parallellt universum: evak (nyårs-scen)


hehe, höll på att skriva ett nyhets inlägg tidigare idag där jag skrev en grej om skam och nämnde att SKAM aldrig kommer vara en serie jag skriver så mycket nyheter om eftersom serien lite är uppbyggd så och sedan någon timme senare så lägger Julie Andem (skaparen sv skam) ut den här bilden på sin instagram. Vill hon ha mig (oss) död eller? (in a good way u know) Någon som vet om internskämt förresten är en mer vanlig grej i Norden än typ Usa, osv? tycker de aldrig kör med det i serier men de har kört rätt mycket med det i Skam.Klä dig som...


och skam-febern forsätter även idag då jag tänkte göra ett klä dig som inlägg eftersom det var 100 år sedan sist känns det som. Det blir ett klä dig som inlägg med Noora från skam som inspo.
1 → FINNS HÄR ι 2 → FINNS HÄR ι 3 → FINNS HÄR ι 4 → FINNS HÄR ι 5 → FINNS HÄR ι 6 → FINNS HÄR ι 7 → FINNS HÄR ι 8 → FINNS HÄR
 
 
inlägget innehåller adlinksLooking: säsong 2


 Betyg på imdb: 8,2/10 ι Mitt betyg: 8/10

Jag vet inte riktigt varför jag väntade så länge med att se andra säsongen för den var riktigt bra. Jag älskar när serier har såhär realistisk ton vilket det tyvärr inte direkt kryllar om i serievärlden så jag blir så glad när jag väl ser sådana här serier. Många vill nog komma in i någon magisk drömvärld när de tittar på film och serier men jag vill nästan enbart känna igen mig och blir lite uttråkad när serier/filmer går för långt bort ifrån verkligheten. Andra säsongen fortsätter följa Patrick, Agustín och Dom och deras liv i San Francisco och hur det är att leva som homosexuell i dagens samhälle. Jag älskar the 3's relation till varandra, de lever ju egentligen så totalt olika liv men har ändå en så fin vänskapsrelation till varandra och står alltid på varandras sida. Jag har alltid tyckt att Patrick har haft en något intressantare storyline än de andra och står fast vid det även här men han är ju också lite mer huvudroll än de andra två så det ska nog falla sig naturligt antar jag. Jag tyckte dock att de var intressant att följa alla tre den här säsongen - har alltid gillat Dom och Agustíns handling med hans pojkvän som var hiv-positiv kändes väldigt nödvändig för vilken typ av serie detta faktiskt är.
 
Hittills i serien har det väl varit ganska uppbyggt att Patrick ska ha någon slags konflikt med sig själv om han har mest känslor för Kevin eller Richie så jag tyckte att det var så skönt att han tillslut valde att faktiskt gå in i en relation helhjärtat och försöka ha en vänskaplig relation med den andra. Jag har för mig att jag inte riktigt gillade Patrick och Richie som par förra säsongen men jag gillade verkligen Richie som karaktär i andra säsongen, verkar så snäll. Jag har alltid gillat tanken på Patrick och Kevin som par så när det tillslut hände så blev jag så glad för de var verkligen fina tillsammans men jag fick panik av sista avsnittet när Kevin drar upp öppet förhållande som alternativ. Alltså arghhh!!! Jag satt och kokade i stort sett. Min personliga åsikt om det där är och kommer så förbi att det är något fel i relationen om man ens tänker i de banorna, så där började jag avsky Kevin. Dessutom är det ju helt uppenbart att Patrick inte skulle gå med på det. Det fattar man om man ens känner honom lite grann, att han inte är den typen. Sedan om Kevin nu ska försöka ändra sig för att han "älskar" Patrick så mycket - nej, jag köper det inte för du är en idiot PUNKT. Jag kan se Patrick sluta upp med Richie i framtiden då jag tror att de skulle vara bättre för varandra i längden MEN han har pojkvän så Patrick får vänta tills de tar slut isf, han ska inte vara där och förstöra. I somras släpptes det en avslutande film på hela serien som utspelar sig ett år efter säsong två, inte sett den än så det ska bi spännande att se hur allting slutar.Topp 10 karaktärer (från tv-serier) under 2016


1. Eskild Tryggvasson från Skam

En av mina favorit karaktärer ever!!! quote king? check. Vilket i vanliga fall räcker rätt långt för mig men han är så mycket mer än bara det. Jag tror att många kan känna igen mycket i hela hans personlighet om ni har äldre sykson för han har en typisk sådan roll (även fast han inte är någons syskon vad man vet om, inte blodrelaterat alla fall). Han är väldigt rolig, snäll och förstående men in in a way lite överbeskyddande. Jag tror att jag älskar honom så mycket just pga detta, för att jag själv är yngst och har äldre syskon och också för att jag kände igen mig så mycket i Isak i hela deras relation och ja, jag gillar ju mina egna syskon så ;)
 
 
2. Carl Gallagher från Shameless
Pratar vi om karaktärsutveckling under 2016 så bör denna person vinna alla pris det går att vinna för jösses vilken total utveckling han  gjort som karaktär. Från att i säsongen innan varit lite halvkriminell till att utvecklas till en ganska mogen ung man. En karaktär som verkligen utvecklas för att han kämpar trotts att förutsättningarna är emot honom på så många plan. Trotts att han är yngst så har han kommit så mycket längre  än sina äldre syskon och därför förtjänar han en så pass hög placering på listan.
 
 
3. Noora Sætre från Skam
Fantastisk karaktär rakt igenom! 2016 var hennes år med egen säsong där man fick fördjupa sig i henne ordentligt  och hon har även haft en fin och nödvändig roll i säsongen efter hennes. Det är väl helt omöjligt att inte älska henne?
 

4. Noah Foster från Scream
quote king osv. går det att inte älska Noah? han gjorde också ett i mina ögon väldigt stort lyft med sin karaktär i andra säsongen och var den karaktär i hela serien som jag uppskattade mest.
 

5. Even Bech Næsheim från skam
the love of my life, typ. Först och främst så jäääkla söööt! Sedan uppskattade jag hans karaktär så mycket - charmig men samtidigt rätt dark-minded. Jag tyckte hans handling var fantastiskt uppbyggd och riktigt realistisk. Jag älskade hans utveckling som karaktär även fast jag tyckte om honom snabbt så växte han mycket i hela sin personlighet genom säsongen och han är en sådan där karaktär som verkligen förtjänar att få sin helt egna storyline för det känns som att han har så mycket mer att berätta, vi har bara tagit lite på ytan.
 
 
6. Poussey Washington från orange is the new black
Den enda karaktären i Orange is the new black som på riktigt är helt och hållet genomgod och förtjänar all lycka i världen. Hon sticker ut trotts att det är en serie med så himla många färgstarka karaktärer vilket borde säga mycket. Den här säsongen mådde jag så dåligt för hennes skull och hennes öde var painpainpain. Hon förtjänade verkligen så mycket bättre ♥

 
7. Jonathan Byers från stranger things
stranger things är överlag en serie med många fantastiska karaktärer men karaktären som i mina ögon stack ut en aning var helt klart Jonathan Byers. Jag menar varför skulle han inte göra det, han är pretty amazing faktiskt! Jag älskade speciellt hans relation med Will och sedan såklart även Nancy. Hans karaktär är rätt mörk av förklarliga stjäl men var ändå alltid så himla snäll vilket jag uppskattade.

 
8. Marcus 'Dizzee' Kipling från the get down

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men jag älskade verkligen Dizzee så mycket. Han var en bra avbrytare till resterande karaktärer då han kändes annorlunda på något sätt, kanske lite vilsen eller något. Det kändes också som att han utvecklas så mycket för varje avsnitt och jag älskar ju sådant.
 

9. Eleven från stanger things
Eleven är en väldigt unik och mörk karaktär som bör hyllas till skyarna så ofta som det går för hon är så amazing!
 

10. Krystal från Orphan Black
QUEEN!!! Krystal kommer in och tar över varenda scen. Mina förhoppningar på henne under 2017 är skyhöga.
 

Också värda att nämnas: Magnus Fossbakken (skam), Isak Valtersen (skam), Luke Danes (gilmore girls), Emily Gilmore (gilmore girls), Helen Solloway (the affair), Cole Lockhart (the affair) & Kevin Pearson (this is us).tema: nyår


Jag har inte gjort temainlägg på 100 år känns det som så det kanske är dags. Veckans tema tillsammans med Elsa, Sara, Emelie, Karin & Lovisa är nyår vilket känns lägligt då det snart är just nyår och helt nytt år. Så här kommer några punkter om vad jag ser mest framemot under 2017 :).
 
 
- Flera serier jag följer kommer att läggas ner. Det kanske låter sorgligt men jag kan tycka att det kan vara skönt att få ett avslut av de flesta serierna, bara de inte går alldeles för fort förstås. Serier som jag följer som kommer sända sitt sista avsnitt under 2017 är - Pretty little liars, the leftovers, Orphan black, switched at birth & The vampire diaries. Tror att det kan bli någon mer men som inte fått domen än.
 
- Alla nya serier som har premiär. Jag kommer att titta in Riverdale, 13 reason why, Big little lies, Mindhunter, famous in love & Beyond (samt nya säsongen av twin peaks). Brukar alltid bli någon extra här men de är dem jag är säker på just nu.
 
- Jag kommer att börja med ett lite större projekt  i februari men mer om det då. Det är självfallet relaterat till tv-serier.
 
- Alla nya säsonger av serier jag gillar sedan tidigare bla. Skam, Shameless, Orange is the new black, degrassi, scream, Bojack Horseman, osv.
 
- självklart också alla filmpremiärer under 2017 och där ser jag mest framemot → beauty and the beast, a dog's purpose, baby driver, Star Wars: Episode VIII och IT.
 The get down: säsong 1A


 Betyg på imdb: 8,5/10 ι Mitt betyg: 9/10
 
Alltså wow!!! En lite seg början men som tog i sig rejält efter första avsnittet och sedan var allt så himla bra rakt igenom. Serien utspelar sig i New york (Bronx) i slutet av 70-talet och följer några ungdomar och har stort fokus på utvecklingen av hipp-hoppens uppkomst. Skaparen till serien är Baz Luhrmann och Stephen Adly Guirgis, jag har ingen relation till sist nämnda men skulle säga att jag har god relation till Luhrmann's filmer då jag tycker bra om de flesta och är man ett fan av hans filmer sedan tidigare så känner man nog igen tonen även i the get down. Serien är hittills den dyraste serien som netflix har producerat och det syns absolut, vissa scener är så makalöst gjorda och visar verkligen upp en wow-effekt på ett så artistiskt sätt så jag antar att det var värt mödan.
 
Handlingen är intressant att följa, det är en huvudstory delat med några mindre men som är väldigt kopplade till varandra. Skådespelar insatserna är mycket väl godkända i synnerhet Justice Smith och Shameik Moore som verkligen fångade mig totalt i varje scen de hade tillsammans. Karaktär mässigt så gillade jag verkligen Jaden Smith's karaktär och ser en pågående karaktärsutveckling där inför kommande avsnitt. De här är en av de serierna som netflix valt att dela upp i två delar och alltså inte släppa hela säsongen på en gång, så sex stycken helt nya avsnitt som är fortsättningen på första säsongen har premiär under 2017. Oklart när än så länge men jag skulle gissa redan nu under våren. Självklart kommer jag även att se de avsnitten då jag älskade i stort sätt allt med dessa avsnitt. Det enda egentligen negativa är att första avsnittet är rätt segt men tar man sig förbi det så kan man vänta sig rena himelriket för resterande avsnitt är helt fantastiska.
tårtan som går in genom brevinkastet


- inlägget är ett samarbete -
Jag vill tipsa er alla om postkakan. Vad är det kanske ni undrar, precis som det låter faktiskt ;). Postkakan är en tårta som man kan beställa HÄR som levereras rakt ner i din brevlåda och kan levereras nästan vart du än befinner dig i hela världen. Driver du exempelvis eget företag så går det även att beställa tårtbitar med din logotyp på för en riktigt billig summa. Tårtorna finns för tillfället i fem olika smaker så vilket tårta som passar bäst för dig väljer såklart du själv :).<3


Jag saknar SKAM, så ja självklart så får jag spamma...Sammanfattning v.51


Shameless 7x12 - Requiem for a Slut (säsongavslut)
"It was an eventful childhood"

Så jag hade nog bara en svacka förra avsnittet för det här var riktigt bra. Jag blev så himla glad av att se Carl, jag hade saknat honom mer än jag trodde. Han är ju överlägset den som har växt upp mest i sin familj även fast han är yngst (förutom Liam då men gills han ens?). Jag hoppas verkligen han är med hela nästa säsong. Franks beteende i det här avsnittet var under all kritik men jag förstår såklart att han var sårad över Monica men han gör bara hela situationen värre genom att bete sig sådär vidrigt. Det Fiona sa var dessutom sant, det är ju alltid hon som fått ta ansvaret, även när hon själv var ett barn vilket är en så hemsk tanke. Jag tyckte så synd om Trevor efter att Ian sa att han hade varit med Mick och då gillar jag inte ens människan men tycker han är värd bättre än den skit han fått från Ian. Jag tycker att det är tråkigt att Ian inte verkar kunna vara trogen i en relation, inte bara nu utan det har han visat tecken på tidigare flertal gånger. Älskade slutet och det skulle funkat som ett avslut för hela serien men finns också mycket att bygga på inför nästa säsong.
 

the affair 3x05 - 305
"Woo hooo! Block island, baby! We love ya!"
 
det här avsnittet var riktigt bra.  Jag tycker vakten är så himla obehaglig men jag anade att det inte var han som följde efter Noah redan innan och nu står det väl ganska klart att han enbart bara är traumatiserad. Alltså att han i stort sett hallucinerar allting, vilket också får mig att tro att han även högg sig själv men att han inte minns det. Så tröttsamt att Alison skulle gå och ligga med både Cole och Noah med typ en dags mellanrum. Dessutom är det så osmart att hon ens ger Noah några förhoppningar när hennes största fokus borde vara vårdnaden av hennes barn
 

Eyewitness 1x10 - Mother's Day (säsongavslut)
"Right, like I'm not going with you"
 
Jag trodde väl inte det var så mycket att oroa sig för gällande att Lucas eller Philip skulle dö och det hade jag ju rätt i så det var skönt. Jag har inte riktigt förstått philkas-shippet innan men här såg jag verkligen potential i det och kan absolut tänka mig att se en utveckling av det om serien blir förnyad för en andra säsong vilket vi inte vet fören slutet av januari. Jag trodde att det skulle bli en twist med Ryan eftersom vi fick reda på att det var han så tidigt i säsongen men ingenting på den fronten vilket kanske var själva konceptet av serien att vi som tittare skulle veta medans Helen och co. var ovetande till sista avsnittet.


scream queens 2x10 - Drain the Swamp (säsongavslut)
"Well, he watches a lot of television. 'Modern Family' impacted him deeply"
 
I början av säsongen så trodde jag inte att de skulle koppla storyn så mycket till första säsongen men mot slutet blev det mer och mer självklart att det alltså var det de försökte göra. Älskade bla. att Wes fick vara endel av storyn även i andra säsongen och även varför han var med hade stor koppling till första säsongen. Det var ett perfekt avslut med att  Red Devil dök upp igen (jag gissar på att det är Grace?!) i Chanel's bil och jag kan se hela serien sluta så men det gjorde det såklart också väldigt öppet för en fortsättning.God jul!!!!!

Christmas/nyår's klänning i PLL-style


Spencer → klänning, örhängen  Hanna klänning, halsband, örhängen
 
 
*inlägget innehåller adlinksTrailern till Riverdale är här!


Riverdale har äntligen släppt en hel trailer, woop!  Jag är inget stort superhjälte fan så är glad att "min" serietidning också får komma till liv i en tv-serie. Är uppväxt med Archie samt Betty & Veronica så jag längtar verkligen till premiären i januari. Serien ser ju dock otroligt mörk ut i jämförelse med tidingen men det blir nog bra.serielistan


Wop! Jag tänkte uppdatera med en serielista nu när året är på väg att ta slut. Jag har inte gjort detta på två år så det är dags helt klart. Vill ni av någon anledning jämföra så kan ni läsa mitt inlägg från 2014 HÄR!
 
 
Serier jag ligger i takt med...
100 code (s1), Bojack horseman (s3), Degrassi/next class (s2), eyewitness (s1), Girl meets world (s3), lost & found music studios (s2), Master of none (s1), Orange is the new black (s4), Orphan black (s4), Pretty Little Liars (s7), Scream (s2), scream queens (s2), Shameless (s7), sense8 (s1), SKAM (s3), Switched at birth (s4), the affair (s3), The Big Bang Theory (s10), The fosters (s4), The leftovers (s2), the ranch (s1), The Vampire Diaries (s8), This is us (s1), stranger things (s1), unbreakable kimmy schmidt (s2), young and hungry (s4), younger (s3) & you're the worst (s3) – 28 stycken.
 
Serier jag ligger efter med...
Dexter (säsong 3)
heartland (säsong 6)
looking (säsong 2)
teen wolf (säsong 5)
The Mindy Project (säsong 4)
twin peaks (säsong 2)

Serier jag sett klart från början till slut...
10 Things I Hate About You, Bunheads, Carrie diaries, Chasing life, Dawsons creek, Desperate Housewives, don't trust the b in apartment 23, Faking it, Friends with better lives, Full house, Gilmore girls, glee, Gossp girl, Hannah Montana, Hart of dixie, Hemlock Grove, Heroes, How i met your mother, Jane by design, Life Unexpected, Once and again, one tree hill, Parenthood, Prison break, Ravenswood, Rectify, Skins, Sonny with a chanse, Summerland, The Goodwin Game, The oc, The Secret Life of the American Teenager, Tre kronor, Twisted, True detective & wizards of waverly place – 36 stycken (inklurerar dock inte mini-serier vilket bla. de flesta svenska serierna är)
 
Serier jag inte sett men vill se...
Brothers & Sisters, catastrophe & pushing daises – 3 stycken
 
Serier jag gett upp och antagligen inte kommer forsätta se...
90210 (s5), Bates Motel (s3), Beverly hills (s7), Buffy - The Vampire Slayer (s3), Game Of Thrones (s3), Girls (s4), House of cars (s2), Lost (s4), Once Upon A Time (s4), Scandal (s1), sex and the city (s4), Skilda världar (s3), Supernatural (s5),The Lying Game (s1), True Blood (s3), under The Dome (s1) & Veronica Mars (s2)  – 18 styckenjordskott: teaser trailer för säsong 2


Teaser trailer för andra säsongen av Jordskott, woop! Serien kommer tillbaka hösten 2017.Serietips för ledigheten


Julledig? då kommer här fyra serietips att se ↓
the night of - En mini-serie av HBO som sände sin säsong tidigare i år där vi får följa karaktären Naz som efter en natts festande med en tjej han inte känner sedan tidigare vaknar upp och upptäcker att hon har blivit brutalt mördad och han blir sedan anklagad för mord. En bra mini-serie är ju perfekt att ta sig ann såhär under ledigheten.
the wire - Behöver ni en lite längre serie och som dessutom är kvalitetsmässigt hög så måste ni se the wire. Det är en unik polisserie som utspelar sig i Baltimore där vi får följa både polisens sida av fallet men även brottslingarnas.
looking - två säsonger med en avslutande film som följer tre vänner i san Francisco och bla. hur det är att leva som homosexuell i dagens samhälle. Väldigt bra, rekommenderar den verkligen - färgstarka karaktärer och realistisk.
olive kitteridge - en mini-serie på fyra delar, perfekt längd om ni frågar mig. Serien bygger på Elizabeth Strouts Pulitzer Prize-belönade roman med samma namn och följer karaktären Olive, en mellanstadie-lärare i en på ytan lugn New England-stad.
 
 
*adlinksTopp 10 serier under 2016


Shallå. Jag brukar ju göra en topp 10 lista över mina favorit filmer varje år men i år tänkte jag även göra det med mina serier eftersom tv-serier ändå är mitt huvudtema här. Listan är över serier med pågående säsonger under 2016 - kan alltså vara en helt ny serie som haft premiär i år eller en serie som har några säsonger bakom sig men som fortfarande har släppt nya avsnitt under 2016. Det är en topp 10 lista över hur årets säsong varit, alltså inte serien överlag :). Vilka serier var era favoriter under 2016?
 
1. Skam  (säsong 2 & 3)
Andra säsongen av skam gick mellan mars - juni tidigare i år och säsong 3 hade premiär i Oktober och sände sitt sista avsnitt i fredags. Serien utspelar sig terminsvis (anledning till 2 säsonger/år) och följer några karaktärer under sin gymnasietid i Oslo. Varje säsong fokuserar lite mer på en av karaktärerna - i säsong 2 var det Noora och i säsong 3 Isak. Båda säsongerna är väldigt bra, igenkännande och realistiska. Serien utspelar sig i Norge så det är väldigt likt det liv vi lever här vilket gjorde det ännu mer speciellt för mig. Jag vill lyfta fram säsong tre lite extra (även fast säsong 2 också är riktigt bra). Dels för att det blev nån slags besatthets känsla för mig där men också för jag är evigt tacksam för storylinen, så tacksam, så innerligt jääkla tacksam. Fokuset ligger mycket på psykisk ohälsa men tas upp på ett mycket bättre sätt än vad serier brukar göra. Och sedan såklart Isak & Even, ugh ♥ på riktigt de sötaste paret jag någonsin sett på en skärm och sådan otrolig makalös kemi - den lyser bara de hälsar på varandra i stortsätt.
 
2. Stranger things (säsong 1)
Den bästa nya serien i år utan tvekan. Levererade verkligen något ut av det vanliga och bjöd på en tripp till 80-talet som vi aldrig kommer att glömma. Serien följer en 11-årig pojkes familj och vänner efter att han spårlöst försvunnit och de måste göra allt i sin makt för att få tillbaka honom med lite hjälp av stadens polis.
 
3. Bojack Horseman (säsong 3)
Säsong 3 av Bojack Horseman är en betydligt mörkare säsong än vad vi tidigare fått se av serien och jag älskade det så mycket. Det har ju alltid varit lite av en mörk komedi men detta var något mer - säsongen hade verkligen så otroligt mycket djup. Jag gillar inte animerade/tecknade vuxen serier i vanliga fall men tycker verkligen att Bojack är ett rent mästerverk, så himla bra. Serien följer som tidigare Bojack Horseman, en avdankad skådespelare känd från en sitcom som var populär på 90-talet. Vi får följa honom 20 år senare men i denna säsong i en betydligt mörkare tappning än tidigare.

4. Orange is the new black (säsong 4)
På tal om en mörkare säsong, detta var ännu en, vilket jag kände behövdes efter att säsong tre varit rätt så tråkig. Säsong fyra hade mycket mer djup och var riktigt känslosam. Säsong fyra börjar i något som ser ut som ett raskrig men upplösningen blir mycket värre än så. Väldigt känslosam säsong, jag bröt ihop i näst sista avsnittet = så jäkla sorgligt. Det är dock ett bra betyg när jag gråter till serier, hehe.
 
5. Scream (säsong 2)
När scream hade hade premiär med sin första säsong 2015 så tyckte jag att det var en helt okej serie men säsong två var något helt annat. Andra säsongen var verkligen bra - storyn var intressant, karaktärerna utvecklades så mycket och Noah var rena citat kungen. Scream är vagt baserat på filmserien med samma namn och andra säsongen följer samma karaktärer som i säsong ett efter att flera av deras vänner blivit mördade av en seriemördare och allt verkar vara i sin ordning igen men we all know.
 
6. Shameless (säsong 6 & 7)
En av mina absoluta favorit serier som fortfarande är är så bra. Under 2016 fick jag njuta av två säsonger av serien pga ändringar i showtimes schema. Det här är fortfarande en serie jag ser mycket framemot att se nya avsnitt av och det är något med den som gör att jag nog alltid kommer älska den även fast serien inte riktigt är lika bra som den en gång var. Sjätte säsongen var riktigt bra och bjöd på en väldigt mörk säsong där Carl stod i fokus och gjorde en riktigt fin utveckling av sin karaktär. Sjunde säsongen har varit något ojämnare men har bjudit på många fina moments trotts det. Shameless följer som vanligt sex syskon i chicago som har i uppgift att ta hand om varandra då deras pappa är alkoholiserad och mamman i stort sätt övergett familjen.
 
7. Orphan black (säsong 4)
Efter en sämre tredje säsong så var jag så glad av kvalitén var där igen för fjärde säsongen var så himla bra. Tatiana Maslany är så makalöst duktig i alla roller som hon spelar och jag måste säga att jag även blev riktigt imponerad av Ari Millen den här säsongen. Det här är en serie som egentligen förtjänar så mycket mer uppmärksamhet den får för den är fantastisk. Säsongen fokuserar på Sarah som motvilligt återvänder hem igen för att snabbt upptäcka något underligt som kommer visa sig ha koppling till henne och de andra klonerna.
 
8. This is us (säsong 1)
En ny dramaserie där fokuset på familjen och främst syskonrelationer står i fokus. Serien är uppdelad i nutid och i "dåtid". I nutid: då syskonen är i 35-års åldern men också i dåtid under deras uppväxt där vi också får en relation till deras föräldrar. Serien presenterades som en ny parenthood innan den hade haft premiär och jag förstår jämförelsen även fast serierna överlag egentligen inte är lika alls. Jag gillar dock båda självfallet och this is us är en feelgood-serie men lite sorgliga inslag så som jag gillar det helt enkelt. Finns inte så mycket att klaga på, en bra dramaserie helt enkelt som känns realistisk.
 
9. The night of (säsong 1)
En välgjord och spännande serier producerad av HBO som passar bra som mini-serie. Vi får följa karaktären Naz som efter en natts festande med en tjej han inte känner sedan tidigare vaknar upp och upptäcker att hon har blivit brutalt mördad och han blir sedan anklagad för att ha mördat henne men är han oskyldigt dömd eller inte?
 
10. Gilmore girls: a year in the life
En av mina favorit serier kommer tillbaka till skärmen för ett tag, det måste väl vara bland det bästa på året. Allting som skedde innan premiären var toppen av det hela, alla bilder, trailers och intervjuer - jag var så himla pepp. Mäter man känslan innan så skulle GG ligga på min topp 3 utan tvekan men när det gäller att bedöma hur avsnitten sedan var så är det nog alltid lite annorlunda. Orginalserien är som sagt en av mina absoluta favorit serier och A year in the life hade känslan. Jag älskade inledningen och allt med första avsnittet. Efter första avsnittet var det inte perfekt, det fanns brister i själva upplägget och fokuset kunde ibland rikta in sig på detaljer som kändes ganska onödiga i det stora hela plus att slutet kändes lite mjaaa. Serien får plus poäng för känslan, har svårt att inte gilla det jag ser när det är GG. Serien följer Lorelai & Rory 9 år efter att vi sagt hejdå 2007. Vi får återigen besöka Stars hollow och alla karaktärer från förr.båtprylar från hjertmans.se


- inlägget är ett samarbete -
Ett tips nu innan julen är att checka in hjertmans.se och deras båtvård. Är ni båt-personer så är deras hemsida ett måste de har många fantastiska produkter. Jag vill tipsa lite extra om deras båtfärger som finns i massa olika färger som kommer att göra att din båt blir riktigt snygg igen. Deras produkter har dessutom riktigt bra priser. Kolla även in deras stora kampanj som pågår just nu med massa produkter.TV-Bänkar


I samarbete med Chili så vill jag tipsa om några av deras otroligt fina tv-bänkar till riktigt bra priser. Perfekt att inskaffa lagom till julmyset♥. En film på kvällen borde nämligen vara standard såhär i juletid men självfallet också efter jul i vinterkylan. Här under är fyra av mina favoriter, vilka av deras tv-bänkar gillar ni bäst? Kom även ihåg att kolla in Chillis andra varor så som deras soffor och annan inredning som ni kan behöva eller varför inte köpa en julklapp till någon du tycker om? I helgen är det nämligen äntligen jul :Dalt er love


Skam må va över för ett tag men this face is not... Alltså såå jäkla söt, orkar inte. Ge Even en storyline (även om han inte är main) i säsong 4 - pretty please.best of 2016 (tv-serier)


Årliga tv-listan är här! Jag har gjort den här listan i några år nu och såklart även i år. Vad har varit bäst seriemässigt i år? lets find ut. Överlag har det varit ett bra serieår måste jag säga, jag är nöjd.
 
Årets beroende: Shameless
Årets snyggaste man:  kanske inte snyggast men sötast, Henrik Holm (skam).
Årets vackraste kvinna: Emmy Rossum (shameless).
 
 
Årets finaste kärlekspar: Isak & Even från Skam.
Årets bromance:  Min all time favorit bormance som fick återförenas en liten stund i år - Jess & Luke från gilmore girls.
Årets womance: tjejgänget i skam.

 
Årets hejdå: Inte direkt många serier som jag följer som jag måste säga hejdå till i år men lite sorgligt att Pretty little liars började sända sin sista säsong kanske. Serien slutar ju dock inte fören nästa sommar så det är lugnt ett tag till.
Årets borde-bli-nerlagd: väldigt besviken på denna säsongen av the affair så skulle inte bli ledsen om det är sista säsongen.
Årets tv-comeback:
I guess Orange is the new black som jag tyckte svackade rejält förra året men hade en riktigt bra säsong i år.

Årets WTF: att jag plötsligt hatade Mickey i Shameless.

 

Årets "jag bryr mig inte ett skit": scream queens, suck.. varför fortsätter jag ens kolla?

Årets sämsta nedläggning: den enda serien jag följer som kommer att läggas ner i år (som fått domen alla fall) är Rectify och det är inget jag direkt sörjer då själva konceptet av just den serien inte skulle kunna hålla speciellt mycket längre än så.

Årets käftsmäll: Nico i Skam är den enda jag kan komma på.

 
Årets skratt: Ja, där kom problemet med att jag bara ska kolla på så djupa draman. Mina serier som tidigare varit ganska milda i tonen har i år haft så mörka storylines så jag vet helt ärligt inte.

Årets gråtatfest: Näst sista avsnittet av Orange is the new black </3

Årets bästa preplik-person: Eskild i skam känns väl ganska överlägsen där.

Årets breakup: Ian & Mickey I guess.
Årets nykomling: stranger things

 

Årets "snälla gå och dö": har inte riktigt det tankesättet eller kollar på fel slags sereier kanske. Jag blev dock ganska lättad över Monicas öde i Shameless.
Årets bästa skådespelare:  alltid lika svårt att bara säga en men jag måste säga att jag tycker att Tarjei Sandvik Moe från Skam gjorde ett nästan chockerande bra jobb med hans roll med tanke på att han dessutom är så pass ung och inte skådespelat innan (inte framför kameran alla fall).
Årets bästa skådespelerska:
Winona Ryders insats i Stranger things
Årets webb-serie:
Skam ♥
Årets svenska serie: Jag brukar alltid se någon men i år har jag inte sett en enda svensk serie faktiskt. Knappt ens följt några tv-program.
we all was thinking about this right?

SKAM: säsong 3


Betyg på imdb: 8,9/10 ι Mitt betyg: 11/10 (överdriver inte)
 
Skam, vad har du gjort med mig? jag som älskade de två första säsongerna men säsong tre var på en helt annan nivå för mig. Jag är bara lite rädd att jag kommer känna att det blir sämre efter detta, jag hoppas jag har fel förstås. Tredje säsongen fortsätter att följa några karaktärer under deras gymnasietid i Oslo. Den här säsongen fokuserar på Isak. Isak är en av de där karaktärerna som jag kände redan i första säsongen att jag ville veta mer om så jag är glad att han fick en egen säsong som fokuserade på något mer än att han skulle komma ut som homosexuell. Hela hans story var gripande och tog tag i mig väldigt hårt. Hela grejen med hans mamma (väldigt betydande för framtida avsnitt) och att han sedan blir kär i någon som kanske påminner om det han egentligen ville bort ifrån. Isak och Even är överlag ett väldigt OTP-igt par. Varenda scen de hade gick igenom rutan och kändes så elektrisk (så himla bra kemi) - jag har nog aldrig blivit kär i ett par så pass fort tidigare. Deras relation är genom säsongen en process, det finns hinder där men såhär i slutet så känns hela relation väldigt sund och jag tror verkligen att de kan vara bra för varandra.

Jag gillade själva grejen att Isak flyttade in i Nooras gamla rum. Är väldigt glad över den detaljen för det gjorde att Eskild fick vara en stor karaktär även den här säsongen och sedan även Noora när hon kom tillbaka från London. En detalj som borde höja SKAM till skyarna  är hur bra de matchar sina scener med låtarna. Jag minns inte om de varit så bra med de under tidigare säsonger men här tänkte jag verkligen på det, grymt!

 
Visste ni att manusförfattaren till serien åkte runt i Norge och intervjuade ungdomar i ett år innan hon skrev SKAM för att få den där riktigt äkta känslan, lyckades där kan man ju gott och väl säga. Och att hon varit tillsammans med musikern Nils Bech (det är han som sjunger i kyrkan som Isak är i med sina föräldrar 3x09) men att han gjorde slut med henne för en kille som heter Næsheim i efternamn. Dont get it yet? Even heter Bech Næsheim i efternamn så jag antar att han är baserad (åtminstone delvis) på honom.
 
Bästa i säsongen...
+ Evak - Isak & even; minutt før minutt♥ samt kemin. 
+ Isaks utveckling som karaktär vilket jag tvivlar på att han skulle gjort what so ever om det inte vore för Even.
+ Even som karaktär överlag och att skam verkligen tog upp psykisk ohälsa på det sättet de gjorde. Att karaktären i fråga hade en sjukdom men inte blev den (andra serier gör ofta de här felet. Hej, Shameless for example).
+ o helga natt (3x09) scenen!!!!!!!! Kraftfullaste och finaste jag någonsin har sett på en skärm, överdriver inte.
+ Isaks killkompisar ♥! Innan var jag lite mjee inför Jonas men han visade verkligen hur fin vän han är. Och Magnus är Magnus.
+ att säsongen hade stort fokus på kollektivet, älskar verkligen Noora och Eskild. Gillade tom Linn mot slutet där.
+ varje scen Even säger "halla" i.
+ När Magnus frågar Vilde om hon gillar katter. Hon svarar ja. Han svarar att han också gillar katter och sedan jamar hon. Alltså hon är så weird men jag gillar det, hahah.
 
Vem tror ni blir nästa säsongs karaktär? Förra säsongen hintades det endel om Isak, han var inte en så stor del av storyn men han nämndes ganska ofta med tanke på Eskilds "Gay dar" och allt de där. Den här säsongen tycker jag det genom säsongen har hintas om antingen Vilde, Sana eller Magnus. Jag har från ungefär mitten av säsongen hoppas att det ska vara Even även fast jag förstått att chansen till det är mindre men han har verkligen känts som en karaktär där det finns mer att berätta om. Pluset är såklart utvecklingen av han och Isaks relation och att det skulle innebära att Eskild fortfarande var med ganska mycket. Hela uppbyggnaden av att Magnus tillslut kysste Vilde får mig att tro att det skulle kunna var Magnus som blir huvudkaraktär eller alternativt Vilde. Vad jag förstått har många hoppas på Sana men jag känner mig mycket mer intresserad av flera andra än henne. Hon har funkat bra som bi-roll enligt mig men vad vet jag, hon kanske har mer att berätta eller så har hon inte det. Min topp fem på karaktäer jag hoppas att säsong 4 ska fokusera på är följande → Even, Magnus, Vilde, Jonas, Eskild. Vem hoppas/tror ni?
 Sammanfattning v.50 1/2


Jag trodde verkligen att Cole hade gjort själva uppgörelsen om han och Alisons barn bakom ryggen på sin fru så det var rätt skönt att se att han faktiskt inte hade gjort det utan hade varit ärlig. Dock hela grejen att han fortfarande verkar ha känslor för Alison, hmmm. Jag hade en känsla att det kunde vara något sådant, det är osmart förstås men the heart wants what it wants antar jag. Jag tror tyvärr inte att hon känner likadant utan mer bara att hon känner någon attraktion till honom men han är värd mer än så. Det här var de bästa avsnittet på säsongen hittills, jag börjar fundera på om det bara kanske är Noah's storyline som inte intresserar mig speciellt mycket längre för allt annat har varit intressant att följa.
 
 
Jag brukar älskar dig shameless men vad i tusan var detta?!!!! sämsta jag sett, kändes som ett skämt. Tyckte Mickey var ett jäkla vidunder hela avsnittet och han kändes så himla kriminell - har aldrig gillat den sidan av honom men trodde att han lite hade växt förbi det efter säsong 3 eller så. Han som gjorde en sådan karaktärsutveckling genom varje säsong tidigare och dessutom att han fick visa att han var en rätt bra pojkvän i säsong fem. Jag tror att Ian bryr sig väldigt mycket om honom och det var väl av kärlek han gav alla sina sparpengar och sa att han älskade honom och allt de där men mjaa... Deras avslut hade varit bättre i förra avsnittet helt ärligt - kanske att han hade ringt när han kom fram eller något. Monica och Frank var värre än vanligt. Jag hade hört att någon skulle dö i slutet av den här säsongen, antog att det skulle var Monica så det var väl skönt att det var hon antar jag, då jag aldrig gillar henne. Känns som Lip börjar anstränga sig lite för att inte hamna i Franks fotspår så hoppas på det. Men överlag ugh till det här avsnittet - riktigt dåligt. Jag tror inte att jag kommer att ha riktigt samma känsla för Shameless efter det här, tråkigt men så är det tyvärr. Carl kommer tillbaka nästa avsnitt så det ska bli kul alla fall, hoppas han är med nästa säsong också, han räddade ju förra säsongen vädigt mycket för mig så det vore kul.
 
 
Jag älskade att de inte framställde Lucas ex som en dålig person. Serier har en tendens att alltid göra det annars, alla fall till en början. Antar att man ska vara orolig att Lucas eller Philip ska dö i nästa avsnitt och om tanken bara är en säsong så är det möjligt men jag känner mig ändå inte speciellt orolig iför det helt ärlig. Jag ser inte själva grejen i dem som ett par, har förstått att många shippar dem men förstår inte riktigt varför. Lucas är ju bara as jobbig nästan hela tiden, what to like? gillar däremot verkligen Philip så hoppas inte att han dör om någon är tvungen att göra det. Jag har en känsla att det varken är Lucas eller Philip utan Gabe som blir mördad. Jag vill inte att någon ska dö men skulle bli ledsen om det var Gabe :( han verkar så snällRiverdale Postern är här!

Älskar skam och scener som denna, bästa!

Shameless får en åttonde säsong


Efter att det har legat på is om det ska komma en åttonde säsong eller inte ett tag då Emmy Rossum begärt en högre lön än William H. Macy så är det nu bekräftat att det blir en åttonde säsong av Shameless. Filmningen kommer börja i maj så det blir en höstsäsong precis som säsong 7.  Emmy själv bekräftade detta på twitter igår. Inget besked om det blir seriens sista säsong eller ej så det återstår att se. Jag har för tillfället lite blandade känslor för shameless, det är en av mina absoluta favoriter men varit ganska skeptisk till hela den här säsongen.Pretty little liars: 7b trailer

Senaste nytt...


 
- Salem läggs ner och får inte en fjärde säsong. Seriens sista avsnitt kommer att sändas i början av 2017. Tydligen så ska de ha vetat om beskedet innan oss så serien kommer att få ett avslut vilket alltid är bra.
- Marco Polo läggs ner och får alltså bara två säsonger.
- Reign läggs ner efter säsong fyra.
Search Party och People of Earth får båda en andra säsong
- Christopher Gorham (Covert Affairs) har fått en roll i pågående säsongen av 2 brooke girls
- Nicole Byer (Loosely, Exactly Nicole) kommer att dyka upp i säsong fem av Young and Hungry. Hon kommer spela en karaktär som Gabi och Sofia gått i High school med.
 
+ Läs också mitt inlägg jag skrev igår om Golden globe.
 
 
*källor: Här & HärTrailern för Freefroms nya serie beyond är här!


Vad tror ni om Freeforms nya serie Beyound? serien har premiär i Januari. Beyond följer karaktären Holden som vaknar upp efter att ha legat i koma i 12 år. Han upptäcker också att han fått förmågor som har att göra med en Egyptisk konspiration. Jag tycker att serien verkar lovande, lite Kyle XY-vibbar fick jag av trailern.11 frågor om SKAM


Idag släpps andra säsongen av SKAM på Svtplay så om ni inte sett serien än - in med er och kolla. De två första säsongerna finns alltså där och den tredje släpps i januari.
 
1. Den karaktär som jag blev kär i först.
Noora♥. & Isak var är en stadig tvåa.

2. Den karaktär som jag aldrig förväntade mig att älska så mycket som jag gör nu.
Jonas, han utvecklas verkligen jättemycket med tiden. Gillade inte honom speciellt mycket i första säsongen men älskar honom nu. Sen att Magnus skulle bli en av mina absoluta favoriter hade jag inte förväntat mig heller.

3. Den karaktär som alla älskar men som jag inte tycker om. 
Jag tror jag gillar alla karaktärer som är populära men gillar killgänget lite mer än tjejgänget vilket kanske man inte ska prata högt om ;).

4. Den karaktär som alla hatar men som jag tycker om. 
Där är vi nog ganska eniga om tror jag. Tror den enda karaktären som man får lov att hata lite är Nico? han var hemsk. Sedan så gillar jag inte Sonja men förstår henne mer nu än vad jag gjorde i början.

 
5. Den karaktär som jag en gång älskade men inte längre.
Ingen. Alla har snarare växt mer med tiden.


6. Den karaktär som jag vill ”smoocha” (alltså kyssa)

Even!!!♥ så jääkla söt

7. Den karaktär som jag själv skulle vilja vara.

Noora

 

8. Den karaktär som jag vill slå till.
Nico ... who else liksom.

9. Ett par som jag älskar.
Isak & Even♥♥♥.

10. Ett par som jag hatar.
Än har inget par som jag inte tyckt om stått i fokus vilket är rätt skönt.


11. När jag började titta på serien. 

två veckor sedan.
Golden Globe-nomineringar: mina tankar


Bästa dramaserie: The Crown, Game of ThronesStranger ThingsThis Is Us och Westworld.

Jag hoppas på stranger things. Tycker det är kul att this is us blivit nominerad med tanke på att den typen av serier brukar bli ganska förbisedda annars men det är ju verkligen inte den bästa dramaserien som gjorts, känns kanske något överskattad i jämförelse med mycket annat även fast den är bra såklart.

 

Bästa skådespelare i dramaserie: Rami Malek för Mr. Robot, Bob Odenkirk för Better Call Saul, Matthew Rhys för The Americans, Liev Schreiber för Ray Donovan och Billy Bob Thornton för Goliath.


Jag hoppas på Rami Malek, I guess.

 

Bästa skådespelerska i dramaserie: Caitriona Balfe för Outlander, Claire Foy för The Crown, Keri Russell för The Americans, Wynona Ryder för Stranger Things och Evan Rachel Wood för Westworld.


Oh, vilket svår kategori. Här är verkligen alla värd att vinna men jag hoppas lite extra på Wynona Ryder.


Bästa komedi eller musikal: 
Atlanta, black-ish, Mozart in the JungleTransparent och Veep.


Jag är så dålig på komediserier men Transparent  skulle nog vara värda det. Jag har även hört gott om Atlanta.


Bästa skådespelerska i komedi eller musikal: 
Rachel Bloom för Crazy Ex-Girlfriend, Julia Louis-Dreyfus för Veep, Sarah Jessica Parker för Divorce, Issa Ree för Insecure, Gina Rodriguez för Jane the Virgin och Tracee Ellis Ross för black-ish.

 

Bästa skådespelare i komedi eller musikal: Anthony Anderson för black-ish, Gael Garcia Bernal för Mozart in the Jungle, Donald Glover för Atlanta och Nick Nolte för Graves.

 

Bästa TV-film eller miniserie: American CrimeThe DresserThe Night ManagerThe Night Of och People v. O.J. Simpson.


People v. O.J. Simpson eller  The Night Of hoppas jag på.

Bästa skådespelare i en tv-film eller miniserie: Riz Ahmed för The Night Of, Bryan Cranston för All the Way, Tom Hiddleston för The Night Manager, John Turturro för The Night Of och Courtney B. Vance för People v. O.J. Simpson

 

Bästa skådespelerska tv-film eller miniserie: Felicity Huffman för American Crime, Riley Keough för The Girlfriend Experience, Sarah Paulson för People v. O.J. Simpson, Charlotte Rampling för London Spy och Kerry Washington för Confirmation.

 

Bästa skådespelerska i en biroll: Olivia Coleman för The Night Manager, Lena Headey för Game of Thrones, Chrissy Metz för This Is Us, Mandy Moore för This Is Us och Thandie Newton för Westworld.

Thandie Newton gjorde sååå bra ifrån sig i Westworld så jag hoppas på henne.

Bästa skådespelare i en biroll: Sterling K. Brown för People v O.J. Simpson, Hugh Laurie för The Night Manager, John Lithgow för The Crown, Christian Slater för Mr. Robot och John Travolta för People v. O.J. Simpson.
Alltså SKAM<3


Jag kan nog inte tacka Skam tillräckligt för att den här storylinen. Där de tar upp psykisk ohälsa på ett trovärdig sätt och framställer inte personen i fråga som en dålig person. Mitt problem i serier som handskas med samma ämne har ofta varit att karaktärerna sedan lite blir sin sjukdom men här visades skillnaden så tydligt.för en säkrare resa


- inlägget är ett samarbete -
safedriving backkamera är för dig som vill känna dig säkrare när du backar. Oavsett om det gäller din bil, husbil, osv. så finns det du behöver. Behöver du något enkelt eller vill du ha det absolut bästa - du väljer. Safedrive har ett brett utbud så oavsett vad du är ute efter för backkamera  så finns det du letar efter. Trådbundna, Trådlösa och GPS-system är de tre huvudkategorierna, vilken väljer du?Sammanfattning v.49 2/2


Slutscenen, OMGF!!!! Jag döööööör ♥. Jag grät så mycket, alltså den här säsongen har tagit tag så hårt om mitt hjärta och bevisat att norden faktiskt kan bygga upp en äkta och bra serie om de bara verkligen anstänger sig. Förra avsnittet var en bergochdalbana från ren lycka till total smärta och det här avsnittet var sorgligt men slutade i ahhhh♥, det går inte att beskriva i ord men någon slags lycka antar jag samtidigt som hela situationen fortfarande var riktigt sorglig. Jag älskar att Isaks story inte bara har handlat om att han skulle komma ut, utan att det fick vara något mycket mer och gripande än så men det är inte slut än, ett avsnitt nästa vecka också ;). Lär dock gå under när säsongen är slut, ge Even en säsong tack!!! long shoot på den dock men typ Jonas alla fall, please! Förutom det... Magnus det här avsnitt, vilken stjärna och värsta #evak supportern, hahha. Det såg vi ju lite av i förra avsnittet också vilket var gulligt. Och jusste smset. Jag har uppfattat att många trott att det var en självmords sms men jag tror verkligen inte att det var de han menade. Mer bara att Even ville be om ursäkt för att han trodde att det var över.
 
 
Jag gillade verkligen det här avsnittet, väldigt mysigt, fint och ett bra avslut inför några veckors uppehåll. Gillade verkligen Williams storyline och tycker att det är kul att de fördjupar sig lite i hans karaktär innan han försvinner därifrån, för det lär han ju göra förr eller senare. Jag har haft svårt för Toby de senaste avsnitten men tyckte ändå att det var fint att han åkte till Kate och försökte bevisa att han ville ändras till de bättre. Var lite chockad över slutet när han föll ihop men jag tror inte att han kommer dö utan mer mer att det kommer leda till att han verkligen måste göra en förändring i sitt liv för att kunna överleva typ för det lär ju ha varit hjärtat - vanligt med övervikt.
 

Jag vet inte men jag börjar verkligen att inte gå ihop med serier som inte är dramaserier. Antagligen något tecken på att jag börjat bli gammal, WHO AM I EVEN. Jag vill känna i hela kroppen när kollar på grejer nu mera och det har jag inte gjort med TVD på flera år så skönt att det är sista säsongen. Avsnittet då? jag tyckte att de hade lyckas bra med julkänslan men jag var så besviken att Damon inte hade dött, varför ens chockad? han kan väl säkert inte dö. Kul att Damon minns Elena igen, I guess?
 
 
Bara mer och mer visar på att Josh och Liza's tid är förbi. De krockar ju på ganska många plan redan men jag tror att det kan vara en ganska stor dealbreaker att han vill ha barn då hon inte vill det (plus att hon verkar ju känna sig okej men bara ett barn som hon redan har) - det går inte riktigt att kompromissa om det. Han är fortfarande ung och är värd att få bilda familj, han skulle bli en bra pappa men inte just med henne.
 
 
Kul att  Wes var med det här avsnittet, didn't see that coming så positiv överraskning på den även fast det visade sig att han mer var där för hämnd än något annat. Jag har inte tänkt tidigare att de kommer koppla fallen till varandra men efter det här avsnittet så verkar det ju vara lite det de hintar om."Isn't this man beautiful? My beautiful"


Hela den här scenen - 6 minuter lång, fyra ord sagda  men så kraftfull - nuff said♥. Älskar den här säsongen av skam.STOR SOFFKAMPANJ!


- inlägget är ett samarbete -
Missa inte fyndab's fantastiska erbjudande där var tionde soffa som säljs är helt gratis fram till jul. Har ni ändå haft tankarna att köpa en snygg och bekväm soffa, varför inte ta chansen att kanske få hem den helt gratis. Fyndiab erbjuder snygga soffor till ett riktigt bra pris.Skam får en fjärde säsong


Ganska väntat med den internationella succén som skett i år men nu har NRK bekräftat att det blir en fjärde säsong av skam, yyay! Konceptet med skam är att vi får följa en karaktär lite djupare varje säsong så vem hoppas ni på för fjärde säsongen? Jag tror personligen jag kommer ha svårt att släppa Isak så för min del så hoppas jag på Jonas plus att det är en karaktär jag skulle vilja veta lite mer om. En annan karaktär som jag skulle gilla som huvudroll är Eskild (eller Even) men förstår att det är en loooong shoot. Jag tror att det kommer bli någon av tjejerna men jag hoppas på Jonas.

Det har även bekräftats att det ska göras en amerikansk remake av skam. Jag gillar inte själva konceptet att allt som är bra ska bli en ramake men det finns lyckade och misslyckade exempel på remaker så det beror lite på. En av mina favorit serier är en ramake av en brittisk serien men anledningen att det funkat där är för att de tog en helt egen väg efter första säsongen.2016: mina största ship (i pågående serier)


Vilka har varit era favoritpar under 2016? här är mina ↓

Ian & Mickey, Shameless
Lyckan när mitt största ship får shippas igen efter att inte haft en enda scen tillsammans på 19 avsnitt.
 
 
Isak & Even, Skam
Mitt nyaste ship men jag får verkligen ont i magen och hjärtat så fina de är <3! Nästan helt perfekta.
 

Nora & William, Skam
Ett annat skam-par som kändes så perfekta
 

Noah & Audrey, Scream
vänskapsship men världens finaste.
 

Jess & Luke, Gilmore girls
Jess & Rory, who? nej, dessa två shippade jag alltid lite mer men i ett vänskapsship då de är familj. Det var riktigt kul att få se dem igen i år, flera år senare och deras relation såg ju nästan starkare ut nu än innan.
 
 
Eleven, Mike, Lucas & Dustin, Stranger things
så fin vänskap ♥skam: säsong 2


Betyg på imdb: 8,7/10 ι Mitt betyg: 8/10

Wow! Jag skrev ju att jag älskade första säsongen men den här var ännu bättre. I andra säsonger får vi fortsätta följa några karaktärer under deras gymnasietid i Oslo. Istället för att fokusera mest på Eva som förra säsongen gjorde så får vi nu gå lite djupare in på Noora. Noora var en karaktär jag verkligen tyckte bra om redan förra säsongen men som vi nu alltså får lära känna på djupet, det var underbart att få lära känna Noora mer för vilken fin person hon är. Min nya favorit karaktär är utan tvekan Nooras rooomie Eskild, alltså gona love that one - sååå underbar och quote king vilket jag överlag är svag för i serier. Riktigt bra tillskott till serien alla fall och vet att han är med ganska mycket även nästa säsong så yay! 

Jag gillade inte (no hate, mer att jag inte brydde mig) William alls förra säsongen men tyckte att han gjorde ett sådant enormt lyft som karaktär här. Han kunde vara riktigt charmig och var så gullig när han visade sina känslor och verkligen bevisade att han brydde sig om Noora på riktigt. Problemet med hans bror var riktigt jobbigt att se, speciellt i början när alla fall inte jag riktigt fattade vem det var som talade sanning men det löste sig ju tillslut som tur var. När säsongen började närma sig sitt slut ville jag verkligen inte att det skulle vara över. Jag gillar såklart Isak (som säsong 3 fokuserar på) men kändes samtidigt tråkigt att ta adjö till Noora som huvudkaraktär även fast jag visste att hon fortfarande skulle vara där men ändå inte riktigt samma sak. Helt underbar serie alla fall och stort tips till er alla - första säsongen finns på SVTPLAY och andra säsongen släpps 13 december också på svtplay. Kan ni inte hålla er så är det NRK som gäller (där finns också tredje säsongen).
 När jag inser att GG borde slutat som Friends.

2016: 5 bästa serierna som inte är nya men som jag inte börjat följa fören i år...


Det är december dags att summera 2016 så jag tänkte börja med att göra en topp 5 på serier som inte är helt nya men som jag börjar följa någon gång under 2016. Det kan alltså vara en serie som inte har sänt nya avsnitt på flera år vars serie jag inte tittat in fören i år eller en serie som fortfarande är pågående men som har några säsonger bakom sig men som jag inte sett fören just i år. Vilka är era favoriter? Här är alla fall min topp 5
 
1. shameless (2011 - pågående) 
well, följer ni min blogg borde detta vara ganska givet - min nya favoritserie. Handlingen är trovärdig & karaktärerna är helt fantastiska. Det är som att skaparna till serien gått in i min hjärna för att se vad den ultimata serien för mig skulle vara och de lyckades. Dessutom har vissa storylines träffat mig på pricken och det är det folk brukar gilla alla fall när de tittar på film så shameless är ett stort tips från mig till er. Serien följer 6 syskon i Chicago som i stort sätt har uppgiften att ta hand om varandra så gott det går eftersom deras pappa är alkoholiserad och deras mamma lämnat familjen. Jag tror jag aldrig haft svårare att välja en favoritkaraktär dels för att jag gillar de flesta och dels för att det kan vara ganska olika beroende på säsong men topp 3 är nog Lip, Ian och Mickey.
 
 
2. Prison break (2005 - 2009)
Jag lägger min uppmärksamhet på er säsong 1 & 2 som jag såg i Januari och blev så förälskad i men sedan blev jag tyvärr ofantligt besviken på säsong 3 & 4 men jag tänker inte fokusera på det. De två första säsongerna av prison break var rena himelriket - väldigt välgjorda och beroendeframkallande. Serien följer två bröder där en av dem är dömt till döden för ett brott han inte begått och hans bror rånar därför en bank för att få komma in i samma fängelse för att få ut honom. Mina favoriter var ganska överlägset David ("tweener", förövrigt typ värdens mest underskattade karaktär, han var ju så amazing), C-note & Sucre. Om ni inte sett serien TIPSTIPS, de två första säsongerna är otroligt bra.
 
 
3. Skam (2015 - pågående)
Jag har bara sett första säsongen men den träffade mig såsåsåså bra så skam är värd att vara med på min lista här. Jag ser mycket fram emot resterande säsonger (det finns totalt 3). Serien följer några ungdomar som precis börjat gymnasiet i Oslo. Varje säsong fokuserar lite extra på en av karaktärerna (hitills på mina topp 3 favoriter, så det är ju skönt).
 
 
4. Dexter (2006 - 2013)
Dexter är en serie jag velat kolla in ett tag men som jag skjutit upp och skjutit upp. Tills jag ganska nyligen betämmde mig att ge serien en chans och det var bra för wow, vad bra den är. Har än bara sett två säsonger men verkar ju mer än lovande om man säger så. Serien följer blod-analytikern, brodern & pojkvännen Dexter. Han lever ett dubbelliv då han också är seriemördare men enligt honom dödar han bara "the bad". Jag älskar tonen serien har och trotts temat så känns den väldigt verklighetstrogen.
 
 
5.  You're the worst (2014 - pågående)
My dark comedy♥ älskar den - i synnerhet första säsongen men de två resterande säsongerna är bra också. Serien följer två karaktärer som inte tror på kärlek men slutar väl upp rätt så kära i varandra ändå. Det är switchar lite vem av huvudkaraktärerna man gillar mest men skulle säga att jag personligen oftast gillar Jimmy mer än Gretchen. Edgar är dock karaktären jag gillar mest i hela serien.Jimmy Kimmel leder Oscar's 2017


Det blir Jimmy Kimmel som kommer få hålla i Oscarsgalan 2017. Galan kommer att äga rum 26 Februari 2017. Jag var personligen lite besviken över hans framträdande på Emmys i år så är lite osäker på om han är det ultimata valet för Oscars men det blir säkert bra när det är dags.Sammanfattning v.49 1/3


OMGF!!!! Jag älskar det här, jag älskar verkligen den här serien av hela mitt hjärta! När Ian tog upp telefonen och man hörde "did u miss me?" alltså omgf!!! YES WE FREAKING DID! Fangirlade ihjäl. Gillar man Ian & Mickey som par så kommer man att gilla det här avsnittet för det var väldigt mycket Gallavich. De har verkligen fortfarande sådan jääkla kemi, när de kyssts ville jag döö lite ♥♥♥.  Jag har aningar om att det kanske kommer sluta med att Monica dör och Ian måste dra hem igen men jag hoppas att slutet då är öppet för Mickey att kunna komma tillbaka i senare säsonger. Det är ju en sådan enorm dragningskraft mellan dem och det var ju ganska uppenbart att Ian aldrig känt likadant för någon av sina andra pojkvänner heller. What else... jag tycker Lip's storyline är väldigt jobbig att titta på men den är nödvändig. Jag antar att det var AA han gick till i slutet och bara att han försöker så är det ju bra. Han brukar annars alltid vara den karaktär jag kan förlita mig på när ex. Ian eller Fiona gör något korkat val men den här säsongen har han inte direkt varit den mognaste i familjen så jag hoppas han snart sköter sig igen. Gillar att det börjar ordna sig mellan V och Fiona igen, det var på tiden :). Bara jag som förresten tycker att Mickey blivit helt galet snygg? vad hände liksom.
 
 
Har eyewitness väldigt låg budget eller något? tänker på hur de filmar nästan varje scen - såååå mörkt, ser ut som de sitter i ett mörkt rum hela tiden och det är ganska irriterade, haha. Förutom det så var avsnittet bra. Jag gillar hur mycket Lucas börjat öppna upp sig, det är alltid fint att se själva utvecklingen av det. Jag kan fortfarande irritera mig på honom ibland men det ser ju alla fall ut som han börjar försöka mer än förut nu så det är alltid något. Jag var av någon anledning inte speciellt chockad över slutet, jag vet inte varför men det kändes lite väntat att något sådant skulle hända - jag menar vi är i slutet av säsongen och så är serier lite uppbyggda.. Hmm, nackdelen med att följa mycken serier antar jag ;).
 

Den här säsongen är sååå mörk och väldigt trögtittad vilket är tråkigt då jag tidigare verkligen har sett framemot nya avsnitt, sämre säsong kanske eller så var deras huvudplot det som hände i de två första säsongerna, hm. Det var faktiskt intressantare än vad jag hade trott att följa Noah i fängelset. Man fattade ju att det var en vakt som hade gjort honom illa inne i fängelset men jag trodde att det skulle vara någon annan då den där Gunther verkade rätt ofarlig i början men jag hade tydligen fel. Jag är inte helt säker på om det faktiskt är han som är efter Noah nu eller om han ser i syne för att han är så traumatiserad från tidigare.Stödstumpor


I samarbete med SPORTSMART vill jag tipsa om deras stödstrumpor. Strumporna är ifrån SupCare. Stödstrumporna ökar cirkulationen och verkar förebyggande mot blodproppar, åderbråck samt svullna ben. Är smart att ha om du bla. har ett arbete där du står upp mycket - jag skulle ha behövt dessa när jag jobbade på restaurang helt klart. Bra stöd innan filmkvällen ♥ eller vad säger ni? ;)The vampire diares: 8x07 (senak peek)


Jag hoppas att de här är ett drömavsnitt för annars känns twisten i förra avsnittet ganska meningslös.Sammanfattningar v.48 2/2


 
Younger 3x09 "summer friday"
Jag gillar verkligen Josh men man börjar se att han och Liza inte matchar speciellt bra. Det är komplikationer hela tiden och hur stabilt är det egentligen i längden? nja, inte speciellt. Jag hoppas att Charles får reda på Lizas ålder i slutet av den här säsongen (alt. Kelsey) de börjar dra ut på det lite väl mycket tycker jag. Det var kul och intressant i början av serien men känns i dagsläget ofantligt långtråkigt.
 
The vampire diares 8x06 - "Detoured on Some Random Backwoods Path to Hell"
Det här var ett bra avsnitt. Jag är trött på Sybil och vill att hennes storyline gärna ska vara över snart men resten har varit bra. Boonie & Ezo, så fina♥ där har vi ett par som verkligen matchar till skillnad från Caronlie & stefan, ugh. Det tråkiga med Stefan och Caroline är att jag verkligen gillar de som enskilda karaktärer men de är så tråkiga som par, nej tack. Jag trodde nästan att Jeremy skulle komma i slutet (ok, enbart önsketänkande) men tji, fick jag när det bara var Alaric och Matt som kom in i baren och såg helt mordiska ut. Slutet var ett stort WTF!!! När Alaric slog honom tänkte jag typ "fine, men Damon kommer ändå inte att dö så att" och sen vad hääände egentligen. Jag har haft på aning att Damon kanske kommer dö den här säsongen men redan nu? ehhh, känns för tidigt när det är 10 avsnitt kvar av säsongen men han såg död ut. hmm, han kanske är död men att man får följa honom på andra sidan eller något. Alla fall jag var inte beredd på det där och Alaric av alla människor? WHY, när han han för bara några avsnitt sedan sa "You know, I never had a brother. Uh, Damon was the closest thing." make no sense i mitt huvud men hmmm, ja vi får se.
 
the big bang therory 10x10 "The Property Division Collision"
ugh, vilket dåligt avsnitt. Jag vet inte men jag har en känsla av att Amy kommer känna sig redo efter att Bernies & Howards barn har ploppat ut. Redo att själv försöker få barn alltså och om jag har rätt så tror jag att det kan vara bra att avsluta hela serien så.
 
Girl meets world 3x18 "Girl Meets a Christmas Maya"
Jag gillade det här avsnittet, det var bättre än vad avsnitten varit på flera månader. Jag tyckte att det var väldigt konstigt av Lucas att ha åkt till Texas utan att berätta något till Riley dock, ehhhh okeej? gillar honom för de mesta men han är inte en bra pojkvän, lite konstigt om de väljer att inte spinna vidare på det. Oh vad jag shippar Riley & Farkle tillsammans, så himla söta och mer kemi där än vad hon någonsin haft med Lucas så.
 
Rectify 4x06 "Physics"
Teddy har verkligen lyft den här säsongen, gillar honom mest av alla karaktärer och han är den som också är intressantast att följa. Slutet dock, vad höll han på med där? ehh ja. Jag förväntade mig att Janet och Ted fortfarande skulle vara i Nashville, tyckte inte det var speciellt intressant förutom att det var kul att Janet fick träffa chloe såklart.Senaste nytt


Några serienyheter kan jag väl bjuda på när det är andra advent och allt.
 
 
- Netflix bekräftade igår att sense8's julspecial kommer att ha premiär 23 december och sen fortsätter dem inte med säsong två fören 5 maj. Lång väntan med andra ord men julspecialen är inte speciellt långt bort alla fall.
- Master of sex får inte en femte säsong. Då serien går på samma kanal som shameless så är alla andra nerläggningar på den kanalen bra för min del men tråkigt för er som följer serien då den aldrig fick ett riktigt avslut om jag förstått det rätt.
- Good Girls Revolt får inte en andra säsong, jag har själv inte sett serien men vad jag hört om den så kändes detta besked ganska väntat.
- Z Nation får en fjärde säsong
- Vi kan se HBO's nya serie Big Little Lies med bla. Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley & Alexander skarsgård i huvudrollerna 20 februari. 
- Vampyr perioden är inte över än.  Bokserien The Vampire Chronicles verkar kunna bli till tv-serie. Interview with the Vampire som är första boken blev filmatiserad redan 1994 med Tom Cruise & Brad Pitt i huvudrollerna - om ni vill ha ett smakprov redan nu.
- FX har plockat upp Sons of Anarchy Spinoffen. Filmningen kommer att börja i mars 2017.
- Amy sherman-palladino sa nyligen i en intervju att även om det aldrig bekräftas  vem som är pappan till Rorys barn så är svaret ganska givet. Jag antar att hon hintar det mot "the full circel" och att det verkligen är Logans. Det har fått smälta in hos mig en aning och jag har börjar acceptera det, om han tar ungefär samma roll som Chris gjorde så är jag okej med det dvs att de inte slutar upp tillsammans.den ultimata lampan för filmrummet!


I samarbete med brunnsbodendesign.se så så vill jag tipsa er om deras fantastiska fjärderlampa. Perfekt att ha i filmrummet för en extra mysigkänsla. Beställ lampan idag och få den ultimata filmkänslan till nästa helg I mean just look at it - så fin. Om ni vill ha en likande men lite större lampa så finns även det om ni klickar in på deras hemsida. Lampan går att använda både som golv och taklampa, det som passar en själv bäst är det som gäller helt enkelt.C2


- inlägget är ett samarbete -
 
Driver du ett företag? då är ett stort tips C2management. c2management.se hjälper företag till förbättringar som ger resulutat. C2 hanterar företagets förbättringsförslag, avvikelser, reklamationer, kundsynpunkter och andra förbättringsärenden. Systemet gör er ärendehantering enkel och samlar alla förbättringsmöjlighet. Visst låter det sjukt smidigt och bra? det är det också.
 
Såhär beskriver de C2 på deras hemsida ↔ "System C2™ är en effektiv drivmotor för att få saker gjorda. Systemet gör er ärendehantering enkel och samlar alla förbättringsmöjligheter på samma ställe: medarbetarförslag, kundsynpunkter, avvikelser och incidenter. System C2 fungerar alltså inte bara som ett IT-stöd för förslag utan som ett nav i förbättringsarbetet."  Är du intresserad av deras tjänst eller vill ha mer info kontakta dem HÄR!Fionas män


I septemeber skrev jag det HÄR inlägget där jag rangordnade Lorelai i Gilmore girls pojkvänner i serien så varför inte göra det men några andra karaktärer också. Eftersom jag nu mera är Shameless-nörd så tänkte jag att Fiona kunde vara näst ut.
 
1. Steve/Jimmy
Relation till Fiona... de träffas första gången på en klubb, har vad hon tror är ett one-night stand men som varar betydligt längre än så.
Relation till de övriga Gallagher's... god relation, han blir nästan som en i familjen på gott och ont.
Det bästa och sämsta med honom... jag tror att han är lite av en karaktär som man antingen älskar eller inte tycker om alls. Jag förstår folk som inte gillar honom, det finns absolut anledning till det - lögnerna och att han delvis  lever ett dubbelliv. Det är såklart inte okej men jag vet inte, jag gillade alltid honom och såg väl det positiva i honom mer än det negativa antar jag. Jag älskade när han väl öppnade upp sig för henne, presenterade henne för sin familj, osv. Så det positiva med steve och Fiona som par är ju kemin såklart, den har hon aldrig riktigt på samma nivå igen med någon annan. Det syns att de tycker om varandra, han är innerst inne en bra person och ställer så många gånger upp för henne även fast saker och ting blir komplicerade.
Helhets betyg: 8/10
 
2. Mike
Relation till Fiona... hon får jobb på ett företag som hans familj äger och träffas första gången på ett möte.
Relation till de övriga Gallagher's... Ingen relation direkt. De har träffats och hälsat mest.
Det bästa och sämsta med honom... Mike är den som egentligen är den person som vore bäst för henne i längden. Det var absolut Fiona själv som sabbade hela situationen och det är synd, för det är en som honom hon skulle behöva. Jag har inget negativt att säga om honom som person utan mer att situationen gör att det kanske aldrig var meant to be - har ni sett serien så är det ganska uppenbart varför.
Helhets betyg: 7/10
 
3. Gus
Relation till Fiona... han spelar i samma band som en som flörtat med Fiona på hennes jobb. Minns jag rätt så går hon på en av deras spelningar, blir ignorerad och börjar prata med Gus istället. De tar "next level" (eller vad man ska kalla det) liiiite väl snabbt.
Relation till de övriga Gallagher's... none what so ever. Det var det störta problemet jag hade med honom som karaktär att han verkligen inte var involverad alls.
Det bästa och sämsta med honom... alltså han är snäll, ganska charmig och ser riktigt bra ut. Negativt att han aldrig kändes speciellt involverad i Fionas familj, andra saker gick hela tiden före kändes det som.
helhets betyg: 6/10
 
4. Sean
Relation till Fiona... han var hennes chef.
Relation till de övriga Gallagher's... ganska normal relation skulle jag säga. Han var involverad, men mer som en styvfars roll - vilket antagligen beror mycket på att han var äldre än de hon tidigare dejtat.
Det bästa och sämsta med honom... okej, så jag gillade aldrig Sean, förstod inte grejen varför hon skulle bli intresserad av honom (han var ju dessutom sååå mycket äldre!?). När det sedan också dök upp massa om hans bakgrund så kände jag mig klar med honom men då skulle Fiona helt plötsligt vara sååå jäkla accepterande, liksom nej. Vad jag fattat av exempelvis tvshowtime så är det folk som tydligen gillar honom, alltså WHY!? Det positiva jag har att säga om honom är att han var helt okej i säsong fem, när de inte dejtade, då verkade han snäll och accepterande.
helhets betyg: 3/10Julklappstips


första säsongen av shameless US, presentkort från cdon, Ensam hemma (alla filmerna), The Nightmare Before Christmas, Coraline, Pokemon Go - Pokeball - Poke Ball + Figur, Super Mario Och Luigi Påslakanset, star wars hoodie, Sune Box: Sommar & jul med Sune, Harry Potter: Complete Box & Captain America hoodie 
 
*adlinksDexter: säsong 1


 Betyg på imdb: 8,8/10 ι Mitt betyg: 7/10
 
Dexter är en serie jag har har funderat att titta in i flera år men inte gjort och efter att ha sett första säsongen så tror jag att det var bra att jag väntade. Serien har en ton som jag uppskattar i serier idag men som jag inte riktigt skulle ha förstått mig på för några år sedan. I första säsongen får vi lära känna Dexter som jobbar som blod-analytiker, ett samarbete med polisen när en seriemördare som enbart mördar kvinnor blir polisens nästa fall - det märkliga är att hen tömt blodet ur varje offer. Jag tror de flesta även om man inte sett Dexter vet själva huvudhandlingen i serien - att han är en seriemördare men dödar bara "the bad" han måste ha motiv för att de är onda. Jag tycker själva handlingen var intressant och har mycket potential till att bli en serie jag kommer att tycka är väldigt bra längre fram. Jag tycker redan nu att den är bra, alla avsnitt hade en jämn nivå men mitt problem var att jag inte riktigt fick grepp om karaktärerna. Jag gillar Dexter och gjorde det direkt men jag känner lite mjeee, för de andra men förhoppningsvis så växer de som karaktärer med seriens gång. Jag hade i synnerhet svårt för Deb, mest för hon byggs upp på ett sätt som att hon är en karaktär som man ska gilla men jag kände inte riktigt att jag kunde - det kanske kommer med tiden men just nu mje.
 
Jag kommer naturligtvis att se resterande säsonger då jag gillade det jag såg i synnerhet tonen (mörk, känns verklighetstrogen med humorinslag). Jag har nämnt tidigare att jag älskar Showtimes serier va? om inte, I do. Jag tycker personligen att de överlag är bättre än HBO, det är ju lite i samma stil kvalitetsmässigt men showtime tar nästan bara in dramaserier eller ja, serier som känns någorlunda trovärdiga alla fall och nu för tiden så är det nästan det enda jag verkligen tycker om att titta på.Fira jul med tv-serierna


 
December är här och det är dags att göra det lite extra speciellt och mysigt. Bor ni i hus vill jag i samarbete med Lysman verkligen rekommendera deras ljusslingor som är superfint (och dessutom julkänslax100) att ha ute på era tomter så kolla in deras hemsida och kolla vad de har att erbjuda. Det finns såklart också ljusslingor att ha inomhus som också är superfina. Jag tänkte även tipsa om något annat i det här inlägget, något som brukar få mig att verkligen komma in i julstämningen totalt - julavsnitt i tv-serier. Jag kommer naturligtvis tipsa om några av mina favorit avsnitt
 
 
1. Alla julavsnitt i The OC - det finns ingen serie som har lyckats såå bra med sina julavsnitt. De har en mysig och väldigt originell ton i alla dessa fyra julavsnitt. Serien är också överlag kända för just dessa avsnitt så I am not alone.
2. Gilmore girls 2x10 - det här avsnittet utspelar sig inte på julafton/dagen utan någon dag före men är det bästa avsnittet som snuddar på julkänslan i hela serien tycker jag. Avsnittet är mysigt, det bästa townies avsnitten i hela serien, Jess/Rory samt Luke/Lorelai moments. Första avsnittet (tror jag) där jag insåg hur lika Jess och Luke ibland kan vara. Handling: Efter att en snöstorm brytit ut och en stor grupp med gäster fått förhinder att besöka the inn (där Lorelai & sookie jobbar) så bestämmer de sig för att bjuda in nästan alla som bor i Stars hollow istället - för en stor middag.
3. Dawsons creek 6x10 - the christmas when everyting goes wrong. De här avsnittet är helt fantastiskt! Handling: Dawsons åker hem för att fira jul i Capeside och alla andra slutar också upp att fira sin jul i hans hus även fast det inte var planen från början.
4. Degrassi 3x11-12 - Det här är två väldigt ikoniska avsnitt. Också under serien bästa period. Handling: Juletid och det borde vara den bästa tiden på året men det blir svårt för Craig när han måste bestämma sig om han vill vara med Manny eller Ashley.
5. How I met your mother 2x11 - HIMYM har ju några julavsnitt att bjuda på genom året men det här är överlägset de bästa de gjort. Handling: Efter att Lily fått reda på att Ted kallat henne ett fult ord under tiden hon och Marshall hade gjort slut så blir hon arg och bestämmer sig för att hon inte ska fira jul i år trotts att det är hennes favorit högtid.
 
Har ni något favorit avsnitt?Skam: säsong 1


Betyg på imdb: 8,7/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
Skam är en norsk ungdomserie som följer några karaktärer under deras gymnasietid.
 
Jag har hört väldigt mycket om skam under de senaste månaderna då serien gjort internationellt genombrott i år under sin tredje säsong. Varför jag inte har sett serien fören nu är för att jag verkligen inte fattar norska - och jag är inte som resten av befolkning att jag vänjer mig och fattar efter ett tag utan nej, jag fattar verkligen inte vad de säger, det går inte in och kommer aldrig att göra. Jag & Johan försökte se en annan serie på norska förra året där jag fattade ungefär 5% av vad de sa, jag satt på riktigt och ba "ehhhhh" (tror jag frågade om han kunde övesätta men känner jag honom rätt så lär han ha vägrat, dålig stil ändå... skoja, or do I), värdo helt enkelt - tur att jag kan engelska alla fall ;).
 
Så det var väldigt lägligt att SVT släppte seriens första säsong igår med svensktext, yay! sååå bra serie, jag fastande redan vid första avsnittet vilket för mig är ovanligt, det brukar ta alla fall några avsnitt. Säsongen släpptes som sagt igår på SVT men gick väldigt snabbt att ta sig igenom då avsnitten bara är 20min (första säsongen har 11 avsnitt). Många på tvshowtime har jämfört den med skins men nja. Jag förstår delvis varför man kanske gör en jämförelse men själva tonen på serien är lugnare och lite mer realistisk. Gillar de flesta av karaktärerna men i första säsongen så skulle jag väl säga att Isak, Noora & Eva är favoriterna. Har jag förstått konceptet rätt så kommer varje säsong att ha ett lite större fokus på en av karaktärerna och i första säsongen är det Eva. Småcruchade kanske en aning på Chris (the male one) så lär bli ett problem om han är med i resterande avsnitt vilket han väl lär vara. Blev nästan beroende mot slutet, vill se mer nuuuu. Gah, i värsta fall få jag väl kolla med engelsk text eller något.
 Årets julkalander: Selmas saga


Idag är det första December vilket innebär att svt's julkalender släpper sitt första avsnitt så självklart har jag kollat in den. Årets julkalender heter Selmas saga och utspelar sig runt sen 1800-tal och följer 8-åriga Selma vars familj blir hotade att vräkas från sitt eget hem om de inte kan betala hyreshöjningen som precis har skett. Som om det var ödet träffar hon samma kväll Efraim von Trippelhatt - en forskare som tror att Tomten verkligen existerar. Efter att ha sett första avsnittet så tycker jag att den verkar mycket lovande, julkänslan fanns verkligen där vilket jag tycker att har saknats i många julkalendern de senaste åren så det kändes väldigt positivt att se. I rollerna kommer vi se bla. Johan Ulveson, Björn Gustafson, Ing-Marie Carlsson, Ester Vuori och Leo Hellenius.badshop.se - för de bästa badrummen


- inlägget är ett samarbete -
 
Ni har väl inte missat badshop.se - bästa stället att kolla runt på för att få världens finaste badrum. Har ni funderar på att göra om erat badrum så borde ni verkligen kolla in deras hemsida för inspiration. Ett tips är märket FM Mattson som ni hittar HÄR! Missa inte chansen till att fixa ett sjukt snyggt badrum. Badshop har riktigt bra priser på sina produkter och dessutom är det fraktfritt inom Sverige. Så vad väntar ni på egentligen? in och kolla på deras hemsida.