Nyårstaggen


Taggen är alltså en lista med mål vad jag ska hinna med under 2016. Delvis lånad från min bloggvän Emelie men jag har gjort om den nästan helt för att anpassa mig så läs och njut.
 
1. FILMER JAG TÄNKER SE PÅ BIO NÄSTA ÅR 
Jag tänker inte skriva specifika filmer för det kommer jag säkert att bryta men vill alla fall gå mer på bio än vad jag gjort i år. Inget skyhögt mål men en film i månaden kanske (sett åtta i år så det borde jag nog klara).
 
 2. PÅBÖRJADE TV-SERIER JAG KOMMER ATT AVSLUTA
 En serie som är avslutad då antar jag då..  full house och dead like me.
 
 
3. NYA TV-SERIE JAG KOMMER ATT TITTA PÅ
recovery road, Vinyl, billions, fuller house och shannara chronicles kommer jag titta in. Angående höstserier vet jag inte riktigt vilka nya som kommer än men det blir antagligen någon mer då :).
 
4. EN TV-SERIE SOM JAG TIDIGARE INTE SETT MEN KOMMER ATT SE
transparent eller fargo, möjligen båda ;)
 
5. EN KLASSIK FILM JAG KOMMER ATT TITTA PÅ
Det kan bli fler såklart men bl.a. Alien.
 
6. TV-SERIER ATT KOLLA IKAPP
Orphan black, Empire, teen wolf, girl meets world, girls och mr robot.
 
 
7. EN TV-SERIE JAG GAV UPP PÅ MEN TÄNKER GE EN NY CHANS
Homeland
 
8. EN FILMSERIE JAG TÄNKER KOLLA IGENOM
har velat se x-men några år nu så kanske borde ta tag i det under 2016, många filmer dock.
 
9. EN OSEDD MINI-SERIE JAG KOMMER ATT TITTA IN
 Olive Kitteridge
 
 
10. EN TV-SERIE SOM JAG REDAN SETT MEN KOMMER ATT SE IGEN
Vanligtvis skulle det vara tomt här då jag redan har för mycket att se men jag kommer att se om Gilmore girls, eftersom det kommer att komma fyra 90-minuters avsnitt inom kort. Sedan tittar jag om One tree hill med min syster när hon är i sthlm (vi bor i olika städer) men tvek om vi kommer hinna se hela serien.Love & mercy (2015)


Betyg på imdb: 7,4/10 ι Mitt betyg: 7/10
 
Vi har alla hört tals om 60-tals bandet beach boys. Många av deras låtar är fortfarande välkända men hur mycket vet vi egentligen om bandet? Jag visste absolut ingenting och vad jag har läst mig till efteråt så har dem inte heller varit speciellt öppna med sina privat liv. I filmen får vi främst följa Brian Wilson som jag förstått ska vara grundaren till bandet och han har skrivit de flesta av Låtarna. Vi får följa med under 60-talet men även under 80-talet då han träffar sin nuvarande fru. 
 
Love & mercy berättar en hemsk berättelse om hur Brian Wilson går djupt ner i depression, har ångest samt att han hör röster. Tanken är god och skådespelarna gör väldigt bra jobb med sina roller men jag tycker kanske att man som tittare får ganska lite detaljer - dem drar bara på ytan och fördjupar sig aldrig i något. Det som man ser är dock hemskt (syftar på 80-tals scenerna) han får fel vård och blir väldigt dåligt behandlad. Han får exempelvis inte ha kontakt med familj, vänner och en flickvän är inte att tala om - allt detta för att hans läkare styr honom. Det finns helt klart bättre filmer om psykisk ohälsa men med väldigt bra insatser från skådespelarna samt en historia som ändå lyckats beröra så måste jag ändå säga att det är en bra film.
Sammanfattningsvis så är det en bra film om ett viktigt ämne. Det finns liknande filmer som är bättre men den berör ändå och visar upp en hemsk historia. Skådespelarna gör väldigt bra jobb med sina roller. Tyvärr är den inte speciellt djupgående och hade nog varit bättre med lite mer detaljer men annars bra.15 filmer jag vill se under 2016


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, ElsaSaraEmelie och Julia, så kolla även in deras inlägg.
 
 
Eftersom det är nytt år på fredag så tänkte vi ta dagen i ära att skriva något nyårs-aktigt inlägg. Jag har skrivit det där typiska inlägget så många andra år (alltså avsnitt och filmer som utspelar sig på nyår) så jag tänker skippa det i år och skriva om något helt annat. I de här inlägget tänker jag istället skriva om 15 filmer som har premiär nästa år och som jag vill se.
 
the 5th Wave (2016, januari) 
handling: en 16-årings kamp att överleva och försöka rädda sin lillebror när en Alien attack inträffar.
 
the fundamentals of caregiving (2016, januari) 
handling: en man som varit med om många förluster i livet ändrar uppfattning om livet när han börjar en vårdkurs.
 
manchester by the sea (2016, januari)
handling: En man är tvungen att ta hand om sin bror barn när brodern dör i en olycka
 
the Choice (2016, februari) 
Handling: årets Nicholas Spark film. Vi får följa en kvinna och man som är grannar men som sedan skapar en relation till varandra.
 
allegiant (2016, mars)
handling: fortsättningen på Divergent serien. Vi får fortsätta följa Tris, Four och de andra i deras kamp. 
 
miracles from heaven (2016, mars)
handling: en ung flicka får en ovanlig sjukdom och blir på något märkligt sätt botad när hon sedan är med om en olycka.
 
Djungelboken (2016, april) 
handling: en ny variation av klassikern. Vi får följa den föräldralösa Mowgli i djungeln tillsammans med djuren vi känner igen från bl.a.. Disneys tecknade film med samma namn.
 
mothers day (2016, april) 
Handling: olika berättelser som utspelar sig på morsdag.
 
elvis & Nixon (2016, april)

handling: ett möte i vita huset mellan Elvis och Nixton.
 
race (2016, maj)
handling: årer är 1936 och Jesse Owens dröm är att vinna OS i fridrott.
 
suicide squad (2016, augusti) 
handling: filmen kretsar kring DC comics skurkarna.
 
Finding Dory (2016, augusti) 
handling: vi alla minns väl Doris från hitta Nemo (2003) och i denna film får vi följa henne. 
 
in dubious battle (2016, datum ej släppt än)
handlingEn aktivist trasslar in sig i arbetarrörelsen för lantarbetare i Kalifornien under 1930-talet .
 
the thinning (2016, Datum ej släppt än)
handling: Utspelar sig i en postapokalyptisk framtid där deras framtid avgöras på ett prov i high school.
 
outliving Emily (2016, datum ej släppt än)
handling: vi får följa med 60 år i äktenskapet mellan Emily och Tim.Odödliga (2015)


Betyg på imdb: 6,9/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
När Isak möter Em förändras allt. Dem lämnar Stockholm för att göra en roadtrip i Norrland men det som började så bra förvandlas snart till något helt annat
 
Skaparen till i rymden finns inga känslor är tillbaka med något ännu bättre. Det här är en väldigt annorlunda film för att vara svensk. Jag gillar svenska filmer så det är inte det att "den är bra för att vara svensk" som så många svenskar tjatar om så fort en film på svenska är bra. Tonen är dock väldigt annorlunda mot andra svenska filmer. Det är inte bara en intressant handling utan den är även väldigt snyggt filmad med fina miljöer.  Vi får följa 24-årig Isak (Filip Berg) som jobbar på grönalund och drömmer om att hitta den stora kärleken. Han bor med sin ensamstående pappa (Torkel Pettersson) i en lägenhet i Stockholm. Under en ganska pinsam situation så träffar han Em (Madeleine Marin) en ensam stjäl som inte känner att hon passar in någonstans här i världen, - viss förståelse för detta berättas under filmens gång då hon varit med om något som är svårt att glömma bort hur som helst. Dem är så olika men ändå så lika. Huvudrollerna har otroligt bra kemi vilket alltid är ett plus med tanke på att grund handlingen är en kärleks historia. 
 
Det som gjorde att jag gillade filmen nästan direkt var att den var väldigt rolig. Dialogerna kändes naturliga vilket kanske borde vara en självklarhet om filmen är bra men nej i filmens värld är det oftast en aning överdrivet så därför älskar jag när dialogerna känns fina och naturliga. Handlingen går från rolig och lättsam till väldigt seriös. Slutet var lite jobbigt att se men det var väl så det behövde avslutas antar jag. Rekommenderar er att se den, den släpptes på dvd igår.2015's bästa nya tv-serier


Året är nästan slut så här kommer min top 5 med de bästa tv-serierna som haft premiär i år.
 
1. Mr robot (2015) usa
Hade premiär: september
Betyg på imdb: 8,9/10 ι Mitt betyg: 9/10
Handling: Programmerare på dagen, hacker på natten. Vi får följa en 28-åring som lider av socialfobi. När han en dag blir kontaktat av någon som kallar sig för Mr robot för att rekrytera honom till sitt hackers team måste han välja vad som är rätt och vad som är fel.
Mina tankar: jag har inte sett alla avsnitt av serien än men är ändå berädd att säga att de här är den bästa som visats på tv i år. Genegalisk på så många sätt. Tar upp saker som panikattaker och mycket tankar kring vad det är för fel på dagens samhälle.
Vart kan jag se serien?
dreamfilm
Vilka är med? Rami Malek, Portia Doubleday, Carly Chaikin, Martin Wallström, Christian Slater, med flera.
 
2. Bloodline (2015) Netflix
hade premiär: mars
Betyg på imdb: 8,3/10 ι Mitt betyg: 8/10
Handling: en familj som har en hemlighet får problem när deras bror återvänder hem
Mina tankar: älskade älskade bloodline. Den här serien har det mesta jag brukar söka - familjedrama, spänning, och mystik.
vart kan jag se serien? Netflix såklart
Vilka är med? Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini, Sissy Spacek, med flera.
 
3. Waywards pines (2015) fox
hade premiär: maj
Betyg på imdb: 7,8/10 ι Mitt betyg: 8/10
Handling: En Secret Service agent åker till en liten stad i Idaho för att leta efter sina två kollegor som förvunnit. När han sedan försöker åka hem utan egentligen svar så inser han att det inte går att åka ifrån staden levande.
Mina tankar: Det här är en bra serie. Mystisk, spännande och bra skådespel.
vart kan jag se serien? dreamfilm
Vilka är med? Matt Dillon, Toby Jones, Carla Gugino, Shannyn Sossamon, med flera.
 
4. Master of none (2015) netflix
hade premiär: november
Betyg på imdb: 8,5/10 ι Mitt betyg: 8/10
Handling: vi får följa en 30-something new york-bo i hans yrkesliv där han försöker bli skådis men även hans privatliv med vänner, familj och såklart kärlekslivet.
Mina tankar: har svårt att beskriva varför men jag älskade verkligen master of none. Bästa "komedin" jag sett på länge och så realistisk.
vart kan jag se serien? netflix
Vilka är med? Aziz Ansari, Noël Wells, Lena Waithe, Eric Wareheim, Kelvin Yu, med flera.
 
5. Empire (2015) fox
hade premiär: januari
Betyg på imdb: 8/10 ι Mitt betyg: 8/10
Handling: en av tidernas största hiphop-artister som nu mera äger ett stort skivbolag blir sjuk och måste välja vem av hans tre söner som ska ta över företaget när han dör.
Mina tankar: väldigt bra serie med starka karaktärer.
vart kan jag se serien? dreamfilm
Vilka är med? Terrence Howard, Taraji P. Henson, Bryshere Y. Gray, Jussie Smollett, Trai Byers, med flera.yup!

best of 2015 (tv-serier)


Min årlig tv-lista är äntligen här. Jag har gjort den här listan några år nu och kommer antagligen att fortsätta med det. Listan handlar om årets serieår. Överlag tycker jag att det varit ett bättre år än förra. Inte med nya serier som haft premiär i år (hej, världens plattaste år typ) men med andra serier som är inne på sin andra säsong eller längre fram än så.
 
Årets beroende: Orphan black och chasing life
Årets snyggaste man: Jared Padalecki kan väl få den
 
 
Årets vackraste kvinna: Rachel Bilson.. Ja, jag kommer säga henne varje år hon är med i en serie. Tyvärr tror jag att jag är tvungen att ta någon annan nästa år då hon antagligen inte kommer gå direkt till tv-rutan igen men jag kan ju alltid hoppas.

Årets finaste kärlekspar: Eli och Clare i degrassi

Årets bromance: Roman och peter till sin början men det förstörde ju Roman fullständigt (hemlock grove).

Årets womance: Aria och Spencer i pretty little liars.

Årets hejdå: Parenthood ♥


Årets borde-bli-nerlagd: alltså jag vill inte vara sån men the vampire diaries har kanske gjort sitt.

Årets tv-comeback: Många kandidater men tror jag får säga andra säsongen av Bojack här.

Årets WTF: Roman i hemlock grove.. VAD GÖÖR DU?

Årets "jag bryr mig inte ett skit": the vampire diares

Årets sämsta nedläggning: chasing life

Årets käftsmäll: går till Noah i the affair. Hade inget emot honom i första säsongen men nu VAD GÖR DU?

 
Årets skratt: hmm. började titta på modern family i år och det har varit kul.

Årets gråtatfest: Chasing life. Alltså när Leo dog, minns bara en gång någonsin jag gråtit så mycket åt en tv-serie förut.

Årets bästa preplik-person: Pete i scream queens

Årets breakup: Eli och Clare i degrassi

Årets nykomling: wayward pines och Mr robot.

Årets "snälla gå och dö": Sue i glee kan väl gå någonstans... Jobbigare än vanligt i sista säsongen.

 
Årets bästa skådespelare: Dominic West (the affair) och Rami Malek (mr robot)

Årets bästa skådespelerska: bäst och bäst, alla är väl bra men har gillat Maura Tierney (the affair) mycket i år.

Årets webb-serie:
ända jag följt på webben i år är studio paradise

Årets svenska serie: jordskott
Orphan black: Säsong 4 teaser

Teen wolf: säsong 3


Jag borde egentligen ha delat upp den här recension i två delar då säsongen egentligen har två handlingen för varje halvsäsong men det tänkte jag inte på DÅ.
Betyg på imdb: 7,8/10 ι mitt betyg: 6/10
 
Efter incidenten i förra säsongen så har Jackson flyttat till London medans de andra försöker anpassa sig till livet som var innan. En ny fiende dyker upp och rör om i deras tillvaro och gör så att dem får nya problem att tänka på.
 
Teen wolf kommer att leva länga på sina karaktärer för i det stora hela så är det egentligen det ända de har att erbjuda sin publik. Handlingen är egentligen väldigt töntig och även om handlingen mognar en aning för varje säsong som går så kan jag inte direkt säga att serien någonsin blir speciellt bra. Skådespelarna är helt okej, manuset ganska platt och effekterna dåliga. Varför jag ändå fortsätt titta på serien är ändå enkel att svara på – de har lyckats att skapa fina karaktärer som man vill lära känna mer även fast serien i sig inte är jätte bra.
 
Jag hade hört att 3B skulle vara bra men jag tror att jag tyckte om 3A lite mer. Den kändes lite lugnare medans 3B töntade till sig väldigt mycket och gjorde Stiles ond. Ja, ond-ish eftersom det egentligen inte var han utan någon annan var inne i hans kropp och stökade runt. Kan en ända karaktär bara få vara människa? jag orkar inte när dem ska hålla på och få in det övernaturliga överallt, låt han bara va.
Jag gillade inte direkt någon av de nya karaktärerna. Kira kändes tråkig och tvillingarna fattade jag inte vad dem gjorde där av huvudlaget. Malia var dock ett helt okej tillskott som jag tror kan växa om hon får chansen att vara kvar ett tag.
 
 
Spoiler: Jag tyckte det var ganska uppenbart att Alison skulle dö. Hon hade knappt en storyline i 3B utan var mest bara där. Sedan att hon hade värsta kärleksförklaringen till Scott sekunderna innan hon dog? WTF? de är väl ingen Disney film heller = töntigaste jag sett i en serie på länge.Shadowhunters: karaktärs promo

twin peaks: säsong 1


Betyg på imdb: 8,9/10 ι mitt betyg: 9/10
 
Vi får följa FBI-agenten Cooper som kommer till staden twin pekas för att utreda mordet på den 17-åriga Laura Palmer. Det blir en underlig vistelse då twin peaks inte direkt är en vanlig liten stad.

Den här serien är ett mästerverk på så många sätt. Det är svårt att beskriva serien och det kommer därför att vara svårt att skriva om den. Det som höjer twin pekas till skyarna och det som gör att serien fortfarande är populär är mystiken. Visst, det förekommer säkert i vissa andra äldre serier också men inte på samma sätt. Handlingen känns väldigt före sin tid då serien hade premiär redan 1990. Sedan förstås karaktärerna som alla verkligen sticker ut ur mängden men på väldigt olika sätt.
Handlingen känns realistisk, så hoppas inget övernaturligt råkar ske i säsong två − då går jag hem, hehe. Det finns ju några serier som kört på liknande tema som jag ändå tyckt varit helt okej men som såklart inte lyckats riktigt hela vägen. Bland annat vår svenska serie jordskott som gick tidigare i år men även några amerikanska serier. Jag ser framemot andra säsongen som jag tror kommer ligga på samma höga nivå. Det är något väldigt speciellt med den här serien men jag tycker det är svårt att sätta fingret på vad det är men jag har aldrig sett något liknande tidigare. Fantastiska skådespelare, många fina karaktärer, bra manus, bra musik och en miljö som fastnar i tankarna. Har ni inte sett twin peaks än så gör det. Ett perfekt tillfälle är nu eller någon gång under nästa år då en tredje säsong kommer att ha premiär 2017 :)oj vad det glittrar i granen


God jul gott folk! Hoppas ni har en bra dag men först en liten hälsning från min favorit serie ♥
 in the land of christmas


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, Emelie och Julia, så kolla även in deras juliga inlägg.
 
Eftersom det redan imorgon är julafton så bestämde vi oss för att veckans tema blir jul. Förra veckan tipsade jag om tio julfilmer så tänkte därför idag tipsa om EN serie som kan det där med julen.
 
The OC (2003 - 2007)
Vill ni bara sett ett ända avsnitt för att komma i julstämning så skulle jag rekommendera julens serie - the OC såklart. Serien bjuder på väldigt unika avsnitt när det kommer till temat jul. Dem sticker ut och för alla som sett serien är dessa avsnitt väldigt speciella. Jag rekommenderar i första hand 1x13 men alla säsonger har varsitt julavsnitt som alla är bra.vilken är den mest överskattade serien?


Finns det någon serie som du tycker är överskattad? alltså en serie som många tycker om men som du aldrig fattat grejen med riktigt. Kommentera kommentera :)
 
Jag tycker nog Game of thrones - välgjord och snygg men seg och ett bra avsnitt per säsong. Sedan kan man ju inte riktigt gå säkert på vilka som ska dö och jag vill gärna ha mina favorit karaktärer levande så njä.The Martian (2015)


 Betyg på imdb: 8,2/10 ι mitt betyg: 8/10
 
Vi får följa med på ett rymdäventyr som går fel när några astronauter som befinner sig på mars är med om en olycka och tror att deras kollega dött men det visar sig senare att han lever men blev kvarlämnad på planeten.
The Martian är baserat på en bok med samma namn skriven av Andy Weir. Har jag förstått det rätt så ska han ha rätt bra kontakt med folk på NASA och till och med gjort jobb för dem vilket gör att det mesta i filmen känns rimligt. Alltså att allt som händer i filmen skulle kunna gå till på det sättet om en sådan olycka inträffade.
 
De senaste åren har det kommit en bra rymdfilm varje år. Den här filmen är årets mästervärk som utspelar sig uppe i rymden, närmare bestämt på mars. Till skillnad från exempelvis interstellar och gravity så känns den här filmen trovärdigare och skulle kunna vara baserat på en sann historia. Andra rymdfilmer brukar ge mig tankeställare för de är ofta så förvirrande. Det finns liksom en tanke bakom allt och vissa saker skulle kunna vara på det sättet som filmen visar upp men det är fortfarande bara teorier och ännu mer teorier. The Martian beskriver inte direkt något övernaturligt utan är mer en historia om en man som försöker överleva tills nasa hittat honom. Han vet att han inte kommer att överleva om det skulle ta för lång tid men han försöker och kämpar för sitt liv.
 
Matt Damons spelar huvudrollen och gör ett bra jobb med det. Han är väl egentligen den som sticker ut i skaran av skådespelare men kanske inte jätte konstigt då han har mest skärmtid. Andra som är med i filmen är bla. Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Sean Bean, Kate Mara, Chiwetel Ejiofor och Mackenzie Davis. De gör alla helt okej insatser med sina roller men vi som tittare får inte veta mycket om dem som personer. Vissa filmer är så men jag brukar ändå vilja ha en bakgrunds story till de flesta karaktärerna.
 
Jag gillade filmen. Jag kan nog till och med säga att det är den bästa filmen som haft premiär i år (av de jag sett). Så det borde nog vara ett bra betyg ;).Vinnaren är...


Kul att ni ville vara med i min tävling. Av de 15 som tävlade tog jag ut de fyra med bäst motiveringar och jag önskar jag kunde ge ett pris till er alla men det går tyvärr inte. Ni har dock chansen att vinna nästa gång jag har tävling :).

Vinnaren är Melanie, grattis. I sammarbete med bästa cuteness så tänkte jag även dra ett tröstpris vilket går till Sara. Jag har kontaktat er båda via mejl.The affair: säsong 2


Idag sändes sista avsnittet ur andra säsongen så här kommer ett inlägg om hur säsongen varit enligt mig.
Betyg på imdb: 8/10 ι mitt betyg: 9/10

Andra säsongen har varit väldigt bra. Jag trodde ändå att det skulle vara svårt att överträffa den första då den låg på en väldigt hög kvalité och varenda avsnitt var bra. Dem lyckades verkligen fånga mig som tittare. Dessutom var skådespelar insatserna så bra himla bra. Alla förtjänar emmys och golden globe's för sina insatser. Verkligen fullträff  på att passa sin karaktär. Jag har läst någonstans att när serieskaparna skapade Noah så hade dem faktiskt Dominic West i bakhuvudet. Så det är tur att han tackade ja till rollen tillslut :)

Det absolut bästa med säsongen som gör att jag tycker att den är bättre än första säsongen är att det känns som serien är lite djupare. Det är inte bara Noah och Alison nu utan vi får en större inblick i andra personer som är med i serien också. Dem som tar störst plats och som vi verkligen får följa med på riktigt är Helen och Cole. Har för mig att jag hade lite svårt för Cole förut men han har växt otroligt mycket den här säsongen och Helene har nog alltid varit en stark karaktär i mina ögon alla fall.

Jag hade väldigt svårt för Noah den här säsongen. Alltså ångest att lämna Cole som ändå är en ganska bra man till det där. Hans jäkla författarskap och sedan skita i allt annat gjorde mig arg så många gånger. Hur är det möjligt att vara sådär svinig? Han bättrade sig i slutet så tror inte att han är lika jobbig nästa säsong :).
 
 
Spoiler (läs bara om du sett avsnittet): Jag vrålade "VAD GÖR DU?" till Noah i slutet när han sa att han var skyldig. Varför måste han överbeskydda Alison, dem har kännt varandra max två år och barnet är inte ens hans. Och när A frågade varför han inte kunde säga vad Helen gjort och att han måste välja. Alltså va?! han sitter inte i fängelse på grund av henne, dem har fyra barn ihop och de har kännt varandra halva livet. Det var skönt att det inte var Cole alla fall, men vet han om att han är pappan till barnet? dont think so.
 
Tyckte även väldigt synd om Noah i sista avsnittet.. Ok, han har varit väldigt svinig under nästan hela säsongen. Han bättrad sig ju inte fören han själv insåg vilket as han var. Går och festar när din flickvän ska föda? vem gööör så. Samtidigt blir jag också irriterad på Alison över vissa val hon gör. Kläm inte fram på ditt ex bröllop att din pojkvän inte är pappan till barnet och sen förlåter han det på fem typ fem minuter. Alltså så jäkla ostabilt förhållande och sedan litar dem inte på varandra heller.Ny serie: Recovery Road


Jag har nu sett de tre första avsnitten av Recovery Road. Serien har premiär i usa i januari.
I serien kommer vi att få följa 16-åriga Maddie som är den populära tjejen men som fester sig igenom livet. Hon använder sig både av alkohol och droger. Problemen går så långt att hon blir påkommen att dricka alkohol i skolan och blir då tvungen att checka in på rehab.
 
Efter att chasing life nyligen lades ner på samma kanal så behövde jag något i den här stilen. Serien bär på ett seriöst ämne men samtligt berättas historian väldigt lättsamt. Det är lätt att gilla karaktärerna efter bara tre avsnitt. Har ni sett serien skins så känner ni kanske igen två av huvudrollerna. Dem var med i G3 så jag minns dem inte jätte noga om jag ska vara helt ärlig. La alltid mer uppmärksamhet till G1 och G2, who didnt? ;).
 
Det verkar alla fall vara en bra serie, väldigt typisk abcfamily-serie (snart freeform). Dem tacklas ofta med ett seriöst ämne men är väldigt enkla att titta på. Jag gillar nästan alla deras serier så det här var ett bra tillskott för mig. Jag kommer fortsätta att se serien när den kommer tillbaka med nya avsnitt.sista chansen att tävla om valfri film eller tv-serie


Idag är sista dagen att tävla om att vinna valfri film eller tv-serie hos mig. Tryck HÄR för att delta i min tävling.
En vinnare och ett tröstpris kommer att dras. Lycka till ♥
 Heartland: säsong 4


Betyg på imdb: 8,2/10 ι mitt betyg: 8/10

Efter en sommar där alla varit iväg på olika håll är Jack glad att äntligen få återförenas med sin familj igen.
 
 
Fjärde säsongen är den bästa säsongen hittills. Handlingen är mycket starkare än innan och relationerna blir intressantare att följa. Det här är verkligen inte en renodlad hästserie egentligen men den kan bli lite mer njutbar om du har i dig att du gillar djur. Skådespelarinsatserna har höjts och jag märker tydligt att dem känner sig bekvämare att spela mot varandra än i exempelvis första säsongen. Miljön är dessutom helt underbar (bosätt mig där nu, tack). Googla på Alberta Canada så förstår ni nog vad jag menar.
 
Något jag tänkte på mycket under säsongen var Ty's öde. Jag gillar honom mycket som karaktär men han har så enkelt för sig så det är löjligt. För mig är det väldigt orealistiskt att gå från halvt kriminell till att komma in på en sådan bra utbildning så fort. Är man i den sitsen - han har gjort ett brott hamnat på ungdomshem på grund av detta, haft föräldrar som inte brytt sig om honom och jag tvivlar på att han ens gick i skolan. Han har alltså gjort ett brott (även fast jag kan tycka hans val kanske var nödvändigt), situationen är inte att han råkade sitta i bilen som blev stulen som Ryan i OC. Kan det någonsin byggas upp en karaktär som har det svårt och får kämpa? måste alltid vara "hen är egentligen jätte smart, bara struntar i det just nu". Jag kan ge några exempel från  andra serier men det finns många fler - Lux från life unexpected, Ryan från The OC, Jess från Gilmore girls, Ricky från secret life of the american teenager. Jag förstår att det kan vända lite och att Ty har chansen att växa som människa i den miljön för det skulle nog vem som helst göra som får den chansen men inte så mycket så snabbt.
 
Det bästa med säsongen var utan tvekan Caleb och Ashley, väldigt fint par. Dem har endel brister men det syns verkligen att de älskar varandra ändå vilket känns äkta. Tyckte det var tråkigt med slutet för man förstår ju att det inte kommer att hålla hur mycket de än intalar varandra det, tyvärr.twin peaks: teaser

10 julfilmer som är ett måste innan julafton


Nästa vecka är det julafton så därför tänkte jag tipsa om de bästa julfilmerna att se innan julafton. Här har jag listat 10 julfilmer som är bra, så se åtminstone en av dessa :).
 
love actually (2003)
handling: vi får följa åtta olika par i London starx före jul. Alla karaktärer i filmen är kopplade till varandra på ett eller annat sätt.
Hur bra är den: det här är en av de bästa filmerna som finns och du får inte mer julkänsla än såhär.
Julkänsla: 10/10
 
ensam hemma (1990)
handling: Hela kevins familj ska åka till Paris över jul. Vad händer när de glömmer honom hemma?
Hur bra är den: den är bra men mer åt det lättsamma hållet. Väldigt mycket julkänsla. Klassiker.
Julkänsla: 9/10
 
the nightmare before christmas (1993)
handling: Jack Skellington är kungen över halloween men leter efter något annorlunda och upptäcker då julen.
Hur bra är den: Jag tycker personligen att de här är mer en halloween film men det är en film som oftast nämns kring jul. Julkänslan finns såklart men på en medelnivå. Se den men mer för filmen och inte enbart för julkänslan.
Julkänsla: 6/10
 
tomten är far till alla barnen (1999)
handling: Sara bjuder alla sina ex samt deras familjer till en julafton som dem aldrig kommer glömma.
Hur bra är den: det här är den bästa svenska julfilmen som någonsin gjorts
Julkänsla: 10/10
 
12 dates of chritmas (2011)
handling: en ung kvinna upplever samma dejt om och om igen dagen innan jul.
Hur bra är den: riktigt mysig med mycket julkänsla.
Julkänsla: 7/10
 
 
ett päron till farsa firar jul (1989)
handling: planen var den bästa julen någonsin men hur ska det gå till i en sådan familj?
Hur bra är den: klassiker. Dock en viss sorts humor som kanske inte alla gillar men hallå det är en klassiker.
Julkänsla: 8/10
 
Silent night (2012)
handling
: remake på några filmer från 80-talet som handlar om en tomte som mördar.
Hur bra är den: den finns gott om skräckfilmer som har jultema men jag tycker denna är den ända som platsar på min lista. Det är ett ganska bra betyg.
Julkänsla: 7/10
 
Reine och Mimmi i fjällen (1997)
handling: Mimmi har fått nog av att Reine bara jobbar och tittar på tv så därför åker dem på semester.
Hur bra är den: gillade ni tre kronor är denna ett måste även om den inte är lika bra som serien. Julkänslan finns där men kanske ingen fullpott.
Julkänsla: 5/10
 
 
Fred Claus (2007)
handling: vi får följa tomtens bror som inte direkt älskar julen.
Hur bra är den: jag gillar ju både Vince Vaughn och julfilmer så det här är en bra mix.
Julkänsla: 8/10
 
Frozen (2013)
handling: Drottningen Elsa råkar av misstag förvandla hela staden till is. Hon måste nu få hjälp av sin syster för att ställa saker och ting till rätta igen.
Hur bra är den: det här är en vintersaga på alla sätt och vis. Den är också väldigt fin och bra men julkänslan är väl inte på toppen av isberget direkt.
Julkänsla: 6/10
 fuller house: smygtitt


Första teasern för fuller house är ute. Serien har premiär 26 februari nästa år :D.

Vill ni ha chansen att vinna årets bästa julklapp? Tävla hos mig HÄR!Vinn en julklapp/present till dig själv


 
Såhär tävlar du:
♥ Kommentera vilken din favorit serie eller film är och varför...
♥ gå in på CDON.com och välj en valfri film eller tv-serie för max 199kr
♥ skriv eller länka vilken serie eller film du valt
♣ glöm inte mejladress
 
 
tävlingen avslutas 20 december, 23.59
 
En vinnare och ett tröstpris i samarbete med cuteness kommer att dras.Legends of Tomorrow: First look poster

Shadowhunters: nya snek peeks

barndoms favorit


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, Emelie och Julia. kolla även in deras inlägg ♥
 
Jag anser att jag hade ganska mogen smak när jag valde barnprogram som barn. Såg nästan bara program som det var mycket tanke bakom och jag tittade bara på Nickelodeon som i mina ögon fortfarande är en mognare kanal än exempelvis cartoon network. Jag kommer att skriva om två serier i det här inlägget då jag inte kan välja en ut av dessa två och det är serier jag fortfarande kan titta på eftersom dem är bra och det ligger mycket budskap i varje avsnitt.
 
As told by Ginger (2000 - 2004)
Handling: Vi får följa tonåringen Ginger och hennes två bästavänner både på fritiden och i skolan.
Vad är det för speciellt med serien?Karaktärerna blir äldre, det är viss följetong och dem byter kläder i nästan varje avsnitt. Dessutom intro låten som passar så bra in på hela serien.
Min relation till serien: Tror jag såg serien första gången i mellanstadiet och gillade den. Spelade in många avsnitt på vhs så jag kunde titta när jag hade tid efter skolan så kanske mitt tv-beroende började redan här ;). Jag tittade om serien för några år sen då alla avsnitt finns på youtube och tyckte fortfarande att det var bra.
Favorit karaktär: När jag tittade på det som yngre säker Ginger men jag ÄLSKAR Carl när jag ser det som äldre.
Ni kan se serien: HÄR!
 
Hey Arnold (1996 - 2004)
Handling: Vi får följa en föräldralös fjärde-klassare som bor med sina far föräldrar på ett pensionat. Mycket av serien kretsar kring personerna som bor där men också kring Arnold och hans vänner i skolan.
Vad är det för speciellt med serien? varje avsnitt har budskap. De flesta är väldigt starka och några är mindre viktiga men fortfarande bra.
Min relation till serien: Ojoj, vart ska jag börja? Minns inte när jag såg första avsnitten men var nog ganska liten, alla fall år innan den övre här. Spelade in radio på kassettband med min bästavän där ett program var att vi gjorde radioavsnitt av Hey Arnold. Ja, kan egentligen skriva mycket mer men ni orkar nog inte läsa då.
Favorit karaktär? Helga.
Ni kan se serien: HÄRthe 100: säsong 3 trailer

the walk (2015)


Betyg på imdb: 7,6/10 ι mitt betyg: 5/10

Vi får följa Philippe Petit den ända mannen i världen som gått på en lina mellan de båda World Trade Center-tornen
.

Robert Zameckis (Forest Gump, tillbaka till framtiden) ligger bakom den här filmen och bara det gör att mina förväntingar av filmen ligger på toppen. Dessutom Joseph Gordon-Levitt (inception) i huvudrollen, vad kan gå fel? Egentligen borde det vara en perfekt film när dessutom handlingen låter både intressant och unik. Filmen är även baserad på en verklig händelse vilket för mig ibland kan vara lite avgörande.

Jag gillar inte riktigt hur filmen är uppbyggd. Är inte ett stort fan av berättar röster i filmer av huvud taget men det här tog priset (ni förstår om ni ser filmen). Sedan var tempot väldigt långsamt och många scener onödiga och utdragna. Det som gör att jag tycker att det känns okej trotts konceptet är att en scen sticker ut väldigt mycket och hade nog varit fantastisk att se på bio vilket jag inte gjorde men det fungerade ändå. Just denna scen kan göra att den bli Oscars nominerad även fast filmen kanske inte är sådär jätte bra förövrigt. Vilken scen kanske ni undrar - scenen på linan såklart :).
 
Insatserna från skådespelarna var bra och det gjorde vad de kunde. Jag tror inte att det skulle kunna bli så mycket bättre även om andra skådespelare hade gestaltat rollerna. Gillar ni verklighetsbaserade filmer med en unik touch, se den men ha inte skyhöga förväntningar.Rectify: säsong 1


Betyg på imdb: 8,4/10 ι mitt betyg: 9/10
 
Daniel blir som 18 åring dömd för våldtäck och mord. Han får domen på livstid men blir frisläppt 19 år senare för att hans syster kämpar för att få honom oskyldig. Kan han anpassa sig till de verkliga livet när han suttit inspärrad i en scel utan fönster i mer än halva sitt liv?
 
Rectify är en väldigt undeskattad serie som verkligen ALLA borde ge en chans. Första säsongen finns på svenska netflix, resterande på amerikanska om ni har tillgång till den tjänsten så tveka inte en sekund. Tryck på play nu.
 
Första säsongen innehåller bara sex avsnitt och går relativt långsamt i tempot då efter sex avsnitt det bara har gått en vecka i serien. Vi får alltså följa med när Daniel är precis ny utsläppt från fängelset och försöker anpassa sig till livet utanför. Han har varit dömd för mord och bott i en liten cell utan fönster. Inte sett sina cellgrannar utan fått prata genom väggarna utan att veta hur de egentligen ser ut. Det är inte direkt ett orange is the new black fängelse - där saker och ting fortfarande är ganska fritt och någonlunda normalt. Här är det verkligen en inspärrning som gäller. Dem ska plågas in i det sista.
Jag tyckte hela tiden att det var lite oklart om han verkligen har begått mordet eller inte. Hur som helst är det en hemsk berättelse, speciellt om han skulle vara oskyldig. Jag tror inte direkt att han är helt oskyldig då chasen är liten att bli dömd för ett sådant grovt brott och verkligen inte ha gjort någonting alls. Däremot tror jag att det är mycket som inte sägs. Alltså antagligen att det var fler inblandade och kanske att han våldtog men inte mördade. Aden young som spelar huvudrollen gör en helt otrolig insats och går verkligen in i karaktären som 19 år inspärrad - väldigt instängd som person, deppig röst och det ända han vet om omvärden är vad han läst i böcker.before Game of Thrones

senaste nytt.


— The leftovers får en tredje och sista säsong - YEES, en av anledningar varför jag älskar hbo är just för detta. De bryr sig inte bara om tittarsiffrorna utan har en serie kvalité så kan det gå före. Tre säsonger är dessutom lagom för en sådan slags serie :).
Wayward Pines får en andra säsong - lite osäkrare här med tanke på slutet men det är en bra serie så varför inte.
The affair får en tredje säsong - Serieskaparen har sagt sedan start att hon har en klar historia för tre säsonger men jag hoppas såklart att det kan gå längre än så.
Homeland får en sjätte säsong.
— The Blacklist får en fjärde säsong
You’re the Worst får en tredje säsong
the fosters får en fjärde säsong.
 
— Ryan Atwood och Julie Cooper möts igen. Melinda Clarke kommer nämligen få en återkommande roll i Gotham inom kort.
— Italia Ricci (chasing life) dyker snart upp i Supergirl som en villain
— I januari kommer MadTV tillfälligt tillbaka för att fira sitt 20 års jubileum.
— En Dirty dancing remake är på gång med Abigail Breslin (scream queens) i huvudrollen.Scream queens: säsong 1


Igår släpptes de två sista avsnitten av scream queens så tänkte därför skriva vad jag tyckt om säsongen. Mitt första intryck av serien kan ni läsa HÄR!
 Betyg på imdb: 7,5/10 ι mitt betyg: 7/10
 
20 år efter en indident som gick totalt fel på i en studentförening börjar folk plötsligt bli mördade hej vilt.
 
Jag hade skyhöga förväntningar innan scream queens hade haft premiär. Varför kanske ni undrar, här är varför... Ryan Murphy (American horror story, glee, nip/tuck) ligger bakom serien och har man tidigare skapat antal serier som blivit populära bland tittarna så höjs ribban lite. Dessutom skulle både Emma Robets (american horror story, Unfabulous) och Lea Michele (glee) spela två av huvudrollerna. Robets har jag gillat ända sedan Unfabulous och Michele i några år på grund av glee. Även andra igenkännande ansikten skulle dyka upp och att det var en skräckkomedi som utspelar sig på college gjorde det hela ännu mer spännande.
 
Av någon konstigt anledning var jag inte skeptisk alls över serien, vilket jag ALLTID brukar vara. Jag tycker det är svårt att ge nya serier en ärlig chans eftersom jag redan följer så många och begär nu mera en bra start direkt. Visst, att jag hade höga förväntningar men det var någonstans ändå som att jag visste att jag skulle följa säsongen ut oavsätt. Jag blev förälskad snabbt och tyckte redan att första avsnittet var bra och underhållande.
Mina favoriter var Chanel och Pete. Pete för att han var rolig och Chanel för att hon är Chanel, svårt att förklara om man inte har sett serien.
 
Slutet (innehåller spoilers så läs på egen risk)... den störta frågan i serien har ju alltid varit vem mördaren (elr the red devil) är men om jag ska vara helt ärlig så brydde jag mig mycket mer om karaktärs utvecklingen. Tycker samma sak om pretty little liars och fattar inte varför folk klagar. Eftersom det är en serie som kommer få en ny handling varje säsong så vet vi redan nu vem mördaren är. Spoiler: Hester. Blecv ni förvånade? Hon är inte den jag skulle gissat på från början men när man fick reda på att den skulle vara Boones tvilling så tyckte jag det kändes ganska självklart. Ingen annan var ju lik?
 
Slutet kändes väldigt öppet tyckte jag. Dem skulle kunna forsätta handlingen så. Har läst innan att vissa karaktärer kommer att gå över till säsong två om serien blir förnyad. Jag hoppas de är the chanels isåfall och det skulle väl funka egentligen då dem redan bytt miljö men ja, den som väntar får se.Rymden


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, Emelie och Julia. kolla även in deras inlägg ♥
 
Veckas tema är rymden och eftersom jag inte följer sci-fi serier så tänkte jag naturligtvis tipsa om de 10 bästa rymdfilmerna.
 
1. Gravity (2013)
 Mottagits ganska dåligt här i Sverige, tyvärr. Enligt mig den bästa rymdfilmen som gjorts.
 
2. E.T (1982)
 Världens läskigaste film som barn, mästervärk när man ser den som vuxen.
 
3. interstellar (2014)
Välgjord, sorglig, vacker, förvirrande och bra skådespel.
 
4. Star wars: episode 3 (2005)
Bättre än de tre första filmerna kanske ni tänker.. Ja, är mitt svar, utan att tveka. Tyckte alltid att Anakins historia var intressantare än Luke och Leia hit och dit.
 
5. Guardians of the Galaxy (2014)
 Jag är inte ett marvelfan på långa vägar och det behöver du inte vara för att njuta av detta underbarn.
 
6. Wall-e (2008)
Det här är ett mästerverk. Den är animerad men så tänkvärd och annorlunda.
 
7. Moon (2009)
Otroligt läskig och förvirrande film men ändå en film man bör se någon gång i livet.
 
8. 2001 (1968)
en klass för sig, väldigt bra för att vara från 60-talet.
 
9. Star wars: episode 6 (1983)
ep 4 släng dig i väggen, ep6 var helt klart bäst ut av de äldre SW filmerna.
 
10. Världarnas krig (2005)
Egentligen lite av en b-film men jag har alltid gillat den.Pleasantville (1998)


 Betyg på imdb: 7,5/10 ι mitt betyg: 8/10
 
Vi får följa de två syskonen David (Tobey Maguire) och Jennifer (Reese Witherspoon) som efter en händelse plötsligt befinner sig i en populär 50-tals citcom.
 
Jag gillar ju sedan tidigare svart/vitt goes färg-filmer (sin city är en av mina favorit filmer) så det är egentligen konstigt att jag aldrig hade hört tals om Pleasantville innan Elsa skrev ett inlägg om filmen för inte så länge sedan. Jag hade inga direkta förväntningar innan jag satte igång filmen som finns på netflix. Förutom att jag trodde att den skulle vara lite svårare i tonen än vad den var vilket är positivt. En lättsam historia samtidigt som undertonen kan tas seriöst, det  beror helt på hur man väljer att tolka filmen tror jag.

Jag gillar både Tobey Maguire (spider man) och Reese Witherspoon (walk the line) sedan innan och tycker dem nästan alltid gör väldigt bra insatser i de filmer de är med i och samma sak gällde här. William H. Macy, Joan Allen, Jeff Daniels, och Paul Walker är några av skådespelarna förutom huvudrollerna som dyker upp i filmen och gör alla otroligt bra insatser. Aldrig gillat Jeff Daniels speciellt mycket innan men han var min favoritkaraktär här, väldigt fin.
 
Jag rekommenderar er alla att se Pleasantville. Det är en annorlunda film med bra skådespelare. Dessutom är den snygg med sitt svart/vita och vissa skepnader i färg, jag älskar sådant. Sist men inte minst så är den lättsam samtidigt som den är intressant.pretty little liars: ny promo

Outlander: säsong 2 teaser

Ny serie: Superstore


I den nya komedin superstore får vi följa några personer som jobbar i ett varuhus och i stort sätt hur deras dagar ser ut på jobbet. Kul koncept och det var nästan så jag blev lite sugen att söka jobb i något stort varuhus efter att ha sett det första avsnittet.
 
America Ferrera (ugly Betty) och Ben Feldman (A to Z) spelar huvudrollerna och gör ett helt okej jobb. De andra karaktärerna som jag tror  kommer få lite större roller med tiden är helt okej i sina roller men ingen som har hunnit sticka ut efter första avsnittet men jag tvivlar inte att det kommer med tiden. Handlingen är enkel och behaglig. Tyvärr inte speciellt rolig även fast serien enbart är stämplad som komedi (många serier har fler än en genre).

Jag tror det aldrig kommer bli en serie jag skrattar ihjäl mig åt men jag skulle kunna titta vidare för att jag tror att handlingen kommer att växa och likaså karaktärerna.Girls: säsong 5 trailer

hbo: best of 2015

Jenny's wedding (2015)


Betyg på imdb: 5,4/10 ι mitt betyg: 4/10
 
Jenny har varit öppet homosexuell i flera år och har en partner som hon vill gifta sig med. Problemet är bara att hennes familj inte vet om att hon attraheras av tjejer.
 
Vi ser Katherine Heigl (greys anatomy) i huvudrollen som Jenny i en söt film om ett viktigt ämne som det tas upp för lite om. Det finns visserligen många filmer om homosexualitet men de handlar oftast om något annat än att karaktärerna har svårt att komma ut för  till sina förädlar. Filmiden är god men håller inte hela vägen då jag verkligen hade hoppas på något starkare. Karaktärerna var otroligt svaga och man fick inte riktigt grepp om någon. Jag hade hoppats på en starkare kärlekshistoria mellan Jenny och Kitty men det var knapp så den fanns i hela filmen. Varför var det viktigt med ett giftermål av huvudlaget? ingenting förklaras på djupet. Dessutom är Jennys föräldrar så himla inskränkta och jag tål inte sådant.
 
Inte ens Alexis Bledel (gilmore girls) som jag alltid gillar lyckades få mig att riktigt gilla filmen då hennes karaktär är nästintill karaktärslös och man vet ingenting om henne förutom hennes namn och att hon är Jennys flickvän.
 
Sammanfattningsvis så är det en söt film om ett viktigt ämne men som tyvärr inte håller hela vägen.Game of thrones: säsong 6 teaser

Shailene Woodley i hbo serie


Pappret är kanske inte underskrivet och klart än men i nuläget ser det ändå ut som att Shailene Woodley (the secret life of the american teenager) kommer att joina Nicole Kidman (moulin rouge) and Reese Witherspoon (walk the line) i en kommande serie på hbo.
 
Serien kommer att heta big little lies och är baserat på en bok från 2014. Boken handlar om tre mammor som lever ganska perfekta liv tills det en dag inträffar ett mord.vilken är din favorit serie?


Her Campus har en rolig grej på deras hemsida just nu. Genom att svara på några frågor om dig så ska de se om de kan lista ut vilken din favorit serie är. Gör testet HÄR! Kommentera gärna vad ert resulutat blev och om det stämmer. Jag fick rätt resulutat direkt - gilmore girls :).American crime story: trailern är här

Årets julkalender: 1000 år till julafton


Jag tänkte skriva det här inlägget i tisdags då första avsnittet av julkalendern sändes men som ni ser så blev det inte riktigt så. Det är mycket jag försöker planera som sedan går sisådär men jag blir säkert bättre på det snart. Alla fall så tänkte jag skriva mitt första intryck av årets julkalender...
 
I år ska vi få följa med Erik Haag och Lotta Lundgren på ett historiskt äventyr från stenåldern till nutid. De håller ju i programmet historieätarna på SVT i vanliga fall så det är självklart rätt forum för de två. Istället för att bara få ett manus i handen så är programmet uppbyggt precis som historieätarna fast det är några barn med som upplever (ex med videodagbok) hur det är vara barn under olika tider i historian. Jag vet att det är manus i sådana program också men inte riktigt på samma sätt - de spelar sig själva och berättar om något och går inte direkt in i någon annan karaktär.

Jag skulle avsky detta som barn. Visst det är lärorikt att lära sig om Sveriges historia men jag tycker kanske en julkalender ska vara lite mer en historia att följa. Jag tror kanske att vuxna uppskattar det mer vilket är dumt eftersom julkalendern i första hand är riktat till barn, så jag vet inte riktigt vad de tänkte när den här iden gick igenom men ah. Jag kommer inte att följa årets julkalender men det positiva är att den inte direkt har något följetong så man kan se avsnitt mitt i om ni råkar snubbla över ett av avsnitten på tv eller så.
 
Vad tyckte ni? Avsnitten går att se på barnkanalen (07.15 & 18.45) och på svtplay.pretty little liars: postern för 6B är här (nästan)

villains


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, Emelie och Julia. kolla även in deras inlägg ♥
 
Veckans tema är villain och tänkte därför skriva lite om villans/antagonist karaktärer som jag gillar.
 
 
Dan scott (one tree hill)
Om karaktären: Dan är en karaktär som fått mycket hat både i serien och av folk som följt serien. Jag har däremot nästan alltid gillat honom och tyckt att hans medverkan höjt varje avsnitt. Det går inte att förneka att han gjort dåliga val och ibland kan vara elak men det gör honom också till den karaktären han är. Han har utan tvekan de bästa replikerna, bästa scenerna och dessutom har han en sån enorm kärlek till Nathan (och Jamie).
 
 
Sylar (Heroes)
om karaktären: har möjligen lite hatkärlek till den här karaktären men det är väl lite som det ska vara då. Han var enligt mig den näst bästa karaktären i heroes historia och överlägset den bästa på onda sidan.
 
Mona Vanderwaal (pretty little liars)
om karaktären: say whatever u want about Pretty little liars men men har alla fall väldigt fina karaktärer även de som är på the dark side så att säga. Mona är väl den karaktären som ganska snabbt var på andra sidan men med hennes bakgrund så kan man ju förstå vissa val hon gjort. Hon är ju nu mera kanske inte den onda av alla karaktärer i serien men hon är trotts allt original A så därför platsar hon på listan. Jag har nästan alltid gillat henne men ibland tyckt att hon är lite smått galen.
 
Julie Cooper (The OC)
Om karaktären: Julie har jag gått från att hata till att älska (tack säsong 4). Hon kommer aldrig bli årets mamma och hon är heller inte världens bästa fru. Men vem bryr sig hon är Julie Cooper liksom - replikernas gudinna och hon går från den ingen tål till en älskvärd karaktär i mina ögon alla fall.