Orphan black: säsong 2


  Betyg på imdb: 8,5/10 Mitt betyg: 8/10
 
Sarah letar efter sin försvunna dotter och försöker fly för att hålla henne i säkerhet men det är omöjligt att vara säker i en osäker värld. Samtidigt så har Allison och Cosima minst lika stora problem som dem försöker att lösa.
 
Den här serien ♥ är så underbar. Andra säsongen var väldigt spännande och följer i samma tempo (även om första säsongen var lite bättre) och vi får åter igen följa många underbara karaktärer som utökat sig lite men med utökning också några karaktärer som jag knappt ens skulle vilja vistas i samma ort som men det behöver jag inte heller. Vi får träffa några nya cloner i små roller därbland en kille (fast han var väl operarad? om jag inte förstod helt fel men fortfarande kille för det).
 
Av de nya karaktärerna gillade jag verkligen Kiras pappa och Mark. Det ska bli intressant med Marks öde i nästa säsong, är nästan säker på att hans flickväns pappa vet om hemligheten eftersom dem själv försökt att mixa. Donnie har förresten varit väldigt rörig för mig denna säsong men det verkade lösa upp sig mot slutet och nu hoppas jag att han har talat sanning vilket jag tror med tanke vad han gjort.
 
Jag var nästan säker på att Helena skulle växa den här säsongen men det tyckte jag inte riktigt att hon gjorde.. Hon gjorde några saker så man såg att hon kunde ha ett hjärta mot personer hon verkligen gillar men mot resten av världen är hon fortfarande gamla vanliga Helena.
 
 
Längtar till april så mycket !!!! :DJessie får en fortsättning


När Jessie senare i år sänder sitt sista avsnitt av serien på disney channel så behöver vi inte riktigt säga hejdå för serien kommer att få en spin-off. Jessie kommer inte längre att vara där så huvudrollerna kommer istället att vara Emma, Ravi och Suri som varit med i seriens alla avsnitt.
Följer inte serier så vet inte riktigt vad jag tror om en fortsättning men det gick bra för Suite Life när dem gjorde det, så varför inte.
 
 
Jessie finns på bla netflix och handlar om en 22-årig Nanny i new york.Postern för daredevil är här!!!


 Din favorit serie #8: Sanna om game of thrones


Besök Sannas blogg HÄR!
 
Vad betyder GOT för dig? 
Got är den första serie jag verkligen maratonkollade på. Pappa såg den samtidigt som mig.
 
Hur kommer det sig att du började titta på serien?
Min farbror tipsade mig om den. Efter första avsnittet var jag fast!
 
Har du läst böckerna som serien är baserad på?
Nej det har jag faktiskt inte! Jag tycker ju om att läsa så detta ju inte problemet utan det är mer att då blir serien inte lika bra!
 
Vem är karaktären du skulle vilja ge en höger?
Lätt fråga! Skulle vilja ge Joffrey några smällar men också de som torterar Greyjoy.
 
Vem är du mest ledsen över att har dött och därmed lämnat serien?
Jag blev väldigt ledsen när Ned dog men har kommit över det rätt bra! Tycker det är så synd att de dödar karaktärer höger och vänster som Ygritte:(((
Har du något speciellt minne tillsammans med serien?
Nja minne och minne men minns att under sommaren jag kollade ikapp got satt jag m en filt och åt popcorn och hade det allmänt mysigt:)
 
Vilken är din favorit scen?
Det finns MÅNGA favoritscener. Men en av mina är Red Wedding. Inte för att jag tyckte om vad som hände utan mer den bästa twisten nånsin.
 
Varför får INGEN missa GOT?
Lätt fråga! Det är den bästa serien och nästan alla som jag känner ser den!
 
Finns det någon annan serie du skulle vilja tipsa om?
Switched at birth, The fosters, Jane the virgin blaFifty Shades of Grey (2015)


Idag befann jag mig plötsligt inne i en biosalong tillsammans med min bästa vän. Där väntade vi på en film som jag tidigare sagt att jag inte kommer att se på bio (men som jag vill se senare) för att det jag läst ur boken varit ganska dåligt. Vill förtydliga detta väldigt mycket - har inte sagt något om storyn, sexet, karaktärerna, osv. utan mer hur boken är skriven, alltså exempelvis att meningarna kunde forma sig på ett sätt som jag störde mig lite på.
 
 Betyg på imdb: 4,2/10 Mitt betyg: 6/10
 
Anastasias liv förändras plötsligt när hon möter den charmiga, mystiske och stenrika Mr Grey.
 
Hatet mot den här filmen/böckerna får nu ta och sluta. Speciellt av dessa personer som har någon stark uppfattning om handlingen som inte stämmer och i de flesta fallen kommer dessa anklagelser ut av folk som verken ha läst böckerna eller sett filmen. Filmen handlar inte om kvinno-förnedring och Mr Grey är inte en galen psykopat.
 
Jag tycker att den var bra. Dakota Johnson passar perfekt för rollen som Anastasia och det känns naturligt.
Jamie Dornan som Mr Grey är helt okej och jag tror han kan växa in i rollen väldigt bra bara han får chansen.
 
 
Med i filmen är: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Marcia Gay Harden, Eloise Mumford, med flera.trailern för kortfilmen frozen fever är här !!!

varför hbo-nordic?


Jag skulle vilja tipsa er om bonusbay vilket är en hemsida där du kan handla i butikerna du vanligtvis handlar i men få rabatter och bonus på allt du handlar. Det är helt gratis att bli medlem och just nu får ni även 100kr att handla för bara genom att bli medlemmar...

Anledningen till att jag skriver om detta i denna stund är för att jag snubblade förbi deras hemsida och såg att dem nu erbjuder 50kr rabatt på hbo-nordic. Ni vet väl att jag älskar hbo-nordic!? dem har enbart kvalitetsmässiga serier och släpper avsnitten senast 24-timmar efter att avsnittet går på tv i usa plus att det är lagligt.
 
Om ni har eller tänker skaffa hbo-nordic (ni kommer inte att bli besvikna) så får ni inte missa att titta in
relativt nya serier som... true detective, the affair, leftovers, bitten,  togetherness, med flera.
pågående serier som... game of thornes, girls,  master of sex, vikings, homeland, orphan black, med flera.
klassiker som.... the office, how to make it in america, dexter, sopranos, sex and the city, med flera.
och det fins dessutom filmer som exempelvis... cry baby, psycho, fargo, the normal heart & hannibal.
 
 
förutom hbo-nordic så har dem bonus på bla cdon om du är mer sugen på att ha dina serier och filmer i hyllan än att bara se innehållet :).


inlägget är ett sammarbete mellan efji.se och bonusbay...Orphan black: säsong 1


 Jag tittade faktiskt in serien redan 2013 och gillade den redan då men av någon anledning såg jag bara de två första avsnitten och inte mer. Jag förstår inte riktigt varför för ojoj vilken bra serie detta är..
 Betyg på imdb: 8,5/10 Mitt betyg: 9/10

När Sarah en kväll ser en kvinna som ser exakt ut som henne själv ta livet av sig bestämmer hon sig för att ta kvinnans identitet men livet kommer aldrig bli sig likt igen...
 
Tatiana Maslany gör de tre (plus några gästspel) huvudrollerna så otroligt bra. Det är så bra skådespelat så att det känns som det är minst tre olika skådespelare. Jag har bara sett henne i Heartland innan och där spelar hon en mycket normal roll så att tre år senare gå över till detta är fantastiskt, where are your Emmys!?

Jag gillar de störta rollerna som Maslany spelar men har svårt för de mindre. ex. psykopat Helena även fast just hon är en karaktär som behövs där och väl inte är ond på riktigt utan bara väldigt skadad och Rachel som kommer i slutet på säsongen ser jag ingen möjlighet att någonsin gilla men det kanske vänder, who knows. Sedan är det såklart inte bara Maslany som står för hela serien utan det finns även andra karaktärer som är viktiga och som jag gillar - felix, Paul och Art. Plus ett antal med andra karaktärer
man inte vet vart man har dem någonstans då dem går från goda till onda när dem känner för det.
 
Jag tycker att det är sällsynt på tv numera men varenda scen är faktiskt väldigt spännande.Din favorit serie #7: Ida om Veonica Mars


Besök Idas blogg här!
 
Vad betyder Veronica Mars för dig?
Tillsammans med Lost var Veronica Mars den första riktiga serien (som alltså inte var ett barnprogram) jag började följa, så den har varit med mig väldigt länge. Sedan tycker jag att Veronica är cool (hon extraknäcker liksom som privatdetektiv och hon är bra på det också) och en bra förebild.

Hur kom det sig att du började titta på serien? 
Jag var nog 12 eller 13, mamma satt och såg på det en kväll och jag blev intresserad. Det råkade dessutom vara första eller andra avsnittet så jag hade inte missat mycket alls. Har sett igenom serien två gånger (bara) sedan dess.

Har du något speciellt minne tillsammans med serien?
Har inget speciellt, magiskt minne direkt. Men kan berätta detta: När jag gick i åttan (2006) så var det inte som nu att var och varannan unge hade en systemkamera. En av mina lärare hade en som han tog med till skolan en dag och folk kommenterade "Vilken stor kamera, va drygt..." (stort = dåligt), men jag visste bättre: "Hallå nej, de är skitbra, Veronica Mars har en sån!". Inte för att någon visste vem Veronica Mars var...

Vem är din favoritkaraktär?
Jag gillar verkligen Veronicas pappa Keith. Men också Veronica (såklart, även om jag kan störa mig på henne ibland), Wallace och Logan.

Förra året så kom det ut en film som utspelar sig nio år efter att serien fick sitt avslut, vad tyckte du om filmen?
Jag såg verkligen fram emot filmen och jag älskade den. Man kunde känna igen upplägget från serien, för den var i samma stuk. Det är svårt att vara partisk då ens favoritserie blir till film, och jag vet inte om någon som inte sett serien skulle uppskatta den riktigt. T.ex., min pojkvän kände sig mest bara som ett frågetecken eftersom ingen av karaktärerna riktigt introduceras, det bygger väldigt mycket på att man redan känner alla. Men jag tyckte det var en värdig fortsättning.

I höstas gick serien "Play It Again Dick" på webben i åtta avsnitt, vilket var en spinoff till serien. Följde du den?
Oj! Det hade jag inte ens hört talas om! Haha. Men nu då jag vet ska jag definitivt ta och kolla in den. Även om Dick mest bara var en Dick... eh störig karaktär, haha.

Vilket är ditt favorituppdrag som Veronica gör i serien?
Det som satt starkast spår i minnesbanken för min del är de stora fallen som man får följa genom en hel säsong. Pilotavsnittet börjar med att Veronicas bästa vän blivit mördad (det är känt, ingen spoiler) och det är så sjukt spännande.... Även fallet i andra säsongen, SPOILERVARNING med skolbussolyckan.

Är du en marshmallow eller vilka shippar du i serien?
Som jag har förstått är en marshmallow ett fan  av serien? Eller syftar du på Veronica och Wallace (varifrån uttrycket härstammar)? För jag älskar dem! Shippar alltid helst vänskapspar i serier framför romantiska par. Veronica tillsammans med pappa Keith, också awesome. Men för att nämna något romantiskt ship: Veronica och Logan. Because... Logan... Ihp.

Varför får ingen missa Veronica mars? 
Alright: En grym kvinnlig karaktär i huvudrollen, privatdetektivande, ett nytt fall i varje avsnitt samt ett stort genom en hel säsong, spännande, en hel del humoristiska kommentarer och sarkasm, father and daughter-moments... Yup.

Finns det någon annan serie som du skulle vilja tipsa om? 
Har ännu inte hittat någon i samma stuk som Veronica Mars, men jag gillar The 100, Lost, Jane The Virgin (inte alls lika cheesy som det låter) och 90210 väldigt mycket.
oscarsgalan 2015


Inatt visades Oscarsgalan på svtflow och svtplay missade ni det så kan ni se allting HÄR!
Självklart var jag uppe och såg alltind tillsammans med johan, cola light och marabou japp. Härlig känsla för oss som är filmnördar att få se allting live även fast tidsskillnaden finns där.
 
Några var väldigt fint klädda...
 
Neil Patrick Harris (how i met your mother) ledde galan vilket nog är ett svårt jobb att ta över ansvaret sedan förra årets succe med Ellen, lyckades han? nja... Öppnings nummret var bra, och scenen där han tog av sig kläderna var bra men annars var det inget speciellt.
 
ett bra tal...
Välförtjänta vinnare var dem alla och stort grattis till Birdman, det var inte den filmen jag hoppades skulle vinna men den förtjänade det.
 
 
Vad tyckte ni!?The Imitation Game (2014)


En verklighetsbaserad film, bra skådespelare och utspelar sig dessutom på andra världs kriget, det brukar väl gå hem?
Betyg på imdb: 8,2/10 ι Mitt betyg: 6/10
 
Inte långt före andra världskrigets start anmäler sig Alan frivillig till brittiska underrättelsetjänsten för att lösa  den nästintill olösbara enigma-koden tillsammans med ett Ml6-team av matematiska människor.
 
Benedict Cumberbatch spelar rollen som Alan mycket bra även om jag skulle ha föredragit någon som var lite yngre till rollen. Han kommer inte vinna Oscar (no fucking way) för sin insats dock även om han visar upp sin karaktär på ett mycket snyggt sätt, motståndet är för hårt i år.
 
Vi får följa Alan under krigstid och även när han är betydligt yngre än så för att få lära känna honom närmare. Jag gillade handlingen bättre när han var yngre och det  är nog inte alls meningen att det ska vara så men jag fastande mer för de korta scenerna än dem vi fick följa med i under WW,då jag tyvärr ofta tyckte att det kunde bli lite segt i handlingen. Filmen är bra men jag är tacksam att jag inte såg den på bio för den är inte tillräckligt bra för det i mitt tycke men helt klart se värld.
 
 
Med i filmen är: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Matthew BeardAlex Lawther, med flera.Din favorit serie #6: Linda om one tree hill


Tryck HÄR för att besöka Lindas blogg
Vad betyder one tree hill för dig?
One Tree hill är den serien som betytt mest för mig, jag har tittat redan från det kommit ut och tittat om och om igen.
 
Hur kom det sig att du började titta på serien?
Det är en serie om kärlek, vänskap och ungdomsliv vilket många kan känna igen sig i.
 
Nathan eller Lucas?
Lucas i början utav serien sedan gick det över till Nathan
 
Vad var det som fick dig att gilla Nathan mer än Lucas tillslut?
Han visade sig att vara en riktigt bra kille och han fick sin perfekta familj med Haley och sina barn ! :)
Vem ville du at Lucas skulle sluta upp med? 
Lucas skulle sluta upp med att dejta Peyton och börja dejta Brooke igen.
 
Serien sände sitt sista avsnitt för snart tre år sedan, är du nöjd med hur allting slutade?
Det hade kunnat sluta annorlunda,  jag hade viljat se Peyton mer i slutet och Lucas.
 
Vem är karaktären du verkligen inte tål? 
Rachel har jag lite svårt för.
 
Varför gillade du inte henne?
Hon var allmänt en bitch :)
Vilken är din favorit scen?
Finns ingen favorit jag älskar varje scen.
 
Vilket är ditt bästa minne tillsammans med serien?
Kan inte minnas något speciellt minne allting med denna serie har varit speciellt, vi har suttit bänkade framför tvn hela familjen.
Varför får ingen missa OTH?
För att det är den bästa serien någonsin
 
Finns det någon annan serie du vill tipsa om?
Pretty little liars, Awkward, Wanderpump rules & criminal mindsOrange is the new black: no more Larry


Jason Biggs kommer inte att återvända till orange is the new black's tredje säsong.
Serien kommer ha fokus på annat än Piper och Larrys relation säsongen som har premiär i sommar men skådespelaren säger att det finns en chans att han kommer tillbaka senare i serien om den blir förnyad för fler säsonger (och det kommer den förhoppningsvis).
 
 
Kommer ni sakna Larry!?
Vad jag förstått är det många som inte gillat honom men jag gjorde faktiskt alltid det.
Har ju läst boken som serien är svagt baserad på och dem har inte byggt upp hans karaktär så jätte snällt i serien om jag ska vara ärlig.. Piper och Larry är fortfarande tillsammans irl och hade aldrig planer om att göra slut heller och han var alltid jätte snäll och brydde sig om henne så mycket men en serie behöver mer drama än real life so...Ny serie: the odd couple


The odd couple är en remake av serien med samma namn som gick på 70-talet.
Vi får följa två vänner som båda nyligen skilt sig och bestämmer sig för att bo tillsammans men dem upptäcker snabbt att dem är som natt och dag - en slarver och en väldigt pedant person.
 
Det är alltid roligt att se vart välkända ansikten ger sig iväg - Matthew Perry i mina ögon mest känd från friends och Thomas Lennon som jag inte har någon relation till alls men han har varit aktiv länge genom att både skådespela och skriva manus . Ibland kan  nästa projekt vara deras nästa stora succé och ibland är det ett misslyckat projekt dem måste gå igenom.
Jag tycker inte att serien känns som en stor succé direkt och skådespelarna känns lite för bra för sina roller. Jag förstår varför en serie som detta kanske kunde gå hem på 70-talet då det inte var lika vanligt att skilja sig då som nu. Vilket också gör att serien inte känns speciellt originell, tyvärr.

Jag tror att serien kommer att bli bättre än vad det första avsnittet var MEN inte tillräckligt bra. The odd couple blir nog inte så långvariga på våra skärmar av störta anledning att serien i usa går på cbs och den kanalen har redan många komedier som är populära på sin kanal.
 
 
Vad tyckte ni!?BIG A KOMMER SNART ATT AVSLÖJAS!!!!


Ja, det är sant vi kommer snart få reda på vem BIG A är och sedan hela två säsonger för att knyta ihop säcken. Vem längtar till mars!? och vem tror ni att är BIG A?!
 Din favorit serie #5: Linnéa om the vampire diareis


för att besöka Linnéas blog tryck HÄR!
 
Varför är det the vampire diaries som är din favorit serie och vad betyder serien för dig? 
- Ja vad underligt egentligen, men varför jag har en sådan speciell relation med The Vampire Diaries tror jag beror på att det var den första tv-serien som jag verkligen fastnade för, och det var också den serien som öppnade upp mitt intresse för serier i allmänhet.  Vet därför att även när jag är 40år kommer jag kunna se tillbaka och verkligen minnas vad tvd gjorde med mig.  Men det är inte bara på grund av att det var den första serien jag fastnade för som jag älskar tvd förstås, utan handlingen är fantastisk! Tycker skaparna är duktiga på att bygga upp spänningar och intensitet mellan karaktärerna. Kärleksdramat och spänningen som hela tiden finns som en röd tråd genom alla sex säsongerna är också såklart det som gör hela serien så otroligt bra!
 
Har du läst böckerna som serien är baserad på?
- Jajamän det har jag! Men tyckte inte de var överdrivet bra, och som oftast när man gör en serie av en bok har det inte alls samma handling, så böckerna får en tumme ner. Det är trots allt serien som jag är förälskad i och det som händer där inne - tyvärr inte bokinnehållet.
 
Delena eller stelena?
- Delena helt klart! Man kan inte bygga upp en sådan intensitet mellan två personer i 6 säsonger för att sedan bara låta Elena välja Stefan igen, så själv tror jag faktiskt på att The Vampire Diaries kommer att sluta med Delena.
 
Vem är karaktären som du älskar att hata?
- Hm, det här var en svår fråga.. Många skulle väl kanske svara Katherine, men tror inte jag riktigt jag "älskar att hata henne", hade egentligen inte så jättemycket emot henne förutom att hon många gånger gjorde dåliga val. Men kanske Klaus? Om man får välja någon som inte längre är medverkande då förstås!
 Vilken vänskaps relation är din favorit?
- Stefans och Carolines! Jag sätter ett big no no för alla som tycker att de ska bli ihop, om det skulle hända skulle jag bli besviken på skaparna bakom serien. De har en jättefin vänskapsrelation som de byggt upp under de senaste åren, så varför rasera något sådant bara för att det råkar vara två stycken huvudkaraktärer som står utan partner? -  enligt mig betyder det INTE att de ska finna varandra i någon slags kärleksrelation. Det finns liksom ingenting att hämta där.
 
Har du något minne tillsammans med serien? 
Åh massor, men det jag framför allt skulle vilja lyfta fram är känslorna som The Vampire Diaries framkallar i mig! Att jag nu i flera år har varit så besatt av någonting att det till viss del har gått och blivit en del av ens liv. Det är väldigt vackert, men samtidigt lite läskigt.
 
Vilket är din favorit scen ur serien?
- Kan verkligen inte välja ett, men eftersom jag är ett äkta Klaroline-fan så säger jag väl scenen där Klaus går fram till Caroline efter hennes examen - det var en väldigt fin stund! Andra favoriter är ju delena scener, Carolines optimism, Damons kommentarer... Nej men på riktigt, har inga favoritscener, älskar verkligen allt!?
Vart brukar du se alla nya avsnitt(hemsida,nerladdat,tv,osv)?
- Har alltid kollat på swefilmer.com! De är snabba på att lägga ut nya avsnitt och finns oftast där dagen efter det har kommit ut i USA. Hehe även om jag har det gratis på internet har jag dock alla boxar hemma.. ( Köper de alltid efteråt när en säsong är slut, för eftersom jag älskar serien så mycket vill jag gärna ha dem i fysisk form <3, haha!)
 
Varför får ingen gå minste om the vampire diaries? 
- Jag vill göra om frågan, hoppas du går miste om serien, för du kommer aldrig kunna slita dig ifrån denen!! Närå bara skoja, men för att det är en rörande och spännande historia som får mig att drömma och känna, och det måste väl ändå vara det finaste som finns? Sen är det aldrig fel heller att vi Tvd-fans bara blir fler och fler<3
 
Någon annan serie du skulle vilja tipsa om?
- Kollar ju på massor av serier, men kan verkligen inte tipsa om en serie som är i samma genre som TVD, för den kommer alltid att vara i en klass för sig! Men gillar, Prison Break, Gossip Girl, Girls, The Originals, Pretty Little Liars, Orange is the new black, Game of thrones med mera.Laggies (2014)


Betyg på imdb: 6,5/10 ι Mitt betyg: 7/10
 
Megan får panik när hennes pojkvän friar och hon bestämmer sig därför att ta semster från verkligheten i en vecka. Påvägen möter hon 16-åriga Annika som bor med hennes ensamstående pappa.
 
Keira Knightley spelar rollen som Megan en planlös 28-åring som inte verkar ha växt upp av huvud taget sedan hon tog examen från high school, tio år tidigare. Hon är fortfarande tillsammans med hennes high school pojkvän och på ytan verkar dem ha ett stabilt förhållande men kanske tvekar hon ändå på om det är honom hon vill dela resten av sitt liv med..
 
Jag är väldigt svag för filmer som är lättsamma, mysiga och dessutom håller sig på en lagom nivå med sötman.
Det ska inte vara för fjantigt sött men inte heller för tråkigt surt så Laggies föll mig perfekt i smaken.
Alla passade väldigt bra in i sina roller vilket är ett stort plus.
 
 
Med i filmen är... Keira Knightley, Chloë Grace Moretz, Sam Rockwell, Mark Webber, med flera.izombie: hör Robert och Rose prata lite kort om sina karaktärer.


nu är det bara en månad kvar till serien börjar, wohoDin favorit serie #4:Martina om Nashville


Besök Martinas blogg HÄR!
 
 
Varför är det Nashville som är din favorit serie och vad betyder serien för dig?
Det är klass på denna serien. Det känns aldrig fjantigt och man sitter aldrig och halvskäms över hur dåligt det är. Alla karaktärer har bra storylines och det är djup i karaktärerna, dom utvecklas och man får verkligen följa deras resa.  Sen musiken, ack denna musik. All bra musik och framträdande i serien är ett stort plus som gör en på bra humör. Jag har alltid gillat serien men ju fler avsnitt som visas desto mer gillar jag den. Så nu är den högst upp på min lista varje vecka och att titta är 45 njutbara minuter!

Hur kom det sig att du började titta på serien?
Ett tag hade jag all tid i världen och spanade in många av de nya seriena när dom visades. Sen måste jag erkänna att jag är lite svag för countrymusik och har alltid varit, så att titta på Nashville var ju ett måste. Att det skrivs låtar för varje avsnitt visar ju bara på att det som sagt är hög klass på serien.
 
Vem är din favorit karaktär?
Jag gillar nästan alla karaktärer i serien. Men mina favoriter är huvudpersonerna, och fienderna Rayna James och Juliette Barnes. Jag har shippat dom sen dag ett. Som vänner då alltså, inte som ett kärlekspar=)
Och vem är karaktären du helst inte skulle vilja vistas i samma rum som?

Svår fråga för det finns egentligen ingen karaktär jag ogillar. Men jag har lite svårt för Deacon. Tycker han får alldeles för många chanser hela tiden som han ändå bara sumpar till slut. Enough is enough. Sen retar jag mig lite på skådespelaren som spelar Scarlett. Tycker hon spelar över lite, och sen stör jag mig på henne hår. Haha Jag tror att anledningen till att det inte finns någon som jag direkt ogillar är att det inte finns onda eller goda karaktärer direkt utan dom är liksom alla människor. Alla gör misstag men har ändå en bra sida innerst inne.
 
Har du något speciellt minne tillsammans med serien?
Bästa minnet var från när jag såg första avsnittet. Jag tyckte det var så himla bra och blev helt uppspelt. När det var slut ropade jag på min man och tvingade honom att titta på avsnittet igen tillsammans med mig.
 
Vilket är paret ditt hjärta hoppar lite extra för?
Nu får ni som inte sett serien sluta läsa om ni inte vill få för mycket information då det tar nån säsong innan det är dags. Mitt absoluta favoritpar är Juliette och Avery. Jag gillar att det tog lite tid och att dom verkligen gick igenom alla stadier i ett förhållande. Rayna och Luke kommer på andra plats!
Vem tycker du har den vackraste sångrösten?
Jag måste säga att jag gillar Rayna röst bäst men sen gillar jag Juliettes musik bäst.
Vilken är din favorit scen ur serien?
Har ingen direkt favoritscen men jag gillar när man får lära känna Juliette och förstå att hon egentligen är väldigt såbar och lojal och inte alls som hon verkar.
 
Varför får ingen gå miste om Nashville?
Jag insåg hur bra Nashville faktiskt är när jag såg Gwyneth Paltrows country film "Country Strong". Jag satt och halvskämdes hela filmen igenom för det var bara så dåligt i jämförelse! Framförallt framförandet av låtar på scen. Det märks att skådespelarna i Nashville faktiskt kan sjunga och uppträda! Jag har vänner och kollegor med olika smak, åldrar och intresse men alla gillar Nashville!
Finns det någon annan serie du skulle vilja tipsa om?
Jag har precis börjat titta på Empire. Som Nashville fast med hiphopmusik. Har fastnat för den totalt också, även om Nashville är ljus och glad och Empire är lite mer mörk och tung.Scream Queens Teasern är äntligen här!!!

alla ♥ dag = filmmys


Idag är det alla ♥ dag så vad vore bättre än att titta på åtminstonde en film där kärleken står i focus.
Här är tio filmer som jag älskar.
 
10. brokeback mountain
Handling: En historia om en hemligrelation mellan två cowboys och hur deras liv fortsätter efter.
Jag gillar den för att... den dels är väldigt vacker men den är även väldigt hemsk så det nästan skär i hjärtat.
 när hade filmen premiär? 3 februari 2006
vilka är med i den? Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams, Anne Hathaway, med flera.
 
 
 9. eternal sunshine of the spotless mind
Handling: ett par gör slut och bestämmer sig för att radera minnet dem haft tillsammans med den varandra
Jag gillar den för att... det är som ett konstvärk och vem ÄLSKAR inte det!?
 när hade filmen premiär? 20 Augusti 2004
vilka är med i den? Kate Winslet, Jim CarreyElijah WoodMark Ruffalo, Kirsten Dunst, med flera.
 
 
8 . If these walls could talk 2
Handling: tre olika historier om lesbiska par på 60, 70 och 2000-talet.
Jag gillar den för att... det är en viktig film om ett ännu viktigare ämne som görs på ett snyggt sätt..
 när hade filmen premiär? 5 mars 2000
vilka är med i den? Vanessa Redgrave, Marian Seldes, Michelle Williams, Chloë Sevigny, Natasha Lyonne, Nia Long, Ellen DeGeneres, Sharon Stone, med flera.
 
 
 7. The Spectacular Now
Handling: Sutters liv förändras när han möter Aimee - en ordentlig men annorlunda tjej.
Jag gillar den för att... när jag första gången såg den så träffade den mig mitt i prick. Kan inte riktigt beskriva varför den bara gjorde det och den är underbar.
 när hade filmen premiär? 13 september 2013
vilka är med i den? Miles Teller, Shailene Woodley, Kyle Chandler, med flera.
 
 
6. stolthet & fördom
Handling: Elizabeth träffar den rika och väldigt stolta Darcy som är steget över henne klassmässigt men kan det verkligen stoppa kärleken?
Jag gillar den för att... detta är ett mästervärk.. punkt.. Även fast serien från 1996 är snäppet bättre.
 när hade filmen premiär? 4 januari 2006
vilka är med i den? Keira Knightley, Talulah Riley, Rosamund Pike, Matthew Macfadyen, med flera.
 

 5. beauty and the beast
Handling: När Belles pappa blir fångad av odjuret offror hon sig för att han ska kunna gå fri
Jag gillar den för att... det är en av den vackraste kärlekshistorierna någonsin trotts att den är tecknad!
 när hade filmen premiär? 20 november 1992
 
 
 
4. edward scissorhands
Handling: en ung man som har saxar till händer blir kär i en tjej i i familjen han bor hos dotter.
Jag gillar den för att... den är vacker, sorglig och helt underbar
 när hade filmen premiär? 9 Augusti 1991
vilka är med i den? Johnny Depp, Winona Ryder
 
 
 3. before sunset
Handling: nio år har gått sedan Celine och Jesse träffades på ett tåg i Wien. Dem återförenas när hon ser att han har släppt en bok och är på en boktour där hon bor.
Jag gillar den för att... den är så realistisk och vacker på alla möjliga sätt.
 när hade filmen premiär? 15 okotber 2004
vilka är med i den? Ethan Hawke, Julie Delpy, med flera.
 

 2. love actually
Handling: En historia om kärlek, julen och london.
Jag gillar den för att... den är av de finaste filmerna som någonsin gjorts.
 när hade filmen premiär? 21 november 2003
vilka är med i den? Colin Firth, Hugh Grant, Liam Neeson, Keira Knightley, med flera.
 
 
  1. the nootebook
Handling: en kärlekshistoria om en ung man som blir kär i en rik tjej under en sommar och deras olikheter kommer snart att dra dem isär från varandra men varar det verkligen för evigt!?
Jag gillar den för att... det är en av dem filmerna som ploppar upp först när alla fall jag tänker kärleksfilm plus att den faktiskt är bra, väldigt vacker men samtidigt otroligt rörande.
 när hade filmen premiär? 27 Augusti 2004
vilka är med i den? Rachel McAdams, Ryan Gosling, Gena Rowlands, James Garner, med flera.The best of me (2014)


   
 Betyg på imdb: 6,6/10 ι Mitt betyg: 5/10
 
Ett par som var tillsammans i high school träffas igen efter 21 år isär när en närstående till dem båda dör.
 
För varje år som kommer finns det saker man längtar till - årets jul, födelsedagen, sommaren och såklart vilken Nichoklas sparks bok som ska filmatiseras. I slutet på förra året var det dags igen och filmen the best of me kunde ses på dukarna i vissa länder men kommer inte att visas på bio i Sverige så vilken tur att internet, on demand och dvd-spelaren finns när sådant kronglar till det för oss.

Vi swichas mellan 1992 och 2013 och historian i sig har potential men når inte riktigt upp ditt den vill. Det är inget speciellt med deras kärlekshistoria, den ser ganska normal ut förutom att hennes pappa inte vill att dem ska vara tillsammans men hur många gånger har man inte sett DET förr? skärpning.

Det mest intressanta var hur tufft den manliga huvudkaraktären fick leva - hemsk pappa som slår honom och behandlar honom så dåligt så att  han tillslut lämnar sitt hem och får bo i en äldre mans garage och det som händer med hans kusin är sorgligt.. Filmen slutar lite tvärt då det är mycket som har byggts upp genom filmens gång som sedan inte blir besvarat vilket är synd.
 

Med i filmen är: Liana Liberato, Luke Bracey, James Marsden, Michelle Monaghan, Gerald McRaney, med flera,Din favorit serie #3: Elsa om lost


För att besöka Elsas blogg tryck HÄR!

Varför är det lost som är din favorit serie?
Det finns många anledningar till varför jag älskar Lost, den största anledningen är nog karaktärerna. Det finns så många karaktärer som jag gillar, och många av dem tyckte jag inte alls om i början. De utvecklas verkligen under seriens gång. Den karaktär jag sett mest utveckling hos är Jin Kwon. Jag tyckte inte alls om honom i början, men sen mot slutet älskade jag honom. Ben var också en sån karaktär, jag har aldrig gillat honom lika mycket som Jin, men man lärde sig tycka om honom på ett annat sätt. Mer som en bra skurk. Ungefär. Sen att många av karaktärerna som försvann redan i början av serien, återkom mot slutet tyckte jag var jättebra. Jag älskar när serier tar tillbaka gamla karaktärer i sista säsongen och påminner oss om hur det var en gång i tiden.

Vem är din favorit karaktär?
Jag har så många som jag verkligen älskar, men min favorit blev ändå Charlie. Jag gillade honom redan i början och tyckte nästan synd om honom när man fick veta mer om hans bakgrund. Sen så  var han alltid så himla söt tillsammans med Claire! Hur han alltid försökte hjälpa till. 
På nära delad andra plats kommer nog Hurley och Sawyer. Sawyer älskade jag i början, men mot slutet blev han så tråkig. Efter att han blev ”Jim LaFleur”. Och Hurley var alltid lika grymt söt, med alla sina roliga kommentarer på allt som hände! Jag vet inte ens hur många gånger han har fått mig att skratta under seriens gång.

"You choose your favorite character because they remind you of yourself", tror du att det är så?
Ja, det skulle nog inte vara så otänkbart. Men jag tror ändå inte att det alltid är så, vissa karaktärer fastnar man för av helt andra anledningar. Men ja, nu när jag funderar över det så kan jag faktiskt säga att många av mina favoriter från olika serier påminner en aning om mig själv.

Finns det någon karaktär som du helst skulle vilja slippa?
Nej, jag tror faktiskt inte det. Jag tycker att alla karaktärer bidrar till serien på olika sätt. Innan jag sett klart serien skulle jag nog sagt att det inte skulle vara så dumt att få slippa Juliet, men senare insåg jag ju faktiskt att hon gjorde ganska mycket för utvecklingen av serien hon med.

Jag har själv alltid känt att lost är en serie som i och för sig är väldigt bra men som man ändå från start har undrat hur allting ska sluta så vad tyckte du om slutet?
När jag precis sett slutet var jag lite tveksam, men det dröjde inte länge ändå innan jag bestämde mig för att jag tyckte att det var ett bra slut. Jag gillade egentligen alla de sista avsnitten, då alla karaktärerna började ”minnas” varandra. Det var många fina stunder. Något jag däremot var ganska tveksam över var själva grejen med en alternativ verklighet som sen visade sig vara någon sorts dröm i efterlivet. Men jag gillar att det slutade ganska öppet, att de inte gav alla svar utan att man i stället fick se på slutet lite som man själv ville. Man kunde tolka det på olika sätt helt enkelt, och inget sätt var fel. Jag har fått uppfattningen om att många andra inte alls gillar det, och att de bara skulle vilja ha raka svar på alla frågor, men jag håller inte med om det. Jag gillar det öppna slutet och det bästa var den sista scenen. Då ALLA de viktigaste karaktärerna var samlade i kyrkan, även gamla Boone, Shannon, Charlie, Claire, Libby, Rose, Bernard. Medan man samtidigt får se hur det faktiskt slutade på ön - på exakt samma sätt som det började. Med Jack liggandes i djungeln, hunden som kommer och lägger sig bredvid honom och slutligen hur hans öga sakta stängs. Jag var väldigt nöjd. 
Har du något speciellt minne tillsammans med serien?
Jodå. Alla nätter då jag och min bästa vän låg i sängen och tittade på lost. Och sen alla dagarna då vi pratade om den och enades om våra favoritscener, favoritkaraktärer och favoritteorier om vad som egentligen pågick på ön.

Vilken är din favorit scen?
Det är så svårt att svara på. Under 6 säsonger fanns det så många scener som jag verkligen älskade. Scener som fick mig att skratta, scener som fick mig att gråta. Men den första jag kommer och tänka på är faktiskt scenen då Jin och Sun drunknar. Så sorgligt, men så vackert på samma gång! Och ja, jag snyftade genom hela scenen. Några andra av mina favoritscener (eftersom jag inte klarar av att bara nämna en) är slutscenen i kyrkan, scenen när Charlie dör samt scenen då Desmond får kontakt med Penny för första gången sen han hamnade på ön. När Sayid hjälper honom och till slut lyckas ringa henne. Så vackert, där kom några tårar med. Ärligt talat kom tårar på alla dessa fyra scener. Ja, jag är en känslig människa.

Vart (hemsida, nerladdat, tv, osv) brukar du se serien?
Första gången jag såg serien var det nedladdat. Jag kommer ihåg hur besatt jag var, det var nämligen min bror som laddat ner avsnitten, och eftersom bara fyra avsnitt fick plats på mitt lilla USB-minne så fick jag jämt gå till honom och be om mer. Då de fyra avsnitten var sedda inom väldigt kort tid.
Nu på senare tid (då jag sett om serien) har jag mest sett serien på swefilmer, men också på DVD med en kompis som har hela boxen. Vilket jag är väldigt avundsjuk på, för jag vill också ha den boxen.

Varför ska ingen missa lost?
För att det är världens bästa serie? För att den är underhållande. För att den är spännande. För att karaktärerna är underbara. För att slutet är fantastiskt. För att Dominic Monaghan är med i den. För att Penny och Desmond är superfina tillsammans. För att frågor möter frågor, och vem älskar inte massor med mysterier. För att JJ. Abrams är skaparen av serien. För att Sawyer är grym. För att Hurley är rolig. För att den är hur enkel som helst att streama. För att en man som inte åldras är med i serien. Den som missar Lost missar helt enkelt en grym upplevelse. Så missa inte Lost.

Finns det någon annan serie du skulle vilja tipsa om?
Jadå, många. De bästa är de som är lite udda. De serierna som följer nya storys och karaktärer som man inte känner igen sedan tidigare. Serier som Lost. Och Game of Thrones, 24 samt mitt nyfunna Banshee. Sen så är ju Firefly ett måste för alla serienördar.Francis Underwood har släppts ut av misstag


igår eftermiddag läcktes 10/13 av house of cards nya avsnitt ut på netlix. Detta var ett misstag och åtgärdades snabbt men inte tillräckligt snabbt för avsnittet går nu att få tag på om du gör en ordentlig sökning på nätet, dock måste du vänta till 27 februari till de tre sista avsnitten så gör det lagligt och vänta bara ;)Mike blir varg


Tyvärr så kommer vi snart se mindre av Mike i pretty little liars för han har joinat teen wolf.
Cody Christian kommer att dyka upp i serier under säsong fem och spela sista års eleven Theo som beskrivs som en ensamvag (haha, varg) och så är han ju även varulv som letar efter ett "pack" att bli medlem i.Din favorit serie #2: Sandra om supernatural


För att besöka Sandras blogg tyck HÄR, hon driver en musikblogg :)
 
Varför är det supernatural som är din favorit serie och vad betyder den för dig?
Supernatural betyder jättemycket för mig.   Det är tack vare supernatural som jag inte är rädd för mörkret längre. Nu vet jag ju exakt vad jag ska göra om något monster skulle dyka upp. Till exempel spöken, då vet jag att jag ska kasta salt, hitta ben/kvarlevor och sedan bränna det.Det här låter så lökigt men serien kom till mig när jag behövde den som mest och har fortsatt att behöva eftersom jag inte har det lätt.  Om det är något man lär sig så är det att bekämpa sina demoner och det är jag som har kontrollen.
Även fast serien har övernaturliga inslag så handlar det mycket om Sam & Deans  sätt att hantera  prövningar och att  vara människa och jag tror det är därför serien sätter sig så djupt och man blir väldigt känslomässigt involverad. Så har jag aldrig känt med en serie och kommer antagligen aldrig känna för någon annan serie heller. Jag har seriöst gråtit för att jag älskar supernatural så mycket haha!

Hur kom det sig att du började titta på serien?
 Jag gick på gymnasiet och  hade ett tv-serie maraton över jullovet och en av dom var supernatural eftersom jag hört och sett mycket om den så på den vägen var det.
 
Vem är din favorit av Sam & Dean?
 åh nej det kan jag ju inte välja. Älskar båda som om de vore mina egna.Men jag säger såhär, jag ÄR mer Sam vilket leder till att jag ser upp till Dean på ett annat sätt.

Vad tycker du om castiel?
Älskar Cas, han är definitionen av gullig och jag tycker hemskt mycket om honom och skulle inte vilja vara utan honom.  Han är liksom en ängel som är ASGAMMAL men är ändå som en liten bortkommen kattunge som man bara vill ta hand om.
 Som du vet så har serien väldigt många gästspel av karaktärer som bara är med ett eller några avsnitt. Är det någon av de karaktärerna du fastnat starkt för även fast dem bara varit med en så kort stund av serien?
Haha eftersom  mer eller mindre alla dör eller försvinner så saknar man också många, så som Bobby,Kevin,  Gabriel, Ellen etc men i den senaste säsongen måste jag välja Jody, Claire och Donna eftersom det är grymma kvinnokaraktärer som jag vill se mer av.
 
Har du något speciellt minne tillsammans med serien?
De gånger, som är alltför många gånger som  Sam, Dean och Cas är det enda jag haft att vända mig till.
 
Vilken är din favorit scen?
 Jag måste nog välja någon av humorscenerna. Typ som när Dean/jensen dansar till eye of the tiger.
Hur brukar du se serien(ex. Hemsida, nerladdat, tv, osv.)?
Nedladdat..
 
Varför får INGEN missa supernatural?
I mina tidigare svar har jag fått det att låta som en riktig depp-serie men vi ska inte glömma att mitt i det jobbiga så är det mycket humor, bra musik och i slutändan handlar det om två bröder.

 
Finns det någon annan serie du skulle vilja tipsa om?
 Herregud jag  ser ju så många serier haha. Men eftersom supernatural är en fantasy serie så får jag tipsa  om buffy the vampire slayer, misfits, game of thrones, the 100.. ja listan kan göras lång.Nedlagd eller förnyad?


Dessa serier är dem senaste som fått domen om dem blir förnyade eller ej.
↓ ↓ ↓
 
Melissa och Joey - serien läggs ner efter fyra säsonger
Chicago pd - får en tredje säsong.
Getting on - hbo's komediserie får en tredje säsongen som även blir den sista.
Unforgettable - får en fjärde säsong, serien blev nerlagd i oktober av cbs men köps nu upp av A&E
Portlandia - serien får en femte och sjätte säsong
Funny or die: Billy on the street - får en fjärde säsongLove, Rosie (2014)


Betyg på imdb: 7,4/10 ι Mitt betyg: 7/10
 
Rosie och Alex har varit bästavänner nästan hela sina liv. Dem planerar att lämna Dublin och flytta till Boston efter high school men ödet vill annorlunda när hon blir gravid genom ett engångsligg.
 
Under 12 år får vi följa en sockersöt historia om två bästavänner som så uppenbart har känslor för varandra men som av många anledningar missar chansen då annat alltid kommer i mellan. Boken ska tydligen vara ännu värre och mer deppig då man får följa dem ända tills dem är 60 men jag har inte läst den.
 

Det absolut vanligaste i romantiska komedier är att vi får följa antingen två personer som inte tål varandra men som sedan ändå blir kära, två personer som är så olika så det inte borde fungera men kärleken vinner tillslut eller som i detta fall då två personer som tycker om varandra mycket men påstår att det bara är på en vänskaplig nivå. Ja, vi kanske har hört det förr även fast versionerna är olika, denna är bättre än många andra filmer i samma kategori men såklart även ganska förutsägbar men det hör till på något sätt.
 
 
Med i filmen är: Lily Collins, Sam Claflin, Jaime Winstone, Suki Waterhouse, med flera.Daredevil: trailern/promon är här!

the theory of everything (2014)


Igår efter BAFTA-galan bestämde jag och Johan oss för att se the theory of everything då den hade fått många priser.
Betyg på imdb: 7,8/10 ι Mitt betyg: 7/10
 
En berättelse som Stephen Hawking och hans fru Jane baserat på Jane Hawkings bok travelling to infinity från 2008.
 
Jag har ett bra tag trott att Hawking var med om en olycka där han ramlatt och slagit i bakhuvudet och därför idag är handikapad men genom filmens gång insåg jag att jag hade fel och han egentligen bara råkade födas med en sjukdom som bröt ut och blev riktigt illa när han fyllt 21. Han fick domen att han bara hade två år kvar att leva på 60-talet men som dem flesta nog vet så lever han fortfarande, han och Jane hade bara varit tillsammans några månader vid det laget.
 
Vi satt och var i chock genom filmen över hur bra Eddie Redmayne (Les Misérables) spelade Stephen Hawking, om han inte vinner oscar för bästa manliga huvudroll är det något allvarlig fel med rösterna.
 
Filmer är bra, speciellt tack vare huvudrollens insats men samtidigt är den hemsk. Jag tyckte många gånger så ofantligt synd om Jane, 30 år är en väldigt lång tid av livet.
 
 
Med i filmen är: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Harry Lloyd, Charlie Cox, mf.Ny serie: allegiance


En nybliven CIA-analytiker som specialerat sig på ryska affärer är ovetande om att hans föräldrar tidigare varit ryska spioner och att hans syster dessutom vet om allting.
 
För mig var Allegiance inte en serie som jag trodde att jag skulle gilla speciellt mycket  men jag ville ändå se piloten för att se hur dem hade valt att visa upp serien. Pilot avsnitt har ofta en tindens att vara ganska halvbra även fast serien i fråga sedan visar sig vara bra, så jag blev faktiskt lite förvånad när jag satte på avsnittet och insåg att jag blev intresserad direkt även fast det inte är en typisk serie som brukar fall mig i smaken då crime serier i få fall är lockande men ja, det finns guldkorn i alla genrer.
 
 
Problemet med de crime-serierna på de vanliga kanalerna (alltså inte kabel kanaler) är ofta att det är helt enskilda uppdrag i varje avsnitt så jag blev extra glad när jag insåg att handlingen skulle fortsätta i samma spår ett tag. Det kanske inte är ett problem för alla men det är verkligen de för mig, kan knappt titta på big bang theory utan att tycka att de är jätte jobbigt.
 

Vi kan se Scott Cohen, Hope Davis, Margarita Levieva, Gavin Stenhouse och Alexandra Peters i huvudrollernaDin favorit serie #1: Åse om Shameless


För att besöka Åses blogg tyck HÄR
 
Varför är det Shameless som är din favorit serie och vad betyder den för dig?
Shameless är (enligt mig) det absolut bästa som går på tv just nu. Serien är fylld av roliga karaktärer och även om serien behandlar tyngre ämnen som alkoholism, droger och ärftliga sjukdomar så händer det alltid något som får mig att skratta. Vad den betyder för mig? Hmm, svår fråga. Helt ärligt betyder den inte mer eller mindre än någon annan av mina favorit serier, det är bara den jag tycker bäst om för tillfället.

Hur kom det sig att du började titta på serien?
Serien hade länge varit på min "to-watch"-lista, och när cdon hade rea i höstas köpte jag hem både första och andra säsongen bara för att de var billiga. Någon månad senare läste jag en serieblogg som hyllade serien och då blev jag sugen på att sätta på första avsnittet och då ångrade jag att jag inte lagt på serien tidigare!

Vad är ditt bästa minne tillsammans med serien?
Jag fick min syster att se serien med mig och hon älskar den lika mycket som jag nu. Så vi har ju en del interna skämt baserade på karaktärer och händelser därifrån. Men något speciellt minne har jag nog inte.

Vem är din favorit karaktär då?
Egentligen gillar jag alla huvudkaraktärer, men jag måste nog säga Ian Gallaghers storyline är min favorit. Han som person gör ju inte alltid de bästa besluten, men det gör verkligen ingen i den här serien, och han har ju faktiskt en orsak till varför som man får veta lite längre in i seriens gång. Annars gillar jag också Mickey Milkovich, Fiona och Lip Gallagher och Sheila. Eller ja, jag gillar nog alla!

"you choose your favorite character because they remind you of yourself", tror du att det är så?
Jag är nog inte så lik någon av karaktärerna i den här serien, och det är jag faktiskt glad över. För även om de är underbara är de också väldigt galna.
men en karaktär du verkligen inte tycker om då?
Det vore lätt att säga Frank (alkoholiserade pappan) här, men näe. Han har sin charm han med. Jag får säga en som inte är med för tillfället då istället. Karen. Jag gillade henne i början, men efter ett tag gick hon mig på nerverna och jag hoppas att hon inte dyker upp i framtiden!

Vart (ex. hemsida, nerladdning, på tv) brukar du titta på shameless?
Jag köpte hem de tre första säsongerna, så de såg jag på DVD, men säsong 4 laddade jag ner och nu är säsong 5 igång och då använder jag olika streaming sidor för att se de nyaste avsnitten

Din absoluta favorit scen, vilken är det?
Åhh, bara en? Och jag vill ju inte spoila något. Men alla scener med mitt favorit par Ian/Mickey kommer nog alltid va det bästa  för min del.

För dem som inte följer shameless, varför är detta den perfekta serien som ingen borde missa?
Detta är nog inte en serie för alla. Det är grymt grovt språk, en hel del naket och väldigt mycket tvivelaktigt beteende från alla håll och kanter. Men på samma gång är det en serie om en familj som tar sig igenom vad som helst tillsammans och hysteriskt roliga ögonblick som gör att man gråter av skratt, + massa fina par att shippa! ;)
 

Någon annan serie du skulle vilja tipsa om?
I klass med shameless? Skins! Annars är jag ett stort fan av Game of Thrones.Missa inte


 BAFTA-galan 2015 imorgon (söndag) vilket vi kan kalla britternas veration av oscarsgalan. Stephen Fry kommer att hålla i galan och vi kan se allt på SVTflow och svtplay med star 22.00The Maze Runner (2014)


Kanske sista bland många men igår såg jag the maze runner, en mansdominerad film.
Betyg på imdb: 6,9/10 ι Mitt betyg: 7/10
 
 Thomas vaknar upp instängd i en labyrint, hans minne är raderat och det ända han minns är sitt namn. Han sammarbetar snart med en av dem som kallar sig för "löparna" för att försöka hitta en väg ut men det är svårtare än vad han trott.
 
Jag gick in med låga förväntningar men ändå med en känsla att det var en film jag verkligen ville se. Jag har hört att boken skiljer sig mycket ifrån filmen vilket säkerligen skulle störa mig om jag hade läst den men i detta fall så kunde jag fokusera enbart på filmen och det är alltid skönt.
 
 
Det som skiljer sig lite med maze runner mot andra ungvuxen filmer är dock där det mitt i all action är en väldigt stor fokus på kärlek och även om en tjej plötsligt dyker upp i deras bubbla av enbart pojkar så är det ingenting speciellt med det - hon presenteras som en individ inte någon man går och blir kär i bara för att on råkar vara tjej vilket kändes bra i detta sammanhang, att det inte alltid behöver vara där fokuset ligger.
 
Filmen var mycket bättre än vad jag hade förväntat mig och bjöd på bra underhållning, jag var väldigt nöjd efteråt även om jag känner att det finns en del obesvarade frågor så kanske är det bra att det kommer en uppföljare även fast jag nog skulle kunna klarat mig med bara en film.
 
 
Med i filmen är: Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, med flera.Milo Ventimiglia joinar Gotham


Jag googlade runt lite när jag var på väg hem från skolan, är på tisdag färdig utbildad, yay!
Alla fall så råkade jag se en helt fantastisk nyhet...
 
Milo Ventimiglia will join the cast of Gotham in a recurring role läste jag plötsligt.. ehhe.. Ja, ni fick nu en ny tittare Gotham.
Han kommer att dyka upp i avsnitt 19 och vara med fram till säsongens sista avsnitt, 22. Han kommer att ha rollen som Jason Lennon eller som han också kallas the Ogre, en seriemördare.Cw beställer ytterligare en serie


Skrev ett inlägg igår om att CW beställt tre nya serier till deras kanal och jag var inte speciellt impad av utbudet dem bjöd på och det verkade inte dem flesta av er heller :) dock är det nu klart att dem även beställt en fjärde.
 
 Cheerleader Death Squad
Jag har något svagt minne av att dem har nämt det förut att dem ville ha serien på sin kanal men att det inte blivit officielt förens nu. Alla fall så är det skaparen av Desperate Housewives och Devious Maids som ligger bakom även denna serie.
Handling:  Cheerleaders möter spion.
En lärare på en elit skola i Washington D.C övar några av sina elever till att bli spioner med hopp om att få sitt jobb som spion tillbaka.
Jag tror... att det antagligen kan bli väldigt bra eller så blir det jätte dåligt men jag ska hoppas ända fram till premiären ;)daredevil: första teasern


Seriens första säsong har premiär på netflix med alla avsnitt - 10 aprilCw 2015/2016


Cw beställer tre nya serier till deras kanal som kommer att ha premiär nästa serie år 2015/2016

 Tales From the Darkside
Julie Plec (the vampire diaries, the originals ) ligger bakom en serie på kanalen igen. Serien är en reboot baserat på serie med samma namn som gick på 80-talet.
Handling: Vi kommer att få följa med på korta, märkliga historier som bär på stora twister.
Jag tror... inte att serien kommer att gå hem om de är samma upplägg som orginalet där det är helt olika historier om jag förstått det rätt men om det skulle vara ungefär samma upplägg men med en huvudkaraktär, kanske.
 
Cordon
Serien är baserat på en serie från Belgien
Handling:
Vi får följa en epedemi i Atlanta där människor fastnar utanför en karantän..
Jag tror... att det enbart beror på karaktärerna här för handlingen låter ganska likt under the dome fast tvärtom? och jag fastnade aldrig för the dome.
 
dead people
Handling: Vi får följa en taxichaufför som är med om en nära döden upplevelse och efter det kan prata med spöken
Jag tror... inte att denna serie kommer att bli upplockad av kanalen och även om den blir det känner jag mig inte speciellt nyfiken.
 
 
 
Vilken tycker ni verkar bäst? jag tycker inte någon låter specielt märkvärdig men kommer titta in Tales From the Darkside om den blir upplockad.Heroes reborn: teaser


Igår på super bowl släptes den första teasern till heroes reborn som är en spin-off till serien heroes som gick mellan 2006-2010.
Jag är själv osäker om jag kommer att se den, är sugen men ändå inte plus att ingen av mina favoriter från heroes kommer ändå dyka upp där men blir säkert bra ändå.

No hate to Noah han är underbar men heroes utan Peter Petrelli och Sylar? njavill ni svara på några frågor!?


Hej läsare, vänner och ni andra som råkat ramla in här av vilken anledning som helst jag skulle vilja intervjua/ställa några frågor till dem som vill angående er favorit tv-serie och publicera det här - såklart ingår länkning om ni vill men ni får vara anonyma också.
Det ända ni behöver göra är att kommentera detta inlägg med er favoritserie men glöm inte mejladress eller mejla direkt till feliciaalj@hotmail.com
 
 
Serier som redan är tagna och snart kommer att få inlägg än så länge är;
- Shameless
- lost
- game of thornes
- Nashville
- Supernatural
- veronica mars
- the vampire diaries
(Listan fylls på allt efter att jag tagit kontakt) 
 
AVSLUTAD!!! Men en ny chans kommer inom kort.mtv movie awards promo


April, är du här snart!?