frozen (2013)


Fredagsbio och i salongen står jag tillsammans med massa barn och deras mor/farföräldrar för att se frozen.
 Frozen är baserad på H.C. Andersens saga snödrottningen och disneyfilmer baserat på H.C Andersons skriverier har vi ju sett förut både i långfilmer och kortare projekt, mest känd är nog lilla sjöjungfrun.

Det jag gillade alla mest med frozen var nog systrarskapet som var filmens huvudtema och självfallet musiken då jag tycker att det har förmiskats oändligt med fina låtar i nutidens disneyfilmer känndes detta mer än bra, det känndes väldigt bra. Även om Anna och Elsa var prinsessor så kändes detta inte som en prinsessaga utan det var något mycket vackrare och totlat genialt med hela historian.
betyg: ♥ ♥ /♥♥♥♥♥  -5 av 5-
 
Handling: Anna tar sig ut på ett äventyr tillsammans med Christoff för att hitta hennes storasyster Elsa vars krafter har förvandlat staden dem lever i till en snöstad.the spectacular now (2013)


500 days of summer skaparna Scott Neustadter och Michael H. Weber har gjort det igen.
 Jag ljuger inte när jag säger att jag satt och njöt av filmen från den första scenen till den sista, wow.
 Det är absolut inte en genom-lycklig film men mitt hjärta blev så varmt flertal gånger och jag kunde känna igen mig i mycket.
Betyg: ♥ ♥ /♥♥♥♥♥

Handling: Festens mittpunkt Sutter befinner sig i en livskris när han blir dumpad av sin flickvän men då träffar han Aimee som egentligen inte är hans typ av tjej.
Skådespelare: Miles Teller - Sutter. Shailene Woodley - Aimee. Brie Larson - Cassidy
 MED FLERA...Buffy the Vampire Slayer S2


Serie: Buffy the Vampire Slayer
Säsong/avsnitt: två, 1-22
Ja, säsong två var ett lyft för serien och bjöd på många bra avsnitt i jämförelse med första säsongen som gjorde det lite halv dant i jämförelse så jag är glad att jag forsatte för samtidigt som detta är en serie jag vill att ha sett är den väldigt lättsam att titta på vilket jag föredrar.


Handling: Buffy börjar sitt andra år på Sunnydale High och ny ondska bryts ut i form av vampyrerna Spike och Drusilla.

Favoritavsnitt: 2.16 - Bewitched, Bothered and Bewildered

Favoritkaraktär: Xander

Favoritpar: Xander och Cordelia

Bäst i säsongen: Många förvånats bra avsnitt faktiskt men även avslöjandet för Buffys mamma, det var dags.

Värst i säsongen: Slutetet gjorde mig något irriterad och att Angel blev ond fast han känndes ju aldrig genom-ond direkt, eller är det för  att vi tidgare sett honom god? hum..
Övriga kommentarer: så är Willow en häxa nu eller?


Ser framemot i nästa säsong
: Sista året i high school tackar jag inte nej till då College brukar göra en vändning i serier dock ibland till det bättre så får hoppas på det.

Betyg: ♥ ♥ ♥ / ♥♥♥♥♥ 
The Secret Life of Walter Mitty


Baserad på James Thurbes bok med samma namn som utkom 1939 och det många kanske inte vet är att den faktiskt har filmatiserats förr men då så tidigt som 1947 och ansågs endast vara löst baserad på boken.
Jag blev ganska snabbt förälskad i tanken på Mitty efter att ha sett trailern. Den såg ut att uppfylla de flesta kraven av vad jag faktiskt uppskattar i en film och den började väldigt bra, var stilren på så många sätt men den fortsatte i en väldigt seg takt och jag måste tyvärr erkänna att jag någonstans där i mitten tröttnade för den var verkligen så otroligt mycket sämre än vad jag ville att den skulle vara och det gör mig lite ledsen.
Betyg: ♥ ♥ /♥♥♥♥♥  -3 av 5-
 
Handling: Walter Mitty är en dagdrömmare som ofta drömmer sig bort till en värld där han är en hjälte. När hans jobb hotas tar han på sig ansvaret och tar sig ut på en resa han sent kommer att glömma...
 
Skådespelare: Ben Stiller - Walter Mitty. Kristen Wiig - Cheryl.
MED FLERA...How your mother met me


Nästa vecka kommer avsnittet vi längtat efter sedan how i met your mother sändes sitt första avsnitt (2005). Vi som tittare har kanske aldrig varit mer spända och förväntade på hur det kommer att gå, kommer det bli lika bra som förväntat? Jag är övertugad om att nästa veckas avsnitt som har fått namnet how your mother met me kommer vara over the top för ...
1. Jag älskar redan the mother och avsnittet kommer utspela sig från hennes synvinkel
2. RACHEL BILSON IS BACK!
Även ett par andra igenkända ansikten från förr kommer att dyka upp i avsnittet...
Kommer ni titta?  new in: januari


Igår blev äntligen Demi Lovatos bok staying strong - 365 days a year min, wiiho!
 
 
 true


 fu


Opepp på allt just nu och känner mig väldigt ledsen och stressad. Ska skicka in min ansökning till skolan imorgon men även det känns i nuläget ganska meningslöst eftersom jag bor i den ÄNDA kommunen i hela länet som inte har avtal med andra yrkesvux... Bää!?

Mycket som är tummen ner just nu och det hjälper inte att det är så vidrigt kallt, vill lägga mig och dö.
PUSSThe Hunger Games: Catching Fire


Trotts att jag faktiskit även såg första filmen på bio (2012) och gillade den så har jag varit jäkligt opepp på att av huvudtaget titta på catching fire och jag vet faktiskit inte riktigt varför men det är fortfarande en film som känns ganska ska ha sett i min värld så det blev att luta sig ner i biostolen för att följa med in i handlingen och...
den var okej... Jag hade inte mycket att säga efter filmen då jag inte kännde så mycket förutom att det var mysigt att ha varit inne i mörkret i två timmar och tjugo minuter. Jag somnade inte, den hade sina höjdpunkter men den var inte felfri så att säga.
 
Jag måste tyvärr säga att filmens förefångare känndes så mycket mer genomtänkt så jag hoppas att de två sista filmerna bjuder på lite mer känsla.
Betyg: ♥ ♥ /♥♥♥♥♥  -3 av 5-
 
Handling: Katniss och Peeta återvänder som vinnare från det 74e hunderspelet men snart dras dem även med i det 75e hungerspelet där 24 gamla vinnare ska tävla för sina liv.
Skådesplare: Jennifer Lawrence - Katniss. Liam Hemsworth - Gale. Josh Hutcherson - Peta.
MED FLERA.And I don't know why


Åh, det här har varit en väldigt mysig dag! Varit ledig från skolan så åkte in till stan vid ett för att äta lunch och gå på bio med pojkvän, vi såg Catching Fire så jag skriver nog en recension om den senare men den var okej. Dessutom fick jag en namnsdagspresent (LA pocket) eftersom det var min dag i tisdags.

Nu är jag bara hemma och borde läsa doktor glas men orkar verkligen plugga så jag tittar nog på serier istället ;) tills jag måste lägga mig. Ska bli otroligt skönt med helg då denna vecka varit rätt jobbig men bättre än förra så antar att det bara kan bli bättre.

Min musiksmak har förresten försämrats lite de senaste åren (aningen för mycket discopop) men jag har nu de senaste veckorna lyssnat sönder oth soundtracks och alltså hur bra? lyssnade alltid på sån här musik förut och gör väl fortfarande time to time liksom men jag måster erkänna att jag mår en aningen bättre av detta.

Vad är eran favorit musik?
 
 ny serie: helix


Igår kunde vi se de två första avnsnitten av Helix och jag visste inte vad den skulle handla om förutom att den ska utspela sig på Arktis där något slags virus springer lös och ja, så kan man sammanfatta handlingen i kort för det är the main story.
Det här är en typsik serie som är väldigt spännande och har potenisal att få flera säsonger men som har möjlighet att tappa mig på vägen för att jag inte orkar anstränga mig tillräkligt mycket för att hänga med för  ojoj, så himla spännande och två avsnitt var inte nog kunde ha sett fler direkt och jag är så spänd för vad som ska hända, riktigt bra så jag hoppas verkligen att detta forstätter i samma takt  så att mitt intresse finns kvar för jag vill se forsättningen.

HandlingAlan och några av hansforskarkollegor åker till Arktis då ett storslaget virus brutit löst och hans bror är en av de smittade.
Vill inte direkt sätta något riktigt omdöme efter bara två avsnitt men jag ska rekomenderar att ni checkar in Helix och se vad ni tycker, det ända jag kan säga just nu är - väldigt spännande!!!


Vilka är medverkar? Billy Campbell, Jordan Hayes, Neil Napier, Hiroyuki Sanada, Kyra Zagorsky.
MED FLERA.The Lifeguard (2013)


Hmm.. Jag var faktiskt sugen på att se lifeguard på bio förra året men det blev aldrig av och tur var kanske det.
Jag förväntade mig något mer än de här, åtminstonde en starkare historia men det kom aldrig utan allt var hela tiden ganska halvdant och tråkigt.
Betyg: ♥ ♥/♥♥♥♥♥ - 2 av 5 -

Handling: 29-åriga Leigh säger upp sig från sitt jobb i new york och återvänder till sin hemstad där hon börjar arbeta som livräddare.
Skådespelare: Kristen Bell - Leigh. David Lambert - Little Jason. Mamie Gummer - Mel. Martin Starr - Todd. MED FLERA.bää


Vilken totalt hemsk vecka, har inget posetivt att säga alls så det ska bli skönt med helg men först en ångestladdad fredag i skolan, woooh.Buffy the Vampire Slayer S1


Serie: Buffy the Vampire Slayer (1997)
Säsong/avsnitt: första säsongen, 1-12
Handling: Buffy flyttar med sin mamma till Sunnydale med hopp om att få börja om på nytt efter att ha blivit utsparkad från hennes gamla skola i LA men drömarna krossar snabbt eftersom hon är den utvalda, hennes uppgift är att döda vampyrerna samtidigt som hon försöker leva ett normalt liv.

Favoritavsnitt: 1.4 - Teacher's Pet

Favoritkaraktär: Xander

Favoritpar: Det ända paret var väl egentligen Buffy och Angel och inte ens dem var ritkigt ett par men dem vinner ändå titeln än så länge.

Bäst i säsongen: tja, det fanns nog inget wow-moment så jag väntar på det inför framtiden...

Värst i säsongen: kvalitet men det är 1997 så jag vet inte om jag borde klaga över det men och andra sidan har jag tittat på beverly hills (1990) och aldrig stört mig speciellt mycket så jag vänjer mig nog.
Övriga kommentarer:
Det var inte kärlek vid första ögonkastet, skulle jag säga det så ljuger jag. Jag tittade på första avsnittet av Buffy för flera år sedan men nu i slutet på förra året så bestämmde jag mig för att det måste bli av och det tog bara några dagar när jag väl satte mig ner, så de andra säsongerna kan nog kanske gå ännu snabbare för dem ska ju enligt ryktesväg vara bättre än första.


Ser framemot i nästa säsong
: En bättre säsong, isåfall så jag kan njuta mig igenom serien enklare ;)

Betyg: ♥♥♥/ ♥♥♥♥♥ 
netflix us


Jag befinner mig i himmelriket för vi har förtillfället tillgång till netflix US där alla säsonger av one tree hill finns, wooopwoop, *glad tjej*.
Det finns nämligen inte på svenska netflix än så länge så ikväll tillbringar jag kvällen i tree hill.
SEE YA LATER! ;)topp 10 filmer 2013


10. drinking buddies
Jag hittade drinking buddies i en liten lista över kärleksfilmer för 2013 men kärleksfilm? nja. Den känns väldigt förosägbar på sina ställen men i flesta av fallen vrider dem om lite och det blir något annat utav det än vad jag tidigare trott skulle hända.

Skådespelare: Olivia Wilde, Jake Johnson, Anna Kendrick, Ron Livingston, med flera...
 
9. spring breakers
Spring breakers har fått endel blandade åsikter sedan den hade premiär, antingen gillar du den eller så hatar du den, så enklet är det. Jag gillade den och anser att den en av de 10 bästa filmerna i år.

Skådespelare: James Franco, Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Rachel Korine, med flera...
 
8. Prisoners
 
Nästan allting var så brutalt och hemskt. Så vidervärdigt så jag nästan inte visste vems sida jag skulle stå på men den var spännande, fastnade i huvudet och den bjöd på bra skådespelare så i slutändan var den kanske värd sitt 8,1 som den har i betyg enligt imdb.
 
Skådespelare: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Paul Dano, Terrence Howard, med flera...
 
7. lovelace
En sann historia om porrindustrin men hemskare än porrindustrin var huvudpersonens man, fyfan vilken svin.

Skådespelare: Amanda SeyfriedPeter Sarsgaard, Adam Brody, James Franco, Juno Temple, med flera...
 

6. Django unchained
Som förväntat av en Quentin Tarantino film så blev det njutning blandat med en bra handling och såklart lite våld men det kan ibland vara det bästa som finns.

Skådespelare: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, med flera...

 
5. The place beyond the pines
Jag hatälskade snygg-kriminella Ryan Goslings karaktär och levde mig snabbt in i storyn. Gillade handlingen snabbt men plötsligt... Va? vad hände? Ja, en twist och Bradley Cooper som inte varit med i filmen alls som pågått över en halvtimme syns på bild och är nog mer sammankopplad med Ryans karaktär än vad man kan tro. Jag gillade den verkligen jätte mycket.
 
Skådespelare: Ryan Gosling, Eva Mendes, Bradley Cooper, Emory Cohen, Dane DeHaan, med flera...
 
4. Before midnight
Detta är en triologi om en vacker kärlekshistoria. Det är något så underbart så jag inte kan förklara över dessa filmer och before midnight var exakt lika fin som dens föregångnare, jag älskade den.

Skådespelare: Julie Delpy, Ethan Hawke, med flera...
 
 
3. 12 years a slave
Från att ha levt ett liv med sin familj i en värld där hudfärgen inte har något betydelse till att föras bort till 12 år av helvete. Ja, detta var en upplevelse och jag har aldrig sett något liknande - så brutal, elak, hemsk, vidirg och den berör verkligen.

Skådespelare: Chiwetel Ejiofor, Bryan Batt, Kelsey Scott, med flera...
 
2. The Great Gatsby
Precis som Owen Wilsons karaktär i filmen midnatt i paris (2011) sa "det var bättre på 1920 talet" så får jag nog hålla med. Jag önskade att jag var där - musiken, festerna, livet. Det ser så perfekt ut.

Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, med flera...

1. Gravity
Vilket mästervärk! Helt klart den bästa filmen i år eftesom den verkligen har allt som går att önska av en film.
Spänning, bra skådespelare och vacker miljö. Den bjuder även på panik och ångest maximun som tillslut exploderade och blir en sådan lycka.
 
skådespelare: Sandra Bullock, George Clooney, med flera...
 
Vilka är era favoritfilmer från 2013?