Gästinlägg #1


Jag vill tipsa om serien the beautiful life där vi får följa några modellers liv. Den hade premiär på den amerikanska kanalen cw 2009 men lades ner efter bara två avsnitt men som tur är så skapades en youtubekanal till serien så alla avsnitt som hade spelats in släptes där. Ashton Kutcher har varit med och gjort serien och i huvudrollerna kan vi se Mischa Barton, Corbin Bleu, Sara Paxton, Ben Hollingsworth och Nico Tortorella för att nämna några.
Här finns avsnitten ↓

Vill ni också skriva ett gästinlägg tryck HÄR!När homosexuallitet är vackert...


I fredags blev det lagligt i alla USAs stater att lagligt gifta sig som homosexuell, YAY! 
Så därför vill jag tipsa om tre serier där det är något fint och naturligt att älska vem man vill oavsett kön.
Looking (2 säsonger + en kommande film)
Handling: vi får följa tre vänner i San Francisco när dem söker efter lyckan och kärleken.
Varför looking? homosexualitet har aldrig varit så stor i en serie och bara det gör att serien sticker ut i mängden men det är inte enbart därför serien är så underbar, den har mer egenskaper än så titta och se för er själva.
Vilka är med
? Jonathan Groff, Frankie J. Alvarez, Murray BartlettLauren Weedman, med flera.
 
The Fosters (är inne på sin tredje säsong)
handling: Callie hamnar hos en fosterfamilj som består av två mammor, deras två adaptiv-barn och en av mammornas biologiska son.
Varför the fosters? den är framförallt mysig men visar sedan även upp att man får älska vem man vill oavsätt vad på ett naturligt sätt som att det vore det naturligaste i världen och det är det det även borde vara.
Vilka är med? Maia Mitchell, Teri Polo, Sherri Saum, David LambertCierra Ramirez, med flera.
 
Glee (6 säsonger)
Handling: några high school elever som inte tycker att dem passar in anmäler sig för att vara med i gleeklubb och det kommer att förändra deras liv för alltid.
varför glee? glees budskap har nog alltid varit att det är okej att vara du, vem du än är. Vem du än må älska, vad du än har för intressen - du är bra just för att du är du.
Vilka är med? Jane Lynch, Lea MicheleChris Colfer, Naya Rivera, Matthew Morrison, med flera.
 
Några serier jag själv inte har sett men som jag ändå tycker bör nämnas är - queer as folks och the L world.
Och en film som verkligen är nödvändig att se är - If These Walls Could Talk 2.hereos reborn: trailern är här

förnyat och sånt...


Transparent får en tredje säsong
Mr robot får en andra säsong efter endast ett avsnitt visat på tv.
Lizzie Borden får inte en andra säsong
Hannibal får inte en fjärde säsong
 alåha!


I februari fick några av er synas här genom att svara på frågor om er favoritserie. Det var uppskattat så därför tänkte jag låta er ha chansen att synas på mitt serieflöde igen men det kommer att se lite annorlunda ut då jag inte vill att ni ska svara på några frågor utan jag söker nu folk som skulle vilja skriva ett inlägg som jag sedan kommer att publicera här, alltså ett gästinlägg - SOM ÄR RELATERAT TILL SERIER ELLER FILM.
Vore det kul? isåfall är detta det ända ni behöver göra ↓
♥ skicka ett mejl till efji@hotmail.com med antingen ett utkast av inlägget eller din idee.
Ni får skriva om vad ni vill så länge det relaterar till temat ↔ alltså om tv-serier eller film.
 Ni får även länka till er blogg/hemsida/twitter, osv.
 
några tips... serietips, recension, favoritserie, favoritfilm, favoritskådis, bok blir film, en film jag inte tål, klä dig som en karaktär, osv.jurassic World (2015)


 Betyg på imdb: 7,5/10 ι mitt betyg: 7/10
 
22 år efter jurassic park har Isla Nublar en fungerande nöjespark för alla som älskar dinosaurier. Tyvärr är parken dyr och någon måste göras, så varför inte föda fram en livsfarlig Indominus Rex?
 
Förra veckan befann jag och Emma oss i Täby centrum för att äntligen få se Jurassic world på bio. Längtan var enorm och förväntningarna var höga. Kan en film idag bli lika bra som dens föregångare? nej, den var inte bättre än jurassic park (1993) men betydligt bättre än tredje filmen från 2001. Jag fick som helhet en skön känsla av filmen. Stort fokus på syskonrelationen samtidigt som vi får se det vi egentligen kom dit för att se - dinosaurierna ♥. Filmen var alltså bra, inte över förväntan utan höll sig på en bra filmisk nivå och slutet viskade lite om en tvåa (jag menar femma), va? jag tror nog det.
 
Alla skådespelar insatser var väl godkända med Chris Pratt (som jag visserligen aldrig riktigt förståt storheten med) i spetsen men även skådespelare som Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio, Jake Johnson, Omar Sy, Judy Greer, Lauren Lapkus, Nick Robinson och Ty Simpkins för att nämna några.pretty little liars: 6x5 promo

heroes reborn: teaser

Den nya Jesus


Jag skrev ett inlägg i mars om att Jake T. Austin valt att lämna the fosters och det var därför oklart vad som skulle hända med hans karaktär. De ända vi vet än så länge är att han har överlevt en bilkrasch och befinner sig för tillfället på en internatskola.
Nu är det dock bekräftat att en ny skådespelare kommer att ta över rollen som Jesus nämligen Noah Centineo (austin and ally).
Vad tycker ni om detta?
Jake T. Austin är störta anledningen till varför jag började titta på the fosters så tycker det är väldigt tråkigt att han blir utbytt. Skulle hellre se att han inte kom tillbaka alls och bara nämdes ibland.orange is the new black: säsong 3


Detta inlägg kommer en aning senare än planerat men bättre sent än aldrig som man brukar säga. Jag tittade klart tredje säsongen av orange is the new black tre dagar efter premiär så ett inlägg var redan i tanke för ganska exakt en vecka sedan men nu kommer det alla fall ;).
Betyg på imdb: 8,4/10 ι mitt betyg: 7/10
 
 Vi får fortsätta att följa med på kvinnofängelset där Piper tjänar av sitt 15-månaders fängelsestraff..
 
Jag längtade väldigt mycket efter tredje säsongen innan den hade premiär eftersom förra säsongen var väldigt spännande men när säsongen hade premiär så kände jag lite att det inte skulle bli lika bra som förr. Förstå mig rätt, jag älskar OITNB och även säsong tre höll sig på en relativt bra nivå men jag fick lite känslan att dem hade tappat lite när det kommer till nytänkande idéer. Det mesta var lugnt och fridfullt och kanske det behövdes efter allt jobbigt med Vee i förra säsongen.
 
En väldigt tråkig sak som hände var Nickys öde... Hoppas hon dyker upp i fjärde säsongen men tror chansen tyvärr är ganska liten till det. Hon har annars en tindens att få lite mer fart på handlingen, bara genom att vara där så det är tråkigt att hon bara syntes i några få avsnitt. Bra att Healy bröt med sin fru, det var på tiden. Tyckte väldigt synd om Soso under säsongen och tror hon kommer behandlas betydligt bättre nästa säsong med tanke på hur det slutade med henne. Gillade Pennsatucky den här säsongen, det trodde jag inte skulle hända när jag såg första säsongen men hon är verkligen en fin människa när hon får visa det.

Säsongen blev ganska spännande mot slutet och Piper håller på at bli helt galen. Jag trodde ändå att hon skulle fortsätta hålla sig ganska normal i hela serien men nej.. She going crazy for real. Alex höll sig till och med mer nere på jorden under säsongen.the gambler (2014)


Betyg på imdb: 6,1/10 ι mitt betyg: 6/10
 
Jim Bennett (Mark Wahlberg) är en universitetslärare som lever ett dubbelliv vid spelbordet om nätterna.
 
The gambler är en remake på filmen med samma namn från 1974. Jag har inte sett den men den ska tydligen ha varit ganska bra och vunnit en hel del priser. Dessvärre tror jag inte att våran nutidens the gambler kommer att ha lika mycket tur. Filmen är visserligen inte värdelös men det är hellet inte speciellt bra och kommer antagligen att glömmas bort fort av de flesta tittarna.
 
Vi får följa en små galen lärare som är ännu galnare om nätterna då han tar sig ann rollen som spelberoende. Allt som kan gå åt skogen gör det också men det är ingenting huvud-karaktären bryr sig om speciellt mycket och börjar låna pengar från allt farligare människor samtidigt som han sätter sin familj i fara.. Han är med andra ord inte speciellt smart.
 
Det är en helt okej film även fast det mellan åt är otroligt frustrerande att titta på en så irriterande karaktär som har mage att såra människor i hans närhet utan ens dra en min, utan att bry sig att han gång efter gång gör så stora misstag utan att förstå det själv.Chasing Life: sneak peek för säsong 2


 Muminfamiljen på Rivieran (2014)


Betyg på imdb: 6,3/10 ι mitt betyg: 5/10
 
Snorkfröken och muminpappan är trött på det vanliga livet i Mumindalen så familjen bestämmer sig för att åka till Rivieran och leva lyxliv.
 
Jag vill börja med att säga att jag älskar serien i från 90-talet. Jag gillade att titta på det som barn och tycker fortfarande att det är bra tv som håller en hög kvalité även 20 år senare. Därför var jag såklart väldigt spänd på att se filmen och hade höga förväntningar då handlingen faktiskt även är baserat på en Tove Jansson bok.
 
Filmen är tecknad, inte mumin-serie tecknad utan verkligen tecknad och alla karaktärer ser lite annorlunda ut än vad jag är van att se dem men det är ju faktiskt så dem ser ut i böckerna, på ett ungefär så det kan jag acceptera även fast det kändes ovant. Det absolut bästa med filmen var att dem hade gjort en fullträff med rösterna.
 
Så det låter kanske som att jag var ganska nöjd med det jag såg men nej, så var inte riktigt fallet. Det är förstås roligt att se muminfamiiljen i en långfilm efter så lång tid men tempot var långsamt, det händer mer i ett 20-minuters avsnitt. Lilla my hade ingen karaktär utan var bara där och lät... Nej, jag saknade mycket och hoppades på så mycket mer än detta.frånvaro + 3 förnyade


Ursäkta min frånvaro men har varit lite mycket på en och samma gång i privatlivet. Snart kan ni dock se framemot en blogg med mycket nya inlägg, lite design ändring och även NAMNBYTE. Yes, jag tänkte ta mitt seriebloggande till fullo men mer om det inom kort

Jag tänkte passa på och skriva väldigt kort om några serier som nyligen blivit förnyade...
Bates motel får en fjärde och femte säsong - jag älskar bates men blev förvånad över denna nyhet men även glad.
Penny Dreadful får en tredje säsong
Power får en tredje säsongTrue Detective Season 2: Pre-Premiere Critics Spot (HBO)

vem vill du vara för en dag!?


hallå folk!
I sammarbete med zingland tänkte jagi tipsa om serie och filminsperade maskeradkläder som dem har ett stort utbud av inne på deras hemsida.
1. pongo...
2. Hästmasken har fått en mening, hej Bojack horseman.
3. vad är mer aktuellt en supergirl!? 
4. annibal-mask.
5. Bond, James, bond...
6. Baywatch
7. grease insperad jacka.
8. shrek!
9. b1 eller b2 who knows...
10. jack är det du? åtminstonde din hatt är det.
 
Alla dräkter och masker (plus massa fler) finns alltså inne på deras hemsida.
Även ett stort utbud med maskerad-kläder om ni ska ha barnkalas.Trailer: The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

Christine Rose återvänder till heroes


Christine Rose som spelade karaktären Angela Petrelli i Heroes kommer att återvända till seriens spinn-off I höst. Hon var ingen favorit för mig direkt men ändå glad att hon återvänder av anleding att hon är en Petrelli. Kanske en liten chans till mer Peter och Sylar då? hmm, hoppas.Demi Lovato joinar from dusk till dawn


Demi (camp rock) kommer att gästspela i andra säsongen av from dusk till dawn. Inte mycket info om hennes karaktär än så det återstår att se men hon kommer åtminstonde att dyka upp i säsongens sista avsnitt.Degrassi: the history ♥

netflix plockar upp degrassi


Jag tänkte skriva ett inlägg imorse att mtvcanada nu beslutat sig för att lägga ner degrassi men det blev inte av och tur var kanske det. Några timmar senare ploppade nämligen en bra nyhet om degrassis framtid upp. Ja, serien kommer inte att längre att gå på sina "vanliga" kanaler men däremot har netflix plockat upp serien, YAAAY!!! och i canada kommer serien att gå på deras kanal family. Tror detta kan passa dem bättre och kanske få tillbaka lite the next generation vibbar.
När serien går på netflix kommer den kalla sig för degrassi: next class. Premiär i början av 2016. 
Vi kommer forsätta få följa karaktärerna — Zoe Rivas, Maya Martin, Tristan Milligan, Miles Hollingsworth, Frankie Hollingsworth, Hunter Hollingsworth, Grace Cardinal, Zig Novak, Winston Chu, Shay Powers, Jonah Haak, Tiny Bell och Lola Pacini i 20 nya avsnitt. Så även många vi måste säga hejdå till i den nuvarande säsongen, tråkigt men det är nog dags för det.sense8: säsong 1


Alltså blogg.se — jag hatar er lite. skrev precis ett lång inlägg som sedan försvann... 
Betyg på imdb: 8,2/10 ι mitt betyg: 7/10
 
Åtta personer som befinner sig på olika plaster i världen sammankopplas med varandra när det gäller liv och död.
 
Den här serien är inte lätt att skriva om. Dels för att den är ganska rörig och till en början fick jag verkligen inget grepp om serien alls. Mycket av sakerna klarnas upp efter några avsnitt och jag måste ändå säga att jag tyckte om den. Dem har lyckats väldigt bra med karaktärerna då allas handlingar är intressanta. Visst, jag har mina favoriter såklart men alla karaktärer visar upp sig och sitt liv på ett intressant sätt vilket får mig att fastna för alla åtta.
 
 Skaparna av matrix ligger bakom serien vilket kanske gör det naturligt att det är en tänkande serie. Allt kommer inte direkt utan själva poängen kommer till slutet. Jag är tacksam för att de är en serie av netflix för jag vet inte om jag skulle ha kalrat av att se den veckovis, skulle någon? för rörig för mitt lilla huvud tror jag alla fall.
 

+ alla karaktärer bjuder på intressanta handlingar
+ seriös, action blandat med humor.
+ bra skådespel
+ netflix.
 
 
 
 — introt är kanske det värsta jag sett. Inte bara dåligt utan helt överdrivet långt också.
— ganska rörig handling
— en fight scen i sista avsnittet var väääldigt överdriven.haha, alltså åååh!

gilmore girls reunion


Skådespelarna från min absoluta favorit serie någonsin återförenades igår...
ALLTSÅ AHHH... och många känner nog igen dem från andra serier men de var HÄR det började för de flesta av dem.
alltså jared padalecki (supernatural) och Milo Ventimiglia (heroes) <3 döör lite så fina. Båda Logan hatande individer vilket gör att jag gillar den ännu mer.Degrassi läggs ner, eller?


Alltså inte för att vara den som är den men... vad tänker kommunen med när den anordnar något jäkla lopp som tar över alla centrala delar av orten SAMMA DAG som jätte många tar studenten...
Alla fall.. I morse brast mitt hjärta lite då jag fick nyheten att Degrassi ska läggas ner efter 14 säsonger. Jag kan stå ut med att dem flesta serierna läggs ner men just denna ligger väldigt nära mitt hjärta och det tar hårt att ens läsa orden. Efter en stund läsande insåg jag att det inte riktigt stämde utan att kanalen som serien sänds på i USA valt att inte sända fler avsnitt.. Ja, men då är den väl nerlagd kanske ni tänker.. Men nej. Degrassi är nämligen inte amerikans utan från canada så den avgörande domen har MTVcanada.
 
En posetiv sak med detta är dock att ALLA avsnitt som inte sänds av säsong 14 än kommer att kunna ses i juli. Så hela 12 avsnitt. När avsnittet kommer till svenska MTV finns det inga datum på än men online så gäller det varje dag från 21 juli.Prison Break får (kanske) en spin-off


om Fox får bestämma så blir det en spin-off/femte säsong av Prison Break. Om detta händer så kommer seriens karaktärer tillbaka för ett en-säsongs uppdrag för att avsluta serien en gång för alla...
Tycker ni att det behövs? ser ni framemot en fortsättning?första promon till "I am Cait"

Milo ventimiglia joinar Gilmore girls-Reunion


JAAAAAAA!!! Fy vad glad jag blir. Milo Ventimiglia (jess i gg) har äntligen tackat ja till att vara med i Gilmore girls-panelen/reunion på Austin’s ATX Festival nu i helgen. Nu är det bara Melissa Mccarthy som fattas.
 it girls!!!


Vill bara tipsa om It girls, en webb-serie. Serien handlar om 12 stilbloggare som tävlar om att om bli sveriges nästa digitala stilikon. Ni kan se avsnitten HÄR! 6 avsnitt finns ute än så länge. Tycker sådant är kul att titta på. Älskar bla. svenska topmodel och liknande. Läser däremot inte modebloggar om dem inte verkligen sticker ut så jag vet bara vem en av bloggarna är. Ska däremot kolla på detta och om någon verkar extra rolig så  finns chansen att till och med jag kommer att följa deras blogg.Pretty Little Liars - Season 5 DVD Extra "Bringing the Snarky"


Imorgon kan vi se första avsnittet ur sjätte säsongen av pretty little liars men tills dess kan vi se de bästa från säsong fem ↓Vanity Fair: Caitlyn Jenner


Igår gick Vanity Fair ut med en kommande omslagsbild för deras tidning. Första bilden med Bruce Jenner som kvinna eller Caitlyn Jenner som hon nu vill bli kallad, riktigt snygg.
 Ny serie: UnReal


Vad händer bakom kameran på dejtingprogrammet du följer på tv? här får du se vad.. Ja, nästan alla fall då det inte är en dokumentär utan en riktig serie. En av producenterna till Unreal har även varit producent till the bachelor så tyvärr ligger det nog sanning i detta.
 
 Det verkar inte vara en speciellt kul bransch att jobba i och eftersom en av producenterna till serien jobbat för the bachelor tidigare så tror jag tyvärr att det ligger mycket sanning i serien. Kul att se Shiri Appleby (life unexpected) igen och även några andra ansikten jag kände igen bla. Constance Zimmer (Entourage), Freddie Stroma (harry potter) och Arielle Kebbel (the vampire diares).
 
Det kanske låter lite luddigt att börja titta på en serie som ska följa med bakom kameran på en reality show men det är mycket mer än så. Ja, vi får följa hur hemsk branschen är men också vad de är för personer - de som jobbar och deltagarna till själva programmet. Jag tror att det kan bli intressant att följa och jag gillar konceptet.
 Sendhil Ramamurthy joinar heroes: reborn


En till av original-medlemarna från hereos kommer tillbaka till säsong 5 hereos: reborn. Nämligen Sendhil Ramamurthy (Covert Affairs) som spelar karaktären Mohinder i serien. Han joinar heroes tillsammans med karaktärerna Noah, Hiro och Matt.
 
Jag var livrädd för Mohinder, inte i början men senare när han inte var sitt bästa jag. Otroligt läskig karaktär, alla fall i tredje säsongen men ska bli kul att se honom igen.
 kakform


Som några kanske vet så älskar jag darth wader och söker ofta runt på prylar för att pryda mitt lilla hem. Idag såg jag denna på Coolstuff, alltså AHHH, jag måste verkligen ha!It's june...


Äntligen sommar-månad även om det inte käns som sommar riktigt än. Juni innebär även en helt ny månad för bio.
Vilka filmer som har premiär nu i juni ser ni mest fram emot!? :D
jurassic world - 10 juni. The age of Adeline 5 juni.
 
Förutom detta har även klassikern terminator (1984) premiär, 25 juni. Och en film kanske någon av mina tv-serie vänner/läsare vill se nämligen entourage - the movie, 24 juni.