Dexter: säsong 1


 Betyg på imdb: 8,8/10 ι Mitt betyg: 7/10
 
Dexter är en serie jag har har funderat att titta in i flera år men inte gjort och efter att ha sett första säsongen så tror jag att det var bra att jag väntade. Serien har en ton som jag uppskattar i serier idag men som jag inte riktigt skulle ha förstått mig på för några år sedan. I första säsongen får vi lära känna Dexter som jobbar som blod-analytiker, ett samarbete med polisen när en seriemördare som enbart mördar kvinnor blir polisens nästa fall - det märkliga är att hen tömt blodet ur varje offer. Jag tror de flesta även om man inte sett Dexter vet själva huvudhandlingen i serien - att han är en seriemördare men dödar bara "the bad" han måste ha motiv för att de är onda. Jag tycker själva handlingen var intressant och har mycket potential till att bli en serie jag kommer att tycka är väldigt bra längre fram. Jag tycker redan nu att den är bra, alla avsnitt hade en jämn nivå men mitt problem var att jag inte riktigt fick grepp om karaktärerna. Jag gillar Dexter och gjorde det direkt men jag känner lite mjeee, för de andra men förhoppningsvis så växer de som karaktärer med seriens gång. Jag hade i synnerhet svårt för Deb, mest för hon byggs upp på ett sätt som att hon är en karaktär som man ska gilla men jag kände inte riktigt att jag kunde - det kanske kommer med tiden men just nu mje.
 
Jag kommer naturligtvis att se resterande säsonger då jag gillade det jag såg i synnerhet tonen (mörk, känns verklighetstrogen med humorinslag). Jag har nämnt tidigare att jag älskar Showtimes serier va? om inte, I do. Jag tycker personligen att de överlag är bättre än HBO, det är ju lite i samma stil kvalitetsmässigt men showtime tar nästan bara in dramaserier eller ja, serier som känns någorlunda trovärdiga alla fall och nu för tiden så är det nästan det enda jag verkligen tycker om att titta på.


Kommentarer
Postat av: Netti Starby

Usch det där är för mycket blod för min smak :-D Kramis

2016-12-03 @ 14:10:16
URL: http://starbys.se/
Postat av: Emelie Karlsson

Så mycket blod!!! Haha

Svar: det är försåtligt varför det är den mängden blod dock :) det förklaras.
FrökenTV, bloggen om tv och film

2016-12-03 @ 17:31:28
URL: http://fictionalem.blogg.se/
Postat av: Zyllah

Jag försökte kolla på dexter för några år sen, och jag tyckte det var helt okej så jag vet inte varför jag slutade. <3

2016-12-04 @ 11:00:47
URL: http://zyllah.com/
Postat av: Dixi Wonderland

Jag har aldrig sett denna serien men hört väldigt mycket bra om den. Är glad att han som spelade Dexter vann över sin cancer :)

Svar: Ohh, hade ingen aning om att han hade haft det :/ men ja, jättebra!<3
FrökenTV, bloggen om tv och film

2016-12-04 @ 11:43:52
URL: http://dixiwonderland.com/
Postat av: Elsa

Sett något avsnitt men blev aldrig att jag såg mer... funderar dock på att se resten någon gång i framtiden men blir nog inte än på ett tag i alla fall :)

2016-12-04 @ 21:25:20
URL: http://www.gillafilm.se
Postat av: Lina - The Movie Freak

Dexter är nog en av mina stora favoriter och sjuk som jag är så är han också min absoluta dröm-man.

2016-12-04 @ 21:27:38
URL: http://themoviefreak.se
Innan DU kommenterar...
- Läs inlägget innan du kommenterar
- Kommentarer som inte har med min blogg att göra raderas
- vid frågar om tv-serier eller film mejla frokentv@hotmail.com
- Vid intresse för samarbete kontakta frokentv@hotmail.com

Namn:

Mejl: (publiceras ej)

blogg/hemsida:


Kommentar:


Trackback