scream: säsong 1


Betyg på imdb: 7,2/10 ι mitt betyg: 7/10
 
Jag såg första avsnittet när serien hade premiär i somras och gillade den verkligen redan då men det blev inte att jag såg klart serien fören nu då den finns på netflix. På ett sätt är det en typisk mtvserie men på ett annat sätt tyckte jag den var lite för bra för att få tillhöra just mtv. Inget fel på mtv så, de har några helt okej serier men som enbart får leva vidare för att dem nästan alltid gör totalvinst på sina karaktärer för kvalitén är väl sådär.
 
Det är en ny variation av scream filmerna. Vi får alltså följa några ungdomar som en efter en blir mördade av en seriemördare. Detta gör också att en hemlighet som hänt i staden 16 år tidigare börjar grävas upp och kan kanske ha sammanband med morden som händer idag.
Storyn känns ny och fräsch även fast det är en ny variation av en film som hade premiär för nästan 20 år sedan. Jag gillar nästan alla karaktärer, mina favoriter är Noah, Audrey och Emma. Jag kommer inte ihåg filmerna så bra så jag var inte säker på vilka som skulle dö eller vara mördaren. Det är säkert inte riktigt samma karaktärer heller men jag vet alla fall att Emma ska vara ungefär som Sidney och förstod därför att chansen skulle vara liten till att hon låg i riskzon men såklart är det möjligt med en twist men det var inget jag var orolig för.
 
Det absolut bästa med scream är att de blandar humor och skräck på ett väldigt bra sätt. Ingenting känns heller direkt överdrivet. Alltså morden känns ändå möjliga, inget övernaturligt som händer så det var jag glad för.
 
Sammanfattningsvis så är det en bra serie som blandar skräck och humor på ett bra sätt. Karaktärerna är lätta att gilla. Jag funderar dock på hur dem ska fortsätta handlingen eftersom serien blivit förnyad till en andra säsong men antagligen blir det väl ett till mord.younger: smygtitt på säsong 2

Varför jag älskar the fosters = Connor

Life partners (2014)


Betyg på imdb: 6,2/10 ι mitt betyg: 7/10
 
Två bästa vänners liv sätts på spel när en av dem träffar en kille som hon blir seriös med.
 
Life partners är en sockersöt film där vänskap och kärlek stor i fokus. Det jag gillade men filmen var att den kändes väldigt äkta. Jag vet att jag ofta tar upp sådant när jag ser en film eller har sett en säsong av en serie som ibland känns lika naturlig som livet men det är för att jag älskar när det händer på film. Jag kan relatera till det bättre när till och med dialogerna känns som något man själv skulle kunna säga eller höra någon säga. Det är därför jag älskar exempelvis Parenhood - för att dialogerna känns så naturliga och det är inte något som är jätte vanligt i film och på tv.
 
I huvudrollerna ser vi Leighton Meester (gossip girl), Gillian Jacobs (Community) och Adam Brody (The oc). Skådespelar insatserna är bra. karaktärmässigt gillade jag de alla tre men tyckte inte direkt om någon av de andra som hade mindre roller i filmen, men det gjorde inte så mycket då fokuset aldrig riktigt låg på just de personerna.De får en tredje säsong


både girl meets world och Fargo får varsin tredje säsong. Personligen så är det inget som jag blir förvånad över då det är två serier som det pratas nästan enbart gott om. Jag är förstås alltid lite orolig över GMW då den går på dinsey channel och jag litar inte riktigt fullt ut på den kanalen då dem har en 4 säsongs regel som de bara har gått över en gång (zack & cody) om jag minns rätt. Alla fall kul med två tredje säsonger :).
 En underskattad serie


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, Emelie och Julia. kolla även in deras inlägg ♥
 
 
Degrassi (2001 - pågående)
Det här är den första serien jag tänker på när det kommer till underskattade serier. För även om den har många säsonger så verkar alla fall folk i Sverige inte veta vad det är eller om dem vet så har dem bara råkat se något avsnitt på tv. Anledingen till att den har många säsonger är för att serien är väldigt populär i Canada, där serien är ifrån.
Dessa tre videos ger en ganska stor inblick i vad det är för serie. 
 
Visste ni att... serien är egentligen en spin-off på serien degrassi junior high som gick mellan 1987-1991. Mr Simpson som är lärare och sedan rektor i den nuvarande serien var en av ungdomarna i originalet.
 bla. artisten Drake har haft en stor roll i serien. Här är han med tre av sina motspelare.
 
Vad handlar serien om? Från början får vi följa karaktären Emma som är dotter till en av huvudkaraktärerna i DJH. Emma går då i junior high men serien blir en high school serie andra säsongen och förblir det sedan. Det finns ingen mer high schoolig serie än denna. Dem tar  upp viktiga och realistiska ämnen. Man märker att serien inte är amerikansk för den känns mer relaterbar än amerikanska serier som oftast hela tiden måste vara over the top.
 
Favorit karaktär? Favorit karaktär är nästan omöjligt att svara på för det är så många säsonger och därmed många karaktärer. Jag har dock en lite starkare relation med original karaktärerna (som var med i de åtta första säsongerna). Mina absoluta favoriter är JT, Emma och Manny. Sedan gillar jag Holly J väldigt mycket som kom in i säsong sju och Eli som var med första gången i säsong tio.
 
Favorit ship (kärlek) Jag gör en top 5...
1. Clare och Eli
2. Emma och Sean
3. Manny och Craig
4. JT och Liberty
5. Declan och Holly J
 
Favoritship (vänskap) gör en top 5 här med...
1. Paige och Marco
2. Emma och Manny
3. Fiona och Holly J
4. Eli och Marco
5. Jimmy och Spinner 
 
Det här är en av de starkaste serierna jag sett och som fortfarande håller efter så många år. Underbara karaktärer, fina vänskapsband och kärlekshistorier som känns äkta. Ett jätte stort tips till er alla.sneak peek: tre klipp från 6b

golden globe postern är här

Trailer för degrassi: next class


15 januari har säsong 15 av degrassi premiär tack vare Netflix ♥sedan sist.


- Wicked City läggs ner. Serien kommer få visa åtta avsnitt sedan byebye.
- Gravity Falls läggs ner efter endast två säsonger.
- The Bastard Executioner läggs ner efter en säsong
- The Soup läggs ner
- American horror story får en sjätte säsong.
- Mandy Moore (Red Band Society), Milo Ventimiglia (Heroes) and Justin Harley (Revenge) joinar ny serie på NBC
- the real housewives får två nya serier nämligen Potomac och Dallas
- Mindy Kaling (the mindy projekt) kommer snart att gästspela i the muppets
 
- postern för sista säsongen av american idol ↓ 5 Years Forward Special: sneak peeks

Shameless: trailer för säsong 6

The Age of Adaline (2015)


Betyg på imdb: 7,2/10 ι mitt betyg: 7/10
 
En kvinna född på 20-talet är med om en olycka och slutar efter det att åldras.
 
Det är fin berättelse som går mellan dåtid och nutid - försåtligt då vi måste veta mer om Adalines kamp gällande sin icke åldring och hur hon har fått börja rymma när folk bla. har börjat bli ifrågasatt över hur hon kan se lika gammal ut som sin dotter trotts att egentligen är över 40. Det blir en kamp och hon skulle antagligen fortsätta i sitt mönster om det inte vore för att hon en kväll träffar Elis som vägrar ta ett nej när han frågar om en dejt. Så på den vägen går det.
 
Filmen är väldigt mysig samtidigt som den är intressant. Själva anledningen varför hon slutade åldras känns på något sätt ganska trovärdig samtidigt som det antagligen aldrig kommer fungera på det sättet i verkligheten. 
Skådespelar insatserna är mycket bra. Bäst av dem alla är Harrison Ford (star wars) som Elis pappa men även Blake Lively (gossip girl), Michiel Huisman (orphan black), Kathy Baker (edward scissorhands) och Ellen Burstyn (Interstallar) gör mycket väl godkända insatser.
 
Sammanfattningsvis så är det en bra film. Jag gillade konceptet och skådespelarna passade bra in i sina roller.när kommer PLL-filmen?


På tal om pretty little liars. Det har pratats länge om att dem ska göra en film men det har aldrig varit klartecken på när.  Nu går King ut med att den kommer att äga rum efter att serien är klar men inte direkt efteråt så vi kommer antagligen att få vänta några år.Vad vi kan förvänta oss av avsnittet nästa vecka


Ja, ni läste rätt, redan nästa vecka kommer vi kunna se special avsnittet av PLL som inte kommer vara ett riktigt avsnitt men ändå nödvändigt att se för att hänga med i svängarna. I special avsnittet kommer vi att få reda på några detaljer som hänt under tidshoppet bla dessa: 
 
- vad tjejerna har gjort de senaste fem året. Bla. Jobb.
- vilka dem är tillsammans med. Ryktas om att Hanna och caleb gjort slut.
- hur mammorna kom ut ur källaren
- 2 aldrig tidigare visade scener kommer att visas 
- en liten rundvandring i de nya kulisserna. 
 
Längtar ni? På onsdag kan vi se avsnittet. bästa komediserierna


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, och Julia. kolla även in deras inlägg ♥
 
Mitt oändliga tjat om att jag inte gillar komediserier lär inte ta slut. Ni kommer att få höra det många gånger om men det här kommer inte att bli ett negativt inlägg utan jag tänkte idag istället lyfta fram komedierna som jag verkligen har fallit i djup förälskelse i någon gång i livet och här är TIO av dem.
 
how i met your mother (2006 - 2014)
handling: en singel kille som inser att han vill träffa den rätta efter att hans bästavän förlåvat sig med sin flickvän. Berättelsen hur han träffade sina framtida barns mamma och allt som häner där i mellan.
vad är bra med serien: Konceptet och kemin mellan huvudkaraktärerna.
Min favorit karaktär: Marshall
Om du gillar den här serier gillar du antagligen även: Friends, seinfeld och scrubs.
 
Bojack Hourseman (2014 - pågående)
handling: Bojack var huvudrollen i den populära sitcom serien Horsin' Around på 90-talet men nu 20-år senare är han en negativ skitstövel som mest bara gnäller, har sex och dricker alkohol. 
vad är bra med serien: allt. Det här är den bästa vuxen animerde serien som någonsin gjorts.
Min favorit karaktär: Bojack, haha.
Om du gillar den här serier gillar du antagligen även: Daria, Bobs burgers, Archer och Louie.
 
dont trust the B in apartment 23 (2012 - 2013)
handling: June flyttar in hos den ständigt festande Chloe efter att ha fått ett jobb i New york. Chloes bästa vän är dessutom James Van Der Beek.
vad är bra med serien: Humorn, James, vänskapen mellan Chloe och June.
Min favorit karaktär: James
Om du gillar den här serier gillar du antagligen även: New girl och dawsons creek.
 
modern family (2009 - pågående)
handling: vi får följa tre olika familjer som inte har något gemensamt förutom att dem är släkt med varandra.
vad är bra med serien: humorn och karaktärerna
Min favorit karaktär: Cameron
bästa avsnitt: återkommer när jag sett alla seriens avsnitt 
Om du gillar den här serien gillar du antagligen även: Arrested Development och friends
 
Good luck Charlie (2010 - 2014)
handling: Teddy, PJ och Gabe är tre syskon i en vanlig familj ända tills deras föräldrar blir gravida igen och ut kommer Charlie. Livet blir dessutom kaos när deras mamma bestämmer sig för att gå tillbaka till sitt arbete så Teddy bestämmer sig för att göra en videodagbok till sin lillasyster om vardagliga situationer som uppstår i familjen så att Charlie kan titta på dem när hon blir äldre.
vad är bra med serien: Mogen serie för att gå på Disney channel och mycket skämt som bara vuxna eller ja, alla fall ungdomar förstår. Mamman är narcissist och det förekommer endel sexskämt. Förutom detta så är det en super mysig serie med väldigt fina karaktärer.
Min favorit karaktär: Gabe
Om du gillar den här serien gillar du antagligen även: Baby daddy, young & hugry, Jessie och Girl meets world.
 
that 70's show (1998 - 2006)
handling: vi får följa en grupp ungdomar på 70-talet
vad är bra med serien: den här serien är min första komedikärlek i serieform. Såg det alltid efter skolan och älskade varenda avsnitt och varenda karaktär.
Min favorit karaktär: Eric
om du gillar den här serien gillar du antagligen även: två och en halv man, Alla älskar Raymond och scrubs
 
Seinfeld (1989 - 1998)
handling: vi får följa en komiker i New york och hans vänner.
vad är bra med serien: den är mysig, lättsam och rolig.
Min favorit karaktär:  George
om du gillar den här serien gillar du antagligen även: How i met your mother, friends, och It's Always Sunny in Philadelphia.
 
maste of none (2015 - pågående)
handling: vi får följa en 30-årig skådespelare i hans arbets och privatliv.
vad är bra med serien: Karaktärerna och att den känns egen.
Min favorit karaktär: Dev
Om du gillar den här serien gillar du antagligen även: Parks and Recreation, girls och You're the Worst
 
young & Hungry (2014 - pågående)
handling: en 20-årig matbloggare får jobb som kock åt 30-årig teknikentreprenör.
vad är bra med serien: den är en väldigt enkel serie med fina karaktärer.
Min favorit karaktär: Gabi
Om du  gillar den här serien gillar du antagligen även: Baby daddy, faking it, the Carrie diaries och Melissa & Joey.
 
the mindy projekt (2012 - pågående)
handling: vi får följa en gynekolog som balanserar sitt arbete med sitt kärleksliv.
vad är bra med serien: karaktärerna
Min favorit karaktär: Mindy
Om du gillar den här serien gillar du antagligen även: how i met yoru mother, Brooklyn Nine-Nine och the officeThe Matrix (1999)


Syskonen Andy och Lana Wachowski ligger bakom denna film och dem har verkligen en speciell stil i alla projekt dem gör. Matrix är deras kändaste film.
Betyg på imdb: 8,7/10 ι mitt betyg: 7/10
 
Vi får följa Thomas A. Anderson som lever ett dubbelliv, på dagtid arbetar på ett stort företag som programmera och på kvällarna är han datahackern Neo. En kväll får han reda på att det liv han lever bara en en illution. Han har länge anat att det är något som är fel med världen och får det bekräftat och får följa med in till verkligheten som utspelar sig i framtiden.
 
Jag har så blandande känslor gällande Matrix. Det är en väldigt bra sci-fi film med bra action scener. Konceptet är smart (men inte genialiskt), tekniken fräsch och det skulle likväl kunna vara en helt ny film även fast filmen är 16 år gammal. Skådespelet är helt okej. Handlingen är ganska rörig men jag antar att det är meningen att man inte riktigt ska förstå. Det ska bara vara, det är de som gör filmen unik eller något, jag vet inte. Filmen är från 1999 och jag kan förstå att konceptet känndes genialiskt DÅ men jag som aldrig hade sett filmen förens nyligen är en aning besviken. Alla hyllande ord jag hört i alla dessa år.. Ta det lungt, den är bra absolut men inte SÅ bra.
 
Jag gillar väldigt ofta the bad guy i tv-serier och i vissa filmer så förståss kände jag mer för Cypher än huvudkaraktärerna även här. Fy vilken ångest jag skulle ha om jag tagit pillret och vaknat upp DÄR. Jag skulle också hellre vilja leva i en fantasi värld då än att vara kontrollerad av en annan människa för nej, dem var inte fria hur mycket än Morpheus försökte intala dem det.
 sammanfattningsvis så är det en bra film i sin genre. Konceptet är smart men inte så genialiskt som många vill få det att låta. Filmen har vissa brister men helheten är bra.en liten lista om tv


listan är lånad av Lovisa
 

1. Favoritserie på tv just nu?

➜ helt klart the affair.

2. Favoritkaraktär?

➜ Alla karaktärer jag älskar har just nu uppehåll med sina serier, tyvärr.

3. Tv-serie som gör dig besviken just nu?

the vampire diares, orkar knappt titta längre så hoppas detta är sista säsongen, haha.

4. Tv-serie som överträffat dina förväntningar?

➜ andra säsongen av the leftovers är sååå bra!

5. Något du är trött på?

➜ att alla serier jag kan gråta till läggs ner :)

6. Något du vill se mer av?

➜ fler avsnitt av chansing life, tack!

7. En scen du minns från de senaste veckorna?

➜ den här är helt oförglömigt rolig

8. Har du något maratonprojekt?

➜ Det har jag alltid, haha. Försöker titta ikapp Supernatural just nu.

9. Tv-serie som inte går just nu men som du längtar efter?

➜ Degrassi och pretty little liars ♥

10. Tv-serie som du inte sett än men som ligger snart på tur?
twin peaks och the wire är jag sugen att se på.
master of none: säsong 1


 Betyg på imdb: 8,7/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
Vi får följa Dev en 30-någonting skådespelare i New york. Både hur han är på jobbet och privat.
 
Tack netflix för master of none. Jag har som jag nämnt säkert hundra gånger tidigare väldigt svårt att fastna för komediserier men den här prickade rätt väldigt fort. Den är inte haha-rolig direkt men rolig på en realistiskt sätt och många känner nog igen sig i mycket handlingen består av.
Handlingen låter kanske ganska vanlig och lik mycket annat som går på tv idag och är kanske inte direkt något nyskapat heller. Vi kanske har sett det förr på ett ungefär men denna gång görs det bättre och smartare. Skådespelarna är som klippt och skurna till sina karaktärer. Dem jag gillade mest var Dev, Rachel och Brian. En fun fact är förresten att Dev's föräldrar är Aziz Ansari's riktiga föräldrar.
 
Det bästa avsnittet var det sista. Kände igen mig i procent bråket inte till en så stor utstäckning så att jag har gjort slut men helt klart börjat bråka angående saker som har med procent att göra. Förutom den incidenten gillade jag verkligen Dev och Rachel tillsammans.
Jag hoppas på en säsong två vilket är troligt eftersom det är en netflix serie :Dtrailer: finding Dory


Äntligen är trailern här! :D filmen har premiär i sommar.fuller house: sneak peek på huset


fuller house kommer till netflix nästa år.Mina tips för the perfect 3


 Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, Denise och Julia. kolla även in deras inlägg ♥
 
jag kommer i de här inlägget skriva om trilogier och vilka som är mina favorit  filmer i det sammanhanget.
 
1. Before... sunrise, sunset, midnight
lite om filmerna... 9 år mellan varje film får vi följa Céline och Jesse som träffas på ett tåg i Europa och sedan vad som hände sen. Ethan Hawke och Julie Delpy spelar huvudrollerna. Richard Linklater (boyhood) har gjort filmerna.
Vilken film är bäst? sunset som är den andra filmen ♥
Vilken film är sämst? alltså jag älskar verkligen before filmerna av hela mitt hjärta så det är svårt att rangordna men den första filmen (sunrise) är lite svagare än de andra
 
2. Jurassic Park
lite om filmerna... Jurassic är egentligen inte längre en trilogi eftersom en fjärde film hade premiär i år men det känns ändå som dem tre första filmerna är denna lilla trilogi och sedan så får den nya och de kommande filmerna bli sin egen. Filmerna handlar om en park där dinosaurer existerar och är vackra varelser men sedan så finns några få som faller ut ur den skalan och ja, är onda.
Vilken film är bäst? första utan att tveka
Vilken film är sämst? tredje filmen är minnst bra om man säger så.
 
3. Tillbaka till framtiden
lite om filmerna... Michael J. Fox's genombrott och fortfarande bästa filmer. En historia genom tid och rum
Vilken film är bäst? första
Vilken film är sämst? sista
 
 
4. Toy story
lite om filmerna... 1995 var ett magiskt år för leksakaerna kom till liv i en av disneys bästa filmer någonsin.
Vilken film är bäst? alla är bra men jag tycker att första filmen ändå är lite överlägsen i jämförelse med de andra.
Vilken film är sämst? jag fattade aldrig riktigt hysterin över tredje filmen. Visst, den är jätte bra men även den svagaste av de tre enligt mig.
 
5. sagan om ringen
lite om filmerna... visste ni att bökerna egentligen inte är en trilogi? författaren ville att alla böcker skulle vara en bok men de som publiserade boken valde att göra tre delar så det inte skulle för långt.
Vilken film är bäst? första är bäst
Vilken är sämst? nu kommer jag säga en känslig sak för jag vet att många älskar just denna film men jag tycker tvåan.
 
Har ni någon favorit?Transparent: säsong 2 teaser

it's my fucking birthday


Idag är det min födelsedag...
För ovanlighetens skull så gör jag inte den aktiviteten som sker på bilden här under.senaste nytt...


- Z nation får en tredje säsong
- En av skaparna till the muppets lämnar serien, fortfarande oklart varför.
- stark trek kommer tillbaka till livet i en helt ny tv-serie. Premiären blir 2017.
- vi kommer få vänta lite längre än förväntat på nya säsongen av twin peeks ända till 2017
 
- Marcia Cross (desperate housewives) kommer snart att gästspela i Quantico
- En ny vampyrjägare kommer snart dyka upp i the vampire diaries och hon är väldigt lik Elena.
Peter Gallagher (the oc) kommer att dyka upp i New girl som Schmidt’s pappa.Pretty Little Liars Flash-Forward, mm.


abcfamilys 25 days of christmas trailer är här! 
- Pretty little liars special har nu ett exakt datum. 25 november för oss i sverige, dagen innan om ni befinner er i usa eller Canada.
- Young & hungry får ett julavsnitt. Kommer mer info om när senare.Sagor & Mytologi


 Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, Denise och Julia. kolla även in deras inlägg ♥
 
Jag som serietittare föredrar nästan alltid verklighetstrogna serier. Okej, vissa övernaturliga serier har kommit till mig genom åren men oftast så fastnar jag inte riktigt för konceptet. Jag tycker exempelvis Once upon a time är för överdrivet och det blir i längden inte så njutbart. Därför tänker jag släppa tv ett litet tag och fokusera på filmer inspirerat eller baserat av en sagor som jag gillar.
 
Maleficent (2014)
baserat på: sleeping beauty men vi får istället följa den onda fen.
 
mirror mirror (2012)
baserat på: snövit
 
another cinderella story (2008)
baserat på: askungen
 
 och för att avsluta  här är en bra mytologifilm som ni alla borde se.sedan sist


- Clipped läggs ner efter en säsong
- the bring läggs ner efter en säsong
- the walking dead får en sjunde säsong
- Longmire får en femte säsong
 
- Joe Manganiello (true blood) kommer att dyka upp i tredje säsongen av Mom
- blood & oil förkortar sin säsong till endast 10 avsnitt vilket oftast betyder att det inte blir en andra säsong.
- Romeo & Julia blir tv-serie där vi inte kommer att få följa deras kärlekshistoria utan deras familjer efter deras död.
- den här säsongen av Game of thornes kommer att ha premiär lite senare än vanligt men lugn, det gäller antagligen bara några veckor :).
- Leonard Nimoy's (star trek) son kommer att gästspela i Big bang therory
- en ny polis serie med Jennifer Lopez (tack men nej tack) i huvudrollen kommer att ha premiär i januari.