi har både sett  och hört förr.
 
Brooklyn utspelar sig på 50-talet då det på många sätt var svårare att lämna sitt hemland av den anledning att åker man iväg över Atlanten så betyder det nästan alltid att det är ditt nya hem och det är där du får stanna. Det var mer av ett farväl än vad det är idag när folk flyttar till USA från exempelvis Sverige. Filmen bjuder inte direkt på några svårigheter från huvudrollens sida förutom en gnutta hemlängtan så går det bra för henne med både jobb och kvällskurser på college. När hon träffar Tony är dessutom även hemlängtan som bortblåst och inga direkta motgångar är med på vägen innan hon måste åka hem till Irland igen eftersom någonting har inträffat i hennes familj. Det är en sockersöt film och en helt okej kärleksfilm men jag tycker inte att den sticker ut lika mycket som jag hoppades att den skulle göra.döden/livet efter


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, ElsaSaraEmelie och Julia, så kolla även in deras inlägg.
 
Veckans tema är döden/livet efter så jag tänkte skriva om en serie jag gillar och en som jag inte sett men vill se i framtiden.
 
 
En serie jag tycker om...
Handling: En negativ och smått deprimerad 18-årig som precis hoppat av college blir träffad av en  toalettsits från himlen och dör för att vakna upp och sedan inse att hon är lieman.
Varför dead like me? vill ni se en väldigt unik serie som både är välgjord och har mycket mycket humor samtidigt som den är seriös men ändå väldigt enkel så är dead like me serien för dig.
 
 
En serie som jag vil se...
Handling: en läkare som vet mer om vad som händer efter du dör än vad hon vågar tala om.room (2015)


 Betyg på imdb: 8,3/10 ι mitt betyg: 10/10
 
Joy blev kidnappad som 17-årig insatt i ett rum med bara ett fönster i taket. Sju år senare har hon en son som precis fyllt fem och som tror att rummet är den ända existerande värld. Kommer de någonsin att bli räddade?
 
Välkommen till Oscars veckan. Room är en av de Oscars nominerade filmerna i kategorin bästa film och faktiskt en film som jag ville se långt innan den hade fått ett ända pris för att den lät så fantastisk men den var mer fantastisk än så. Jag har svårt att sätta rätt ord för att beskriva room. Jag skrattade, jag grät, jag var arg, rörd. Ja, alla känslor fanns nog med någon gång och det här är verkligen en film som alla borde se. Filmen är baserat på boken med samma namn som i sin tur är inspirerad av Fritzl-fallet även om omständigheterna i filmen/boken och det fallet ser ganska olika ut, ändå samma sjuka historia. Även om filmen i stort sätt handlar om att huvudpersonerna är inspärrade i ett rum och hur dem ska kunna ta sig ut så är fokuset mycket på relationen till mamma-son och att dem har varandra genom allt tills dagen dem får gå fria igen för den dagen kommer nästan alltid även om det kan ta tid.
 
Det har pratats mycket om Brine Larson i den här filmen och att hon gör en otrolig insats, det gör hon verkligen men en nästan större insats gör Jacob Tremblay (varför är han inte nominerad till oscar?)  som spelar sonen Jack. Jag har nog aldrig sett en barnskådis spela sådär bra och känslosamt. De övriga skådespelare gör bra insatser men huvudrollerna sticker helt klart ut ur mängden. 2015's bästa film av de jag sett än så länge, se den ni med.Friends Reunion (intervju)


uppdaterar med bättre kvalité när det finns tillgängligt.Deadpool (2016)


Betyg på imdb: 8,6/10 ι mitt betyg: 7/10
 
En före detta militär blir diagnostiserad med obotlig cancer men blir erbjuden hjälp som kommer att göra honom odödligt och ge honom super förmågor men allt har sitt pris.
 
Innan jag såg deadpool så hade jag hört ganska blandade åsikter om filmen. Endel tyckte den var jätte bra och andra gillade den inte alls. Jag gick alltså in i biosalongen utan direkta förväntningar men i åtanke att jag inte är personen som vanligtvis älskar superhjälte filmer men att det förstås finns flera undantag till detta. Deadpool kändes annorlunda på ett bra sätt och allt jag behövde fanns där i lagom doser. Det var aldrig för mycket action, för seriöst eller för oseriöst - det var bara en bra blandning av allt det goda. Deadpool blir därför ett undantag från majoriteten av superhjälte filmer för den står ut och blir sin egen, inte en i mängden och det gillar jag. Det var också kul att för en gång skull faktiskt få följa en karaktär som honom. Han är inte direkt god men kämpar emot annan ondska för att förklara det kort.
 
Ryan Reynolds (the proposal) passade utmärkt som huvudrollen. Tycker vanligtvis att han gör ganska halvdana roller men deadpool var som gjort för honom. Även T.J. Miller (The Goodwin Games) och Morena Baccarin (homeland) gjorde väldigt bra insatser och passade bra i sina roller. Jag hoppas att det blir en fortsättning för jag följer gärna med på en sväng till.ett vardags alternativ


Nu när helgen är över och godiset måste sättas på sidan ett tag så vore det skönt med ett vardags alternatvativ. Inte för att man alltid måste tugga på något men ibland så finns suget ändå där men det skulle kanske vara bättre med ett vardags alternativ, alltså något som är nyttigare. Mitt tips till er är Paleo Crunch Bars som ni kan beställa HÄR! Just nu är det 36% rea så passa på. Var ni något tips?
 
inlägget är ett sammarbeteprison break: säsong 3


Betyg på imdb: 8,5/10 ι mitt betyg: 5/10
 
I den tredje säsongen av prison break har michael, t-bag, Bellick och Alex hamnat på ett fängelse i Panama som sägs vara ett av de farligaste fängelserna någonsin.  Lincoln har blivit fri från alla anklagelser men stötet ändå på problem som har med "företaget" att göra, samma företag som hans pappa tidigare varnat honom för.
Att gå ifrån att älska de två första säsongerna till att komma in i tredje säsongen som nästan kändes som en helt annan serie kännes väl sådär. Det jag gillade mest med andra säsongen var att man fortfarande fick följa med rymligarna (ex. c-note, tweener & haywire) och inte bara bröderna som i stortsätt var det ända fokuset den här säsongen. Visst vi följa t-bag och Sucre fortfarande men deras karaktärer känns så förminskade och känns nästan som statister som vandrar runt och kan ibland få någon replik. Jag förväntade mig betydligt mer av den här serien även fast jag hört att serien skulle bli sämre så förväntade jag mig inte riktigt att mina känslor skulle försvinna på det här sättet. Tyckte heller inte att någon av de nya deltagarna var speciellt roliga, de är som att de inte orkar anstränga sig längre.
 
Det är väl det negativa och även fast jag tycker att säsongen är betydligt sämre än de två första så var det kanske inte hela tiden pest och pina att ta sig igenom varje avsnitt. Ja, det var segare än vanligt för handlingen är inte lika intressant längre men det blev heller aldrig dåligt bara sämre. Det jag gillade i säsongen var Bellick. Först tyckte jag väldigt synd om honom (förresten varför var han plaserad på sona? det fattade jag aldrig) men sedan kämpade han sig upp för att bli något och då gillade jag honom. Har aldrig haft något emot honom innan, han kanske var hård som vakt men egentligen gjorde han bara sitt jobb som alla andra. Säsongen slutade lite annorlunda mot vad jag hade förväntat mig och jag undrar verkligen hur dem ska hinna lösa allting. sneak peek bilder från gilmore girls: del1


sneak peek i bilder på nutidens stars hollow :D det är alltså kulisserna där dem filmar in de nya avsnitten av GG.
Lorelais hus
 

Lukes ι brevlådan
 
Lukes ι Sookies hus (dock oklart om det är hon som bor där längre)
 
utanför Lorelais hus ι bensin stationen i stars holloworphan black: trailern för säsong 4 är här!

Star Wars Väckarklocka


Som vissa av er säkert redan vet så gillar jag Dath vader och Anakin i star wars väldigt mycket. Den här väckarklockan vore ju den ultimata att ha i samlingen. Den finns att beställa på Coolstuff
 det som hänt sedan sist


Senaste nytt...
- Todd Lowe (true blood) har tackat ja till att återvända som karaktären Zack i Gilmore girls
- Även Paul Anka the dog återvänder till stars hollow och gilmore girls (han måste vara jätte gammal dock).
- MTV sätter premiärdatum för faking it och Awkaward - 16 mars kan vi i sverige se båda serierna online.
- Emily Kinney (the walking dead) har tackat ja till en kommande serie på ABC som kommer att handla om strafftätt systemet.
- Joe Manganiello (true blood) har fått en roll i history channels kommande serie SIX.
- Djimon Hounsou (gladiator) kommer att dyka upp i andra säsongen av wayward pines.
 
Serier som får en till säsong...
- Mozart In The Jungle får en tredje säsong
 
Serier vi måste säga hejdå till...
- Unforgettable får inte en sjätte säsong
 
Trailern för faking it (säsong 3)och awkward (5b) är här ↓Bästa filmerna på netflix


Om ni någon gång påstått att svenska netflix inte har ett bra filmutbud så vill jag bara med detta inlägg bevisa att ni har fel... Här är nio kategorier med tio filmer i varje, alltså 90 filmer totalt som jag tycker att är väldigt bra och som ni alla borde se om ni inte sett dem. Dessa filmer är såklart bara en väldigt lite del av antalet filmer som faktiskt finns att se inne på deras hemsida eller om ni har appen. Lite tips helt enkelt :). Om filmen har ett hjärta efter sig betyder det att det är en av mina favoriter men alla filmer på listan är bra filmer.
drama
Pilomena (2013)
Niceville♥ (2012)
the perks of being a wallflower (2012)
Jagten (2012)
the illusionist (2006)
big fish (2003)
Almost famous♥ (2000)
chocolat (2000)
cruel intentions (1999)
good will hunting (1997)
Romantik
The one I love (2014)
Before midnight♥ (2013)
your sisters sister (2011)
Midnatt i paris (2011)
One day (2011)
brokeback mountain (2005)
Notebook♥ (2004)
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
forest gump♥ (1994)
When Harry met Sally♥ (1989)
 
komedi
the way way back (2013)
Easy A (2010)
the ugly truth (2009)
Zoombieland (2009)
stranger than fiction (2006)
love and other disasters (2006)
Hur man blir av med en kille på 10 dagar (2003)
10 orsaker att hata dig (1999)
Måndag hela veckan (1993)
Home alone♥ (1990)
 
thriller
Enemy (2013)
The place beyond the pines (2012)
Call girl (2012)
Limitless (2011)
shutter island (2010)
Män som hatar kvinnor (2009)
momento♥ (2000)
the talented Mr. Ripley (1999)
L.A. Confidential (1997)
när lammen tystnar (1991)
skräck
Oculus (2013)
the uninvited (2009)
The house of devil (2009)
halloween (2007)
The hills have eyes (2006)
Silent Hill (2006)
Scream (1996)
Bram Stokers: Dracula♥ (1992)
Childs play (1988)
the shining♥ (1980)
 
sci-fi
interstellar (2014)
guardians of the galaxy♥ (2014)
edge of tomorrow (2014)
Megamind (2010)
Moon (2009)
Transformers (2007)
Slither (2006)
Storm (2005)
Järnjätten (1999)
Terminator (1984)
action
American sniper (2014)
Kick-ass (2010)
the dark knight (2008)
taken (2008)
Kill bill (2003)
Spiderman♥ (2002)
Ocean's eleven (2001)
Matrix (1999)
fight club (1999)
pulp fiction♥ (1994)

tonår
Teen beach movie (2013)
the kings of summer (2013)
cyberbully♥ (2011)
trust♥ (2010)
Bron till Terabitia (2007)
Penelope (2006)
Systrar i jeans (2005)
Mean girls (2004)
13 going 30 (2004)
Clueless (1995)
animerat
the lego movie (2014)
Herr Peabody & Sherman (2014)
frost♥ (2013)
hotel transsylvania (2012)
draktränaren (2010)
Horton (2008)
Happy feet (2006)
Spirit (2002)
shrek (2001)
Tom & Jerry - filmen (1992)Disney: favorit tecknat och otecknat


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, ElsaSaraEmelie och Julia, så kolla även in deras inlägg.
 
Top 5: animerat
Toy story (1995)
 
Lejonkungen (1994)
 
Frozen (2013)
 
Micke & Molle (1981)
 
Skönheten och odjuret (1991)
 
 
Top 5: ej animerat
Cinderella (2015)
 
Tuck Everlasting (2002)
 
Geek Charming (2011)
 
Saving Mr Banks (2013)
 
Pirates of the Caribbean (2003)house of cards: trailern för säsong fyra är här

full house: säsong 4


Betyg på imdb: 6,6/10 ι mitt betyg: 6/10
 
I fjärde säsongen av full house gifter sig Jesse och Rebecca. Danny skaffar flickvän. Joeys karriär når nästan toppen när han erbjuds en show i Las vegas och DJ slutar på Junior high.
 
Även fast fjärde säsongen håller ungefär samma nivå som tidigare och bjuder på samma karaktärer som de tre tidigare säsongerna så kan jag inte hjälpa att jag tyckte att den här säsongen var en aning bättre. Det är inte speciellt mycket som skiljer då full house fortfarande är en mysig serie med samma karaktärer som de tidigare säsongerna. Dock hade säsongen några få avsnitt som jag tyckte stack ut lite mot tidigare och även mot de andra avsnitten den här säsongen, avsnitt som gav mig något helt enkelt. Jag kände mig mer intresserad att följa handlingen än vad jag tidigare har gjort.
 
Min favorit är fortfarande Stephanie och jag tror inte jag kommer ändra mig angående det (inte ens i spin-offen) men jag börjar verkligen gilla DJ's handling mer och mer. Jag tror det kan bli ett stort lyft för serien att hon börjar på high school.choose your team


Nu när gilmore girls är en het diskussion eftersom det ska komma en helt ny säsong med lite hjälp från netflix. Så vill jag att ni svarar på en alltid aktuell fråga om man är ett fan av serien.. Vem är din favorit av Rorys pojkvänner? Rösta i pollen här under :).
 
Who's your favorite Rory Gilmore boyfriend?
 
 
English:// always a hot issue for us Gilmore girs fans. Who's your favorite Rory Gilmore boyfriend? VOTE IN THE POLL ↑ Netflix are coming back with a whole new season of gilmore girls later this year :).Alla <3 dag


Idag är det alla hjärtans dag så här är lite tvlove♥stereotypiska karaktärer i tv-serier


Hittade listan hos Elsa... Vilka karaktärer kommer ni att tänka på när ni hör dessa sterotyper? här under ser ni mina svar.
Den intelligenta: Rory Gilmore (gilmore girls)
Tönten: David Silver (Beverly hills)
Hunken: Jess Mariano (gilmore girls)
Snyggaste kvinnan: Zoe Hart (hart of dixie)
Spionen: Nikita (niktia)
CIA-agenten: Claire Danes (homeland)
FBI-agenten: Dale Cooper (twin pekas)
Polisen:  Erin Lindsay (Chicago pd)
Mamman: Lorelai GIlmore (gilmore girls)
Pappan: Sandy Cohen (The OC)
Systern: Julia Braverman-Graham (parenthood)
Brodern: Dean Winchester (supernatural)
Fastern/Mostern: Kate Argent (teen wolf)
Farbrorn/Morbrorn: Keith (One tree hill)
Kostymnissen: Don draper (mad men) även fast jag inte följt serien så är det honom jag tänker på, hehe.
Chefen: Caleb (the oc)
Superhjälten: Clark Kent (smalville)
Skurken: Sylar (Heroes)
Antihjälte: Mona vanderwaal (pretty little liars)
Galningen: roman godfrey (hemlock grove)
Tonåringen: Emma Nelson (degrassi)
Komikern: jerry seinfeld (seilnfeld)
Magikern: hmm. Bonnie (the vampire diares), kanske?
Visionären: hmm.. Noah (heroes) möjligen.
Spöket: George (dead like me)
Hämnaren: Frank (house of cards)
Rymdfararen: den ända jag kommer på som varit i rymden är Wolowitz (the big bang therory)
Förrädaren: Oliver (the oc)
Historikern: Alaric Saltzman (the vampire diares)
Amerikanen: dem flesta men första som kom upp var Fiona i Degrassi eftersom serien utspelar sig i Canda men hon är från new york.
Britten: Cook (skins)
Svensken: om jag ska ta nån som inte är från en svensk serie sååå... Eric northman (true blood), kanske.
Den uppkäftige: naomi (skins)Danny Strong till Gilmore girls


Yay, Danny Strong som spelade karaktären Doyle i de fyra sista säsongerna av Gimore girls kommer tillbaka till serien. Hur många avsnitt han kommer medverka i är ännu oklart men jag antar han kommer att vara med i samma avsnitt som Paris (hon kommer att vara med i två). Jusste glömde nästan Sutton Foster (younger) har fått en roll gilmore girls. Hon var huvudroll i amy sherman palladino's andra tv-serie bunheads (2012-2013). Sutton blir den första helt nya karaktären att bekräfta att hon kommer att besöka stars hollow.
english // Yay, Danny Strong, who played the character Doye in the final four seasons of Gimore girls will return to the series when it returns :D AND Sutton foster who we could se in amy sherman palladino's other show Bunheads gona pack here bag to stars hollow.serienyheter


Serier som får en till säsong...
- Colony får en andra säsong
- Shaedes of blue får en andra säsong
- The Magicians får en andra säsong
- Master of none får en andra säsong
- Days of Our Lives får en 51 säsong
 
Serier vi tyvärr måste säga hejdå till...
- Det blir inte en åttonde säsong för the good wife
- Angel from hell får inte en andra säsong
 
Senaste nytt...
- Jason Patric kommer att spela huvudroll i den nya säsongen av wayvard pines
- Sarah Michelle Geller (buffy the vampire slayer) återvänder kanske till cruel intentions spin-offen, i filmen spelade hon Sebastians styvsyster. Än så länge har hon enligt källor fått manuset men inte tackat ja till rollen.
- vanessa marano (switched at birth) har tackat ja till att återvända som April när gilmore girls kommer tillbaka.
- även Emily Kuroda kommer att komma tillbaka som Mrs Kim när gimore girls återvänder.
- En ny kortfilm med frozen är pågång. ABC kommer att visa den, december 2017.Game of thrones: teaser i bilder inför säsong 6

Jared padalecki återvänder till stars hallow


Jared padalecki (supernatural) återvänder till där allt började. Det är nu klart att han kommer att komma tillbaka som karaktären Dean i Gilmore girls. Är glad att han ska komma tillbaka, har personligen alltid gillat honom. Det är oklart hur många avsnitt han kommer att vara med i än så länge så det återstår att se helt enkelt :). Jag shippar ju honom lite med Jess även fast de aldrig direkt var bästa vänner i serien så hoppas dem har en scen ihop ;).Yes, its Jess!


OMG! JAAAAAAA...Milo Ventimiglia bekräftade idag via twitter att han kommer tillbaka till Gilmore girls som karaktären Jess♥
update: Milo sa idag i en intervju att han kommer medverka i tre avsnitt/filmer, alla utom en alltså, WOHO!
english // OMG! YES. Milo Ventimligia will be back as Jess in the new Gilmore girls episodes.Fuller house: trailern är här!

Cole Sprouse har fått roll i Archie


Cole sprouse som dem festa nog känner igen från disneys The Suite Life on Deck kommer snart tillbaka till skådespeleriet då han fått en roll i CW's kommande serie Archie (Acke på svenska) baserat på serietidningen med samma namn. Han har fått rollen som Judghead, vilket är huvudrollens bästa vän. Förutom honom så har även Lili Reinhart (Surviving Jack) fått rollen som Betty. Jag vet inte vem hon är men utseendemässigt så tycker jag att hon känns perfekt för rollen.
 
english // Cole Sprouse as most of you probably know from Disney's The Suite Life on Deck, will soon return to acting becuse he got a part on the CW 's upcoming series Archie. He has been cast as Judghead, which is the main characters best friend. Besides him, also Lili Reinhart (Surviving Jack) has ben cast as Betty.wtf moments


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, ElsaSaraEmelie och Julia, så kolla även in deras inlägg.
 
 
 Först och främst denna ciffhanger från vampire diares femte säsong.
 
Det här är första och ända gången jag gråtit åt pretty litte liars.
 

Dessa är tre döttscener som chockat mig... Från chasing life, Degrassi och house of cards.
 
sutligen hela hotel avsnittet av the leftovers i andra säsongen..familjedrama


Min absoluta favorit genre i tv-serier är familjedrama. Så om ni gillar serier där familjen står i fokus så kommer ni få lite tips här. Jag kommer enbart att fokusera på dramaserier i den här inlägg men kommer senare göra ett annat inlägg med komediserier.
 
Gilmore girls (2000 - 2007 + fyra kommande filmer/långa avsnitt)
Handling: En 30-någonting mamma och hennes tonårsdotter som är bästa vänner mer än mor och dotter lever ett småstads liv och allt vad det innebär.
Varför Gilmore girls? Den här serien är så mycket mer än en serie för mig. Den är mysig och har många väldigt starka karaktärer som du aldrig kommer att glömma om du ger serien en ärlig chans.
 
once and again (1999 - 2002)
Handling: en skild pappa och en separerad mamma finner varandra men inser att det är svårare än dem trott att bli en stor styvfamilj.
Varför Once and again? det här är en väldigt underskattad serie. Den är dock väldigt charmig och mysig.

Parenthood (2010 - 2015)
Handling: Vi får följa en två föräldrar och deras fyra vuxna barn som i sin tur också har barn.
Varför parenthood? snarare varför inte parenthood? det här är kanske den finaste serien som någonsin gått på tv. Karaktärerna, dramat, handlingen ♥. Få serier som ger sina tittare såhär mycket känslor. Alla borde se den för att den är så fantastisk.
 
life unexpected (2010 - 2011)
Handling: 15-åriga Lux är trött av att i hela sitt liv blivit slusad mellan olika fosterfamiljer så när hennes 16-årsdag närmar sig letar hon upp sina riktiga föräldrar.
Varför life unexpected? för det första så ingår dem i samma universum som one tree hill. Hade ett Crossover avsnitt i säsong två där Haley var med. För det andra bjuder serien på en otroligt fin och viktig handling. För det tredje karaktärerna♥.
 
the fosters (2013 - pågående)
Handling: 16-åriga Callie hamnar i trubbel och får komma till en fosterfamilj som består av ett lesbiskt par, deras två adoptivbarn samt ena partnerns biologiska son.
Varför the fosters? den här serien är nästan helt perfekt, varje karaktär får en stark handling. Här står familjen verkligen i fokus.
 
Heartland (2007 - pågående)
Handling: en 17-årig kille som kommit i trubbel åker till en hästgård i Alberta, Canada för att bo och göra sin samhällstjänst tills han blir myndig. Det är en historia om hästar, kärlek och starka band till familjen.
varför Heartland? vill du se en lugn och mysig serie så är Heartland perfekt. Det är en liten fördel om du gillar djur.
 
Big love (2006 - 2011)
Handling: vi får följa en polygamist och hans tre fruar.
Varför big love? man kan lätt tänka den serien tänker jag aldrig se efterom den handlar om något som alla fall jag anser är fel i en kärleksrelation. Dock är Big love förvånatsvärt bra, spännande och har många fina karaktärer.
 
The OC (2003 - 2007)
Handling: En 16-årig som hamnar i trubbel flyttar tillfälligt in hos sin advokats familj som lever ett lyxigt och rikt liv i newport beatch, CA.
Varför OC? det som skiljer OC ifrån andra liknande serier (beverly hills, gossip girl, one tree hill) är att vi inte bara får följa föräldrarna lite ytligt utan vi får faktiskt lära känna dem på djupet. Det är en av anledningarna varför jag alltid älskat serien. Familjen är den centralaste delen i serien. Sandy♥ är väl väldens bästa pappa någonsin?
 
Switched at birth (2011 - pågående)
Handling: två tonårs-tjejer får reda på att de blivit förväxlade vid födseln och egentligen bor i fel familj.
Varför Switched at birth? det är mycket som gör att den här serien är unik mot annat som går på tv idag. Dels switched handlingen som aldrig fått en central handling i en tv-serie innan och sedan är serien även haft på teckenspråk då några av karaktärerna är döva.
 
Bloodline (2015 - pågående)
Handling: en familj bestående av två föräldrar, deras fyra vuxna barn och en mörk hemlighet.
Varför bloodline? kanske den mindre glada serien på listan men fokuset ligger ändå på en familj och deras relation till varandra när livet inte alltid är på toppen. Vill ni följa en familj i en serie med lite mörkare ton så är denna perfekt.The OC återförenas


I sommar kommer gänget från The OC återförenas på ATX festivalen i texas. Dem kommer samlas för en panel där dem pratar om serien och svarar på frågor. Vilka som kommer till eventet är än inte bekräftat. Förutom OC så kommer även Friday Night Lights att återförenas i en såklallad high School Reunion eftersom det är tio år sedan serien hade premiär i år.

english // This summer, the gang from The OC will reunited on the ATX Festival in Texas. They will gather for a panel where they talk about the tv-show and answer questions. Friday Night Lights will aslo reunite in a so-called high school reunion because it is ten years since the series premiered this year.Paris kommer tillbaka


Liza Weil som spelade karaktären Paris i alla sju sänger av gilmore girls kommer att komma tillbaka när den nya säsongen har premiär senare i år. YAY. Enligt mig är hon den karaktären som växt mest från första säsongen till den sista så är glad att hon kommer att komma tillbaka. Det är även bekräftat att hon kommer att vara med i två avsnitt/filmer, alltså halva säsongen.
 
english // Liza Weil, who played Paris in all seven sesons of Gilmore Girls will be back when the new season starts later this year. According to me, she is the character that has grown the most from the first season to the last so I am glad that she will be back for Paris. It is also confirmed that she will be in two episodes/movies.5 svenska filmer


Den här veckan har jag sett en hel del svenska filmer så tänkte skriva lite kort om den här...
 
 
Sune i fjällen (2014) ι Betyg på imdb: 3,7/10  ι Mitt betyg: 6/10
Vad handlar den om? familjen åker till fjällen på skidsemester
Vad tycker jag om filmen? jag är uppväxt med sune och då menar jag det verkligen. Inte bara sett sunes sommar och tyckt att den var bra utan verkligen uppväxt. Sunes jul är den bästa julkalendern som någonsin gjorts och jag läste böckerna tills jag var kanske 13-14 då gick jag över till Bert och sedan till Emanuel (väntar fortfarande på en Emanuel film)på grund av detta tror jag inte att jag kan tycka att en sune film är dålig så jag gillade denna.
vilka är med i filmenWilliam Ringström, Morgan Alling, Anja Lundkvist, med flera.
ni kan se den: finns på dreamfilm och går att hyra inne på bla itunes.
 
Glada hälsningar från Missångerträsk (2015) ι Betyg på imdb: 5,7/10  ι Mitt betyg: 6/10
Vad handlar den om? en kvinna i 40-års åldern försöker adoptera ett barn men blir nekad då hon inte är gift. Nu måste hon hitta en man och gifta sig på 30 dagar om hon vill ha sin plats i kön.
Vad tycker jag om filmen? lagom och väldigt mysig film, jag gillade den.
vika är med i filmen? Martina haag, Ola Rapace, Henrik Norlén, med flera.
ni kan se den:finns att hyra på itunes
 
i nöd eller lust (2015) ι Betyg på imdb: 4,3/10  ι Mitt betyg: 5/10
Vad handlar den om? ett bröllop som inte riktigt går som planerat.
Vad tycker jag om filmen? egentligen är det en ganska dålig film men kan inte rå för att jag faktiskt ändå gillar den. Små kul med bra skådisar som egentligen är värda bättre manus än såhär.
vilka är med i filmen? Peter Magnusson, Ellen Bergström, Magdalena in de Betou, Johan Ulveson, Sten Ljunggren, Anita Wall, med flera.
ni kan se den: hyr på itunes
 
Fröken sverige (2004) ι Betyg på imdb: 5,5/10  ι Mitt betyg: 7/10
Vad handlar den om? en 20-någonting vegan som bor i skogen och jobbar i en fabrik. Demonstrerar för djurrätt med hennes vänner men hon vill egentligen leva lite av ett annat liv.
Vad tycker jag om filmen? varför har jag inte sett denna innan? gillade den mycket.
vilka är med i filmen? Alexandra Dahlström, Sverrir Gudnason, Leo Hallerstam, med flera.
ni kan se den: på netflix
 
Att göra en pudel (2006) ι Betyg på imdb: 4,7/10  ι Mitt betyg: 5/10
Vad handlar den om? en 30-någonting hundfrisör träffar mannen i hennes liv när hon besöker ett hälso center över helgen.
Vad tycker jag om filmen? söt och mysig.
vilka är med i filmen? Eva Röse, Niklas Engdahl, Lena Nyman, med flera.
ni kan se den: på netflixOrange is the new blacks chockbesked


Fjärde säsongen av orange is the new black har premiär i sommar men redan nu har netflix gått ut med en chockerande nyhet. Serien blir förnyad med säsong 5, 6 och 7. Detta är jätte ovanligt, det är ovanligt att en serie blir bekräftad med mer än en säsong åt taget. Kul, då jag personligen gillar serien men är lite tveksam till hela sju säsonger. Vad tror ni?
 
english // The fourth season of Orange Is the New Black will premiere this summer but Netflix has already some shocking news. The series gets renewed with season 5 , 6 and 7. This is very unusual, it is rare that a series even gets more than one season order at the same time. I personally like the series but are a bit hesitant about the seven seasons . What do you think?
 matt czuchry till gilmore girls


Nu är det bekräftat att Logan kommer att återvända till stars hollow när gilmore girls kommer tillbaka senare i år. Det är ännu oklart i hur många avsnitt han kommer att vara med i. Logan var aldrig mig favorit, gillade både Jess♥ och Dean mer men kan ändå vara kul att se om karaktären förändras något på åtta år.
 
english: //Now it is confirmed that Logan will return to Stars Hollow when Gilmore Girls are coming back later this year. It is still unclear how many episodes he will be in. Logan was never my favorite, liked both Jess and Dean more but it can still be fun to see if the character change something in eight years.det som hänt sedan sist


Senaste nytt...
- Naomi Watts har fått en roll i Twin peaks
- Gilles Marini (Angelo i Switched) kommer att komma tillbaka till Switched at birth för avsnitt 100, hmmm. Antagligen en scen som utspelar sig i dåtid eller i en dröm eftersom han är död, karaktären alltså.
- ett supergirl/the flash avsnitt kommer att ske. The flash kommer att dyka upp i ett avsnitt av supergirl som har premiär i slutet av mars.
- Serien baserat på en djävulsk romans blir av. Det är dock ingen remake utan kommer att följa Sebastian och Annettes son. Tror det helt ärligt kan bli en bra serie om den görs på rätt sätt.
- James Corden kommer att leda Tony award
- Vår svenska Joel Kinnaman(the killing) har fått en roll i den fjärde säsongen av house of cards
 
Gilmore girls...
- Amy sherman palladino säger att hon ska göra allt i sin makt för att melissa mccarthy ska dyka upp i nya säsongen av Gilmore girls. Om det sker kommer det troligtvis bara att vara under ett av avsnitten eftersom hon just nu har väldigt mycket projekt pågång. Samtdigt som Mccarthy via twitter sagt att hon inte blivit förfrågad att medvärka. Allt detta eftersom Amy antagligen bara kontaktat de som jobbar för Mccarthy och inte henne personligen.
- Yanic Yruesdale (Michel i gilmore girls) har bekräftat att han kommer tillbaka till serien.
- tillbaka kommer även Aris Alvarado (ceaser i gg) och Tanc Sade (Finn i gg)
- till störta sannorlikhet även David Sutcliffe (Chris/rorys pappa i gilmore girls)
- Amy har gått ut med att ETT av Rorys ex INTE kommer att få en handling i nya säsongen på grund av att dem har en viss budget de måste hålla. Antagligen någon som är lite dyrare att ta in.. Hoppas på Matt, vet att det inte är Milo (puh). Ser mycket hellre Jared tillbaka i gilmore än Matt men vi får se.
 
Serier som får en till säsong...
- Law and order får en säsong 18
- Chicago med får en andra säsong
 
Serier som inte får en till säsong...
- Manhattan får inte en tredje säsong
- finding Carter får inte en tredje säsongMe before you: trailern är här

this is a crime


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, ElsaSaraEmelie och Julia, så kolla även in deras inlägg.
 
Bra kriminal filmer finns det gott om men tv-serier då? det finns en hel del men vilka är de bästa och faktiskt värda att kolla in? Här under är tre serier som har en unik ton med stark handling och handlar om något i kriminal världen. 
 
true detective (2014 - pågående)
Handling: i första säsongen får vi följa två poliser och ett fall som pågår i 17 år.
 
Twin peaks (1990 - 1991)
Handling: efter att en 17-årig dött i den lilla staden twin peaks kommer en fbi-agent ditt för att undesöka fallet men snart förundras han mer över staden än varför han åkte ditt från första början.
 
prison break (2005 - 2009)
Handling: När hans bror är dömd till döden för ett brott han inte begått måste Micheal göra allt i sin makt för att få ut honom där ifrån innan det är försent.en lista om tv


1. En serie som aldrig borde ha lagts ner? Life unexpected önskar jag hade fått några fler säsonger.
2. En serie som du önskar att fler personer tittade på? Parenthood av nerlagda serier. Degrassi av pågående.
3. Favoriten bland de nya serierna för säsongen? Recovery Road
4. Din favoritserie någonsin? Gilmore girls ♥. Är så glad att det snart blir en forsättning.

5. En serie som du hatar? married with children och simpsons.
6. Ditt favoritavsnitt av din favoritserie? dansmaraton avsnittet i Gilmore girls. [3x7]

7. Minst favoritavsnitt av favoritserie? utfyllnings avsnitten, vilket inte är speciellt många i gilmore men exmepelvis Secrets and Loans i mitten av säsong 2.
8. En serie som alla borde titta på? parenthood borde alla se av så många anledningar.

9. Bästa scenen någonsin? så svårt att säga bara EN scen men har alltid älskat DENNA från gilmore girls.

10. En serie som du inte trodde att du skulle gilla men slutade upp med att älska? one tree hill, det är sant. Trodde att jag skulle avsky den serien men det är en av mina absoluta favoriter idag :).
11. En serie som gjorde dig besviken? Game of thornes skulle jag nog säga, tittar inte längre.
12. Ett avsnitt du har sett mer än 5 gånger? alla avsnitt av OC och Gilmore girls.

13. Favoritserie från barndomen? Drake & Josh

14. Manlig favoritkaraktärer? Jess i gilmore girls, Pacey i Dawsons creek, JT i degrassi, Sandy i OC och Nathan i One tree hill är top 5.
15. Kvinnlig favoritkaraktärer? Rory i Gilmore girls, Brooke i one tree hill, Brenda i Beverly hills, Hanna i Pretty little liars och Manny i Degrassi är min top 5 :)

16. Guilty pleasure serier? full house, helt klart.

17. Favorit miniserie? tittar nästan bara på svenska mini serier så våra vänners liv är ett bra alternativ där
18. Favoritserie som började tidigare än 2000? Dawsons creek känslomässigt, twin peaks kvalitetsmässigt.
19. Bästa cast? den omöjliga frågan men just nu lutar det nog åt the affair, väldigt grymma!

20. Favoritkyss? Rory och Jess första kyss i Gilmore girls...

21. Favoritpar? Seth och Summer i OC om jag bara får säga ett par.
22. Favoritserieavslutning? OC's är väldigt fin.
23. Mest irriterande karaktär? Marissa i OC
24. Bästa citat?
"Who you are is who you are. We're liars. We're thieves. We're addicts. We take our happiness for granted until we hurt ourselves or someone else. We hold grudges. And when faced with our mistakes, we reinvent the past. We reinvent ourselves. At least we try. We're prideful, and we're lustful, and we're incredibly flawed. And eventually, our flaws catch up to us." - Dan scott i one tree hill
25. En serie som du planerar att titta på (gammal eller ny)? Brothers & sisters och Dexter.

26. Största OMG-ögonblick? säsong avslutet i säsong 5 av vampire diaires är det första jag kommer att tänka på.

27. Bästa pilotavsnitt? OC. Jag gillar nästan aldrig första avsnittet av en serie men där har dem lyckats att visa upp vad det faktiskt är för slags serie.
28. Första tv-besatthet? haha... OC, jag var väldigt besatt i högstadiet.
29. Pågående tv-besatthet? tittar ju på prison break just nu så den blir det nog.
30. Sorgligaste karaktärsdöd? JT i degrassi och Leo i chasing life ligger nog högst upp där.
prison break: säsong 2


Betyg på imdb: 8,5/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
Gänget har lyckats rymma ifrån fängelset och måste nu lista ut nästa steg så att de inte blir hittade.
Jag var lite orolig angående andra säsongen eftersom jag hört av väldigt många (både privat och av läsare) att serien blir sämre efter den första säsongen. Även fast jag hade hört mycket negativt om fortsättningen så var jag otroligt spänd över vad som skulle ske i fortsättningen, hur livet skulle se ut för dem alla på utsidan. Inte vet jag vart all negativitet kommer ifrån för jag gillade verklige fortsättningen, tycker de bakom serien byggt upp det väldigt intressant och spännande även utanför murarna. Sedan har vi fortfarande karaktärerna som gör att jag tror att serien aldrig kommer att bli dålig men tiden får berätta såklart, allt kan hända.
 
Jag tyckte att första halvan av säsongen var lika bra och spännande som allt fängelsedrama. Det var intressantare att följa när alla åtta fick en central plats i handlingen och inte bara Michael. Min favorit var tweener, väldigt rolig och söt. Sedan älskade jag C-notes handling som i vissa stunder var jobbig att se på för att det var synd om honom. Han är en god man och bra pappa som gjort ett misstag för att han var tvungen. Jag tror att liknande grejer förekommer en heldel i fängelser på riktigt - vissa är kriminella och andra är oskyldiga eller gör ett litet misstag och får en hårdare smäll än dem förtjänar.
 
Andra halvan av säsongen var fortfarande bra men kändes kanske inte riktigt lika unik längre. Jag ser framemot vad som kommer att hända i tredje säsongen angående Michaels öde och att Linc är en fri man. Dock tyckte jag att det var jätte konstigt när Sara sa att Michaels troligtvis också skulle bli frikänd. Han har rånat en bank, hur många anledningar det än finns till varför så har han gjort ett grovt brott.