2016: 5 bästa serierna som inte är nya men som jag inte börjat följa fören i år...


Det är december dags att summera 2016 så jag tänkte börja med att göra en topp 5 på serier som inte är helt nya men som jag börjar följa någon gång under 2016. Det kan alltså vara en serie som inte har sänt nya avsnitt på flera år vars serie jag inte tittat in fören i år eller en serie som fortfarande är pågående men som har några säsonger bakom sig men som jag inte sett fören just i år. Vilka är era favoriter? Här är alla fall min topp 5
 
1. shameless (2011 - pågående) 
well, följer ni min blogg borde detta vara ganska givet - min nya favoritserie. Handlingen är trovärdig & karaktärerna är helt fantastiska. Det är som att skaparna till serien gått in i min hjärna för att se vad den ultimata serien för mig skulle vara och de lyckades. Dessutom har vissa storylines träffat mig på pricken och det är det folk brukar gilla alla fall när de tittar på film så shameless är ett stort tips från mig till er. Serien följer 6 syskon i Chicago som i stort sätt har uppgiften att ta hand om varandra så gott det går eftersom deras pappa är alkoholiserad och deras mamma lämnat familjen. Jag tror jag aldrig haft svårare att välja en favoritkaraktär dels för att jag gillar de flesta och dels för att det kan vara ganska olika beroende på säsong men topp 3 är nog Lip, Ian och Mickey.
 
 
2. Prison break (2005 - 2009)
Jag lägger min uppmärksamhet på er säsong 1 & 2 som jag såg i Januari och blev så förälskad i men sedan blev jag tyvärr ofantligt besviken på säsong 3 & 4 men jag tänker inte fokusera på det. De två första säsongerna av prison break var rena himelriket - väldigt välgjorda och beroendeframkallande. Serien följer två bröder där en av dem är dömt till döden för ett brott han inte begått och hans bror rånar därför en bank för att få komma in i samma fängelse för att få ut honom. Mina favoriter var ganska överlägset David ("tweener", förövrigt typ värdens mest underskattade karaktär, han var ju så amazing), C-note & Sucre. Om ni inte sett serien TIPSTIPS, de två första säsongerna är otroligt bra.
 
 
3. Skam (2015 - pågående)
Jag har bara sett första säsongen men den träffade mig såsåsåså bra så skam är värd att vara med på min lista här. Jag ser mycket fram emot resterande säsonger (det finns totalt 3). Serien följer några ungdomar som precis börjat gymnasiet i Oslo. Varje säsong fokuserar lite extra på en av karaktärerna (hitills på mina topp 3 favoriter, så det är ju skönt).
 
 
4. Dexter (2006 - 2013)
Dexter är en serie jag velat kolla in ett tag men som jag skjutit upp och skjutit upp. Tills jag ganska nyligen betämmde mig att ge serien en chans och det var bra för wow, vad bra den är. Har än bara sett två säsonger men verkar ju mer än lovande om man säger så. Serien följer blod-analytikern, brodern & pojkvännen Dexter. Han lever ett dubbelliv då han också är seriemördare men enligt honom dödar han bara "the bad". Jag älskar tonen serien har och trotts temat så känns den väldigt verklighetstrogen.
 
 
5.  You're the worst (2014 - pågående)
My dark comedy♥ älskar den - i synnerhet första säsongen men de två resterande säsongerna är bra också. Serien följer två karaktärer som inte tror på kärlek men slutar väl upp rätt så kära i varandra ändå. Det är switchar lite vem av huvudkaraktärerna man gillar mest men skulle säga att jag personligen oftast gillar Jimmy mer än Gretchen. Edgar är dock karaktären jag gillar mest i hela serien.


Kommentarer
Postat av: Netti Starby

Kul att få se vilka serier du följer och just nu följer jag bara julkalendern :-D Kramis

2016-12-07 @ 15:23:51
URL: http://starbys.se/
Postat av: Celine

ÄLSKAR SKAM! Alltså gud det är min nya favoritserie alltså <33

2016-12-07 @ 15:41:26
URL: http://celinelf.blogg.se
Postat av: Alice Lindström

Började nyligen se you're the worst, helt okej enligt mig :)

2016-12-07 @ 17:40:54
URL: http://alicelindstrom.se/
Postat av: Zyllah

Skam håller på att ta över världen (eller norden i alla fall). Vart jag än går pratas det om den serien, helt otroligt. Man kanske ska se den för att se vad allt ståhej är om. <3

Svar: ja, den har gjort ett genombrott internationellt i år :) såå är nog därför. Första säsongen finns på svtplay om du vill se.
FrökenTV, bloggen om tv och film

2016-12-07 @ 19:15:09
URL: http://zyllah.com/
Postat av: MALIN

Prison break är bäst! Ser framemot fortsättningen! Kram

Svar: Jag är inte jätte pepp på nya säsongen då jag inte gillade sista säsongen :/ men hoppas verkligen fortsättningen blir bra.
FrökenTV, bloggen om tv och film

2016-12-07 @ 20:35:23
URL: http://malinkirstine.se
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Har faktiskt inte sett någon av dessa, borde kanske kika in dem! :) Själv har jag för första gången gått igenom alla avsnitt av både How I met your mother och That 70s show, serier jag sett många avsnitt av, men aldrig från början till slut :)

Svar: åååh, How I met yout mother har jag följt slaviskt :D. That's 70s show har jag bara följt på tv, men sett nästan alla avsnitt, älskar båda! Mitt störts tips är såklart Shameless :D hehe.
FrökenTV, bloggen om tv och film

2016-12-07 @ 21:20:41
URL: http://spontan.blogg.se
Postat av: Tilda Barkselius

Skam blir bara bättre och bättre, du har massor att se fram emot!

Svar: ville egentligen vänta på svt men kunde inte riktigt så har sett några avsnitt på säsong 2 nu :D, mycket bra!
FrökenTV, bloggen om tv och film

2016-12-07 @ 21:49:00
URL: http://tilda.vione.co
Innan DU kommenterar...
- Läs inlägget innan du kommenterar
- Kommentarer som inte har med min blogg att göra raderas
- vid frågar om tv-serier eller film mejla frokentv@hotmail.com
- Vid intresse för samarbete kontakta frokentv@hotmail.com

Namn:

Mejl: (publiceras ej)

blogg/hemsida:


Kommentar:


Trackback