Vem lämnar the mindy Project?


Its ture! Någon av huvudkaraktärerna kommer att läma the mindy project inom kort.
Det är skådepslearen Zoe Jarman som inte kommer att återvända som sin karaktär Betsy men för er som gillar hennes karaktär så är förhoppningarna ganska stora att hon kommer att gästspela i nästa säsong av serien men inte vara en återkommande roll i varje avsnitt som hon varit innan.

Kommer ni sakna henne nästa säsong? Jag känner ingenting inför detta då jag anser att det inte är någon förlust då hon inte är karaktären som tillför mest i storyn men skulle heller inte påstå att det är glada nyheter.Craig Ferguson lämnar the late late show


Tidigare den här månaden gick David Letterman ut med att han kommer att sluta som programledare för the late show nästa år och igår stod det även klart för att Craig Feruson kommer att lämna the late late show redan i december. Vem som kommer ersätta honom är idag oklart och håller på att diskuteras.

Tycker ni att de är tråkigt att han ska lämna the late late show?
Jag tycker det pågrund av att det faktiskt har varit hans intervjuer som jag gillat mest genom åren.Comic con kommer till sverige


Den mest kända comic con mässan äger rum i san diego i USA varje sommar sedan 1970 och är en såkallad mässa för serie, film och spelnördar och den goda nyheten är att mässan kommer nu även att lansras i sverige, närmare bestämmt i Kista...
Mer info om detta bör komma senare i veckan...Neon lights tour europa!!!


Jag dööör....the normal heart (trailer)


25 maj har en film om hiv/aids premiär på hbo.
Filmen kommer att utspela sig 1981 när allting bryter ut, innan dem vet vad sjukdomen egentligen är.
Bla. Julia Roberts, Jonathan Groff, Jim Parsons, Mark Ruffalo och Matt Bomer kommer att medverka i filmen.Orange is the new black: sneak peek (säsong 2)


Vi är nog många som längtar till juni av flera anledningar såklart men en av dem kanske är för att andra säsongen av orange is the new black kommer ut men medans ni väntar kan ni checka in denna sneak peek som släpptes i veckan.the killing: premiär datum för sista säsongen


I november skrev jag ett inlägg om att the killing får sin fjärde och sista säsong med hjälp av ett beslut som netflix tog. Serien hade lagts ner två månader tidigare av den amerikanska kanalen AMC som inte vill plocka upp för en fjärde säsong så netflix kom som en räddare i nöden så att serien får ett värdigt slut.

I torsdags bekräftade netflix när serien ska ha premiär vilket är 1 Augusti och som vanligt med serier på netflix så läggs alla avsnitt ut samtidigt och det kommer att vara enbart sex avsnitt.Fredag den 13th blir kanske serie...


Det har lite smått börjat disskuteras om en en serie beserat på fredag den 13th filmerna skulle kunna bli av snart. Om detta blir av kommer Sean S. Cunningham vara med som exekutiv producenter till serien vilket kan vara ett smart drag eftersom han var med och regisserade den första fredag den 13th filmen 1980.
Det som i dags läget är bestämmt förutom producentern är att Bill Basso (skrivit manus till bla Terminator) och Jordu Schell (bla avatar) kommer att skriva manuset till serien.
Även att det kommer att utspela sig i nutid men att visa tillbakablickar på Jason under flera tidsperioder och även för första gången presentera hans familj på riktigt.

Ingen kanal har köpt upp fredag den 13th i serie-form än men jag tror inte att det lär dröja men det återstår att se viken kanal som kommer att göra det. Resulutatet av serien beror helt på vart den kommer att sändas.
Om rätt kanal börjar sända serier kan det bli en hit men om fel kanal gör det kan det bli en total flopp så det återår att se hur det går.

Vad tycker ni om att fredag den 13th kanske kommer att komma i serie-form?Bigbrother kommer tillbaka


Idag bekräftades det att dokusåpan bigbrother kommer att komma tillbaka efter 1,5 år uppehåll.
Big brother är ett program som ursprungligen kommer i från Nederländerna och sändes sin första säsong 1999 men Sverige var relativt snabba att köpa in programmet till Sverige för redan året efter fick vi våran första säsong och programmet gick då på kanal fem. 2006 bestämmdes det dock att bigbrother skulle läggas ner men det fanns många trogna fans även flera år efter nerläggning så 2011 köpte TV11 upp programmet och sände två säsonger och sedan bestämmde dem sig för att ta en paus eftersom det var dyrt att underhålla, dem tjänade inte lika mycket på det som det var tänkt men åter igen fanns trogna fans av programmet och de är idag tack vare alla trogna tittare som har saknat programmet i tv rutan och bett om att det ska komma tillbaka som de ytterligare har fått en chans.

Big brother kommer alltså tillbaka i höst men denna gång på kanal 9..Har ni saknat big brother?
det har jag.
 
 Meg Ryan i how i met your mothers spin-off


 Meg Ryan har tackar ja att medvärka i How i met your mother spin-offen How i met your dad som kommer att börja sändas i höst om den bli upplockad i maj.
Hon kommer spela framtida Sally (kvinnliga variationen av Ted) alltså ungefär samma roll som Bob Saget spelade för Ted så antagligen kommer hon bara vara där med sin röst och inte visas i bild.

Jag har ärligt talat ingen relation till Meg Ryan egentligen så har ingen åsikt om detta men det blir förmodligen lyckat då hon varit skådespelerska i mer än 30 år.

Vad tycker ni om att Meg Ryan ska vara med i spin-offen?Ny serie: Faking it


Idag kunde vi se första avsnitten ur den nya serien faking it som hade premiär på amerikanska mtv. Seriens första säsong kommer att innehålla åtta avsnitt. Jag måste då säga att det här verkligen är en mtv serie för ja, serierna som går på mtv är på ett visst sätt med det samma gäller tex serierna på CW, hbo, osv. dem har sin stil och tar in serier där efter.

Carter Covington (10 things i hate about you och greek) som ligger bakom Faking it gjorde tidigare i år ett utalande om att serien kanske kan kännas orelistisk på vissa plan men att att handligen faktiskt är baserat från hans egna liv i high school.

 
Så vad handlar faking it om?
kort sagt high school, ett high school där det populära är att vara annorlunda för det är då dem passar in som bäst.
Vi får följa de två bästa vännerna Amy och Karma som känner att de är de mest vanliga personerna i hela världen och skulle göra vad som helst för att sticka ut och av ett missförstånd tror en homosexuell kille i skolan att de är lesbiska och sedan börjar ryktet gå.
Ska dem erkänna att rykterna är falska eller ska dem spela med?!
 
 
Andra vi kan se i faking it är bla. Gregg Sulkin, Bailey Buntain, Courtney Kato och Michael J. Willett...
 ce que j'ai vu récemment


Captain philips (2013)
betyg på imdb
: 8/10
Mitt betyg: 8/10
Handling: En sann historia om förtygskaptenen Richard Philips och när hans skepp blir kapat av somaliska pirater.
Vilka är  med i filmen? Tom Hanks, Barkhad Abdi, med flera...
Jag tycker... att den var riktigt bra och ärligt talat de bästa jag sett på riktigt länge, se den njut samtidigt som du kanske inte kommer vara helt lugn (i wasen't) för det är en hemsk berättelse.

Blå är den varmaste färgen (2013)
betyg på imdb: 8/10
Mitt betyg: 7/10
Handling: Adele är en oskuldsfull 17 åring som möter en ung kvinna med blått hår och hela hennes värld förändras.
Vilka är  med i filmen? Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux, med flera.
Jag tycker... att ojoj.. Jag vet inte vart jag ska börja men intesiv i många scener men ändå intressant och blir aldrig långtråkig även fast den är väldigt lång, nästan tre timmar lång.
 
Hobbit: smaugs ödemark (2013)
betyg på imdb: 8,1
Mitt betyg: 6/10
Handling: fortsättningen på en resa tillsammans med dvärgarna, Bilbo och Gandalf för att återta sitt hemland.
Vilka är  med i filmen? Ian McKellen, Martin Freeman, med flera...
Jag tycker... kanske inte att jag har rätten att jämföra detta med sagan om ringen men det är så enkelt att göra det ändå och jag tror inte jag är ensam om det och därför blir jag så besviken på måttet på hobbit för jag vet inte men den känns kanske lite seg och tja, medelmåttig.
 
Mud (2013)
betyg på imdb: 7,5
Mitt betyg: 5/10
Handling: två tonåringar träffar en man som har flytt och startar en pakt att de ska hjälpa honom att återförenas med hans sanna kärlek men polisen är ett steg närmare än vad dem hade trott.
Vilka är  med i filmen? Matthew McConaughey, Tye Sheridan, Jacob Lofland, Reese Witherspoon, med fler...
Jag tycker... att den var väldigt långttråkig för att utrycka det snällt. Fina miljöner, bra skådespelare men thats it.
 
Sorority surrogate (2014)
betyg på imdb: 6,1/10
Mitt betyg: 7/10
Handling: För att ha råd med sin College utbildning blir Valerie en surrogat-mamma men när föräldrarna som ska ha barnet dör i en bilolcyka händer det oväntade.
Vilka är  med i filmen?
Cassie steele, Daniel Kelly, Mimi Kuzyk, Elena Juatco, med flera...
Jag tycker...
att den var bra men det förvånade mig inte direkt för jag gillar den här typen av filmer, alltså tv-movies.. Dem är alltid väldigt enkla att se på, mysiga med en intressant handling.
 
 


ι1 ι 2 ι 3 ι 4 ι 5ι 6ιtrue blood: säsong 7 tease


Sista säsongen av true blood har premiär i juni och här är ett litet smakprov om ni är sugna.pretty little liars: 5.1 "EscApe From New York" promo


Nu är det bara att vänta till juni...orange is the new black: säsong två trailer


Trailern för Orange is the new blacks andra säsong är äntligen här och 6 juni kan vi äntligen se alla avsnitten!Hemlock grove säsong två premiär...


Netflix har nu bekräftat när andra säsongen av Hemlock grove har premiär vilket är 11 juli och om ni inte sett första säsongen har ni nu nästan tre månader på er att göra det innan andra säsongen har sin premiär och som vanligt på netflix så läggs alla avsnitt ut samtidigt.

Famke Janssen, Bill Skarsgård, Landon Liboiron och Dougray Scott i huvudrollerna...Sutton Foster kommer tillbaka till tv-rutan


Jag blev välidigt glatt överskad när jag hörda att skaparen av gilmore girls skulle komma tillbaka med en ny serie sommaren 2012 och Emily Bishop i en av huvudrollerna, kan det bli bättre än såhär? det kunde det förståss för serien visade sig inte hålla det höga måttet som var förväntat och enbart 18 avsnitt fick vi se..
Jag tyckte kanske inte att själva stoyn i bunheads var den starkaste vi sett men jag gillade nästan alla av skådespelerna och då kanske speciellt huvudrollen Sutton Foster.
♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ 

Om ni som jag gillade Sutton Foster i bunheads och kanske även i annat hon medvärkat i så kan jag gladeligen berätta att hon i höst kommer att vara tillbaka i tv-rutan igen i en tv-serie som heter Younger på amerikanska kanalen TVland.
Younger är en 30 minuters komedi som kommer att handla om Liza (sutton Foster) en ensamstående 40-någonting som måste ta sig tillbaka till arbetslivet vilket visar sig vara mycket svårare än hon trott men när hon tillslut får ett jobb som assistent åt en 20-åring lurar hon dem alla med att hon bara är 26 år gammal.

Andra som kommer vara med i younger är bla. Debbie Mazar, Hilary Duff och Miriam Shor.
Skaparen bakom younger är dessutom Darren Star som har foten i Beverly hills 90210, 90210, sex and the city och Melrose place.officiella postern för young and hungry är här


Den officiella postern för young och hugrig släpptes i veckan, någon mer än jag som läntar till juni?#howimetyourmotherfinal

Och om det alternativa slutet är bättre är dett mitt slut...
 
 bok update: mars


Författare: Jenny Han
Titel: Sommaren jag blev vacker
Antal sidor: 250
Publicerings år: 2009
Handling: Belly har varje sommar så länge hon kan minnas åkt ut till familjens sommarställe som dem delar tillsammans med hennes mammas barndomsvän och hennes två söner, vad har denna sommar att erbjuda?
Mitt omdöme: detta är ju en bokserie på tre delar och det behövs fånga ett visst intresse för att jag ska känna mig tillräckligt intresserad för att forsätta och ingen tvekan om saken.
En väldigt mysig berättelse som utspelar sig på sommaren och jag fastnade nästan direkt.
betyg: 4 av 5

Författare: Jenny Han
Titel: Ingen sommar utan dig
Antal sidor: 251
Publicerings år: 2010
Handling: forsättningen på sommaren jag blev vacker och det är sommar igen men ingenting är som vanligt nu efter att Susannah (killarnas mamma) dött.. Det ställs även om när Jermiah ber Belly att hjälpa till att leta efter Conrad som förvunnit.
Mitt omdöme: bok nr 2 och faktiskt bättre än första.. Gillade speciellt att man även några kapitel fick läsa ur en av killarnas Perpektiv.
betyg: 5 av 5

Författare: Jenny Han
Titel: Sommar för evigt
Antal sidor: 270
Publicerings år: 2011
Handling: sista delen och två år har passerat.... Belly har i sitt liv haft två stora kärlekar - bröderna Fisher och tillslut har hon bestämmt sig för att välja Jermiah men när Conrad plötsligt kommer tillbaka efter två år ska det få henne att börja tveka om vem hennes sanna kärlek är?
Mitt omdöme: Sista delen och överlägset bättre än dem andra även även om dem också var helt fantastiska. Gillade slutet även om det inte riktigt blev som jag trodde
betyg: 5 av 5

Författare: Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck
Titel: vi måste sluta ses på de här sättet
Antal sidor: 334
Publicerings år: 2013
Handling: Hanna går i tredje ring och drömmer om att flytta till Paris. Jens är tjugofyra och försöker vänja sig vid ett nytt liv. När de ses vid en fullsmockad bardisk blir de nästan osams. När de ses på tunnelbanan hem skrattar de, och när det är dags att skiljas kan Hanna tänka sig att ta en omväg. Hem till Jens. Nästa gång de ses är genom Jens nya jobb, på Hannas skola. (beskrivning från adlibris)
Mitt omdöme: Jag såg framemot att läsa klart den här eftersom jag tidigare provläst de 40 första sidorna och tyckte att den verkade lovande. När jag sedan forsatte var det kanske inte samma känsla där men den var bra och jag ville veta vad som hände men kanske inte mer än så.
betyg: 3 av 5Cassie steele - Mad


Idag stäpptes en ny låt med Cassie steele, länge sen sedan sist! 
LYSSNA LYSSNA...How i met your mother: last forever 9.23-24 (serie-avslut)


← HAR INTE SPOILER-SKYDDAT DETTA INLÄGG MEN DET INEHÅLLER SPOILERS →
 
Nu är How i met your mother slut föralltid och det är alltid svårt att säga adjö till en serie som man följt och älskat i flera år. Det jag vanligtvis stör mig med i de flesta komedier är att det inte finns en riktig följetång som det gör i ex. drama-serier men här har vi en komedi som faktiskt har en följetång rakt igenom från avsnitt ett. Vi har fått lära känna fina karaktärer samtidigt som vi fått skratta och kanske till och med gråta (i did twice). How i met your mother har helt klart gått från en komedi till en dramaserie och jag klagar inte över detta faktum alls.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Det har gått endel spekulationer genom åren som manus författarna nekat eller sagt att dem inte tänker avslöja a bit om och med korten i handen efter att ha sett sista avsnittet någonson vet jag, ni och alla andra som sett avsnittet förmodligen att slutscenen har varit planerad i en lång tid, förmodligen redan innan dem började spela in säson ett.. Och många spekulationer stämmde också ex. the mothers namn, att hon är död, osv.

Jag tyckte verkligen att det var ett fint avsnitt om jag ska tala i helhet men jag tyckte att slutscenen var ett slag i ansiktet för oss tittare.. Efter nio säsonger så får vi DET slutet..
På ett sätt känns det uppenbart att det skulle hända för på sätt och vis har det ju alltid varit Robin och Ted fram och tillbaka även fast det tillslut sker när dem är i 50års åldern. Det är väl egentligen det som gjorde mig besviken och upprörd och det faktum att jag älskar Barney och Robin tillsammans och har gjort sedan dem blev tillsammans för första gången och därför hoppas jag att dem tillslut kan få den vänskap de förtjänar för dem hade alltid en fin relation, då även en vänskaplig sådan. Jag kommer nog tillslut smälta att det blev Robin och Ted även fast jag inte gillar det, gillade aldrig dem som ett par men gillar dem båda som enskilda karaktärer och såklart vänner.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
What else?! pappa stinson.. Lite oväntat men jag gillade det och tror på riktigt att Barney skulle bli en bra pappa för vad vi märkt tidigare så stämmer det, när han verkligen älskar någotning så gör han verkligen det. Hoppades lite att Quinn skulle hoppa fram och visa sig vara mamman...
Gillar inte riktigt att nästan alla serier avslutar sin serie med ett hopp in i framtiden för att det är enklare att avsluta allt på de sättet men egentligen när utspelar sig how i met your mother? både i nutid, framtid och dåtid och har egentligen alltid gjort det så det är väl inte mer än rättvisst. Jag önskade att allt skulle sluta vid tåget, "så träffade ja er mamma, det var där, då, så gick det till" men huvudtanken var kanske att Ted ska vara lycklig även fast hans fru dött, även om tanken är hemsk.. De är ju en komedi, nja? det är inte en komedi... Det slutade inte som det började även om deras idee om hur allting skulle sluta antagligen varit där från start.

Har ni sett avsnittet?
vad tyckte ni?